واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۳۲ب.ظ)
يک اقتصاددان پيشنهاد داد: مشکل بسياري از طرحها در ايران، نه مالي بلکه ساختاري است/ تهيه برنامه دو ساله اضطراري موج - يک اقتصاددان با اشاره به اين که مشکل بسياري از طرحها در ايران، نه مالي بلکه ساختاري است، گفت: هم اکنون زمين بازي، آماده بازي نيست و تا زماني که قوانين اداري اصلاح و مقررات بازدارنده برچيده نشود، سرمايه گذاران به ميدان نخواهند آمد.
به گزارش خبرگزاري موج، بايزيد مردوخي، مشاور وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي، در زمينه سياستگذاري و توسعه، به لوازم و مقدمات يک برنامه توسعه خوب اشاره کرد و افزود: در برنامه ششم توسعه کارهايي را بايد انجام دهيم که 50 سال است نکردهايم؛ از جمله اين که مشکلات نظام تدبير را حل کنيم.
وي سپس با اشاره به برخي آفتها و آسيبهاي برنامههاي توسعه گفت: برنامه ششم نبايد تبديل شود به برنامه اي که صرفاً حرفهاي کلان مي زند.
مردوخي که يکي از مؤثرترين چهرههاي برنامهريزي چهار دهه اخير ايران بوده است، اظهار داشت: برنامه توسعه اي که 300- 200 ماده قانوني دارد و تجربه هم نشان داده که بسياري از آنها قابليت اجرا ندارد، پاسخگوي شرايط اقتصادي – اجتماعي کشور نيست، لذا آن بخشهايي از برنامه که پش از اين تجربه شده و مثمر ثمر نبوده است، بايد مورد بازنگري قرار گيرد.
مشاور وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي در زمينه سياستگذاري و توسعه سپس پيشنهاد کرد: يک برنامه دو ساله اضطراري متناسب با شرايط فعلي کشور تهيه و اجرايي شود.
دبير سابق هيات امناي حساب ذخيره ارزي در ادامه گفت و گو با سنا اظهار داشت: برخي فکر ميکنند همين که توافق در وين مبادله شد، ديگر ما به اقتصاد سوئيس برگشتهايم! اما شما اگر الان 500 ميليارد دلار هم در اين اقتصاد تزريق کنيد، تا زماني که اين پول در جاي صحيح خود سرمايه گذاري نشود، تحولي رخ نخواهد داد.
مردوخي ادامه داد: وقتي سيستم اداري به سرمايه گذاري راه نميدهد و سرمايه گذار داخلي يا خارجي حتي بعد از شش ماه دوندگي موفق به دريافت يک مجوز ساده براي زمين و آب و برق و گاز نميشود، بخش عمده پولها به سمت واردات خواهد رفت.
وي همچنين با تاکيد بر ضرورت اصلاح ساختار نظام بانکي، متناسب با شرايط فعلي کشور گفت: هم اکنون دست نظام بانکي از منابع، خالي است؛ چرا که اين منابع به سمت فعاليتهاي بنگاه داري حرکت کرده است.
مشاور وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي در زمينه سياستگذاري و توسعه با اشاره به اين که 300 ميليارد دلار پول براي سرمايه گذاري جديد و توليد نياز است، افزود: با اين حال تنها راه اصلاح وضع فعلي تزريق پول و دلار نيست و نظام بانکي بايد اصلاح شود.
اين کارشناس مسائل اقتصادي با اشاره به برخي ظرفيتهاي مناسب اقتصادي در کشور گفت: صنايع تبديلي کشاورزي، صنايع تبديلي معدني، آي سي تي، و کشاورزي از جمله زمينههايي است که در آن مزيت رقابتي داريم. اما زماني شاهد گشايش در وضع موجود خواهيم بود که توليد و سرمايه گذاري اعم از خصوصي، دولتي، خارجي يا داخلي راه بيفتد و آدمهايي که تخصص آنها «نه» گفتن به متقاضيان کار و سرمايه گذاري است، از سيستم اداري کشور کنار بروند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]