واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک نویسنده: استفاده از کتابهای ادبی در مقطع ابتدایی ضروری است تهران - ایرنا- یک نویسنده معتقد است؛ استفاده از کتابهای ادبی کودکان در برنامه های درسی مقطع ابتدایی یک ضرورت بوده و حافظه را تقویت می کند.
مهناز ابراهیمی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات ایرنا افزود: داستان های ادبی به منزله یک ابزار آموزشی است و باید داستان خوانی جزء برنامه های اصلی کودکان در مدارس قرار گیرد تا کودکان بتوانند از طریق گفت و گو قدرت تفکر خود را بالا ببرند.
وی با بیان اینکه استفاده از داستان راه تعامل بزرگسالان با کودکان را هموار می کند، اظهار داشت: این شیوه در عین افزایش قدرت تفکر، آن ها را با رفتار و مسائل اجتماعی آشنا می کند.
** کودکان از دنیای مطالعه فاصله گرفته اند
این نویسنده با انتقاد از اینکه امروزه کودکان بیشتر اوقات خود را در فضای مجازی می گذارند، ادامه داد: آنان از دنیای مطالعه فاصله گرفته اند و برنامه های تبلیغی صدا و سیما در حوزه کتاب و کتابخوانی هم بسیار کوتاه است و معمولا در ساعات پایانی شب یعنی زمانی که همه خوابند، پخش می شوند.
ابراهیمی اضافه کرد: از سوی دیگر برخی از ناشران با سپردن کار به افراد غیرمتخصص، تنها با نوشتن داستانی به زبان و لحن کودکانه، کتابی را تولید می کنند که حتی می تواند اثر نامطلوبی در رشد شخصیتی کودک به جا بگذارد در حالیکه باید ممیزی را در کیفیت آثار رعایت کرده و آثار باکیفیت را به خانواده ها معرفی کنیم.
وی افزود: باید به خانواده ها آموزش داده شود که کتب با رنگ و لعاب بیشتر، لزوما کتاب یا اثر بهتر نیست بلکه کتاب کودک و نوجوان باید طوری باشد که در عین سرگرم کنندگی و جذابیت، به او قدرت تصمیم گیری بدهد و در شرایطی که انواع خطرها نسل آینده را تهدید می کند، با افزایش قدرت تصمیم گیری، تشخیص درست از نادرست است که می توان از بسیاری از خطرات و آسیب های اجتماعی احتمالی، آنان را محفوظ کرد.
این نویسنده با اشاره به اینکه کودک از طریق داستان، با ابعاد فرهنگی جامعه آشنا می شود و واقعیات را درک می کند، گفت: ادبیاتی که در کتاب نوشته می شود باید مناسب کودکان باشد، یعنی در خلق پیام باید به توانایی زبان شناختی، عقلانی، ادراکی و دانش عمومی کودک توجه شود.
وی اظهار داشت: توجه بیشتر به شناخت مبانی اسطوره و افسانه ها به عنوان یک ضرورت فرهنگی ادبی در کتابهای کودکان انکارناپذیر است.
ابراهیمی افزود: هنوز در عرصه ادبیات کودکان مخاطب سازی انجام نداده ایم و برای هر گروه سنی نیازسنجی نکرده و برای پاسخ به آن نیازها تدبیری اتخاذ نشده، حتی والدین و مربیان مدارس را نیز با نیازهای فرهنگی کودکان آشنا نکرده ایم و بسیاری از آن ها در تشخیص بین هنر بالنده و ضعیف دچار ابهام هستند.
وی، تشکیل کمیته ای برای بررسی و بازنگری کتابهایی که در حوزه کودکان منتشر می شود را ضروری دانست.
فراهنگ**9022**1027
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]