تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844721520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت واردات؛ ضرورت پس از تحریم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت واردات؛ ضرورت پس از تحریم تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه اقتصاد نوشت: در حالی که برخی فعالان اقتصادی و نیروهای سیاسی از باز شدن افق رفع تحریم ها پس از بیانیه وین سخن می گویند، کارشناسان از نوع واردات به عنوان نگرانی بزرگ پساتحریم سخن می گویند.


در گزارشی که در شماره روز شنبه سوم مرداد 1394 خورشیدی انتشار یافته، آمده است: با باز شدن افق رفع تحریم ها و افزایش یکباره سفر هیات های تجاری خارجی به ایران و همچنین شل شدن نسبی برخی تحریم ها در رشته هایی چون حمل ونقل و کشتیرانی و زمزمه ورود مقداری از ارزهای بلوکه شده در خارج، کارشناسان اقتصادی از ایجاد موج خوشبینی در افکار عمومی احساس نگرانی می کنند که ممکن است دولت را تحت تاثیر قرار دهد. به گونه ای که افکار عمومی از دولت انتظار داشته باشد برای کاهش قیمت برخی اقلام عمومی کاری کند. از سوی دیگر، دولت نیز که نیاز به ایجاد احساس رضایت هر چه بیشتر در افکار عمومی به خاطر جمع بندی مذاکرات در وین دارد، بخواهد پاسخ خواست عمومی در کاهش قیمت برخی اقلام را با افزایش واردات کالاهای مصرفی با استفاده از ارزهای در حال آزاد شدن بدهد، به زعم کارشناسان محتمل است که در اثر این چرخه، یک موج واردات کالاهای مصرفی تا نزدیک شدن به پایان سالجاری در راه باشد که این موج علاوه بر هدر دادن دلارهای نفتی، ممکن است فرصت های اقتصادی واقعی ناشی از بیانیه وین را ضایع کرده و دولت یازدهم را مجبور به پا گذاشتن در راهی کند که دیگر دولت ها در روز وفور دلارهای نفتی به آن دست زده اند. بدین ترتیب کارشناسان اقتصادی هم از دولت می خواهند که به تداوم روش های سختگیرانه خود در اداره اقتصاد در دوران پساتحریم پایبند باشد و اصولا دلارهای نفتی در حال آزاد شدن را نادیده بگیرد و هم از قوه مقننه می خواهند در صورت لزوم با تصویب طرحی، برخی رئوس سیاست های اقتصادی لازم دولت برای ماه های آینده را قانونی کند که مدیریت واردات، مهم ترین آن است.
جدیت در مدیریت واردات
دکتر جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در این باره به جام جم گفت: جدیت در مدیریت واردات باید از اصول اصلی دولت در پساتحریم باشد. وی افزود: روشن است که سهم کالاهای مصرفی و اساسی در سبد واردات صفر نخواهد شد؛ چراکه کشور به بسیاری از این کالاها نیاز دارد؛ چون تولید داخلی جوابگوی نیاز کشور نیست. اما موضوع این است که اولا در واردات این گونه کالاها افراط و دستپاچگی نباشد و ثانیا واردات، شامل کالاهای لوکس نشود.
وی اظهار کرد: به یاد داریم گذشته و در حالی که کشور باکمبود شدید منابع ارزی روبه رو بود، چه کالاهای لوکسی مانند خودرو، آدامس، انواع فرآورده های گوشتی خارجی، شکلات، بیسکویت و امثال آن به کشور وارد می شد. اما دولت فعلی که آن روش ها را نقد می کرد، اکنون نباید در دام واردات برای کسب محبوبیت بیفتد.
نماینده شیراز تصریح کرد: دولت باید طرح دقیقی برای ترکیب کالاهای وارداتی به کشور داشته باشد و تلاش کند این ترکیب به سود کالاهای نیمه ساخته، سرمایه ای و ماشین آلات تغییر کند و کالاهای مصرفی آماده، سهم کمی از این ترکیب را به خود اختصاص دهد.
قادری گفت: روشن است که ممنوعیت، چاره کار مدیریت واردات نیست، بلکه برای این کار سیاستگذاری لازم است. سیاستگذاری این امر نیز باید بر دو پایه استوار باشد. پایه اول؛ یکسان سازی نرخ ارز و حذف هر گونه ارز دولتی و بانکی برای تجارت کشور است که در زمان خود منشأ بسیاری از رانت ها و فسادها بوده است و پایه دوم نیز تغییر در برخی تعرفه های تجاری کشور از حیث عدد است.
وی افزود: در این راستا ترکیب تعرفه های تجاری کشور در بخش کالاهای مصرفی باید چند برابر شود تا کالا، گران به دست مصرف کننده رسیده و خریدار آن در داخل، محدود شود. در عین حال باید مشوق هایی برای واردات کالاهای سرمایه ای و نیمه آماده و صادرات مجدد آن بخصوص در مناطق آزاد وضع شود تا درآمد صادراتی کشور از طریق واردات افزایش یابد.
مجلس وارد می شود
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به نقش قوه مقننه در مدیریت واردات در پساتحریم و رفع نگرانی های کارشناسی در این خصوص تصریح کرد: به نظر می رسد ما در مجلس باید به دنبال تدوین طرحی باشیم که سیاست های دولت درباره واردات در پساتحریم را به صورت قانون درآوریم. هر چند دولت می گوید حواسش به مدیریت واردات هست و اصولی را در این باره رعایت می کند، اما به هر حال تدوین این طرح از این نظر که خیال مجلس راحت باشد، کار مناسبی است.
واردات؛ تیغ دولبه
دکتر جمشید پژویان، کارشناس اقتصادی به جام جم گفت: اصولا واردات برای هر کشوری حکم یک تیغ را دارد. تیغی که هم می توان با آن صورت تراشید و هم می توان رگ دست زد و خودکشی کرد. لذا باید دید می خواهیم برای چه واردات انجام دهیم.
وی افزود: اگر واردات را برای کاهش قیمت برخی اقلام مصرفی در بازار می خواهیم، شاید برای بحران های قیمتی و در مقاطع خاص و ویژه، قابل انجام باشد، اما نگریستن به آن به عنوان یک راه حل بلندمدت، بزرگ ترین اشتباهی است که تقریبا همه دولت ها، با درصد متفاوتی آن را انجام داده اند. وی اظهار کرد: هر کشوری ناگزیر به واردات است. چون تامین همه نیازهای یک کشور توسط خودش امکانپذیر نیست و اگر هم باشد، گران تمام خواهد شد، اما نکته، ترکیب واردات است.
وی تصریح کرد: ترکیب واردات باید بر روی کالاهای سرمایه ای متمرکز شود که منجر به صادرات مجدد شود. همچنین فناوری تولید در بسیاری از بنگاه های اقتصادی کشور سنتی و بسیار قدیمی است و باید از طریق کاهش تعرفه، این فناوری را به روز کرد.
پژویان خاطرنشان کرد: به یاد داریم که هنگام آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها، قرار بود مابه التفاوت رشد قیمت سوخت برای نوسازی ماشین آلات تولید و واردات فناوری که مصرف انرژی پایینی داشته باشد، اختصاص یابد که این امر انجام نشد و تولید ضربه محکمی خورد.
وی افزود: اکنون نیز این دولت برای پرداخت سهم تولید از درآمد هدفمندی منابع ندارد، بنابراین راه حل خوب در این شرایط این است که منابع ارزی آزاد شده به عنوان اعتبار ارزی بلندمدت و کم بهره یا بی بهره در اختیار بخش تولید قرار گیرد تا با آن، ماشین آلات نو و با مصرف کم انرژی وارد کند. اگر دولت سیطره اش را بر این دلارها پایان دهد و ارزها را صرف این گونه واردات کند، مدیریت واردات در پساتحریم، محل نگرانی نیست و برعکس حجم هرچه بیشتر واردات، مطلوب خواهد بود.
*منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131



03/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن