تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):به راستى كه اين زبان كليد همه خوبى‏ها و بدى‏هاست پس شايسته است كه مؤمن زبان خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851423173




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه یک انتخاب رشته خوب داشته باشیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یک مشاور تحصیلی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران تشریح کرد
چگونه یک انتخاب رشته خوب داشته باشیم؟
یک کارشناس مسائل آموزشی گفت: انتخاب رشته آخرین قدم در فرآیند ورود دانش‌آموزان به دانشگاه است و چون نتیجه تمام این فرآیند پرمشقت به انتخاب رشته بستگی دارد، مهمترین قدم هم محسوب می‎شود بنابراین یک انتخاب غلط می‎تواند زحمات چندین ساله داوطلبان را بر باد دهد.

همه چیز درباره انتخاب رشته‎های دانشگاهی /چگونه یک انتخاب رشته صحیح داشته باشیم؟
به گزارش خبرنگار دانشگاهی گروه علمی باشگاه خبرنگاران، این روزها شرکت کنندگان کنکور سراسری مشغول انتخاب رشته هستند. روندی نسبتا پیچیده که در طی آن مسائل و سوال‌های زیادی ممکن است برای آنها پیش بیاید. از این رو برآن شدیم تا در جهت پاسخ به برخی از این پرسش‌ها با مهداد ملاصالحی کارشناس مسائل آموزشی و مشاور تحصیلی به گفت‎وگو بنشینیم.


باشگاه خبرنگاران: فرآیند انتخاب رشته در روند ورود به دانشگاه چقدر اهمیت دارد؟


ملاصالحی: انتخاب رشته آخرین قدم در فرآیند ورود دانش‌آموزان به دانشگاه است و چون نتیجه تمام این فرآیند پرمشقت به انتخاب رشته بستگی دارد، مهمترین قدم هم محسوب می‎شود. به عبارتی یک انتخاب غلط می‌تواند زحمات چندین ساله داوطلب را بر باد دهد. از سوی دیگر یک انتخاب مناسب به همان اندازه می‌تواند داوطلب را به رشته‎ای که به آن علاقمند است برساند و این نهایتا منجر به رضایت شغلی و اشتغال هدفمند و کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهروری شغلی  در جامعه خواهد شد.


دقت داشته باشید که یک رشته خاص به تنهایی نه خوب است و نه بد! چرا که اگر  کسی  که به آن رشته علاقمند است و استعداد ادامه آن را دارد، به مطالعه آن بپردازد نتیجه کار مناسب خواهد بود و عدم علاقه به پرمخاطب‎ترین رشته‎ها هم یک نیروی کارآمد در آن رشته  تربیت نخواهد کرد.


باشگاه خبرنگاران: برای یک انتخاب رشته خوب چه ابزارهایی را توصیه می‎کنید؟


ملاصالحی: اول از همه کارنامه داوطلب است که در قسمت رتبه در سهمیه و رتبه در هر کدام از زیرگروه‎ها به صورت کلی نشان می‎دهد که وی در چه کد رشته‎هایی شانس قبولی بیشتری دارد. 
دومین ابزار دفترچه راهنمای انتخاب رشته است که به دفترچه شماره دو مشهور است و در آن کد و عنوان رشته‎ها و ظرفیت و نوع رشته‎ها در دانشگاه و شهر مربوطه مشخص شده است. قوانین کلی و جزئی انتخاب رشته نیز در این دفترچه به تفصیل آمده و لازم است هر داوطلب آن را به دقت مطالعه کند. سومین مورد اطلاعات داوطلب از هر رشته و جایگاه شغلی آن،  و شهر و دانشگاهی که آن را ارائه می‎کند می‎باشد. رتبه علمی دانشگاه مورد نظر و فاصله شهری که در آن است تا مرکز استان یا محل زندگی داوطلب، امکانات دانشگاه مثل رفت و آمد و شرایط خوابگاهی و اقامتی در آن بسیار مهم است. این اطلاعات در سایت دانشگاه‎ها که آدرس آن در دفترچه موجود است، قابل دسترسی است. 


چهارمین مورد که از اهمیت ویژه‎ای برخوردارس است، همراهی پدر و مادر در انتخاب رشته است. چرا که انتخاب‎های خارج از محل اقامت داوطلب باید با اطلاع و پشتیبانی ایشان صورت گیرد .
 پنجمین ابزار برای انتخاب رشته مشاوران تحصیلی مجرب هستند. مشاوره با یک فرد با تجربه و مطلع در  انتخاب درست رشته ها بسیار کمک خواهد کرد.


باشگاه خبرنگاران: هر کدام از انتخاب‎ها در لیست 150 تایی انتخاب رشته از نظر ارزش و اهمیت چه تفاوتی‎هایی با یکدیگر دارند؟ آیا هر داوطلب باید 150 کد رشته  را انتخاب کند؟


ملاصالحی: برگه‎های انتخاب رشته داوطلبان به ترتیب نمره عملی و رتبه آنها بررسی می‌شود و تا کل انتخاب‎های یک داوطلب تمام نشود، برگه داوطلب بعدی بررسی نخواهد شد. پس یک انتخاب رشته درست باید به ترتیب علاقه و اولویت از بالا به پایین چیده شود. بطوری که در هر کد رشته که انتخاب شد، انتخاب‎های پایین‎تر، از آن بهتر نباشند.


 اطلاع از آمار قبولی‎ها در سنوات گذشته با توجه به رتبه آنها به هر داوطلب کمک می‎کند از انتخاب کد رشته‎هایی که شانس قبولی صفر در آن‎ها دارد خودداری کند. یک چیدمان خوب رشته‎ها طوری است که هر چه از ابتدای لیست دورتر می‎شویم، شانس قبولی بیشتر شود. باید دقت داشته باشیم که پرکردن هر 150 کد رشته ضروری نیست. ولی طبیعی است که هر چه انتخاب‎ها بیشتر باشد، احتمال خالی بودن ظرفیت آن رشته بیشتر و شانس قبولی نیز بیشتر خواهد بود.


باشگاه خبرنگاران: دسته‎بندی رشته‎های دانشگاهی با توجه به عناوینی مانند قطبی- ناحیه‎ای چه معنایی دارد و در روند انتخاب رشته چه تأثیری خواهد گذاشت؟


ملاصالحی: این نوع تقسیم بندی رشته‎ها در دفترچه انتخاب رشته باتوجه به ماهیت رشته‎ها و گسترش آنها در سطح کشور است و بر اساس آن رشته‎ها به چهار دسته قطبی، ناحیه‎ای، استانی و کشوری تقسیم شده‎اند. در روند انتخاب رشته داوطلبان، این تقسیم بندی باعث تغییر در ظرفیت رشته‎ها خواهد شد، اما در چیدمان کلی داوطلب ها در برگه انتخاب رشته‎ها تأثیر چندانی نخواهد داشت. توصیه ما این است که رشته‎ها بدون توجه به این تقسیم‏ها و براساس علاقه چیده شود.


باشگاه خبرنگاران: ارزش کلی دانشگاه‎ها در انتخاب رشته چگونه است و کدام یک اعتبار بیشتری دارد؟


ملاصالحی: اولویت اول ما باید دانشگاه‎های سراسری و روزانه باشد. در مرتبه بعدی دانشگاه‎های شبانه که در دفترچه به صورت نوبت دوم ثبت شده‎اند می‎باشد. این دانشگاه‎ها شهریه اخذ می‎کنند، ولی اعتبار و مدرک دانشگاه روزانه را دارند. مرتبه بعدی مربوط به دانشگاه آزاد می‎باشد که بعنوان یک دانشگاه قدیمی غیردولتی با قدمت طولانی جایگاه معتبری برای خود کسب کرده است و مراحل مربوط به انتخاب رشته آن بصورت جداگانه انجام می‎شود. دانشگاه پیام نور و دانشگاه‎های غیرانتفاعی در مراحل بعدی قرار می‎گیرند. داوطلبان باید توجه داشته باشند که بجز دانشگاه‎های روزانه سراسری بقیه دانشگاه‎ها شهریه اخذ می‎کنند و تعهدی به تأمین خوابگاه ندارند.


باشگاه خبرنگاران: انتخاب رشته کامپیوتری چگونه است و در روند انتخاب رشته چه جایگاهی دارد؟


ملاصالحی: استفاده از نرم‎افزارهای مختلفی که برای این منظور طراحی شده، بسیار رایج می‎باشد. باید توجه داشت که اطلاعات انتخاب رشته در عنوان رشته‎ها و ظرفیت آنها هر ساله تغییر می‎کند و در بهترین حالت این نرم‎افزارها براساس اطلاعات سال قبل عمل می‎کنند و اطلاعات آنها بروز نیست.


این نرم افزارها یک چیدمان کلی از رشته‎ها با چند برابر تعداد انتخاب مجاز ارائه می‎دهند که احتیاج به حذف و مرتب کردن و اضافه کردن دستی رشته‎های احیانا جدیددارد. پس داشتن این انتخاب رشته ارزش کلی گمانه زنی برای رشته قبولی را دارد. 


چون بهترین آمار در سنوات قبل در اختیار خود سازمان سنجش می‎باشد پس انتخاب رشته مجازی که توسط سایت سازمان سنجش انجام می‎شود، از بقیه جاها معتبرتر است. ولی باید داوطلبان توجه داشته باشند که هیچ انتخاب رشته کامپیوتری کامل و قابل اعتماد صد در صدی نیست.


باشگاه خبرنگاران: رشته‎هایی که جذب دانشجوی بدون آزمون دارند، چگونه است؟


ملاصالحی: در روند حذف کنکور سراسری و جذب دانشجو با سوابق تحصیلی، ظرفیت زیادی از رشته‎های تحصیلی به جذب بدون توجه به رتبه و تراز کسب شده در کنکور دارد. در این رشته‎ها ملاک معدل کتبی دیپلم داوطلب می‎باشد و هنگام انتخاب این کد رشته‎ها از معدل استفاده می‎شود و دانش آموزی که معدل بالاتری کسب کرده، شانس قبولی بهتری خواهد داشت. در این رشته‎ها حتی برای داوطلبانی که در کنکور شرکت نکرده‎اند نیز شانس جذب وجود خواهد داشت.


انتهای پیام/





اخبار مرتبط

دام سودجویان برای داوطلبان مجاز به انتخاب رشته
برنامه آشنایی با رشته‌های فنی دانشگاه تهران ویژه کنکوریها
افزایش 15 تا 20 درصدی شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی/ دانشگاه ها ملزم به پرداخت اجاره بهای خوابگاه‌ها هستند




۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن