واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: افشای هویت بزرگترین مجرمان سایبری جهان از بوگاچف تا فرهان ارشد و نور عزیزالدین! فناوری اطلاعات > ارتباطات - پلیس فدرال امریکا (FBI) این هفته لیست مجرمان سایبری تحت تعقیب خود را بهروز کرد و با انتشار گزارش رسمی اظهار داشت برای کسانی که نشانی از این افراد ارائه دهند جایزه 3/4 میلیون دلاری در نظر گرفته است.
ایران در گزارشی نوشت:البته این مرکز توضیح داد که از همه مهمتر به دنبال یک هکر روسی موسوم به «میخاییلویچ بوگاچف» میگردد و او را خطرناکتر از تمام مجرمان سایبری جهان میداند.
گفتنی است بوگاچف به تنهایی 3 میلیون دلار از جایزه مذکور را به خود اختصاص داده است و به دلیل ساخت بوتنت خطرناک Gameover Zeus، این روزها بزرگترین مجرم سایبری جهان شناخته میشود. «نیکولا پوپسکو» هکر رومانیایی هم جایزه یک میلیون دلاری دارد و مابقی مجرمان سایبری بزرگ جهان با جوایز 50 تا 100 هزار دلاری در گوشهای پنهان شدهاند و FBI سعی کرده است با در نظر گرفتن این جوایز بزرگ از مردم کمک بگیرد.
بوگاچف که پیشتر با نامهای مستعار Lucky12345، Pollingsoon و Slavic عملیاتهای هکری خود را به انجام رسانده بود، خطرناکترین بوتنت جهان یعنی Zeus را ساخته است این بدافزار تمام رایانههای ویندوزی جهان را مورد هدف قرار میدهد و براحتی رمز عبور مربوط به حسابهای بانکی آنلاین و دیگر اطلاعات شخصی را سرقت میکند. اداره پیگیری جرایم سایبری در پلیس FBI اعلام کرد این بوتنت که مانند یک باجافزار فعالیت میکند، تاکنون بیش از یک میلیون دستگاه رایانه شخصی را از کار انداخته و از این طریق بیش از 100 میلیون دلار سرقت کرده است که البته در این سرقتها بسیاری از سازمانهای جهانی هم آسیب دیدهاند.
پنج مجرم سایبری جدید
پلیس FBI در لیستی که به تازگی منتشر کرده است، نام پنج هکر جدید را هم به لیست بزرگترین مجرمان سایبری تحت تعقیب خود اضافه کرد تا در مجموع 10 نفر به عنوان بزرگترین خلافکاران اینترنتی جهان توسط این مرکز معرفی شوند. یکی از این هکرها مردی است که در عملیاتهای سایبری فراوانی در امریکا و دیگر کشورهای جهان حضور داشته است و بررسیهای انجام شده نشان میدهد که تاکنون صدها هزار نفر طعمه او شدهاند و دهها میلیون دلار را نیز روی اینترنت سرقت کرده است.
«ریچارد مکفیلی» مدیر مرکز جرایم سایبری FBI گفت: «فراریانی که ما در سراسر جهان به دنبال آنها میگردیم هزاران کاربر عادی و سازمانی را مورد هدف قرار دادند و از آنها صدها میلیون دلار سرقت کردند. این افراد بسیار خطرناک هستند و اگر دستگیر نشوند، فجایع بزرگتری را رقم میزنند. جرایم سایبری نگرانکنندهترین نوع تخلفات در سراسر جهان هستند و سازمان پلیس FBI در هیچ بخشی تا این اندازه مستأصل نشده است».
لیست 10 نفری خطرناکترین مجرمان سایبری جهان که FBI آنها را تحت تعقیب قرار داده است دو جوان پاکستانی با نامهای «فرهان ارشد» و «نور عزیزالدین» را هم شامل میشود. این دو نفر بین سالهای 2008 تا 2012 میلادی با هک کردن سیستمهای مخابراتی بینالمللی موفق شدند بیش از 50 میلیون دلار سرقت کنند و البته در طول سه سال گذشته هیچ ردی از خود برجا نگذاشتهاند.
«کارلوس پِرِز-ملارا» از کشور السالوادور تبهکار دیگری است که با بسیاری از پروندههای سایبری بزرگ در ارتباط بوده است. او فعالیت خود را با یک سایت اینترنتی آغاز کرد که به کاربران امکان میدهد از طریق آن فعالیت اطرافیان خود را در طول روز زیر نظر بگیرند. اما این سایت اینترنتی بدون اطلاع کاربر روی رایانه او بدافزار نصب میکرد و به هکرها امکان میدهد تمام اطلاعات شخصی را سرقت کنند و در زمان مناسب کنترل حساب بانکی او را در اختیار بگیرند.
«آندری نابیلوویچ» که ملیت سوریهای دارد در انتشار گسترده بدافزار Operation Ghost Click نقش داشت و بین سالهای 2007 تا 2011 میلادی توانست در مجموع بیش از 4 میلیون کاربر را در 100 کشور جهان هک کند و اطلاعات شخصی و مهم آنها را در اختیار بگیرد. «الکسی بِلان» هکری با ملیت روسی که نام او در لیست 10 مجرم سایبری تحت تعقیب FBI وجود دارد، بین سالهای 2012 تا 2013 میلادی توانست سه شرکت بزرگ امریکایی را به طور کامل هک کند و تمام اطلاعات آنها را از روی سرور مرکزی پاک کند.
مکفیلی در مورد این افراد توضیح داد: «با توجه به اینکه جرایم سایبری هیچ گونه مرز جغرافیایی را نمیشناسد، مجرمان سایبری فکر میکنند که براحتی میتوانند در یک نقطه از کره خاکی فعالیتهای خود را انجام دهند و پس از گذشت مدتی براحتی پنهان شوند. ولی ما از همکاران بینالمللی خود استفاده میکنیم و با انتشار تبلیغات گسترده بزودی تمام 10 نفری را که در این لیست حضور دارند دستگیر میکنیم».
دنیای سایبری گانگستری
جایزه بیش از 100 هزار دلار برای اطلاعات در مورد یکی از این افراد نشان میدهد که FBI تا چهاندازه در مورد جرایم سایبری نگران است و تلاش میکند هر چه سریعتر مجرمان سایبری بزرگ را دستگیر کند. مکفیلی در این خصوص میگوید: «سازمان پلیس FBI در تاریخ فعالیتهای خود از مردم عادی کمکهای فراوان گرفته تا بتواند مجرمان را شناسایی و دستگیر کند. فضای گانگستری چند دهه قبل ایجاب میکرد که ما بررسیهای گسترده را انجام دهیم و از مراکز پلیس در سراسر جهان کمک بگیریم تا متخلفان را شناسایی کنیم. اما این فضای گانگستری هماکنون وارد عرصه سایبری شده و کار ما را دشوار کرده است. متخلفان در بیشتر مواقع هیچ ردی از خود برجا نمیگذارند و پس از انجام عملیاتهای بزرگ، براحتی موقعیت فیزیکی خود را تغییر میدهند تا امکان ردیابی سیستمهای آنها وجود نداشته باشد. همین مسأله باعث میشود تا ما همکاریهای گستردهتری را با مراکز پلیس سراسر جهان انجام دهیم».
در نتیجه این همکاریها، مقامات پاکستان چند روز قبل اعلام کردند دو تبهکار سایبری را که اینترپل و FBI چندین سال در تعقیب آنها بودند دستگیر کردند و احتمال میدهند که این دو فرد «فرهان ارشد» و «نور عزیزالدین» باشند. «میرمظهر جبار» از فرماندهان «آژانس فدرال تعقیبات قضایی پاکستان» در بیانیهای که منتشر کرد توضیح داد که دو فرد مذکور را در کراچی دستگیر کرده است و هماکنون در حال انجام بازجویی است.
اگرچه هنوز هیچ گونه تأیید از سوی FBI انجام نشده است، اما پلیس پاکستان میگوید دو فردی را که بزرگترین تبهکاران سایبری جهان محسوب میشدند و نام آنها در لیست افراد تحت تعقیب FBI موجود بود دستگیر کرده است. البته به طور همزمان سه فرد دیگر با نامهای مشابه در پاکستان دستگیر شدهاند و پلیس در حال انجام بررسیهای تکمیلی است تا مشخص شود کدام یک از آنها سرقت 50 میلیون دلاری را انجام دادند.
به دنبال افزایش نگرانی از حملات سایبری و ناتوانی سیستمهای کنونی برای محافظت از کاربران، سالانه به طور میانگین یک تریلیون دلار برای برقراری امنیت سایبری در سراسر جهان هزینه میشود و با وجود این، سازمان FBI همچنان اعتراف میکند که هکرها دهها قدم جلوتر از تمام شرکتهای امنیتی و مراکز پلیس حرکت میکنند. اگر فرآیند حملات سایبری به همین صورت دنبال شود و اقدامات پیشگیرانه تقویت نشود، خسارات ناشی از این اتفاقات تا پایان سال 2015 میلادی به بیش از 6/3 تریلیون دلار خواهد رسید و اثرات ناشی از این خسارات بزرگ تا سال 2020 باقی خواهد ماند. به طور میانگین گفته میشود که در هر سال حدود 140 میلیارد دلار طی عملیات سایبری از کشور امریکا سرقت میشود که این رقم در گستره جهانی به حدود 300 میلیارد دلار میرسد. این روند همچنان رو به افزایش است و FBI امیدوار است که با دستگیری 10 مجرم سایبری بزرگ حداقل جلوی پیشرفت آن را بگیرد. 5656
کلید واژه ها: سایبر - هکرها -
شنبه 3 مرداد 1394 - 08:31:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]