واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کرامتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
«سنجد» نیروبان در تلاش اصلاح الگوی مصرف
تهیهکننده »گنجشک اشیمشی» با «نیبا» به قاب سیما میآید.
چندی پیش علی زارعان، مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه دو سیما در گفتگو با حوزه رادیو تلوزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از تدارک برنامه کودک جدید به تهیهکنندگی «سوسن کرامتی» خبر داد که در همین رابطه به گفتگو با او پرداختیم.
خانم کرامتی، از ابتدای شروع فعالیتتان در حوزه کودک بگویید.
من معلمی را دوست داشتم اما سال 64 وارد حوزه کودک شبکه یک شدم و بعدها بر شبکه دو منتقل شدم. به خاطر علاقه زیادم به کودکان در همین زمینه فعالیت کردم.
شما الان هم معلم هستید، البته معلم تصویری، اینطور نیست؟
دقیقاً همینطوراست. برنامهسازی برای کودک و آموزش به آنها در قالب سیما، کمتر از معلمی نیست و شاید به مراتب سختتر از آن هم باشد.
از اولین کارهایتان بگویید.
شاد و بیدار، کلاه قرمزی 1 و گنجشگک اشیمشی از اولین کارهایم بود که خداروشکر مخاطبان زیادی هم داشت و مردم از آنها استقبال کردند.
کار برای کودک که باید روانشناسی شده باشد، دشوار نیست؟
بچههای زمان ما با این نسل قابل مقایسه نیستند. الان بچهها باهوشتر شدند و ما با نسلی هوشیار مواجه هستیم پس باید هوشیارانه قدم برداریم.
فکر میکنید علت گرایش بچهها به رایانه و بازیهای مربوط به آن و فضای مجازی چیست؟
علایق بچهها تغییر کرده و دنیای تکنولوژی رو به پیشرفت است. حتی بچههای سه- چهارساله هم بدون هیچ آموزشی به راحتی با تبلت یا تلفن همراه کار میکنند و از آنها استفاده میکنند.
برنامهسازان کودک در این زمینه چه نقشی دارند؟
کوتاهی برنامه سازان هم بیتقصیر نیست و آنها قطعاً بسیار تأثیرگذار هستند، اما بچهها نسبت به آموزش مستقیم واکنش نشان می دهند. مثلاً اگر بگوییم روزی سه مرتبه مسواک بزنید اهمیت نمیدهند.
خودتان هم از این ترفند استفاده میکنید؟
من در کارهایم از آموزش غیرمستقیم استفاده میکنم که تأثیرگذار هم بودند.
در یکی از برنامههایم بچهها در باغی در کنار بازی، رنگها، شکلها، دستهبندی حیوانات و... را آموزش میدیدند بدون اینکه متوجه آموزش جدی شوند.
در حال حاضر مشغول چه کاری هستید؟ کمی از آن بگویید.
مشغول پیشتولید سری جدید «سنجد» هستیم. سنجد با یک گروه نیروبان همراه میشود که به اختصار آ« را «نیبا» مینامیم.«نیبا» شبیه به یک گروه امداد یا پلیسی است که در جایی اتفاقی رخ میدهد و سنجد همراه با گروهش به محل حادثه میروند و محبت میکنند.
به چه موضوعاتی در این برنامه میپردازید؟
در این برنامه آموزشهایی غیرمستقیم در قالب طنز در زمینههای اصلاح الگوی مصرف برق، زندگی گروهی و کمکرسانی گنجانده شده است.
ایده کار از کجا و توسط چه کسی شروع شد؟
طی جلسهای که به همراه موقر و استخر با عوامل وزارت نیرو از جمله حسینی، کارشناس برق و قاسمی و خامنه، رئیس و کارشناس روابط عمومی وزارت نیرو داشتیم، استخر پیشنهاد این کار را داده و آنها هم استقبال کردند.
مسئولان وزارت نیرو حمایتتان کردند؟
از نظر مالی تا حدودی اما بیشتر بار هزینهها به دوش سازمان بود. کارشناسهای برق هم در ارائه طرحها، مشاورهها و زمانهای اوج مصرف برق راهنمایی کردند.
در این مجموعه چه کسانی حضور دارند؟
نگار استخر صداپیشه «سنجد» به همراه 5 دختر و پسر بازیگر خردسال و همچنین کاظم سیاحی (صداپیشه «جیگر» در کلاه قرمزی) که از بهترین انتخابهای ما بود، در این مجموعه حضور دارند.
برنامه تا کجا پیشرفته و هدف اصلیتان از ساخت این مجموعه چیست؟
در حال حاضر در بخش پیشتولید هستیم و تمام سعیمان بر این است برای نیمهی مرداد، برنامه به روی آنتن برود. برنامهریزیها به گونهای است که حدود یک هفته تا ده روز از ضبط جلوتر باشیم. تأکید من هم آموزش غیرمستقیم در قالب طنز و نمایش به کودک است که این به مجرب بودن و توانمندی گروه نویسندگی و تولید برمیگردد.
لازم به ذکر است سوسن کرامتی به همراه ژاله موقر تهیهکنندگی این برنامه را به عهده دارند. نیوشا صدر، بنفشه صمدی، آرزو صدیقی، مهناز خطیبی و شیما بخشنده از نویسندگان این مجموعه هستند که امیرسلطان احمدی نیز به عنوان سرپرست نویسندگان و کارگردان فعالیت میکند.
سپیده شریفی، طراح دکور در حال آمادهسازی و طراحی صحنههایی چون اتاق خواب، اتاق نشیمن و آشپزخانه و... در استودیویی در سردار جنگل است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
حرف زدن بجای شخصیتهای انیمیشنی متفاوت است/ کار هنری نمی تواند زیرزمینی باشد
۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]