تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799198874




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدی بر رویکرد دولت در تکیه افراطی بر سرمایه‌گذاری‌های خارجی پیام تأکید رهبری بر ظرفیت‌های اقتصاد داخلی و مردمی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نقدی بر رویکرد دولت در تکیه افراطی بر سرمایه‌گذاری‌های خارجی
پیام تأکید رهبری بر ظرفیت‌های اقتصاد داخلی و مردمی چیست؟
بایستی به این نکته توجه کرد که اگر تمام اهتمام دولت‌مردان به جای دراولویت قراردادن ظرفیت‌های درونی کشور روی سرمایه‌های خارجی تمرکز پیدا کند امکان پریدن پرنده از قفس بسیار زیاد است.

خبرگزاری فارس: پیام تأکید رهبری بر ظرفیت‌های اقتصاد داخلی و مردمی چیست؟



   در دیدار رهبری با مسئولان نظام در ماه مبارک رمضان ایشان یکبار دیگر بر ظرفیت‌های متنوع و بی‌شمار کشور برای رشد و پیشرفت اقتصادی و مقابله با هجمه‌های بیرونی و معضلات اقتصاد داخلی تأکید کردند. مواردی چون سرمایه انسانی، جایگاه اقتصادی کشور در دنیا، منابع فراوان طبیعی، موقعیت جغرافیایی ممتاز کشور، همسایگی با 15 کشور و بازار 370 میلیونی در دسترس، بازار نزدیک به 80 میلیونی داخل کشور، وجود زیرساخت‌های اساسی، تجربه‌های مدیریتی متراکم و فهرست مطولی از دیگر ظرفیت‌ها.
متأسفانه از این ظرفیت‌ها تاکنون به شکل درستی استفاده نشده‌است و برخی موارد و سرمایه‌ها و ظرفیت‌های خارج کشور به غلط مد نظر دولتمردان قرار گرفته‌است. در واقع در هیچ‌کدام از این ظرفیت‌های یادشده بر روی جذب سرمایه‌گذاری خارجی توجه نشده بود در صورتی که عمده‌ تأکیدات دولت محترم فعلی بر جذب سرمایه‌های خارجی و سرمایه‌گذاری‌های ایشان بر بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی و کشاورزی کشور قرار گرفته‌است. در حالی که این سرمایه‌ها به عنوان موتور محرک فعالیت‌های اقتصادی و پیش‌قراول رشد و توسعه‌ اقتصادی از سوی دولت تلقی می‌شود، رهبری معظم انقلاب بر یکی از ظرفیت‌های عمده خارجی تحت عنوان «بازار 370 میلیونی همسایگان» این کشور پهناور به منظور صادرات کالا و خدمات و سرمایه‌گذاری متخصصین داخلی و ترانزیت کالا تأکید دارند. در واقع اگر بنا باشد بجای اینکه ما از بازار همسایگان برای پیشرفت اقتصادی خود استفاده کنیم، کشور خود را به بازار مصرفی کالاهای بی‌کیفیت بیگانگان و نه همسایگان خود تبدیل کنیم که غالباً با ما دشمنی دارند، این نه تنها موجبات رشد و پیشرفت کشور را فراهم نخواهد کرد بلکه ما را بیش از پیش به خارج از کشور وابسته می کند که به هیچ عنوان مطلوب نظام و در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نخواهد بود.
شاید بتوان گفت یکی از پیام‌های تأکیدات فراوان رهبری معظم انقلاب بر ظرفیت‌های داخلی و بازگویی چندین ‌و چندباره آن ها و افزودن چند مورد جدید بر ظرفیت‌های مغفول قبلی در سخنرانی های تازه، این باشد که بایستی بر همین ظرفیت‌ها تکیه کرد و با بررسی و موشکافی بر روی آن، ظرفیت‌های جدید مغفول در داخل کشور را شناسایی و برای شکوفاسازی و بهره‌برداری از آن برنامه‌ریزی و اقدام کرد. تردیدی نیست ‌که پیگیری جذب سرمایه‌گذاری خارجی آن هم با شیوه ای که هیچ تکنولوژی و منفعت اساسی برای کشورما نداشته باشد از طریق مذاکره و دیپلماسی و غیره توسط دولت و اولویت‌دادن به آن، راهی انحرافی در این عرصه می‌باشد که توجه دولت را از داخل کشور به بیرون از مرزهای کشور منحرف می‌سازد. سرمایه گذاری خارجی باید به تولید ارزش افزوده در سطح ملی بینجامد نه اینکه تنها بستری برای بهره برداری خارجی ها باشد.
اگر نیم‌نگاهی به بندهای 24‌گانه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نیز بیندازیم متوجه خواهیم شد که تکیه بر ظرفیت‌های داخلی بسیار بیش‌تر از اهتمام به تشویق سرمایه‌گذاری خارجی است و راه علاج کشور این است که از منابع و سرمایه‌ها و امکانات تولیدی همین سرزمین می‌توان بسیاری از نیازهای مردم را برآورده نمود و اگر هم در ذیل یکی از بندها به تشویق سرمایه‌گذاری خارجی اشاره شده‌است فقط و فقط به منظور توسعه‌ صادرات محصولات تولیدکنندگان داخلی است و افزایش قدرت رقابت‌پذیری آن ها.
در برنامه ششم توسعه هم در بند 8 مربوط به امور اقتصادی به تشویق و ایجاد انگیزه‌ها و مشوق‌های لازم برای این امر تأکید شده‌است. همچنین در بند 60 امور سیاست خارجی به اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه‌گذاری خارجی، ورود به بازارهای جهانی و دستیابی به فناوری برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و سند چشم‌انداز اشاره شده‌است. بند 68 امور سیاست خارجی نیز به حمایت قضائی مؤثر در تضمین حقوق مالکیت و استحکام قراردادها به منظور توسعه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی اشاره دارد.
به نظر می‌رسد با توجه به اسناد بالادستی مذکور، روی سرمایه‌گذاری خارجی و البته سرمایه ایرانیان خارج از کشور حساب ویژه‌ای باز شده‌است. اما بایستی به این نکته توجه کرد که اگر تمام اهتمام دولت‌مردان به جای دراولویت قراردادن ظرفیت‌های درونی کشور روی سرمایه‌های خارجی که همچون کبوتری به محض احساس کوچک‌ترین ناامنی از آشیانه‌ خویش کوچ می‌کند، تمرکز پیدا کند امکان پریدن پرنده از قفس بسیار زیاد خواهد بود. شاید این اشتباه راهبردی در تعیین اولویت‌ها نیز همچون اولویت‌دادن به مذاکره برای حل مشکلات اقتصادی کشور، در یک جهت قرار گرفته و به تهدید و چالشی جدی برای کشور مبدل گردد و همچنان کشور را از نگاه جدی به ظرفیت‌های داخلی‌اش غافل سازد. همان چالشی که رهبری از آن به عنوان سهل‌انگاری در عمل، تکیه بر نتیجه‌گیری‌های کوتاه‌مدت و سطحی‌نگری و چالش انتخاب راه‌های آسان و موازی ولی مهلک یاد می‌کنند. خوب است دوباره به این بیان رهبری تأملی کنیم که فرمود: «یکی از چالش ها، تردید در توانایی‌های درونی است؛ [اینکه‌] به جوان دانشمند خودمان اعتماد نکنیم، به مجموعه‌های مردمی و غیر دولتی در امور اقتصادی اعتماد نکنیم، یکی از چالش ها است. بایستی اعتماد کرد، بایستی مردم را وارد جریان عظیم اقتصادی کشور کرد». علی اکبر ی
منبع: رصد، پایگاه تحلیلی دفتر پژوهش انتهای متن/

94/05/03 - 00:30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن