محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852333207
دلایل افزایش نقدینگی در دولت یازدهم
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه متوسط رشد نقدینگی در ۲ سال اول دولت یازدهم ۲۲.۶ درصد بوده است، گفت: نقدینگی یک متغیر اسمی است و نباید بر اساس تغییرات مقداری آن را مقایسه کرد.
به گزارش تراز ، پیمان قربانی در نشست خبری روز گذشته با اشاره به برخی انتقادها درباره افزایش 300 هزار میلیارد تومانی نقدینگی در 2 سال اخیر اظهار داشت: اساساً ارزیابی متغیرهای پولی براساس درصد رشد است نه اینکه حجم مقداری و ریالی افزایش نقدینگی را ملاک ارزیابی قرار دهیم.
وی با اشاره به برخی تغییرات حجم کل نقدینگی در سالهای گذشته گفت: در سال 71 حجم نقدینگی 35.9 هزار میلیارد ریال بود که این رقم در سال 75 به 116.6 هزار میلیارد ریال رسید؛ این در حالی بود که فقط تغییر در مانده نقدینگی در سال 75، 31.5 هزار میلیارد ریال بوده که معادل 88 درصد کل نقدینگی در سال 71 بوده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در سال 84 حجم نقدینگی 92 هزار و 100 میلیارد تومان بوده که در سال 91 نقدینگی ایجاد شده در آن سال معادل کل نقدینگی در سال 84 بوده است. بنابراین نقدینگی یک متغیر اسمی است و همانطور که رشد اقتصادی را براساس رشد واقعی تولید ناخالص داخلی مقایسه میکنیم نقدینگی را هم به این روش باید مقایسه کرد.
قربانی با بیان اینکه آنچه مهم است این است که درصد رشد نقدینگی در یک سال نسبت به سال قبل چگونه بوده است و در همین راستا متوسط رشد نقدینگی در 2 سال اول دولت یازدهم 22.6 درصد بوده که نسبت به دوره قبل کمتر بوده است.
به گفته وی، میانگین حسابی رشد نقدینگی در دولت های نهم و دهم 27.1 درصد، دولت هفتم و هشتم 24.9 درصد و دولت پنجم و ششم 28.6 درصد بوده است.
* رشد نقدینگی در سال 93 مطابق هدفگذاری سیاستگذار پولی بود
وی با بیان اینکه هدفگذاری بانک مرکزی در سال 93 رسیدن به رشد نقدینگی 23 تا 25 درصد بوده است، گفت: نقدینگی که در سال گذشته ایجاد شد 22.3 درصد بود که متناسب با اهداف اقتصادی تعیین شده بوده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: یک مقوله دیگر در این میان ترکیب نقدینگی است که در سالهای اخیر بانک مرکزی تلاش کرده ترکیب نقدینگی به نفع ضریب فزاینده پولی تغییر کند.
* تاثیر 81 هزار میلیارد تومانی افزایش سطح پوشش آماری بانک مرکزی بر حجم نقدینگی
قربانی با اشاره به افزایش سطح پوشش آماری نقدینگی در 2 سال اخیر افزود: از مجموع 290 هزار 600 میلیارد تومان نقدینگی ایجاد شده از ابتدای دولت یازدهم تا پایان سال گذشته حدود 81 هزار میلیارد تومان آن بابت افزایش سطح پوشش آماری بوده است که این نتیجه سیاست بانک مرکزی برای ساماندهی بازار پول است که از سالهای گذشته آغاز شده بود.
وی با اشاره به منظور کردن آمار مؤسسات اعتباری و بانکهای جدید در آذرماه 92 و انتهای سال 93 گفت: بانک مرکزی در این دو مقطع سهم پوششهای جدید آماری را در حجم نقدینگی تعیین کرد و باید این نکته را هم اعلام کنم که افزایش پوشش آماری در سالهای آینده هم ادامه خواهد داشت. در همین مدت 6 بانک و 4 مؤسسه اعتباری به چتر پوشش آماری بانک مرکزی اضافه شدهاند.
* 15 تا 20 درصد نقدینگی کشور در اختیار موسسات غیرمجاز
قربانی در پاسخ به این سؤال که چه میزان از نقدینگی کشور همچنان در پوششهای آماری بانک مرکزی نیست، گفت: برآورد حوزه نظارت بانک مرکزی این است که حدود 15 تا 20 درصد از حجم کل نقدینگی موجود در پوشش آماری بانک مرکزی نیست. اما باید این نکته را متذکر شوم که افزایش پوشش آماری تأثیری بر تورم ندارم زیرا این نقدینگی در گذشته ایجاد شده اما در آمارها نبوده است و این شفافسازی نتیجه انتظامبخشی به بازار پول بوده است.
وی با تأکید براینکه مقایسه ریالی به جای درصد رشد نقدینگی تحلیل ما را دچار اشتباه میکند، اظهار داشت: در طی یک سال و نیم گذشته شرایط رکود تورمی داشتیم و سیاستگذار پولی هم به دنبال خروج از رکود و هم کاهش نرخ تورم بود.
قربانی افزود: اصولاً ارزیابی عملکردی اقتصادی بر مبنای اهداف نهایی است که شامل تورم و رشد اقتصادی میشود و مسائلی از قبیل رشد نقدینگی هدف میانی هستند به گونهای که رسیدن به اهداف نهایی را با تحقق اهداف میانی فراهم خواهند کرد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به هدفگذاریهای تورمی در سالهای 92 تا کنون گفت: هدف تورم در سال 92، 35 درصد بود که محقق شد و در سال گذشته هدف اولیه 25 درصد و بعد 20 درصد و در نهایت زیر 20 درصد بود که در عمل تورم به 15.6 رسید.
وی تصریح کرد: عملکرد تورم در 2 سال اخیر نشانگر موفقیت بانک مرکزی در مهار تورم بوده است.
* دلایل افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی
قربانی با بیان اینکه ممکن است انتقادهایی نسبت به افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی مطرح شود، گفت: روند متغیرهای اقتصادی و مسیری که در طول سالهای گذشته دنبال شد، یک حالت ساختاری به خود گرفت و تغییر دولت لزوماً به معنای تغییر رویههای نهادی و ساختاری نیست.
معاون اقتصادی بانک مرکزی اضافه کرد: به هر ترتیب در سالیان گذشته مجموعهای از مسائل بوده که نتیجه آن در ترازنامه بانک مرکزی و بانکها منعکس شده و یکی دو سال اخیر دولت سعی کرده این روند را اصلاح کند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بخشی از افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی ناشی از عملیات بودجهای و تکالیف تعیین شده از جمله خرید تضمینی گندم بوده است، افزود: برخورد انضباطی بانک مرکزی با برخی بانکهای خصوصی که از وظایف خود تخطی میکردند، محدودیتهایی را برای آن بانکها به وجود آورد و در نهایت آنها توافق کردند که این رویه را اصلاح کنند.
* کاهش 7678 میلیارد تومانی بدهی بانکهای غیردولتی به بانک مرکزی در دو ماه اول امسال
قربانی گفت: چون این برخورد انضباطی در پایان سال انجام شد نتایج این اقدام در ارقام منتشر شده سال گذشته خود را نشان نداد اما در 2 ماهه ابتدایی سال جاری بدهی بانکهای غیر دولتی 7 هزار و 678 میلیارد تومان کاهش یافت.
وی تأکید کرد: بانک مرکزی در برخورد انضباطی با بانک سعی کرد که اختلال در وضعیت بانک ایجاد نشود و وقتی بانک مجبور به اضافه برداشت میشود جریمه اضافه برداشت در واقع تنبیهی برای آن بانک است. با تمام این وجود بانک مرکزی توانست نقدینگی در محدوده مورد نظر کنترل کند.
*قطع سامانه چکاوک ابزار دیگر بانک مرکزی برای کنترل اضافه برداشت و بدهی بانکها است
معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی براینکه آیا بانک مرکزی تنها با ابزار جریمه 34 درصد مانع از اضافه برداشت بانکها میشود و آیا ابزار دیگری از جمله تعیین سقف برای بانکها را به کار نخواهد گرفت، گفت: سال گذشته سامانه چکاوک راهاندازی شد و این سامانه ویژگیهایی دارد که اگر منبع کافی در بانک وجود نداشته باشد بانک مرکزی چک را در مبدأ متوقف کند که با این کار عملیات بانکی متوقف شده و موجب روگردانی مشتریان و سپردهگذاران از بانک میشود، بنابراین بانک مرکزی علاوه بر ابزار جریمه 34 درصد از ابزار چکاوک هم استفاده میکند.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی در برخورد با بحث اضافه برداشت بانکها ناتوان نبوده و اگر انعطافی در این زمینه داشته به خاطر حمایت از حقوق سپردهگذاران و حفظ نظم در بازار پول بوده است.
قربانی با بیان اینکه بدهی بانکها به بانک مرکزی یکی از دریچههای مدیریت نقدینگی برای بانک مرکزی است، گفت: اگر در یک سال بانک مرکزی خطوط اعتباری یا رشد بدهی را به بانکها را بدهد، به خودی خود چیز بدی نیست و آنچه مهم است این است که بتواند متغییرهای پولی را از بدهی بانکها به صورت پیشبینی شده مدیریت کند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه در سال گذشته تمامی اجزای پایه پولی به جز بدهی بانکها به بانک مرکزی منفی بوده است، افزود: اگر بانک مرکزی در سال گذشته مانع از افزایش بدهی بانکها میشد در واقع پایه پولی و نقدینگی کاهش مییافت و رکود عمیقتر میشد.
منبع: فارس
زمانبندی انتشار: 23 تير 1394 - 10:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
دلایل افزایش نقدینگی در دولت یازدهم |اخبار ایران و جهان
دلایل افزایش نقدینگی در دولت یازدهم معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت از ۲۹۰ ۶ هزار میلیارد تومانی که از ابتدای دولت یازدهم تا پایان سال ۹۳ بر نقدینگی اضافه شده ۸۱ هزار میلیارد تومان مربوط به افزایش پوشش آماری و در راستای ساماندهی بازار پول بوده است کد خبر ۵۱۷۰۵۷ تاریخ انتشار ۲۳ تمعاون اقتصادی بانک مرکزی عنوان کرد پاسخ به ابهام رشد ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی/ میانگین رشد نقدینگی در د
معاون اقتصادی بانک مرکزی عنوان کردپاسخ به ابهام رشد ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی میانگین رشد نقدینگی در دولت یازدهم ۲۲ ۶ درصد استمعاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه متوسط رشد نقدینگی در ۲ سال اول دولت یازدهم ۲۲ ۶ درصد بوده است گفت نقدینگی یک متغیر اسمی است و نباید براساسرشد نقدینگی همگن در دوره دولت یازدهم معادل 22.6 درصد است
معاون اقتصادی بانک مرکزی رشد نقدینگی همگن در دوره دولت یازدهم معادل 22 6 درصد است ایلنا قربانی گفت در هفته های اخیر به صورت مکرر اظهار نظرهایی در خصوص افزایش 300 هزار میلیارد تومانی نقدینگی از ابتدای دولت یازدهم ارایه که این امر به نوعی نقطه منفی برای سیاست های پولی و اعتباریانتقاد پژویان از اقدام خطرناک دولت / افزایش ۳۰۰ هزار میلیاردی نقدینگی در ۲۲ ماه یک فاجعه است
انتقاد پژویان از اقدام خطرناک دولت افزایش ۳۰۰ هزار میلیاردی نقدینگی در ۲۲ ماه یک فاجعه است دولت یازدهم پاسخ دهد با چه منطقی نقدینگی را در کمتر از دو سال این میزان بالا برد بدهی بانکها به بانک مرکزی رشد نقدینگی را فزاینده کرد به گزارش فرهنگ نیوز جمشید پژویان اقتصاددان و عضوافزایش 35 درصدی تولید گاز در دولت یازدهم
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس افزایش 35 درصدی تولید گاز در دولت یازدهم تهران - ایرنا - مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به افزایش 35 درصدی تولید گاز در دولت تدبیر و امید و طی یک سال و نیم اخیر گفت هم اکنون روزانه 440 میلیون مترمکعب گاز از میدان پارس پپاسخ معاون نعمتزاده به افزایش واردات کالاهای لوکس در دولت یازدهم
تراز افخمیراد گفت چه کسی حق دارد بگوید واردات اضافه شده سال گذشته ۵۲ ۷ میلیارد دلار کالا به کشور وارد شد که از سالهای قبل کمتر بود اینکه واردات کالاهای لوکس افزایش یافته است صحت ندارد به گزارش تراز ولی اله افخمی راد معاون وزیر صنعت و رئیس سازمان توسعه و تجارت در گفتگوتوضیح معاونت نظارت مالی و خزانه داری کشور نسبت به خبر افزایش مخارج دولت و نقدینگی
توضیح معاونت نظارت مالی و خزانه داری کشور نسبت به خبر افزایش مخارج دولت و نقدینگیمعاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور در مورد رشد 70 درصدی مخارج دولت و نقدینگی توضیحاتی ارائه کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی شادا بر اساس گزارش معاونت نظارت ممعاون وزیر صنعت:همه شعارهای دولت یازدهم محقق می شود
معاون وزیر صنعت همه شعارهای دولت یازدهم محقق می شود همدان-ایرنا-معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان های وزیر صنعت معدن و تجارت گفت دولت تلاش خود را برای تحقق تمامی شعارهای خود به کار گرفته است و هیچ عملی در دولت یازدهم بدون نتیجه باقی نخواهد ماند به گزارش روابط عمومی فرمانداختصاص 353میلیارد ریال اعتبار حوادث وخشکسالی در دولت یازدهم به سمنان
دبیر شورای اطلاع رسانی استانداری سمنان اختصاص 353میلیارد ریال اعتبار حوادث وخشکسالی در دولت یازدهم به سمنان سمنان - ایرنا - دبیر شورای اطلاع رسانی استانداری سمنان از اختصاص 353 میلیارد و 980 میلیون ریال اعتبار ویژه بازسازی پیشگیری از حوادث قهری و خشکسالی در دولت یازدهم در این ادرآمدهای وصولی دولت ۴۲ درصد افزایش یافت
درآمدهای وصولی دولت ۴۲ درصد افزایش یافت معاون نظارت مالي و خزانه دار کل کشور از رشد 42 6 درصدي عملکرد وصول درآمدهاي عمومي دولت در سال 1393 نسبت به مدت مشابه سال 1392 خبر داد به گزارش حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت سيد رحمت الله اکرمي باسند تشدید بیکاری در دولت یازدهم+جدول
گزارش رسمی مرکز آمار ایران سند تشدید بیکاری در دولت یازدهم جدول گزارش رسمی مرکز آمار ایران از تشدید بیکاری در دولت یازدهم خبر می دهد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز گزارش اخیر مرکز آمار ایران نشان می دهد نرخ بیکاری در بهار سال 94 به 10 8 درصد رسید که در مقایسه با بهار پارسال 0مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خبرداد افزایش 19درصدی گندم خریداری شده از کشاورزان/هشدار به استفاده از جوه
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خبردادافزایش 19درصدی گندم خریداری شده از کشاورزان هشدار به استفاده از جوهر قند در نانمدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به اخبار مربوط به استفاده از جوهر قند در تولید آرد و نان استفاده از این ماده شیمیایی را بازی با سلامت مردم و عملیارزش 700 میلیون دلاری 13 تن طلا/ واردات 8 تن طلا در دولت یازدهم
رییس کل بانک مرکزی در گفت وگو با ایرنا ارزش 700 میلیون دلاری 13 تن طلا واردات 8 تن طلا در دولت یازدهم تهران - ایرنا - رییس کل بانک مرکزی ارزش 13 تن طلای آزاد شده در حاشیه مذاکرات وین را 700 میلیون دلار اعلام کرد و گفت علاوه بر این طی دو سال گذشته 8 تن طلا به ارزش 400 میلیون دلبخش نفت در سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب درباره برنامه ششم واریز ۳۰ درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی/حمایت از
بخش نفت در سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب درباره برنامه ششمواریز ۳۰ درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی حمایت از شرکتهای بالادست غیر دولتی افزایش مستمر ضریب بازیافت میادینرهبر معظم انقلاب اسلامی در ابلاغ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه در بخش نفت مورادی چون واریز ۳۰ درصد از درآمدها بنعمت زاده: افزایش قیمت لبنیات کار دولت نبود
نعمت زاده افزایش قیمت لبنیات کار دولت نبودتاریخ انتشار سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۳۳ وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه دولت اقدام به افزایش قیمت لبنیات نکرده و این تصمیم از سوی ستاد تنظیم بازار گرفته شده است گفت انشاءالله برای برگشت قیمتها اقدام میکنیمتوافق احتمالی وین، بی اعتمادی مردم نسبت به عملکرد دولت را افزایش خواهد داد
ضمن تأکید بر خوشحال کننده بودن توافقنامه احتمالی در کوتاه مدت توافق احتمالی وین بی اعتمادی مردم نسبت به عملکرد دولت را افزایش خواهد داد توافق احتمالی و لغو یا تعلیق همه و یا بخشی از تحریمها موجب خواهد شد تا دیگر دولت بهانه ای برای عدم پیشرفت کارهای خود و رفع مشکلات نداشته باشدخبر تصمیم هیات دولت برای افزایش قیمت لبنیات تکذیب شد | خبرگزاری ایلنا
خبر تصمیم هیات دولت برای افزایش قیمت لبنیات تکذیب شد ایلنا معاونت اجرایی رییس جمهوری نقل قول های مطرح شده از محمد شریعتمداری در برخی رسانه ها مبنی بر تصمیم گیری دولت در خصوص افزایش قیمت لبنیات را رد و تاکید کرد تاکنون در هیچ یک از جلسات هیات دولت بررسی نرخ محصولات لبنی مطرح ن-
اقتصادی
پربازدیدترینها