واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: :یکی از پرسنل اورژانس کشور طی یادداشتی که به سلامت نیوز ارسال کرد گلایه های خود را درباره برخی کمبودهای موجود در اورژانس کشور مطرح و خاستار رسیدگی فوری به وضعیت اورژانسها و پرسنل شاغل در این زمینه شد.
به گزارش تراز ،مگر در تمام دنیا خط اول درمان اورژانس های پیش بیمارستانی نیستند!؟ اما در کشور ما خلاف این مشاهده میگرد؛ با آغاز طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت پارسال تمام امکانات و منابع به سمت بیمارستانها سوق داده شد که از این لحاظ اورژانس پیش بیمارستانی که مردم آن را بعنوان اورژانس ۱۱۵ میشناسند مظلوم واقع گردید.
متاسفانه تا به امروز مشکلات اورژانس پیش بیمارستانی کشور به خودی خود باقی است و پرسنل زحمت کش آن فشاری مضاعفی روبه دوش میکشند.
از کمبود نیروی عملیاتی اورژانس در سراسر کشور تا کمبود پایگاه و فرسودگی آمبولانس.طوری که همه مسئولین وزارت بهداشت و نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر این مشکلات واقف هستند اما تا به امروز کاری برای رفع مشکلات اورژانس انجان نداده اند.
پرسنل اورژانس به خاطر سختی کار و ماموریت های پی در پی دیگر انگیزه کاری ندارند،اکثر تکنسین ها بعلت حمل بیمار دچار کمر درد و پا درد شده اند، پرسنل به خاطر کمبود نیرو نمیتوانند مرخصی بگیرند و بجای اینکه کنار خانواده باشند بعلت نبود نیرو مدام در شیفت کاری میباشند،با این اوصاف دیگر انگیزی کاری میماند! ؟
گلایه ای که پرسنل اورژانس از وزیر بهداشت دارند این است که با آغاز طرح تحول کمترین توجه ای به اورژانس سراسر کشور نگردیده؛ حتما که برای رسیدگی به اوضاع اورژانس نباید تجمع کرد! آقای وزیر بهتر نیست که اورژانس شهرستانها هم مثل اورژانس تهران برای جبران کمبود نیرو خرید خدمت کنند و از طریق شرکت کمبودهاشون را جبران کنند!؟ با این وضع موجود همین پرسنل را هم از دست میدهید!
گلایه دیگر از مسئول وزارت بهداشت در خصوص کیفیت و کمیت اورژانس پیش بیمارستانی است: نیروی طرحی و نیروی پیام آور شاید از لحاظ کمیت نگذارند بعلت کمبود نیرو پایگاه ها تعطیل شود اما از لحاظ کیفیت خدمات اورژانس را پایین می آورند.
نیرویی که طرحش را تمام کرده و تجربه کسب نموده بیکارمیشود و جایگزینش نیروی طرحی جدید که وقت بگذرد و تجربه کسب کند،چوب این را مردم میخورند.
مورد بعدی برنامه پنجم توسعه است که امسال به پایان میرسد اورژانس پیش بیمارستانی هنوز نتوانسته برنامه چهارم را عملی کند چه برسد برنامه پنجم.طبق برنامه چهارم و پنجم توسعه تا پایان امسال ۸۰۰ پایگاه اورژانس باید افتتاح گردد که تا امروز برنامه ای به طور جامع در این خصوص ارائه نگردیده.
مهاجرت برخی تکنسین بیکار شهرستانها به تهران و کرج بعلت عدم جذب نیرو در شهرستانها که خود کیفیت خدمات اورژانس را پایین می آورد را هم به مشکلات اضافه کنید.
عدم جذب و بکارگیری پرسنل اورژانس در بیمارستانها هم خود حدیث مفصلی است .در صورتی که یک تکنسین اورژانس به راحتی میتواند در اورژانس بیمارستان خدمت کند.
پرسنل زحمت کش اورژانس پیش بیمارستانی بدون هیچ چشم داشتی در سخترین شرایط ممکن در گرما و سرما،در شهر و جاده در حال خدمت به مردم عزیز کشور هستند تا کوچکترین مشکلی پیش نیاید.
امید است با همت مسئولین وزارت بهداشت مشکلات اورژانس پیش بیمارستانی سراسر کشور هر چه زودتر مرتفع گردد تا مرد شریف کشور هیچ دغدغه ای از لحاظ شرایط اورژانس نداشته باشند.
زمانبندی انتشار: 31 تير 1394 - 15:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]