واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیین تجلیل از خدمات محمد بهمن بیگی پدر تعلیمات عشایر ایران در شیراز شیراز - ایرنا- جمعی از دوستداران استاد محمد بهمن بیگی معروف به پدر تعلیمات عشایر ایران در یکی از باغهای صدرای شیراز گرد هم آمده و طی آیینی باشکوه از خدمات روشنگرانه و جهل ستیز این چهره علمی اثرگذار کشورمان تجلیل کردند.
به گزارش دریافتی ایرنا ،علاقمندان و دانش آموختگان مدارس عشایری در این مراسم باشکوه ضمن بیان خاطراتی از آن معلم بزرگ ایل پیرامون اثرات محسوس اقدام فرهنگی و برجسته استاد والا مقامشان محمد بهمن بیگی لب به سخن گشودند.
دکتر شیر علی کیانیان بیگدلی از دانش آموخته های مدارس عشایری در این آیین پیرامون استاد فرزانه اش محمد بهمن بیگی گفت : هر چند پس از تحصیل در مدارس عشایری تقدیر و سرنوشت مرا به خارج از کشور کشاند ولی عشق استاد محمد بهمن بیگی همیشه و هر لحظه در قلبم شعله ور بوده و خواهد ماند.
این دانش آموخته عشایری افزود: گر چه بعد مسافت و سالهای غربت مانع از این شد که استاد را از نزدیک زیارت کنم ولی با تماسهای تلفنی مکرر و با مطالعه کتابهای ارزشمند این استاد همواره از نصایح و قدرت و اثر قلمش بهره می بردم .
وی ادامه داد: خود را موظف می دانم که به زیارت قبرش رفته و نسبت به همسر باوفایش بی بی سکینه کیانی و فرزند دلبند و یادگار استاد الله وردی بهمن بیگی ادای احترام کنم .
کیانیان گفت : این احساس وظیفه را قدمی کوچک در برابر گامهای بزرگ و استوار استاد محمد بهمن بیگی سکان دار کشتی نور در دریای ظلمت می دانم .
براساس این گزارش در ادامه الناز خلیلی شش بلوکی دختر یکی دیگر از دانش آموخته های عشایری شعری را که در وصف استاد محمد بهمن بیگی سروده بود برای حاضران قرائت کرد.
همچنین در این مراسم مهندس کرم جعفری دیگر دانش اموخته مدارس عشایری پیرامون زندگی استاد فرزانه اش محمد بهمن بیگی به تفصیل سخن گفت .
وی زندگی این استاد فرهیخته را به سه مرحله کودکی و قبل از تصدی شغلی ،زمان مدیرکلی و دوران بازنشستگی تقسیم کرد و اظهار داشت :دو دوره اول زندگی ایشان تماما در رنج و تلاش برای به ثمرنشاندن تفکرات مانایی خود که همانا کمک به با سواد کردن بچه های عشایری بود گذشت و دوره سوم نیز فرصتی فراهم شد تا این استاد بزرگ ماحصل تلاشهای خود را در قالب کتابهای ارزشمندی به رشته تحریر درآورد .
وی آثار پنج گانه استاد محمد بهمن بیگی شامل عرف و عادات در عشایر فارس ، بخارای من ایل من، اگر قره قاج نبود، به اجاقت قسم و طلای شهامت را به عنوان چراغی پیش روی دلسوزان این مرز و بوم دانست که می تواند در راستای تقویت هر چه بیشتر بنیه های فرهنگی جامعه کار ساز باشد.
سرودن سوگ سرودی توسط فریدون محمدی ده سروی از دوستداران استاد محمد بهمن بیگی و اجرای موسیقی توسط جهانگیر رحمانی خواننده خوش صدای ایل همراه با کمانچه محمد جاویدی نشاط خاصی به این ایین بخشید.
قالیچه ابریشمی منقوش به تمثال استاد محمد بهمن بیگی و همسرش بی بی سکینه کیانی که توسط هنرمند ایل حوا خلیفه بافته شده بود، از جانب دکتر کیانیان به همسر و فرزند استاد بهمن بیگی اهدا شد .
همچنین یک دوره کتاب (آثار ) استاد محمد بهمن بیگی نیز از طرف بی بی سکینه به دکتر کیانیان بانی این آیین به رسم یادبود هدیه داده شد.
زنده یاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایر در ایران و از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود.
او کارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز کرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر ایران بیش از 10 هزار معلم را تربیت کرد.
وی موسسات مختلف مانند دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستا پزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.
وی توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال 1353 به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند.
از او پنج اثر با عناوین «بخارای من، ایل من»، «اگره قره قاج نبود»، «به اجاقت قسم»، «طلای شهامت» و «عرف و عادت در عشایر فارس» منتشر شده است.
شاگردان و علاقه مندان به محمد بهمن بیگی بیش از دهها کتاب ، مستند و فیلم از او تهیه کرده اند که در بازار نشر انتشار یافته و یا از طریق سیمای جمهوری اسلامی در چندین نوبت پخش شده است .
براساس این گزارش هر ساله در روز معلم دوستداران و دانش آموختگان مدارس عشایری به صورت خودجوش ضمن حضور بر روی آرامگاه ایشان ،آیین نکوداشتی را به پاس زحمات این معلم بزرگ و تلاشگر برگزار می کنند .
محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.ک/2
5054
30/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]