محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831209257
ماه عسل کوتاه دولت در دوران پسا توافق
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ماه عسل کوتاه دولت در دوران پسا توافق سرخوشی دولت و مستی دوران ماه عسل اگر همچنان در خواب خرگوشی سپری شود، دیوار بی اعتمادی بین مردم و دولت را بلندتر کرده و انعکاس امیدهای برباد رفته چیزی جز خروارها عصبانیت و بی اعتمادی در سطح جامعه نخواهد بود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، سه شنبه ۲۳ تیرماه، بعد از مذاکراتی طولانی مدت و نفس گیر، هتلِ پله کوبورگ در حافظه یک و نیم قرن عمر خویش، رنگ توافق را دید و اگرچه دود تماماً سفید نه ولی نقطه ای بر پایان مذاکرات ۱۲-۱۳ ساله زده شد. دولت یازدهم هم که به تعبیر شیخ الرئیس دولت از ۲۶ ماه رمضان دوسال پیش رسماً آغاز به کار کرده بود، در ۲۷ رمضان - مطابق با روز جمعبندی هسته ای- به تعریف و تمجید از دستاورد دو ساله اش پرداخت و البته تأکید کرد که «امروز روز بیانیه مشترک بود؛ ۲ ماه دیگر "روز توافق" است».
اینکه تیم مذاکره کننده ما در مذاکرات نفس گیر با دشمن، سرسختانه برای احقاق حقوق کشورمان مبارزه کرده اند بر کسی پوشیده نیست. ولی آنچه در این میان اهمیت دارد اینست که در طول مدت جمع بندی تا پذیرش و یا عدم پذیرش توافق و حتی در دوران پسا توافق، به قول آقای رئیس جمهور، کسی حق ندارد از جیب و جانب مردم شعار دهد. دولتی ها بیش از هر کسی می دانند که به فرض پذیرش و تصویب آنچه در وین به عنوان جمعبندی ارائه شد- اگر از طرف قدر قدرتان در دبه، اسبی عوض نشود- هم اثرات توافق وین زودهنگام نخواهد بود. با اینحال عده ای که توافق وین نیز برق دندان طمعشان را برای دستیابی به صندلی های بهارستان، بیشتر کرده است سعی در القای فتح الفتوح خواندن جمعبندی وین دارند و از طرف دیگر نیز دولتی ها هم که تمام هم و غم دو ساله شان را به توافق گره زده بودند، بدشان نمی آید که کلید جادویی تدبیرشان را به رخ بکشند و از هیجان و التهابات ناشی از توافق دوران ماه عسلی را برای خود رقم زنند.
با اینکه دولتی ها آنهم آنها که موصوف به صفت تدبیر هستند، نیک می دانند اجرای اینگونه معاهدات آنهم زمانی که با طرفی بدعهد مواجه هستیم بسیار سخت تر از انشای آن است، بی توجه به آثار سوء بالارفتن حباب هیجانات در سطح جامعه، در طول این مدت به خصوص چند ماه اخیر حتی آب خوردن را نیز به تحریم ها گره زدند. از این رو مردمی که به تعبیر رئیس جمهورشان «کسانی که میگویند تحریم مهم نیست از جیب مردم بیخبرند» و اثر سوءمدیریت ها را به نام تحریم در "جیب" خود لمس کرده اند، خواهی نخواهی بعد از این توافق و حتی جمعبندی منتظر آثار آن بر زندگی شان هستند و اگرچه دولتی ها بدشان نمی آیند دوران ماه عسل را کشدار کنند اما مردم میخواهند آثار جمعبندی هسته ای را نیز در "جیب" خود لمس کنند. از این رو سرخوشی دولت و مستی دوران ماه عسل اگر همچنان در خواب خرگوشی سپری شود، دیوار بی اعتمادی بین مردم و دولت را بلندتر کرده و انعکاس امیدهای برباد رفته چیزی جز خروارها عصبانیت و بی اعتمادی در سطح جامعه نخواهد بود.
اما واقعیت اینست که اگرچه ممکن است به فرض توافق، روزنه هایی نیز برای اقتصاد باز شود اما کارشناسان معتقدند همین روزنه های اندک نیز می تواند به سان بیماری هلندی، اقتصاد را فلج کند. از طرف دیگر در طول این مدت با اینکه گردن از مو باریکتر پولهای بلوکه شده، سوءمدیریت ها و بی توجهی ها را هم گردن می گرفت اما به یکباره بعد از جمعبندی، مبلغ پولها که ۱۰۰ و چند میلیارد دلار اعلام شده بود به ۲۹ میلیارد و در آخرین اظهارات توسط سیف حدودا ۲۶ میلیارد دلار اعلام شد! ۲۶ میلیاردی که به گفته رئیس سابق بانک مرکزی دولت معادل ریالی پولهای بلوکهشده را قبلا از بانک مرکزی گرفته است و بنابراین باید به حساب صندوق ذخیره ارزی واریز شود.
** اگر دولت سیاست هایش را تغییر ندهد، به فرض برداشته شدن تحریم ها نیز شاهد افزایش بی رویه واردات، بیکاری و فساد خواهیم بود
در همین راستا در خصوص ابعاد اقتصادی دوران پسا تحریم، دکتر ابراهیم رزاقی ، افزایش بی رویه واردات، بیکاری و فساد را نتایج محتمل بر ادامه سیاست های دولت در دوران پساتحریم دانست و تصریح کرد: شواهدی مبنی بر اینکه دولت سیاست های اقتصادی خود را پس از توافق هسته ای و به فرض برداشته شدن تحریم ها نیز، تغییر دهد، وجود ندارد. ازاین رو اگر تغییری در سیاستها رخ ندهد، در دوران پسا تحریم نیز ساختار اقتصاد ایران همچنان غیرتولیدی باقی خواهد ماند و با حجم گسترده ای از واردات مواجه خواهیم شد. بنابراین به دلیل اتکای اقتصاد کشور به بیرون، بار دیگر آمریکایی ها به بهانه های گوناگون تحریم های جدید را وضع می کنند. فکر میکنم از ابتدا نباید این خط را می رفتیم. اگر بر مبنای تئوری های امام و اندیشه های رهبری در مقاوم سازی اقتصاد، عمل میکردیم، بیکاری و فقر بی معنا بود.
استاد با سابقه اقتصاد، در ادامه یادآور شد: سال ۹۰، حدود صد و بیست میلیارد دلار حاصل از فروش نفت و واردات داشتیم. نتیجه آن چه شد؟ نتیجه ای غیر از افزایش فقر و بیکاری و از طرف دیگر ثروت های بادآورده برای برخی نداشت. در حال حاضر که بانک مرکزی مبلغ پولهای بلوکه شده را زیر ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرده است بنابراین تأثیری بر بهبود اقتصاد نخواهد داشت. دولت تاکنون به هیچ وجه به استقلال کشور فکر نکرده است. اندیشه های لیبرالی صندوق بین المللی پول به هیچ وجه به بهبود وضع اقتصادی کمک نخواهد کرد
وی عنوان داشت که تا کنون۱۳۰۰میلیارد دلار هزینه فروش نفت داشتیم و تنها ۱۳ میلیون شغل ایجاد شده است. در حالیکه طبق ضوابط سازمان ملل متحد باید باهر ۱۰ هزار دلار یک شغل پایدار ایجاد میکردیم یعنی ۱۳۰ میلیون شغل ثابت! که چون جمعیت به آن میزان نداریم باید ۵۰-۶۰ میلیون نیروی کار نیز از خارج می آوردیم! ولی به چه نتیجه ای رسیدیم! آنوقت همچنان دولتمردان در فکر گفتگو با کدخدا هستند. در صورتیکه اگر کدخدا نیز صحبت کرده است به دلیل کسانی است که در منطقه ایستادگی می کنند و آمریکا ازشان هراس دارد. نه کسانی که یک پا در ایران و پای دیگر در اروپا دارند!
دکتر رزاقی ضمن اشاره به عملکرد دوساله دولت تأکید کرد: اصرار دولت به اینکه هیچ اقدامی انجام ندهد و منتظر برداشته شدن تحریم ها باشد یکی از سیاست های اشتباه دولت یازدهم بود که با اینکه بسیار هم در این خصوص تذکر داده شده است، اما دولت به توصیه ها عمل نکرد.
این اقتصاددان برجسته و با سابقه در ادامه تصریح کرد: با توجه به مبانی که در اقتصاد وجود دارد و حتی قانون اساسی، اندیشه های امام و مباحث اقتصاد مقاومتی در طول ۲۵-۲۶ سال گذشته و از زمان دولت سازندگی، دولتها سیاست های اقتصاد لیبرالی صندوق بین المللی پول را اجرا کرده اند و نمایندگان مجلس نیز مانع نشدند و با این عدم ممانعت گویی با دولت ها همراهی کرده اند.
دکتر رزاقی در ضمن اشاره به دوران تحریم ها یادآور شد: دوران تحریم فرصت خوبی بود که حداقل در این دوره که مورد تهاجم قرار گرفته ایم در اقتصاد خود تجدید نظر کنیم. به این معنا که به سمتی حرکت کنیم که نیاز عرضه ما نسبت به خارج کمتر شود. به عنوان مثال در سال گذشته ۷۰ میلیارد دلار واردات داشتیم! این حجم واردات چه توجیحی دارد؟! از این ۷۰ میلیارد دلار ۱۴ میلیارد دلار مواد غذایی وارد کرده ایم. با اینکه می توانستیم با یارانه به بخش کشاورزی واردات مواد غذایی را کاهش دهیم. شاید باور پذیر نباشد ولی ۷/۵ میلیارد دلار فقط دلار ارزان داده شده که برای گردش به خارج بروند!! غیراز هزینه کالاهای قاچاق و مواد آرایشی، ۲ میلیارد دلار تنها صرف واردات خودروهای لوکس شده است. تداوم این وضع نشان دهنده تداوم همان سیاست های لیبرالی است. در صورتیکه حداقل باید در دوران تحریم مطابق قانون اساسی زمینه استقلال اقتصادی را فراهم میکردیم.
وی همچنین با تأکید بر اینکه اقتصاد وسیله است و نقش دولت بسیار بسیار مهم است اذعان داشت: اینکه خصوصی سازی شکل بگیرد ولی به آثار آن توجه نکنیم یکی از سیاست های اشتباه است و بدین ترتیب دلال پروری میکنیم. فضای اقتصادی کشور متأسفانه تولیدی نیست و وارداتی است بنابراین بخش مهمی از نقدینگی بخش خصوصی به فعالیت های دلالی روی می آورند، فعالیت هایی که احتکار و مفت بری را به همراه دارد. باید با مالیات از ثروتمندان حتی خود را بی نیاز از فروش نفت می کرد. تمام کشورها از این طریق صنعتی شدند ولی متأسفانه دولت ما به این مبانی اثبات شده، توجهی ندارد.
** آب گل آلود و کاسبانِ ماهیگیر همیشگی
از ابعاد بی حاصل اقتصادی هم که بگذریم در هیاهوی حباب سرخوشی و تعریف و تمجید کردن های چشم بسته ی جمعبندی هسته ای، عده ای کاسبان همیشگی نیز به دنبال تئوریزه کردن سازش به جای گفتمان های اصیل انقلاب برآمدند اگرچه سخنان بی پیرایه و قاطع رهبری آب پاکی را بر دستانشان ریخت. اگرچه "مجاهدان سه شنبه"! خود را به خواب زده اند اما باید بدانند که به تعبیر رهبری: «چه متن مذاکرات هسته ای تصویب بشود و چه نشود، هرگز تسلیم زیادهخواهی دشمن نخواهیم شد و سیاست ما مقابل دولت مستکبر آمریکا هیچ تغییری نخواهد کرد.... خودتان را آماده کنید برای ادامهی مبارزهی با استکبار»
سخن کوتاه آنکه سرخوشی های کاذب از جمعبندی وین در حالیست که در حقیقت بر پایه سند ۱۵۹ صفحه ای برجام، اجرای توافق هسته ای شامل پنج مرحله است:
۱- جمع بندی(Finalization)؛
۲- پذیرش (Adoption)؛
۳- اجرا (Implementation)؛
۴- انتقال (Transition)؛
۵-پایان اعتبار قطعنامه شورای امنیت(UNSCR Termination)
مرحله جمعبندی: برجام کوبورگ و قطعنامه روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل (endorse) مرحله جمع بندی را تکمیل کرد. اگرچه در خصوص این قطعنامه به خصوص در مورد بندهای مربوط به حفظ تحریمهای تسلیحاتی و منع فناوری موشکهای بالستیک، حرف و حدیث های فراوانی وجود دارد تا آنجا که جمعی از نمایندگان مجلس در نامه ای خطاب به لاریجانیِ رئیس مجلس و شیخ الرئیس دولت یازدهم، بر محفوظ بودن حق هرگونه تحفظ و شرط در خصوص این قطعنامه برای جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند ( اینجا)
مرحله پذیرش: آغاز این مرحله را در واقع از امروز (پس از صدور قطعنامه شورای امنیت) می توان دانست. در این مدت که به عنوان بازه زمانی ۹۰ روزه در نظر گرفته شده است کنگره در آمریکا توافق را بازبینی کرده و نظر خود را در خصوص پذیرش و یا رد برجام اعلام می نماید. در ایران نیز وارد مرحله ای خواهیم شد که به تعبیر رهبری «متن فراهم آمده باید با دقت ملاحظه و در مسیر قانونی پیشبینی شده قرار گیرد» و در صورت تصویب در مجلس و شورای امنیت ملی «مراقبت از نقض عهدهای محتمل طرف مقابل صورت گرفته و راه آن بسته شود» به بیانی از این مرحله است که کار مجلس آغاز و نقش قانون مصوب مجلس با عنوان «طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای» پر رنگ می شود. چرا که به زعم برخی کارشناسان برخی از بندهای برجام قانون مصوب مجلس را نقض می کند.
در این خصوص "فواد ایزدی" استراتژی غرب در رابطه با تفاهم هسته ای را صرفاً منحصر به انرژی هسته ای ندانست و تأکید کرد: هدف طرف مقابل اینست که یک یک اهرم های قدرت را از ایران بگیرد. به عنوان مثال در بحث های مربوط سیاست خارجی به بهانه اتهام حمایت از تروریست خواستار گرفتن سیاست خارجی هستند به عنوان مثال بحث محدودیت های نظامی که مطرح کردند و بر این اساس خواستار محدودیت هایی برای کمک به نیروهای انقلابی منطقه هستند. زمانی که کمک نظامی به حزب الله نشود، نتانیاهو دغدغه موشک های حزب الله را نخواهد داشت! و از طرف دیگر با اتهامات و ادعاهای مربوط به حقوق بشر نیز خواستار دخالت در سیاست داخلی هستند.
وی ضمن یادآوری سه بند اصلی در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای، تصریح کرد: یکی از بندهای این قانون در خصوص لغو تحریم هاست ولی مطابق جمعبندی وین، قرار بر لغو تحریم ها نیست و صحبت بر "تعلیق تحریم" هاست. بر این اساس تحریم های آمریکایی تعلیق می شوند و لغو آن موکول به ۸ سال آینده آنهم "شاید" شده است و در متن توافق آمریکا گفته است که سعی می کنم در ۸ سال آینده تحریم ها را لغو کنم. بر همین اساس تحریم های اروپایی هم تعلیق می شود اگرچه لغو تحریم های اروپایی قدری مطمئن تر است ولی لغو آنهم به ۸ سال دیگر موکول شده است. موضوع قابل ذکر دیگر اینکه برای ۸ سال آینده نیز چه اتحادیه اروپا و چه آمریکا لغو تحریم ها را به گزارش نهایی آژانس موکول کرده اند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تأخیر پیش آمده در خصوص صدور قطعنامه شورای امنیت نیز اظهار داشت: در خصوص سازمان ملل هم قطعنامه ها لغو می شود ولی در قطعنامه جدید موارد تحریمی هم وجود دارد. تأخیری هم که در تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت پیش آمد به دلیل موارد تحریمی جدید بود بنابراین در قطعنامه شورای امنیت هم لغو تحریم را نداریم. بنابراین بر این اساس بند اول قانون حفظ دستاوردهای هسته ای نقض شده است.
ایزدی در خصوص بند دیگری از مصوب مجلس مبنی بر ممنوعیت بازرسی از اماکن نظامی و دانشمندان هم عنوان داشت: بر اساس جمعبندی وین این بند قانون نیز نقض شده است زیرا در متن تفاهم نامه وین هم پذیرفته ایم که پروتکل الحاقی را اجرا کنیم و هم فراتر از پروتکل را نیز پذیرفته ایم. در پروتکل الحاقی بحث دسترسی به سایت های نظامی و مصاحبه با دانشمندان وجود دارد و اگر کشوری پروتکل الحاقی را بپذیرد باید این امور را رعایت کند. علاوه بر آن در تفاهم نامه وین فراتر از پروتکل الحاقی را نیز در صورت نیاز پذیرفته ایم. البته می توانیم مقاومت کنیم و انجام ندهیم ولی چون ماده ۵ پروتکل الحاقی مبتنی بر راضی بودن آژانس در این پروسه است و از طرف دیگر حتی تعلیق تحریم ها هم منوط به راستی آزمایی و نظر موافق آژانس است بنابراین اگر درخواستی در خصوص بازرسی از اماکن نظامی و دانشمندان شود، بعید است بتوان مقاومتی شود!
وی در ادامه گفتگویش بند مهم دیگر قانون حفظ دستاوردهای هسته ای را مربوط به عدم وجود مانع برای تحقیق و توسعه دانست و با تأکید بر اینکه در این خصوص نیز با محدودیت مواجه هستیم به عنوان مثال اشاره داشت: «برای تست کردن سانتریفیوژهای IR-۸ باید ۸ سال صبر کنیم و علاوه بر آن بعد از ۸ سال نیز تنها اجازه تست ۳۰ سانتریفیوژ را داریم که این موضوع محدودیتی بسیار جدی در حوزه تحقیق و توسعه است»
ایزدی که معتقد بود «تنها خط قرمزی که حفظ شده در خصوص فردو است که تعطیل نشده ولی در عمل کارکرد اصلی خود را از دست داده و تبدیل به یک مجموعه پژوهشی شده است»، متن وین را کمابیش مشابه همان فکت شیت آمریکایی دانست که بعد از بیانیه لوزان منتشر شد و اشاره داشت: «حتی برخی موارد را داریم که در طبق بیانیه لوزان هم به آن توجه نشده است. بر اساس تفاهم لوزان قرار بود تمام تحریم های مرتبط با هسته ای لغو شود و محدودیت های در حوزه نظامی را نباید داشته باشیم زیرا بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ محدودیت هایی در حوزه نظامی ایجاد شد که این محدودیت ها باید بعد از توافق برداشته می شد. این محدودیت ها برداشته نشده و بازه زمانی ۸ ساله برای آن در نظر گرفته شده بدین ترتیب می توان گفت که در مواردی در توافق وین از متن لوزان نیز عقب نشینی داشتیم»
مرحله اجرا: یعنی روز لغو و تعلیق بخشی از تحریم های مورد اشاره در برجام، زمانی فرا خواهد رسید که آژانس اجرای تعهدات ایران و نیز حل و فصل مسائل فیمابین با تهران را تائید نماید. در صورتی که گزارش آژانس درباره مسائل فیمابین - که حداکثر تا ۲۴ آذر باید آماده شود- مثبت باشد، هر زمان که ایران تعهدات ۱۱ بندی خود را به اتمام رساند و انجام آنها توسط آژانس تائید شد، «روز اجرا» یعنی روز لغو و تعلیق بخشی از تحریم های برجام فرا خواهد رسید.
مرحله انتقال: ۸ سال پس از «روز پذیرش»، یا زمانی که مدیر کل آژانس گزارشی را منتشر کرده و اعلام کند به این نتیجه رسیده است استفاده از مواد هسته ای در ایران در فعالیت های صلح آمیز باقی مانده است(هر کدام از این دو رویداد زودتر اتفاق بیفتد) «مرحله انتقال» فرا خواهد رسید.
مرحله انقضاء: در این روز است که در صورت سیر طبیعی و بدون اشکال اجرای برجام، پرونده هسته ای ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد و دستور کار شورای امنیت سازمان ملل خارج خواهد شد. البته این روز ۱۰ سال بعد از روز پذیرش است که بر آن اساس، «تاریخ انقضای» قطعنامه شورای امنیت فرا رسیده و آن دسته از تحریمهایی که در قطعنامه بعد از روز جمع بندی، حفظ شده بودند(عمدتا تسلیحاتی) لغو خواهند شد.
**
اینکه نیاز به بررسی های دقیق ضروریست و اینکه استکبارستیزی ادامه دارد و اینکه طرف غربی بارها اثبات کرده که قابل اعتماد نیست و دبه های مکررش سندی بر عدم راستی توافقاتش است، از بدیهیات است و حال باید منتظر ماند و دید در این هیاهو و افتخار کسب گام مهمی در توافق هسته ای، دولت تصمیم بر تغییر رویه دو ساله خود دارد تا هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم! امروز پیادهسازی سیاستهای «اقتصادمقاومتی» بیش از هر زمان دیگری باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد...
منبع: نماینده
94/4/30 - 14:35 - 2015-7-21 14:35:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]
صفحات پیشنهادی
۳توصیه به دولت روحانی برای دوران پساتحریم / مراقب رونق کاذب باشیم!
۳توصیه به دولت روحانی برای دوران پساتحریم مراقب رونق کاذب باشیم افزایش مقداری فروش نفت و به تبع آن افزایش درآمدهای ارزی کشور پس از لغو تحریم ها ظاهرا محتمل ترین و مثبت ترین اتفاق اقتصادی برای دولت یازدهم محسوب می شود به گزارش فرهنگ نیوز روز گذشته انتظارها درباره نتیجه تواف3توصیه به دولت روحانی برای دوران پساتحریم / مراقب رونق کاذب باشیم!
تراز افزایش مقداری فروش نفت و به تبع آن افزایش درآمدهای ارزی کشور پس از لغو تحریم ها ظاهرا محتمل ترین و مثبت ترین اتفاق اقتصادی برای دولت یازدهم محسوب می شود پایگاه خبری اقتصادی تراز روز گذشته انتظارها درباره نتیجه توافق هسته ای بین ایران و گروه 1 5 به پایان رسید با گذتوافق و واقع بینی برای دوران پساتحریم
توافق و واقع بینی برای دوران پساتحریم توافق هسته ای اخیر با گروه 1 5 می تواند برای کشور و مردم مفید و خوب باشد به شرطی که در ماه ها و سال های آتی با واقع بینی فرصت شناسی برنامه ریزی و عمل به تعهدات از سوی دو طرف توافق مواجه شود عصر ایران توافق هسته ای اخیر با گروه 1 5 می تودولت باید مانع سرازیر شدن درآمدهای نفتی به اقتصاد غیرمولد و سوداگری در دوران پساتحریم شود
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۲ ۲۴ یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه رفع تحریمها میتواند کمبود منابع مالی دولت را جبران کرده و با حذف واسطهها هزینه تولید را پایین بیاورد گفت با این حال اقتصاد کشور دچار سه مشکل ساختاری و نهادی است که در صورت رفع تحریمها و حل نشدن این مشکلات تنهالزمات پساتوافق/مقاله ای از مهدی عسلی
الزمات پساتوافق مقاله ای از مهدی عسلی اقتصاد > اقتصاد کلان - دنیای اقتصاد نوشت مهدی عسلی در مقاله ای در دنیای اقتصاد می نویسد اولین موضعگیری دولت پس از اعلام امضای توافق با 1 5 و لغو تحریمها باید حرکتی حاکی از پختگی آیندهنگری مسلط بودن بر اوضاعبزرگترین برندگان دوران پساتحریم ایران
بلومبرگ گزارش داد بزرگترین برندگان دوران پساتحریم ایران شناسهٔ خبر 2861986 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۱ اقتصاد > اقتصاد جهان بلومبرگ با اشاره به لغو تحریمهای ایران و باز شدن بازار این کشور رو به تولیدکنندگان جهانی در ماههای آینده گزارش داد تولیدکنندگان آسیایی به عنوان بسرنوشت زعفران در دوران پساتحریم/ احتمال افزایش صادرات
در گفتگو با مهر اعلام شد سرنوشت زعفران در دوران پساتحریم احتمال افزایش صادرات شناسهٔ خبر 2861748 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۰ اقتصاد > کشاورزی و دامداری نایب رئیس شورای ملی زعفران میگوید لغو تحریمها احتمال فعالیت بیشتر صادرکنندگان را افزایش میدهد غلامرضا میری در گفتگودولت در دوران پساتحریم از باقیمانده تولید داخل حمایت کند
یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۱ عضو هیئت مدیرهی خانهی صنعت معدن و تجارت استان اصفهان پیرامون الزامات اقتصاد پساتحریم گفت دولت بهعنوان راهبر و راهنما باید با استراتژی و طرح و برنامه مناسب به یاری تولیدکنندگان کوچک بخش خصوصی بیاید به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -نوسازی بخش تولید، گام نخست در دوران پساتحریم
نوسازی بخش تولید گام نخست در دوران پساتحریم مشهد - ایرنا - کارشناسان اقتصادی می گویند با صدور بیاینه جمع بندی مذاکرات هسته ای و آغاز دوران پساتحریم مهمترین اقدام برای درمان اقتصاد بیمار کشور باید نوسازی ناوگان و زیرساخت های بخش تولید در جهت رقابت پذیر کردن تولیدات داخلی باشدآینده دولت پس از توافق هسته ای/دلواپسان فرهنگ، حجاب و انتخابات خواهند آمد
آینده دولت پس از توافق هسته ای دلواپسان فرهنگ حجاب و انتخابات خواهند آمد مخالفان حل مساله هسته ای کشور از طریق مذاکره بر این باورند که حتی با حل این مساله غرب از فشار خود نمیکاهند و این فشار را به مسائل دیگری نظیر حقوق بشر منتقل میکند به گزارش نامه نیوز شايد تعبير درستي باشآینده دولت پس از توافق هستهای/دلواپسان فرهنگ، حجاب و انتخابات خواهند آمد
آینده دولت پس از توافق هستهای دلواپسان فرهنگ حجاب و انتخابات خواهند آمد مخالفان حل مساله هسته ای کشور از طریق مذاکره بر این باورند که حتی با حل این مساله غرب از فشار خود نمیکاهند و این فشار را به مسائل دیگری نظیر حقوق بشر منتقل میکند آفتاب شايد تعبير درستي باشد و خومفاد توافق ایران و ۱+۵ در بخش هوانوردی/ لغو ممنوعیت خرید هواپیماهای مسافری
مفاد توافق ایران و ۱ ۵ در بخش هوانوردی لغو ممنوعیت خرید هواپیماهای مسافری اقتصاد > صنعت - براساس بخشی از توافق برنامه جامع اقدام مشترک ایران و کشورهای ۱ ۵ برای اولین بار پس از سه دهه تحریم غیرعادلانه ممنوعیت خرید هواپیمای مسافربری مرتفع و امکان بازسازی ناوگان هواییدولت پس از توافق جلوی تشنگان واردات بایستد
تراز عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه امروزه برخی ها تشنه تسهیل واردات کالا هستند تا در دوره پساتحریم اقدام کنند گفت دولت باید برای مدیریت اقتصادی و تجاری پساتحریم برنامه ریزی هوشمندانه داشته باشد تا آسیب های گذشته دوباره احیا نشود به گزارش تراز یحیی آل اسحاق افزود درلیدرهای بورس در پساتوافق
لیدرهای بورس در پساتوافقتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۶ ۵۵ بورس تهران در آغاز روز گذشته با احتیاط معاملات خود را پی گرفت بهطوری که تنها ۲۳۹ واحد نسبت به روز دوشنبه افزایش داشت گرچه انتظارها بر این بود که رشد شاخص بالا باشد اما بسیاری از معاملهگران دست بهنمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم |اخبار ایران و جهان
نمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم را تشریح کرد و گفت در این دوران میتوان برنامههای راهبردی اقتصادی را متناسب با فضای جدید کشور تعریف کرد کد خبر ۵۱۶۱۶۵ تاریخ انتشار ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۶ - 11 July 20ازتجهیز پهلوی به سلاح هستهای تادوران پساتوافق
ازتجهیز پهلوی به سلاح هستهای تادوران پساتوافق پرونده بدعهدی آمریکا با موضوعاتی از جمله تجهیز رژیم پهلوی به سلاح هستهای تا مخاطرات دوران پساتوافق در 15 سال اینده از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد به گزارش فرهنگ نیوز مذاکرات هستهای ایران و گروه 1 5 صحنهاینمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم
شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۷ عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم را تشریح کرد و گفت در این دوران میتوان برنامههای راهبردی اقتصادی را متناسب با فضای جدید کشور تعریف کرد محمدرضا بهرامن در گفتوگو با خبرنگار ایسنا درباره وضعیت صادرات غیرنفتی-
اقتصادی
پربازدیدترینها