محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844980088
توافق و واقع بینی برای دوران پساتحریم
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
توافق و واقع بینی برای دوران پساتحریم
توافق هسته ای اخیر با گروه 1+5 می تواند برای کشور و مردم مفید و خوب باشد به شرطی که در ماه ها و سال های آتی با واقع بینی ، فرصت شناسی ، برنامه ریزی و عمل به تعهدات از سوی دو طرف توافق مواجه شود.
عصر ایران: توافق هسته ای اخیر با گروه 1+5 می تواند برای کشور و مردم مفید و خوب باشد به شرطی که در ماه ها و سال های آتی با واقع بینی ، فرصت شناسی ، برنامه ریزی و عمل به تعهدات از سوی دو طرف توافق مواجه شود.
این روزها در هر محفل و نشستی مساله توافق هسته ای و تاثیرات آن بر زندگی مردم سوژه روز صحبت های مردم است. از زنان خانه دار تا جوانان دانشگاهی و از مردان و جوانان بیکار گرفته تا خانواده هایی که نگران آینده فرزندان خود هستند وارد بحث هایی با این مضمون می شوند که آینده این توافق به چه نحوی بر زندگی آنها تاثیر خواهد گذاشت؟
برای مثال آنها می پرسند: آیا توافق هسته ای قیمت ها را کاهش خواهد داد؟ آیا جوانان بیکار سر کار خواهند رفت؟ آیا دستمزدها بالاتر خواهد رفت؟ به طور کلی دغدغه بسیاری از مردم این مساله است که آیا با توافق هسته ای وبرداشته شدن تحریم ها سطح رفاه عمومی مردم بالاتر خواهد رفت؟
اما دسته دیگری از مردم دغدغه ها و سوالاتی جدی تر و بنیادی تری دارند. نخبگانی که دل در گرو توسعه کشور دارند دغدغه هایی فراتر دارند. ذهن این دسته از شهروندان مشغول پاسخ دادن به سوالی ریشه ای تر است. آنها به دنبال یافتن برنامه های کلان اقتصادی کشور و نحوه عملکرد حاکمیت در حوزه های مختلف اقتصادی و سیاسی پس از توافق نهایی هسته ای هستند.
آنها در صدد تصمیم سازی بر فرایند پسا تحریم هستند. آنها می خواهند بدانند آیا دولت خود را برای دوران پس از تحریم آماده کرده است؟ آیا دولت برنامه ای مدون دارد؟ دولت با چه رویکردی عمل خواهد کرد؟ آیا دولت آنها را در تصمیم سازی مشارکت خواهد داد؟
در مورد دغدغه بخش نخست مردم به نظر می رسد واقعیت این است که توافق اخیر هسته ای در وین می تواند تاثیراتی جدی بر زندگی مردم داشته باشد، همان طور که تحریم های چند سال اخیر گذاشت، اما خوش بینی درباره توافق هسته ای و انتظار معجزه از آن برای جامعه سمی مهلک است.
کشور ما با تحریم یا حتی بدون تحریم نیز از دهها و صدها مشکل ناشی از سوء مدیریت، مشکلات ریشه ای فرهنگی ، اقتصاد بیمار، فساد نفوذ کرده به عمق بوروکراسی اداری کشور و...رنج می برد.
این مشکلات با برداشته شدن تحریم ها رفع نخواهد شد و چه بسا در برخی از این مشکلات و برای نمونه در موضوعی چون فساد اداری و بوروکراتیک با "آمدن موج جدید دلارهای نفتی به اقتصاد کشور " شاهد افزایش باشیم.
با توافق هسته ای یا بدون توافق هسته ای کشور ما از بحران بی آبی و خشکسالی رنج خواهد کشید، با توافق یا بدون توافق ساختار بیمار اقتصاد معیوب ما نیازمند اصلاحات ساختاری و دردناک است، اصلاحاتی که با در نظر گرفتن مناقع طبقات متوسط و محروم، بتواند با ایجاد یک نظام مالیاتی کارآمد و شفاف از فاصله طبقاتی موجود بکاهد و رفاه را در پهنه ای گسترده تر توزیع کند.
اقتصادی که هر کس به اندازه لیاقت و توان و کوشش و شایستگی بتواند در آن بدون استفاده از رانت و رشوه و "پارتی بازی" رشد کند و جامعه ای که دارای آرامش روانی باشد.
اینها خواسته اصلی مردم است و شاید با وجودی که در بسیاری از این مشکلات تحریم ها در حکم تشدید کننده بوده است ، اما بدون تردید رفع تحریم ها نیز نمی تواند در حکم "باطل السحر" این مشکلات باشد.
اما در مورد دغدغه های بخش دوم به نظر می رسد واقعیت این است که هنوز در بسیاری از موارد تکلیف کشور مشخص نشده است ، با توافق نهایی هسته ای غل و زنجیر تحریم می تواند پاره شود که البته این دستاورد بزرگی است، اما کاهش یا رفع بسیاری از مشکلات دست خود ماست.
تا چه میزان آماده اصلاحات بنیادین هستیم؟ تا چه میزان حاضریم از منافع فردی و گروهی برای خیر عمومی بگذریم؟ تا چه میزان منافع جامعه و آیندگان را بر منافع کوتاه مدت امروزی خود و"دارودسته " خودمان ترجیح می دهیم؟ تا چه حد وسعت دید داریم و تا چه شعاعی از آینده را می توانیم ببینیم و برای آن برنامه ریزی کنیم و اجزه دهیم همگان در این فرایند مشارکت کنند؟
باید تلخ کامانه اعتراف کرد که در گذشته در این آزمون موفق نبوده ایم.برنامه های توسعه کشور یا نصفه و نیمه اجرا شده اند و یا اینکه در همان برنامه ها به بسیاری از جنبه ها کم توجهی شده که امروز ریشه برخی مشکلات موجودمان در محدود دیدن شعاع آینده و ندیدن بسیاری از جنبه ها در همان برنامه های توسعه است.
توسعه ای که به قیمت فدا کردن رفاه بخشی از مردم باشد توسعه نیست بلکه " خوردن حق بخشی از مردم به قیمت ایجاد فرصت برای بخش دیگری از آنان است."
توسعه ای که به قیمت نابودی محیط زیست و منابع طبیعی باشد توسعه نیست بلکه ساخت جهنم برای نسل های آینده است.
توسعه ای که موجب فربه شدن یک بخش و کم توجهی به بخش های دیگر اقتصادی باشد توسعه نیست بلکه ساختن یک پیکرده نامتوازن است که با هر ضربه و یا با هر تلنگری در آینده به زمین خواهد خورد.
ما نیازمند توسعه ای متوازن و همه جانبه هستیم که در آن منافع اقشار مختلف مردمی لحاظ شود و همه مردم بتوانند بسته به میزان شایستگی و تلاش شان در فرایند تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مشارکت داشته و از مواهب آن بهره مند شوند.
امروز به دلیل بی توجهی گذشتگان ، ما مشکلات و بحران های جدی داریم و انتظار طبیعی از دولتمردان و برنامه ریزان کشور این است که با برداشته شدن تحریم ها ذوق زده نشوند و منابع اقتصادی حاصل را بی محابا(با هر نیتی) خرج مصارف زودگذر نکنند.
با رفع تحریم ها کشور ما نیازمند یک برنامه منسجم و مدون است . ما نزدیک به یک دهه در جا زده ایم و در بسیاری از حوزه ها عقبگرد داشتیم و از دیگران جا مانده ایم. اما این مساله نباید سبب شود عجول و بدون برنامه باشیم.
ما نیک می دانیم که ساختار اقتصاد ما معیوب است ، اقتصاد کشور ما دهه هاست وابسته به فروش و صادرات نفت خام و منابع کانی است. ارتباط اقتصاد کشور ما با اقتصاد جهانی بسیار محدود و تنها از دریچه بازار انرژی است.
باید با پیدا کردن مزیت های نسبی خود وارد بازار جهانی شویم تا بتوانیم با رقبایمان وارد رقابت شویم . باید در جاهایی که مزیت داریم تولید کنیم و تولیدات خود را به بازار جهانی روانه کنیم. تولیدات ما باید رقابت پذیر باشند و بتوانند با تولیدات مشابه در دیگر کشورها رقابت کنند.
ما نمی توانیم و نمی بایست همه چیز تولید کنیم. ما باید در بخش هایی وارد کننده و در بخش هایی صادر کننده باشیم. در بخش هایی که مزیت تولید نداریم وارد خواهیم کرد و در بخش هایی که مزیت نسبی داریم و می توانیم با کیفیت مرغوب تولید کنیم و به بازار داخلی و جهانی عرضه کنیم، تولید خواهیم کرد.
وضعیت کشاورزی را باید مشخص کنیم. باید با توجه به بحران کم آبی تکلیف خود را با منابع آب شیرین بدانیم. قطره های آب شیرین در موقعیت کنونی در حکم مرواریدهای گران بهای زیست بوم ماست. باید برنامه ای برای وضعیت جدیدمان تدوین کنیم که در آن تکلیف کشاورزی مشخص شود.
باید شفافیت اقتصاد داشته باشیم و فساد اقتصادی را به حداقل ممکن کاهش دهیم. هیچ سرمایه گذاری حاضر نمی شود در یک اقتصاد بدون آینده سرمایه گذاری کند و هیچ سرمایه گذاری حاضر نمی شود در یک اقتصاد فاسد و معیوب سرمایه خود را در معرض خطر قرار دهد.
اینها مشکلاتی هستند که دیر یا زود وقتی بخواهیم با سرمایه گذاران بین المللی وارد مراوده شویم خود را نشان خواهد داد و امیدواری امروزه آنها برای سرمایه گذاری و ایجاد سود از بازار 80 میلیونی ایران تبدیل به یاس خواهد شد.
تحریم ها در حال رفع شدن هستند و دیر یا زود بخش اعظمی از آنها برداشته خواهد شد ، اما همه ما نیک می دانیم در دنیای امروزی جزیره ای عمل کردن جواب نمی دهد. همان طور که بازارهای مالی دنیا با هم ارتباط دارند مسایل سیاسی و اقتصادی نیز از یکدیگر تفکیک ناپذیرند.
ما نمی توانیم شاهد گشایش در سرمایه گذاری خارجی باشیم اما در عین حال در یک محیط متشنج در سیاست خارجی باشیم. باید محیط سیاست خارجی آرام باشد. این یک واقعیت است. اگر می خواهیم کشور وارد دوران توسعه همه جانبه پس از رفع تحریم ها شود ، به نظر می رسد باید محیط سیاست خارجی متناسب با آن را نیز مهیا کنیم.
مخلص کلام اینکه در مورد آینده توافق هسته ای خوش بینی مفرط و بدبینی هر دو خوب نیستند و باید واقع بینی پیشه کرد و واقعیت های موجود را برای مردم تبیین و تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
توافق هستهای و واقع بینی برای دوران پساتحریم
توافق هستهای و واقع بینی برای دوران پساتحریم این مشکلات با برداشته شدن تحریم ها رفع نخواهد شد و چه بسا در برخی از این مشکلات و برای نمونه در موضوعی چون فساد اداری و بوروکراتیک با آمدن موج جدید دلارهای نفتی به اقتصاد کشور شاهد افزایش باشیم به گزارش نامه نیوز توافق هسته ای اختوافق هسته ای و واقع بینی برای دوران پساتحریم
توافق هسته ای و واقع بینی برای دوران پساتحریم تهران - ایرنا- پایگاه اینترنتی عصر ایران روز دوشنبه نوشت توافق هسته ای اخیر با گروه 1 5 می تواند برای کشور و مردم مفید و خوب باشد به شرطی که در ماه ها و سال های آتی با واقع بینی فرصت شناسی برنامه ریزی و عمل به تعهدات از سوی دو طرسرنوشت زعفران در دوران پساتحریم/ احتمال افزایش صادرات
در گفتگو با مهر اعلام شد سرنوشت زعفران در دوران پساتحریم احتمال افزایش صادرات شناسهٔ خبر 2861748 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۰ اقتصاد > کشاورزی و دامداری نایب رئیس شورای ملی زعفران میگوید لغو تحریمها احتمال فعالیت بیشتر صادرکنندگان را افزایش میدهد غلامرضا میری در گفتگوپیشبینی قیمت مسکن پس از توافق هستهای/ بازار تکان می خورد؟
پیشبینی قیمت مسکن پس از توافق هستهای بازار تکان می خورد اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت روزهای سخت تصمیم گیری برای خرید مسکن فرا رسیده است برخی میگویند خانه بخرید و برخی میگویند نخرید حال در شرایطی که مذاکرات هستهای ایران و گروه 1 5 در حال انپیشبینی کارشناسان از مسکن در پساتحریم/طلسم مسکن شکسته میشود؟
پیشبینی کارشناسان از مسکن در پساتحریم طلسم مسکن شکسته میشود شناسهٔ خبر 2861664 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۴ اقتصاد > راه و مسکن فعالان بازار مسکن معتقدند که رفع تحریمها موجب رونق اقتصادی و افزایش معاملات در بخش مسکن می شود اما قیمتها را در این بخش افزایش نمیدهد به گزابازار سرمایه در دوران پساتحریم/ چگونه سرمایهگذاران را برای ورود به بورس میتوان متقاعد کرد؟
بازار سرمایه در دوران پساتحریم چگونه سرمایهگذاران را برای ورود به بورس میتوان متقاعد کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - افزایش حجم و ارزش معاملات روزانه بازار سهام میتواند نویدبخش این موضوع باشد که رفته رفته سرمایهگذاران اقدام به ورود منابع خود به بورس میکنند که این اطيب نيا خواستار عزم جدي مسوولان براي بهره برداري حداکثري از دوران پساتحريم شد
۲۳ تير ۱۳۹۴ ۱۵ ۳۵ب ظ طيب نيا خواستار عزم جدي مسوولان براي بهره برداري حداکثري از دوران پساتحريم شد موج - وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به دست يابي به توافق هسته اي کشورمان با پنج قدرت جهاني خواستار آمادگي مسوولان براي مديريت مطالبات انتظاري جامعه شد به گزارش خبرگزاري موپیشبینی قیمت خودرو پس از توافق هستهای
شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۵ یک کارشناس صنعت خودرو گفت پس از توافق هستهای تا پایان سال جاری تغییر خاصی در قیمت خودروهای داخلی نخواهیم داشت اما سال آینده قیمت این محصولات تحت تاثیر رشد کیفیت افزایش خواهد یافت محمدقلی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اآثار توافق هستهای بر بازار مسکن/ مسکن در پساتحریم گران نمیشود
کارشناس مسکن آثار توافق هستهای بر بازار مسکن مسکن در پساتحریم گران نمیشود خبرگزاری پانا یک کارشناس اقتصاد مسکن پیشبینی کرد پس از توافق هستهای قیمت املاک تجاری و اداری در برخی نقاط کلانشهرها جهش قیمتی داشته باشد اما اگر مجوز ورود این برندها قطرهچکانی صادر شود جلوی افزایش یپیشبینی کارشناسان از مسکن در پساتحریم |اخبار ایران و جهان
پیشبینی کارشناسان از مسکن در پساتحریم فعالان بازار مسکن معتقدند که رفع تحریمها موجب رونق اقتصادی و افزایش معاملات در بخش مسکن می شود اما قیمتها را در این بخش افزایش نمیدهد کد خبر ۵۱۸۲۷۶ تاریخ انتشار ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۵ - 20 July 2015 فعالان بازار مسکن معتقدند که رفع تحریمنوسازی بخش تولید، گام نخست در دوران پساتحریم
نوسازی بخش تولید گام نخست در دوران پساتحریم مشهد - ایرنا - کارشناسان اقتصادی می گویند با صدور بیاینه جمع بندی مذاکرات هسته ای و آغاز دوران پساتحریم مهمترین اقدام برای درمان اقتصاد بیمار کشور باید نوسازی ناوگان و زیرساخت های بخش تولید در جهت رقابت پذیر کردن تولیدات داخلی باشدعزم مسئولان برای بهرهبرداری حداکثری از دوران پساتحریم
طیب نیا عنوان کرد عزم مسئولان برای بهرهبرداری حداکثری از دوران پساتحریم شناسهٔ خبر 2858935 - سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۹ اقتصاد > اقتصاد ایران وزیر اقتصاد با اشاره به دست یابی به توافق هسته ای کشورمان با گروه ۱ ۵ خواستار آمادگی مسئولان برای مدیریت مطالبات انتظاری جامعه شدنمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم
نمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نمای اقتصادی کشور در دوران پساتحریم را تشریح کرد و گفت در این دوران میتوان برنامههای راهبردی اقتصادی را متناسب با فضای جدید کشور تعریف کرد خبرگزاری ایسنا عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نمای ابرنامه های پارلمان بخش خصوصی برای دوران پساتحریم
برنامه های پارلمان بخش خصوصی برای دوران پساتحریم اقتصاد > اقتصاد سیاسی - خوانساری می گوید اگرچه همه مشکلات در تحریم خلاصه نمیشود اما رفع تحریمها نقش عمدهای در اقتصاد بازی میکند رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی تهران سال ۹۴ را سال سخت اقتصاد ایرانگرانی بخش خصوصی از تصیمات «هیجانی» دوران پساتحریم
تراز عضو هیات رئیسه اتاق تهران با ابراز نگرانی بخش خصوصی از تصمیمات هیجانی دوران پس از تحریم گفت دبیرخانه اقتصاد پساتحریم باید با حضور همه دستگاهها تشکیل شود به گزارش تراز مهدی جهانگیری در نشست امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در خصوص شرایط پس از تحپیشبینی تحولات بازار پس از توافق از زبان فعالان اقتصادی
پیشبینی تحولات بازار پس از توافق از زبان فعالان اقتصادی نهایی شدن توافق ایران و گروه 1 5 انتظاراتی را در حوزه اقتصادی ایجاد خواهد کرد از سوی دیگر تاثیر مثبت این توافق در اقتصاد کشور الزاماتی دارد یک کارشناس اقتصادی در گفتوگو با آنا با بیان اینکه به محض آغاز مذاکرات هستهای میپیش بینی کاهش 20 میلیونی قیمت خودرو / کدام خودروها پس از توافق ارزان خواهند شد؟
پیش بینی کاهش 20 میلیونی قیمت خودرو کدام خودروها پس از توافق ارزان خواهند شد اقتصاد > صنعت - کارشناسان فعال در حوزه خودرو معتقدند قیمت خودرو پس ازاعلام توافق هسته ای تکان های شدیدی خواهد خورد محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو در گفتگو با خبرگزاری-
اقتصادی
پربازدیدترینها