تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833169153
توافق هسته ای و واقع بینی برای دوران پساتحریم
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافق هسته ای و واقع بینی برای دوران پساتحریم تهران - ایرنا- پایگاه اینترنتی عصر ایران روز دوشنبه نوشت: توافق هسته ای اخیر با گروه 1+5 می تواند برای کشور و مردم مفید و خوب باشد به شرطی که در ماه ها و سال های آتی با واقع بینی ، فرصت شناسی ، برنامه ریزی و عمل به تعهدات از سوی دو طرف توافق مواجه شود.
در ادامه این نوشتار می خوانیم: این روزها در هر محفل و نشستی مساله توافق هسته ای و تاثیرات آن بر زندگی مردم سوژه روز صحبت های مردم است. از زنان خانه دار تا جوانان دانشگاهی و از مردان و جوانان بیکار گرفته تا خانواده هایی که نگران آینده فرزندان خود هستند وارد بحث هایی با این مضمون می شوند که آینده این توافق به چه نحوی بر زندگی آنها تاثیر خواهد گذاشت؟
برای مثال آنها می پرسند: آیا توافق هسته ای قیمت ها را کاهش خواهد داد؟ آیا جوانان بیکار سر کار خواهند رفت؟ آیا دستمزدها بالاتر خواهد رفت؟ به طور کلی دغدغه بسیاری از مردم این مساله است که آیا با توافق هسته ای وبرداشته شدن تحریم ها سطح رفاه عمومی مردم بالاتر خواهد رفت؟
اما دسته دیگری از مردم دغدغه ها و سوالاتی جدی تر و بنیادی تری دارند. نخبگانی که دل در گرو توسعه کشور دارند دغدغه هایی فراتر دارند. ذهن این دسته از شهروندان مشغول پاسخ دادن به سوالی ریشه ای تر است. آنها به دنبال یافتن برنامه های کلان اقتصادی کشور و نحوه عملکرد حاکمیت در حوزه های مختلف اقتصادی و سیاسی پس از توافق نهایی هسته ای هستند.
آنها در صدد تصمیم سازی بر فرایند پسا تحریم هستند. آنها می خواهند بدانند آیا دولت خود را برای دوران پس از تحریم آماده کرده است؟ آیا دولت برنامه ای مدون دارد؟ دولت با چه رویکردی عمل خواهد کرد؟ آیا دولت آنها را در تصمیم سازی مشارکت تخواهد داد؟
در مورد دغدغه بخش نخست مردم به نظر می رسد واقعیت این است که توافق اخیر هسته ای در وین می تواند تاثیراتی جدی بر زندگی مردم داشته باشد، همان طور که تحریم های چند سال اخیر گذاشت، اما خوش بینی درباره توافق هسته ای و انتظار معجزه از آن برای جامعه سمی مهلک است.
کشور ما با تحریم یا حتی بدون تحریم نیز از دهها و صدها مشکل ناشی از سوء مدیریت، مشکلات ریشه ای فرهنگی ، اقتصاد بیمار، فساد نفوذ کرده به عمق بوروکراسی اداری کشور و...رنج می برد.
این مشکلات با برداشته شدن تحریم ها رفع نخواهد شد و چه بسا در برخی از این مشکلات و برای نمونه در موضوعی چون فساد اداری و بوروکراتیک با "آمدن موج جدید دلارهای نفتی به اقتصاد کشور " شاهد افزایش باشیم.
با توافق هسته ای یا بدون توافق هسته ای کشور ما از بحران بی آبی و خشکسالی رنج خواهد کشید، با توافق یا بدون توافق ساختار بیمار اقتصاد معیوب ما نیازمند اصلاحات ساختاری و دردناک است، اصلاحاتی که با در نظر گرفتن مناقع طبقات متوسط و محروم، بتواند با ایجاد یک نظام مالیاتی کارآمد و شفاف از فاصله طبقاتی موجود بکاهد و رفاه را در پهنه ای گسترده تر توزیع کند.
اقتصادی که هر کس به اندازه لیاقت و توان و کوشش و شایستگی بتواند در آن بدون استفاده از رانت و رشوه و "پارتی بازی" رشد کند و جامعه ای که دارای آرامش روانی باشد.
اینها خواسته اصلی مردم است و شاید با وجودی که در بسیاری از این مشکلات تحریم ها در حکم تشدید کننده بوده است ، اما بدون تردید رفع تحریم ها نیز نمی تواند در حکم "باطل السحر" این مشکلات باشد.
اما در مورد دغدغه های بخش دوم به نظر می رسد واقعیت این است که هنوز در بسیاری از موارد تکلیف کشور مشخص نشده است ، با توافق نهایی هسته ای غل و زنجیر تحریم می تواند پاره شود که البته این دستاورد بزرگی است، اما کاهش یا رفع بسیاری از مشکلات دست خود ماست.
تا چه میزان آماده اصلاحات بنیادین هستیم؟ تا چه میزان حاضریم از منافع فردی و گروهی برای خیر عمومی بگذریم؟ تا چه میزان منافع جامعه و آیندگان را بر منافع کوتاه مدت امروزی خود و"دارودسته " خودمان ترجیح می دهیم؟ تا چه حد وسعت دید داریم و تا چه شعاعی از آینده را می توانیم ببینیم و برای آن برنامه ریزی کنیم و اجزه دهیم همگان در این فرایند مشارکت کنند؟
باید تلخ کامانه اعتراف کرد که در گذشته در این آزمون موفق نبوده ایم.برنامه های توسعه کشور یا نصفه و نیمه اجرا شده اند و یا اینکه در همان برنامه ها به بسیاری از جنبه ها کم توجهی شده که امروز ریشه برخی مشکلات موجودمان در محدود دیدن شعاع آینده و ندیدن بسیاری از جنبه ها در همان برنامه های توسعه است.
توسعه ای که به قیمت فدا کردن رفاه بخشی از مردم باشد توسعه نیست بلکه " خوردن حق بخشی از مردم به قیمت ایجاد فرصت برای بخش دیگری از آنان است."
توسعه ای که به قیمت نابودی محیط زیست و منابع طبیعی باشد توسعه نیست بلکه ساخت جهنم برای نسل های آینده است.
توسعه ای که موجب فربه شدن یک بخش و کم توجهی به بخش های دیگر اقتصادی باشد توسعه نیست بلکه ساختن یک پیکرده نامتوازن است که با هر ضربه و یا با هر تلنگری در آینده به زمین خواهد خورد.
ما نیازمند توسعه ای متوازن و همه جانبه هستیم که در آن منافع اقشار مختلف مردمی لحاظ شود و همه مردم بتوانند بسته به میزان شایستگی و تلاش شان در فرایند تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مشارکت داشته و از مواهب آن بهره مند شوند.
امروز به دلیل بی توجهی گذشتگان ، ما مشکلات و بحران های جدی داریم و انتظار طبیعی از دولتمردان و برنامه ریزان کشور این است که با برداشته شدن تحریم ها ذوق زده نشوند و منابع اقتصادی حاصل را بی محابا(با هر نیتی) خرج مصارف زودگذر نکنند.
با رفع تحریم ها کشور ما نیازمند یک برنامه منسجم و مدون است . ما نزدیک به یک دهه در جا زده ایم و در بسیاری از حوزه ها عقبگرد داشتیم و از دیگران جا مانده ایم. اما این مساله نباید سبب شود عجول و بدون برنامه باشیم.
ما نیک می دانیم که ساختار اقتصاد ما معیوب است ، اقتصاد کشور ما دهه هاست وابسته به فروش و صادرات نفت خام و منابع کانی است. ارتباط اقتصاد کشور ما با اقتصاد جهانی بسیار محدود و تنها از دریچه بازار انرژی است.
باید با پیدا کردن مزیت های نسبی خود وارد بازار جهانی شویم تا بتوانیم با رقبایمان وارد رقابت شویم . باید در جاهایی که مزیت داریم تولید کنیم و تولیدات خود را به بازار جهانی روانه کنیم. تولیدات ما باید رقابت پذیر باشند و بتوانند با تولیدات مشابه در دیگر کشورها رقابت کنند.
ما نمی توانیم و نمی بایست همه چیز تولید کنیم. ما باید در بخش هایی وارد کننده و در بخش هایی صادر کننده باشیم. در بخش هایی که مزیت تولید نداریم وارد خواهیم کرد و در بخش هایی که مزیت نسبی داریم و می توانیم با کیفیت مرغوب تولید کنیم و به بازار داخلی و جهانی عرضه کنیم، تولید خواهیم کرد.
وضعیت کشاورزی را باید مشخص کنیم. باید با توجه به بحران کم آبی تکلیف خود را با منابع آب شیرین بدانیم. قطره های آب شیرین در موقعیت کنونی در حکم مرواریدهای گران بهای زیست بوم ماست. باید برنامه ای برای وضعیت جدیدمان تدوین کنیم که در آن تکلیف کشاورزی مشخص شود.
باید شفافیت اقتصاد داشته باشیم و فساد اقتصادی را به حداقل ممکن کاهش دهیم. هیچ سرمایه گذاری حاضر نمی شود در یک اقتصاد بدون آینده سرمایه گذاری کند و هیچ سرمایه گذاری حاضر نمی شود در یک اقتصاد فاسد و معیوب سرمایه خود را در معرض خطر قرار دهد.
اینها مشکلاتی هستند که دیر یا زود وقتی بخواهیم با سرمایه گذاران بین المللی وارد مراوده شویم خود را نشان خواهد داد و امیدواری امروزه آنها برای سرمایه گذاری و ایجاد سود از بازار 80 میلیونی ایران تبدیل به یاس خواهد شد.
تحریم ها در حال رفع شدن هستند و دیر یا زود بخش اعظمی از آنها برداشته خواهد شد ، اما همه ما نیک می دانیم در دنیای امروزی جزیره ای عمل کردن جواب نمی دهد. همان طور که بازارهای مالی دنیا با هم ارتباط دارند مسایل سیاسی و اقتصادی نیز از یکدیگر تفکیک ناپذیرند.
ما نمی توانیم شاهد گشایش در سرمایه گذاری خارجی باشیم اما در عین حال در یک محیط متشنج در سیاست خارجی باشیم. باید محیط سیاست خارجی آرام باشد. این یک واقعیت است. اگر می خواهیم کشور وارد دوران توسعه همه جانبه پس از رفع تحریم ها شود ، به نظر می رسد باید محیط سیاست خارجی متناسب با آن را نیز مهیا کنیم.
مخلص کلام اینکه در مورد آینده توافق هسته ای خوش بینی مفرط و بدبینی و بی اعتمادی هر دو خوب نیستند و باید واقع بینی پیشه کرد و واقعیت های موجود را برای مردم تبیین و تشریح کرد.
* منبع: سایت عصر ایران
** اول ** 1337
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
توافق هستهای و واقع بینی برای دوران پساتحریم
توافق هستهای و واقع بینی برای دوران پساتحریم این مشکلات با برداشته شدن تحریم ها رفع نخواهد شد و چه بسا در برخی از این مشکلات و برای نمونه در موضوعی چون فساد اداری و بوروکراتیک با آمدن موج جدید دلارهای نفتی به اقتصاد کشور شاهد افزایش باشیم به گزارش نامه نیوز توافق هسته ای اخپیشبینی قیمت خودرو پس از توافق هستهای
شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۵ یک کارشناس صنعت خودرو گفت پس از توافق هستهای تا پایان سال جاری تغییر خاصی در قیمت خودروهای داخلی نخواهیم داشت اما سال آینده قیمت این محصولات تحت تاثیر رشد کیفیت افزایش خواهد یافت محمدقلی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ااز گمانه زنی های رسانه ای تا واقعیت پشت درهای بسته مذاکرات هسته ای در وین/ توافق خیلی دور خیلی نزدیک
از گمانه زنی های رسانه ای تا واقعیت پشت درهای بسته مذاکرات هسته ای در وین توافق خیلی دور خیلی نزدیک تهران- ایرنا- در حالی که گمانه زنی های رسانه های خبری در روزهای پایانی مذاکرات هسته ای که گاه خبرهای متفاوتی از جمله تمدید زمان گفت وگو ها از انها به گوش می رسد حکایت از توافق بیآثار توافق هستهای بر بازار مسکن/ مسکن در پساتحریم گران نمیشود
کارشناس مسکن آثار توافق هستهای بر بازار مسکن مسکن در پساتحریم گران نمیشود یک کارشناس اقتصاد مسکن پیشبینی کرد پس از توافق هستهای قیمت املاک تجاری و اداری در برخی نقاط کلانشهرها جهش قیمتی داشته باشد اما اگر مجوز ورود این برندها قطرهچکانی صادر شود جلوی افزایش یکباره قیمت گرفترسایی در واکنش به توافق هستهای: انشاالله این بار همه چیز واقعی باشد/ فقط عجله نکنید
رسایی در واکنش به توافق هستهای انشاالله این بار همه چیز واقعی باشد فقط عجله نکنیدنماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به توافق هستهای ایران واکنش نشان داد به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نسبت به توافپیشبینی لس آنجلس تایمز دربارۀ رأی سنای آمریکا به توافق هستهای
پیشبینی لس آنجلس تایمز دربارۀ رأی سنای آمریکا به توافق هستهایتاریخ انتشار جمعه ۲۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۲ ۳۰ لس آنجلس تایمز گزارش داد با توجه به حمایت اکثریت دموکرات ها از رویکرد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در توافق هسته ای با ایران و تردیدهای برخی جمهوری خواهان بعید است سرنوشتاعلام توافق هسته اي مستلزم بازبيني پايتخت هاست
۲۲ تير ۱۳۹۴ ۲۳ ۲۴ب ظ وزرات خارجه آمريکا اعلام توافق هسته اي مستلزم بازبيني پايتخت هاست موج - سخنگوي وزارت خارجه امريکا از لزوم بازبيني توافق نهايي هسته اي توسط پايتخت ها خبر داد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرد اعلام توافق هستهآخرين خبرها از مذاکرات هستهاي/ روايتي از دبه جديد آمريکا تا خوشبيني خبرنگاران به انجام توافق
آخرين خبرها از مذاکرات هستهاي روايتي از دبه جديد آمريکا تا خوشبيني خبرنگاران به انجام توافق مذاکرات هسته اي وين به ساعات پاياني خود نزديک مي شود مذاکراتي که روز گذشته با نشست مشترک وزراي خارجه ايران و 1 5 و جلسات فشرده معاونان و کارشناسان برگزار شد و باز هم به گمانه زني رسانپیشبینی آینده خاورمیانه با توافق هستهای
پیشبینی آینده خاورمیانه با توافق هستهایتاریخ انتشار سه شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۵۸ از هر زاویه ای که به ماجرای پرونده هسته ای نگاه کنیم همه چیز ریشه در بی اعتمادی و تیرگی روابط دو کشور ایران و آمریکا داشته است و تحرکات آژانس و کشورهای اروپایی در همه این سالها صرفا نقش تسهیلگاحتمال توافق هستهای ایران قیمت نفت را کاهش داد/ پیشبینی چشمانداز کاهشی
احتمال توافق هستهای ایران قیمت نفت را کاهش داد پیشبینی چشمانداز کاهشیعلیرغم اینکه تحلیلگران میگویند در صورت توافق ایران و غرب افزایش صادرات ایران تا 2016 زمان میبرد اما احتمال این توافق قیمت نفت را 1 27 دلار کاهش داد و به بشکهای 57 46 دلار رساند به گزارش گروه اقتصاد بیوزیر خارجه آمریکا:مذاکرات هستهای برای چند روز دیگر ادامه مییابد/به پیشرفتهای واقعی جهت رسیدن به توافق جامع
وزیر خارجه آمریکا مذاکرات هستهای برای چند روز دیگر ادامه مییابد به پیشرفتهای واقعی جهت رسیدن به توافق جامع دست پیدا کردهایم وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که در مذاکرات به پیشرفتهای واقعی دست پیدا کردهایم ولی قرار نیست که تا ابد بر سر میز مذاکره بنشینیم از سوی دیگر نباید میفارس گزارش میدهد شایعه برگزاری جشن توافق هستهای ادامه دارد/ مکانهای پیشبینی شده یک جشن خیالی+تصاویر
فارس گزارش میدهدشایعه برگزاری جشن توافق هستهای ادامه دارد مکانهای پیشبینی شده یک جشن خیالی تصاویربا انتشار شایعه برگزاری جشن توافق هستهای در شبکههای اجتماعی عدهای پا را فراتر گذاشتند و با انتشار تصاویر خودساخته مکانهای برگزاری این جشن را نیز مشخص کردند به گزارش خبرنگارپیروز واقعی توافق هسته ای کیست؟
پیروز واقعی توافق هسته ای کیست وبلاگ > لاسجردی حسن - پس از گذشت بیش از 12 سال مذاکره و گفتگوهای مستمر و نفس گیربالاخره 5 1 و ایران به یک توافق هسته ای دست یافتند که می توان از هم اکنون آن را به عنوان یکی از حوادث مهم قرن 21 یاد کرد روال تاریخ در ثبت حوادث و رویداداسپوتنیک گزارش داد اسرائیل بعد از توافق هستهای درصدد بازبینی برنامه امنیتی خود است/ تلآویو چشم به راه کمک
اسپوتنیک گزارش داداسرائیل بعد از توافق هستهای درصدد بازبینی برنامه امنیتی خود است تلآویو چشم به راه کمکهای نظامی بیشتر واشنگتنتلآویو به محض توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی یکی از مقامهای عالیرتبه نظامی خود را برای بازنگری در تدابیر امنیتی لازم منصوب کرد به گزارشپیشبینی آینده خاورمیانه با توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
پیشبینی آینده خاورمیانه با توافق هستهای از هر زاویه ای که به ماجرای پرونده هسته ای نگاه کنیم همه چیز ریشه در بی اعتمادی و تیرگی روابط دو کشور ایران و آمریکا داشته است و تحرکات آژانس و کشورهای اروپایی در همه این سالها صرفا نقش تسهیلگری و کاتالیزوری برای تشدید فشار به ایران داشتتوافق هستهای بعد از بازبینی و تایید پایتختها
فرانس 24 توافق هستهای بعد از بازبینی و تایید پایتختها خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در وین گفت پس از تایید پایتختها توافق هسته ای حاصل خواهد شد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آخرین اظهار نظر درباره مذاکرات هسته ای گفت توافق هستهانتیجه خوشبینی افراطی به توافق چیست؟ / بازی موش و گربه در وسط مذاکرات هسته ای!
ماراتن تمدیدها در دوئل هسته ای نتیجه خوشبینی افراطی به توافق چیست بازی موش و گربه در وسط مذاکرات هسته ای تمدید مجدد ادامه روند مذاکرات هسته ای تبدیل به بازی موش و گربه شده و به نظر می رسد آمریکا به دنبال بازی برد- برد نیست به گزارش گروه سیاست خارجی فرهنگ نیوز انتشار تصاویر-
گوناگون
پربازدیدترینها