تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852919186




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از برنامه توسعه پنجم تا برنامه ششم (قسمت دوم) لزوم توجه به ظرفیت‌های حمل و نقل ریلی استان مرکزی در برنامه ششم توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از برنامه توسعه پنجم تا برنامه ششم (قسمت دوم)
لزوم توجه به ظرفیت‌های حمل و نقل ریلی استان مرکزی در برنامه ششم توسعه
استان مرکزی با داشتن توانمندی‌های فراوان در حوزه ریلی یکی از استان‌های پیش‌رو در صنعت ریلی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم این پتانسیل‌ها در تدوین برنامه‌های توسعه ششم مد نظر قرار گیرد.

خبرگزاری فارس: لزوم توجه به ظرفیت‌های حمل و نقل ریلی استان مرکزی در برنامه ششم توسعه



به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، تحقق کامل برنامه‌ها در توسعه بخش حمل و نقل ریلی نیازمند ساختارهای اجرایی، برنامه‌ریزی‌ها و تخصیص به موقع اعتبارات این بخش است. با توجه به اهمیت توسعه حمل و نقل ریلی در ایران و نقش آن در ارتقای کیفیت و کمیت خدمات حمل مسافر و بار، بهره‌گیری از پتانسیل‌های ترانزیتی کشور، صرفه‌جویی در سوخت، آلودگی کم برای محیط زیست و نیز تأثیر آن در توسعه سایر بخش‌های اقتصاد و در راستای تأکید سیاست‌های کلی نظام در بخش حمل و نقل، تدوین سندی جامع، منطقی، واقع‌بینانه و در عین حال برخوردار از ماهیتی مطلوب‌گرا، برای دست‌یابی به اهداف مورد نظر در افق چشم‌انداز ضروری به نظر می‌رسد. در این سند، باید اهداف کلان، استراتژی‌های کلی و عملیاتی، بر مبنای یک فرایند برنامه‌ریزی صحیح، با بیانی روشن ارائه شده و جهت‌گیری‌های کلی راه‌آهن، در حوزه‌های مختلف ستادی و عملیاتی، به دور از ابهام، کلی‌گویی و پراکنده‌گویی بیان شود.

تمامی ارکان نظام از توسعه حمل و نقل ریلی حمایت می‌کنند و باید از این حمایت‌ها استفاده کرده و آنچه شایسته توسعه کشور است را به سرانجام برسانیم. امید می‌رود چشم‌انداز ترسیم شده‌ برای توسعه حمل و نقل ریلی در کشور با سرعت بیشتری محقق شود و با تلاش دولت، همکاری صاحبان کالا و همکاری شرکت‌های ریلی ‌سهم حقیقی سیستم حمل و نقل ریلی در جابه‌جایی بار کشور افزایش یابد. یکی از کارشناسان صنعت حمل و نقل ریلی معتقد است نیازها در بخش ریلی بسیار بالا است و هر اندازه در این زمینه سرمایه‌گذاری شود باز هم نیاز به سرمایه‌گذاری وجود دارد. حسین محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: خوشبختانه دولت یازدهم تلاش ویژه‌ای در این زمینه انجام داده که جای تقدیر دارد و چنانچه این روند ادامه یابد و وعده‌هایی که در راستای حمایت‌های مالی از طریق صندوق توسعه ملی و همچنین از ناحیه صرفه‌جویی انرژی داده شده، عملیاتی شود می‌توانیم اهداف برنامه توسعه را دنبال کنیم، البته مشکلات بخش ریلی تنها مسئله اعتبارات نیست، بلکه باید تعاملات مجموعه‌های مختلف در بخش حمل ‌و ‌نقل افزایش یابد. *موانع پیش روی حمل و نقل ریلی وی ناکافی بودن تعداد لوکوموتیوها، ناکافی بودن تعداد واگن‌ها، فرسوده بودن واگن‌ها، عدم یکپارچگی و تناسب سیستم‌های تخلیه و بارگیری، عدم ارائه خدمات چند وجهی و حمل ترکیبی بار و عدم وجود خطوط ریلی منتهی به برخی بنادر بازرگانی مهم کشور را از جمله موانع پیش روی حمل و نقل ریلی در دست‌یابی به اهداف برنامه توسعه عنوان کرد. به گفته وی همچنن عدم دسترسی مناطقی چون ساوه به عنوان شهر صنعتی استان به شبکه سراسری ریلی کشور، عدم تمایل مشارکت بخش خصوصی در این صنعت و محدودیت ظرفیت تولید داخلی در تامین ناوگان ریلی و عدم واگذاری به موقع واگن از سوی شرکت‌های خصوصی  از دیگر موانع پیش روی حمل و نقل ریلی در دست یابی به اهداف برنامه محسوب می‌شود.  این کارمند بازنشسته صنعت حمل و نقل ریلی ادامه داد: به گفته کارشناسان در حال حاضر در حوزه دانش فنی، تکنولوژی، تجهیزات و به طور کلی مهندسی راه‌آهن کمبودی وجود ندارد و در شرایط فعلی پتانسیل‌های قابل توجهی در توان فنی و مهندسی برای ساخت سالانه یک هزار کیلومتر راه‌آهن در کشور وجود دارد، اما تنها گلوگاه موجود تخصیص منابع است که باعث کند شدن سرعت پروژه‌ها شده است.

محمدی خاطرنشان کرد: تمام توان اعتباری و سرمایه‌ای دولت با توجه به منابع محدودی که در دست دارد، بیش از ساخت 300 کیلومتر خط ریلی در سال نیست، در واقع اگر همه بخش‌های حمل و نقل را یکسان فرض کنیم، در هر یک از این بخش‌ها بیش از 300 کیلومتر نمی‌توان توسعه خطوط داشت به عبارت بهتر  اگر دولت اعتبارات بخش‌های دیگر حمل و نقل را متوقف و مجموع آن را به بخش حمل و نقل ریلی اختصاص می‌داد، می‌توانست به اهداف مورد نظر در برنامه چهارم و پنجم توسعه و داشتن 25 هزار کیلومتر خط ریلی دست پیدا کند. *در استان مرکزی به دلیل کمبود اعتبارات، توسعه خطوط ریلی اجرایی نشده است وی گفت: در استان مرکزی نیز به دلیل کمبود اعتبارات طی برنامه‌های گذشته شاهد توسعه خطوط ریلی نبودیم، اگر چه پروژه‌های خوبی از جمله دو خطه کردن مسیر اراک- قم پیش‌بینی شد، اما به دلیل عدم اختصاص منابع این پروژه متوقف مانده است.

یکی دیگر از متخصصین این صنعت نیز در گفت‌‌ و گو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه ساخت راه‌آهن بسیار هزینه‌بر است و تدوین سیاست‌ها باید با توجه به منابع موجود صورت گیرد، گفت: عدم ورود مسئولان استانی به این مسئله مزید بر علت و مانع از اجرای پروژه‌های استانی در این حوزه شده است. *استان مرکزی یکی از استان‌های پیش‌رو در صنعت ریلی است محمد کوخایی افزود: استان مرکزی با داشتن توانمندی‌های فراوان در حوزه ریلی یکی از استان‌های پیش‌رو در صنعت ریلی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم این پتانسیل‌ها در تدوین برنامه‌های توسعه ششم مدنظر قرار گیرد. وی ادامه داد: خوشه‌های صنعتی متعدد در استان مرکزی در حال فعالیت هستند که خوشه صنعت ریلی از جمله خوشه‌های فعال و موفق صنعتی است، این خوشه توانسته با بومی‌سازی فناوری تولید انواع واگن‌های مسافری، باری، مترو و ترنست گام بلندی در خودکفایی کشور بردارد.

متخصص صنعت حمل و نقل ریلی استان مرکزی بیان داشت: تولید واگن در استان مرکزی به یک کارخانه اختصاص نیافته و با توانمندی نیروی فنی و مهندسی خوشه صنایع تجهیزات ریلی در استان جان گرفته است، به طوری که 130 واحد صنعتی استان تولیدکننده تجهیزات ریلی هستند و صنایع تجهیزات ریلی در این استان بیش از یک میلیون دلار در سال ارز‌آوری دارند، به طوری که از استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت ریلی ایران نام می‌برند. *100 شرکت در زمینه تجهیزات ریلی در استان مرکزی فعالیت دارند کوخایی اظهار کرد: فعالیت بیش از 100 شرکت در زمینه تجهیزات ریلی و حضور بزرگ‌ترین کارخانه ساخت واگن و خودروهای ریلی موجب شده تا امروز استان مرکزی به عنوان قطب صنعت ریلی در کشور معرفی شود. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مسئولیت تعمیر و بازسازی واگن‌ها در سراسر کشور در دست شرکت‌های اراکی است، تاکید کرد: امروزه بیش از 12 هزار نفر در صنعت ریلی استان مشغول به کارند، متوسط عمر ناوگان ریلی باری کشور 40 سال و ناوگان ریلی مسافربری 24 سال است که با توجه به فرسودگی آنها باید هر چه زودتر بازسازی شوند. کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی استان مرکزی اظهار کرد: با توجه به فعالیت شرکت‌های ریلی فعال در این استان نوسازی این ناوگان از خروج قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد. کوخایی بیان کرد: خوشه صنایع ریلی استان مرکزی با وجود مزیت‌های خاص اقتصادی و امکان ارز‌آوری مناسب، همچنان ناشناخته مانده و ضروری است تا این خوشه مهم صنعتی مورد توجه بیشتری قرار گیرد و از ظرفیت‌های آن در توسعه کشور استفاده شود. وی گفت: امروز در سایه فعالیت انجمن همگن صنایع ریلی کشور در اراک، قلب تولیدات این حوزه در استان با شتاب بیشتری در حال تپیدن است که تعامل و همگرایی ظرفیت‌های کوچک تولیدات واحدهای صنعتی فعال این حوزه، به افزایش سهم استان در شبکه ریلی کشور می‌انجامد. *50 درصد واگن‌های باری و مسافری کشور توسط کارخانه واگن‌سازی اراک ساخته می‌شود این متخصص حوزه صنعت حمل و نقل ریلی با بیان اینکه ظرفیت‌های موجود در صنایع ریلی کشور به ویژه استان مرکزی توان پاسخگویی به نیاز ناوگان حمل بار، تامین واگن و تعمیرات اساسی آن را دارد، تصریح کرد: هم‌اینک بیش از 50 درصد واگن‌های باری و مسافری کشور توسط واگن پارس اراک ساخته می‌شود که در صورت افزایش سهم شبکه ریلی در جابجایی کالا و مسافر، زیرساخت‌های لازم برای تامین نیاز کشور در این شرکت مهیا است. به گفته وی بیش از 100 واحد صنعتی در حوزه ریلی در سطح استان مرکزی فعالیت دارند که به دلایل مختلفی از جمله رکود بازار در سال‌های اخیر و نبود سفارشات تولید با چالش‌هایی مواجه شده‌اند. کوخایی خاطرنشان کرد: امروز رونق صنعت ریلی کشور در دستان دولتمردان است که با تزریق اعتبار لازم و تدبیر موثر در این صنعت ضمن کاهش هزینه‌های تولید، زمینه شکوفایی اقتصادی در صنعت ریلی را فراهم آورند. انتهای پیام/2299/غ40

94/04/30 - 11:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن