تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832954623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از برنامه توسعه پنجم تا برنامه ششم (قسمت اول) توسعه حمل و نقل ریلی استان مرکزی در بستر برنامه ششم توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از برنامه توسعه پنجم تا برنامه ششم (قسمت اول)
توسعه حمل و نقل ریلی استان مرکزی در بستر برنامه ششم توسعه
در جهان امروز، حمل و نقل از جمله بخش‌های زیربنایی اقتصاد است که فرآیند توسعه اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده و اساس مبادلات بازرگانی و کلید توسعه اقتصادی و اجتماعی است.

خبرگزاری فارس: توسعه حمل و نقل ریلی استان مرکزی در بستر برنامه ششم توسعه



به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، برخی متخصصان حمل و نقل بر این باورند که بین کارآیی در بخش حمل و نقل و کارآیی عمومی اقتصاد و رشد اقتصادی، رابطه‌ای مستقیم وجود دارد و حمل و نقل را واسطه میان فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی در سطح ملی و بین‌المللی می‌دانند. به همین دلیل این موضوع همواره در برنامه‌های توسعه‌ای مورد توجه جدی قرار گرفته است، سند چشم‌انداز و برنامه‌ریزی بلندمدت حمل و نقل ریلی، تبلور اهداف، جهت‌گیری‌ها، اولویت‌ها و برنامه‌های توسعه این حوزه در یک دوره زمانی نسبتاً بلندمدت به شمار می‌رود، چنین سندی علی‌القاعده باید در امتداد چشم‌انداز و سیاست‌های کلان توسعه کشور قرار داشته باشد.

از آنجا که این سند، راهنمای عمل بخش‌های مختلف و ملاک تدوین برنامه‌های خردتر قرار می‌گیرد، دقت در تدوین آن از لحاظ شکلی و نیز پوشش محتوایی جامع آن بر اساس نیازمندی‌ها، افتضائات و اولویت‌های کشور اهمیت بسیاری دارد، به نحوی که در مجموعه سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم که پس از بررسی‌های فراوان و مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و بر پایه‌ محورهای سه‌گانه‌ «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه‌ علم و فناوری» و «تعالی و مقاوم‌ سازی فرهنگی» تنظیم شده است، صراحتا در سرفصل امور اقتصادی بخش‌های حمل و نقل ریلی مورد توجه قرار گرفته است. *توسعه حمل و نقل ریلی از محورهای اساسی در برنامه ششم توسعه کشور است یکی از کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی استان مرکزی معتقد است: توسعه حمل و نقل ریلی از محورهای اساسی در برنامه ششم توسعه کشور به شمار می‌رود و این مهم نیز از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است. آرش میرزایی افزود: در سرفصل امور اقتصادی سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه در ردیف‌های 25 و 26 به طور مشخص به اولویت حوزه حمل و نقل ریلی اشاره شده است. وی تصریح کرد: صنعت حمل و نقل ریلی از شاخص‌های عمده توسعه یافتگی است، به طوری که میزان خطوط موجود نسبت به جمعیت کشور از عواملی است که در طبقه‌بندی کشورها مورد توجه قرار می‌‌گیرد، به تبع در سطح استانی نیز برخورداری یک استان از خطوط ریلی یک مزیت اقتصادی بالایی محسوب می‌شود که به رشد و توسعه استان نه تنها در ابعاد اقتصادی بلکه در سایر ابعاد نیز کمک خواهد کرد. کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی ادامه داد: استان مرکزی و شهر اراک از این قاعده مستثنی نیست و با بهره‌مندی از خطوط ریلی و قرار گرفتن در کریدور جنوبی کشور دارای یک پتانسیل بالای اقتصادی است که در کنار برخورداری این شهر و استان از معادن و کارخانجات بزرگ می‌تواند فرصتی کم نظیر برای توسعه استان باشد که تا کنون کمتر از این پتانسیل برای توسعه استان استفاده شده و شاید بتوان گفت که مغفول مانده است.

میرزایی ادامه داد: با توجه به اهمیت حمل و نقل ریلی، در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور همواره توجه خاصی به این حوزه شده است و در برنامه ششم توسعه که اخیرا توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده این توجه ادامه دارد، اما اینکه این توجه تا چه اندازه به واقعیت تبدیل شده جای بحث و بررسی دارد. *راه‌آهن زمینه مساعدی برای تحقق اهداف برنامه توسعه ششم دارد وی با اشاره به اینکه به هر حال امروز راه‌آهن با داشتن نقاط قوت و مزیت‌های بسیار زمینه مساعدی برای تحقق اهداف برنامه توسعه ششم دارد، خاطر نشان ساخت: در حال حاضر ما شاهد تدوین سند چشم انداز صنعت حمل و نقل ریلی در افق 1404 و طرح جامع راه‌آهن هستیم که خود یک بستر مناسبت و نقطه قوت برای این بخش محسوب می‌شود. این کارشناس بیان داشت: همچنین برخورداری راه‌آهن از ظرفیت‌های مناسب برای ترانزیت کالا و ایجاد مزیت صادراتی برای بسیاری از تولیدات داخلی در صورت گسترش کیفی و کمی حمل و نقل ریلی و مزیت در حمل انبوه و حجیم بار در مسیرهای طولانی، مصرف سوخت کمتر قطار در مقایسه با سایر وسایل حمل و نقل، آلودگی کمتر محیط زیست، ایمنی بالاتر حمل و نقل ریلی نسبت به سایر روش‌ها حمل و اتصال تعدادی از مراکز باری مهم (بنادر مهم، معادن و...) به شبکه ریلی از جمله مزیت‌های این حوزه است که اعمال سیاست‌های توسعه‌ا‌ی را در این بخش توجیه پذیر می‌کند. *استان مرکزی نیاز فراوانی را به توسعه حمل و نقل ریلی احساس می‌کند میرزایی گفت: استان مرکزی به دلیل ویژگی‌های خاص اقتصادی و جغرافیایی نیاز فراوانی را به توسعه حمل و نقل ریلی احساس می‌کند و لازم است در برنامه ششم توسعه توجه خاص مدیران و مسئولان به این استان بیشتر شود با غفلت همراه نگردد. وی ادامه داد: هرگونه هزینه و تدوین برنامه توسعه‌ای در حوزه حمل و نقل ریلی در استان مرکزی قابل توجیه است و امیدواریم با هم افزایی مدیران و مسئولان استانی برنامه ششم توسعه  به بستری برای توسعه حمل و  نقل ریلی در استان تبدیل شود. تحقق اهداف برنامه ششم توسعه مستلزم توجه به موانع تحقق اهداف برنامه قبلی است کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی استان افزود: اگر نگاهی به میزان تحقق اهداف برنامه‌های توسعه‌ای بیندازیم متوجه خواهیم شد، با وجود همه مزیت‌های موجود و تدوین برنامه‌های توسعه‌ای فاصله وضع موجود با وضع مطلوب پیش‌بینی شده زیاد است، بر همین اساس باید گفت؛ تحقق اهداف برنامه ششم توسعه مستلزم توجه به موانع تحقق اهداف و تقویت نقاط ضعف در برنامه‌های گذشته است، به عبارتی گذشته باید چراغ راه آینده گردد. *برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز 1404 راه بسیار طولانی پیش رو داریم یکی دیگر از کارشناسان صنعت حمل و نقل ریلی استان نیز اظهار داشت: در شرایطی به پایان برنامه پنجم توسعه نزدیک می‌شویم که اهداف این برنامه در بخش ریلی محقق نشده است و از برنامه بسیار عقب مانده‌ایم و برای رسیدن به اهدافی که در افق چشم انداز تا 1404 تعیین شده است، راه بسیار طولانی پیش رو داریم.

حبیب حسنی بیان کرد: در برنامه پنجم توسعه تمهیداتی اندیشیده شده بود که سهم راه‌آهن در حوزه حمل بار به 30 درصد و در بخش حمل مسافر به 18 درصد برسد، اما این اهداف محقق نشد. وی تصریح کرد: در بخش حمل و نقل ریلی و در مبحث بهره‌وری‏، پیشرفتی حاصل نشده و با توجه به منابع بسیار قابل توجهی که با تلاش مجلس و دولت در سال‌های اخیر به این حوزه تخصیص داده شده، می‌توان گفت در مسیر رسیدن به اهداف تعیین شده در افق برنامه پنجم موفقیت‌های چشمگیری نداشته‌ایم که این وضعیت در استان مرکزی از شدت بیشتری برخوردار است. کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی با تاکید بر اینکه ترویج حمل ‌و نقل ریلی و ارتقاء سهم آن تا رسیدن به جایگاه اصولی و علمی (مطابق سند طرح جامع حمل و نقل کشور) ضرورت دارد، خاطر نشان ساخت: حال بحث بر این است که با وجود مزایا و ضرورت‌های فوق، چرا حمل و نقل ریلی در استان ما گسترش کافی نیافته و چه موانعی باعث شده که حمل‌ و نقل ریلی از رونق مناسبی برخوردار نباشد؟ حسنی افزود: سوالی که باید پیش از پرداختن به برنامه‌های توسعه‌ای به آن پاسخ دهیم این است که پتانسیل و ظرفیت‌های موجود ما چقدر است؟ آیا با توجه به اینکه نیازمند ظرفیت سازی هستیم، از ظرفیت‌های موجود به طور کامل استفاده شده است؟ وی تاکید کرد: در حوزه استان مرکزی نیز سئوال این است که تا چه اندازه توانسته‌ایم بار تولید شده در استان ر ا جذب و حمل کنیم؟ چرا کارخانجات و تولید کنندگان و بازرگانان تمایلی برای حمل بار خود از طریق ریل ندارند؟ بر این اساس باید مشکلات احصا شده و برای رفع آنها راه‌حل‌های عملیاتی ارائه و در برنامه‌های توسعه‌ای به آنها توجه شود. *برای توسعه ترانزیت ریلی باید از ظرفیت‌های موجود به طور کامل استفاده کرد این کارشناس صنعت حمل  و نقل ریلی استان اضافه کرد: آنچه کارشناسان به آن اذعان دارند این است که در حوزه‌های کارکردی حمل و نقل ریلی، کمتر از 60 درصد از ظرفیت‌ها استفاده می‌شود‏، پس برای توسعه ترانزیت ریلی و رفع کاستی‌های این حوزه باید ابتدا از ظرفیت‌های موجود کامل استفاده کرد و بعد از آن به فکر توسعه بود. حسنی تصریح کرد: همچنین در برنامه ششم توسعه باید نوع نگاه به استفاده از بخش‌خصوصی نیز تغییر کند و دولت در مقام ناظر، نظارت دقیقی بر اجرا داشته‌ باشد. وی با بیان اینکه  نکته دیگری که در برنامه ششم توسعه در حوزه حمل و نقل ریلی استان مرکزی باید مورد توجه قرار گیرد بهسازی و بازسازی خطوط است، تاکید کرد: در حمل و نقل ریلی، نگهداری، بهسازی و بازسازی خطوط راه‌آهن موجود کشور از اولویت برخوردار است، زیرا طول عمر خطوط راه‌آهن کشور در اکثر محورها بالا است و سرپا نگه‌داشتن خطوط و محورهایی با طول عمر بالا، تنها از طریق نگهداری، بهسازی و نوسازی امکان پذیر است. این کارشناس صنعت حمل و نقل ریلی استان ادامه داد: با وجود تاکیدی که بر نگهداری، بهسازی و بازسازی خطوط آهن موجود کشور وجود دارد، حجم تعهدات وزارت راه و شهرسازی در زمینه احداث خطوط جدید در سال 1392 به بیش از 10 هزار کیلومتر رسیده، در صورتی که عملکرد این وزارتخانه در تحویل خطوط جدید از متوسط 250 کیلومتر در سال تجاوز نکرده است. *از ساخت خطوط جدید ریلی در استان غافل نشویم حسنی ادامه داد: با توجه به برخورداری راه‌آهن استان مرکزی از خطوط فرسوده لازم است با اختصاص بودجه‌های کافی عملیات بازسازی و بهسازی این خطوط که از مدت‌ها قبل آغاز شده با جدیت و سرعت بیشتری ادامه پیدا کند و البته در این راستا نباید از ساخت خطوط جدید ریلی غفلت کرد. انتهای پیام/2299/غ40

94/04/29 - 10:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن