واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: رویترز: رقابت جهانی برای حضور در بازار ایران
به دنبال توافق هسته ای ایران و شش قدرت جهانی، گروه اندکی از سرمایه گذاران میکوشند وارد رقابت سرمایه گذاری در ایران شوند و بسیاری دیگر به گروه های چند ملیتی می پیوندند که از قبل در ایران حضور دارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، توافق هسته ای حتی پیش از لغو تحریم ها، جای پای خود را در بازار سهام یکصد میلیارد دلاری ایران پیدا کرده است.
ایران که درآمد متوسط بالایی در جهان دارد با 78 میلیون نفر جمعیت و درآمد سالانه بالاتر از تایلند و امارات عربی متحده، بزرگ ترین اقتصادی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی سابق، در بیست سال اخیر، به بازار جهانی می پیوندد.
پیش بینی می شود در سال نخست پس از پایان تحریم ها،یک میلیارد دلار روانه ایران شود گرچه به نظر می رسد این روند،بیش از چند ماه طول بکشد.
ریچارد ادلی مدیر عامل شرکت فرست فرانتیر کپیتال در لندن می گوید: پول زیادی در این بازار است.
وی می افزاید: خلاء بزرگی در این بازار وجود داشته است و ایران، فرصت های زیادی برای کار دارد.
این شرکت ،نخستین شرکتی نیست که به تعامل با ایران علاقه دارد.
در ماه آوریل شرکت انگلیسی چارلماینه اعلام کرد با گروه Turquoise Partners، شرکت مستقر در تهران، برای سرمایه گذاری در زمینه های بیمه، صندوقی تشکیل داده است.
دیگر شرکت ها از جمله شرکت منا کپیتال متعلق به خالد عبدالمجید، آماده سرمایه گذاری اند ولی هنوز خطراتی پیش رو دارند.
عبدالمجید قصد دارد با سهام مشترک با ایرانی ها در این کشور سرمایه گذاری کند.
وی می گوید: در این برهه، هر چیزی بازار خاص خود را دارد ولی این مسیر خطراتی نیز دارد و ایران هنوز به اندازه کافیثبات ندارد.
آشا متا مدیر شرکت مدیریت منابع در بوستون می گوید ایران، به عربستان سعودی شباهت دارد و از نظر ژئو پولیتیک، بازاری مهم و جذاب و ثبات جمعیتی بالا برخوردارند.
لاری سروما از مدیران شرکت سرمایه گذاری جهانی نیل می گوید ایران مقصدی برای سرمایه گذاری آینده شرکت اوست.
یکی از شرکت های زیر مجموعه شرکت مادر تخصصی او 49 درصد از سهام شرکت بزرگ ایرانسل ایران را در اختیار دارد.
بانک مریل لینچ آمریکا اعلام کرد ترکیه و امارات از سرمایه گذاری کنونی در ایران که بالغ بر 80 میلیارد دلار است تا سال 2020 به مبلغی بالغ بر 200 میلیارد دلار خواهند رسید.
بر اساس اعلام این بانک، در صنایع خودروسازی، آهن، فولاد و غذا، واردات ایران افزایش می یابد.
همچنین بخش خانه سازی در امارات، در انتظار سرازیر شدن پول های ایرانیان است.
در بخش خودرو سازی، شرکت های توفاس ترک و دوگاس اوتوموتیو ترکیه در انتظار ورود به بازار ایرانند و شرکت های فرانسوی همچون پژو و رنو نیز در همین شرایط به سر می برند.
نیاز ضروری ایران به تقویت وضعیت هواپیمایی خود، شرکت های همچون امبرائر برزیل، ایرباس اروپا و بوئینگ آمریکا را به میدان می آورد.
سه شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]