واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وقتی می بینید و می دانید که هیچ قدرتی در دنیا نمی تواند حتی یک قطره باران نازل کند و از طرفی خدای متعال قادر است در چشم به هم زدنی در چله تابستان و در اوج بی آبی سیل به راه بیندازد...
پایگاه خبری تحلیلیتراز: استان های مختلف کشور در روزهای گذشته و در اوج گرمای تابستان به ناگاه شاهد بارش باران رحمت الهی بودند. این بارش ها به قدری بود که در برخی شهرها از جمله تهران سیل به راه افتاد. در این بین هر فرد و مجموعه ای به فراخور مسئولیتش به تحلیل این پدیده کم سابقه پرداخت. هواشناسی از خود دفاع کرد که پیشبینی ما غلط نبوده و فقط میزان و شدت بارش را دقیق نگفته ایم، مدیریت بحران از عملکرد خود و وظایفش گفت، دیگری از ضعف ها و کمبودها، عضو شورای شهر از ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه رودخانه ها و ... .
در میان همه این اظهار نظر و تحلیل ها می شود از منظری دیگر و با نگاهی متفاوت تر نیز به این پدیده نگریست و به نتایج جالبی هم رسید.
خداوند متعال در آیه 96 سوره مبارکه اعراف به نکته بسیار مهمی در خصوص نزول برکات آسمانی اشاره می نماید:
«و اگر مردم شهرها و آبادىها ايمان آورده و تقوا پيشه كرده بودند، قطعاً (درهاى) بركات آسمان و زمين را بر آنان مى گشوديم، ولى آنان (آيات ما را) تكذيب كردند، پس ما هم به خاطر عملكردشان آنان را (با قهر خود) گرفتيم.» (اعراف، آیه 96)
در این رابطه ذکر سه نکته ضروری است:
* تقوای عمومی جامعه منشأ نزول برکات آسمانی
از مصاديق بارز اين آيه، دوران ظهور حضرت مهدى (عج) است كه به گفته روايات، در آن زمان به دلیل تقوا و ایمان عمومی جامعه و پرهیز اغلب مردم از گناهان بركات از آسمان و زمين سرازير مى شود. مفسرین می گویند این آیه هرچند به دوره ظهور اشاره دارد ولی آن دوره یک مصداق اتمّ برای آیه است لذا در هر دوره و زمانی مردم شهرها و آبادی ها تقوای عمومی پیشه کنند مطابق وعده الهی برکات آسمان نیز بر آنها نازل خواهد شد. پس براى دريافت الطاف و بركات اجتماعى خداوند، ايمان و تقواى فردى كافى نيست، بايد اكثريّت جامعه اهل ايمان و تقوا باشند. شاید و فقط شاید یکی از دلایل بارش باران رحمت الهی روزه داری جمع کثیری از هموطنانمان آن هم در روزهای بلند و گرم تابستان باشد که نتیجه آن مطابق آیه فوق نزول برکات خواهد بود. در حقیقت باید دانست که بستن و گشايش، در اختيار خداست، اما بازتابى از عملكرد ماست.
** درس های باران برای مردم و مسئولین
این باران درس های متعددی هم برای همگان داشت.
درس باران در چله تابستان برای کشاورزان آن بود که از رحمت الهی مایوس نشوید و بدانید خدا قادر مطلق است و هر زمان اراده کند شمه ای از قدرتش را خواهید دید.
درسش برای کارگران این بود که وقتی خدای چنین قدرتمندی دارید مبادا به دلیل شرایط سخت زندگی دست نیاز به سوی مخلوق دراز کنید و از غیر او مدد بخواهید.
درسش برای کارمندان این بود که روزی شما به ید قدرت اوست لذا هرگز حتی برای لحظه ای امیدتان را از او قطع نکنید و مبادا به رئیس و روسای ناتوان دنیا دل ببندید.
درسش برای مسئولین این بود که وقتی می بینید و می دانید که هیچ قدرتی در دنیا نمی تواند حتی یک قطره باران نازل کند و از طرفی خدای متعال قادر است در چشم به هم زدنی در چله تابستان و در اوج بی آبی سیل به راه بیندازد، مبادا چشم امیدتان به کمک قدرت های پوشالی دنیا باشد و از سبب ساز اصلی غافل شوید.
و درسش برای کل بشر این بود که یادتان باشد خالقی دارید که قدرت مطلق است و عجز در او راه
ندارد پس سر تعظیم فقط و فقط به درگاه او خم کنید و بس.
*** تعقیب زیبای نماز صبح برای برآورده شدن همه حاجات
شيخ ابن فهد در كتاب «عدّة الدّاعى» از امام رضا (ع) روايت كرده که هركس پس از نماز صبح دعای " وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ..." را تا آخر بخواند حاجتى نخواهد مگر آنكه برايش فراهم شود و خداوند آنچه براى او اهميت دارد برايش آماده سازد. این دعا در کتاب مفاتیح الجنان نیز آمده است.
در بخشی از این دعای زیبا می خوانیم:
«ما شَاءَ اللَّهُ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ آنچه خدا بخواهد همان می شود، هيچ نيرو و توانى نيست جز آنكه به خدا متكى است؛
مَا شَاءَ اللَّهُ لا مَا شَاءَ النَّاسُ؛ آنچه خدا بخواهد آن می شود نه آنچه مردمان بخواهند؛
مَا شَاءَ اللَّهُ وَ إِنْ كَرِهَ النَّاسُ؛ آنچه خدا بخواهد خواهد شد گرچه مردمان خوش ندارند؛
حَسْبِيَ الْخَالِقُ مِنَ الْمَخْلُوقِينَ؛ خالق من مرا از مخلوقات کفایت می کند (و به کمک کسی جز او نیاز ندارم)
حَسْبِيَ الرَّازِقُ مِنَ الْمَرْزُوقِينَ؛ روزی دهنده من مرا از روزی خورندگان کفایت می کند...»
شاید بتوان گفت بزرگترین درس باران این روزها برای همه مردم، از عوام و خواص، از رئیس و مرئوس، از زن و مرد و کوچک و بزرگ این بود که یادمان باشد رازق خداست، قدرت به دوست اوست و بندگان تنها اسباب کمک رسانی اند ولی مسبّب الاسباب خدای رحمان و رحیم است.
زمانبندی انتشار: 30 تير 1394 - 06:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]