واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانواده ها برای مشاوره انتخاب رشته به افراد مورد تایید مراجعه کنند زنجان - ایرنا - یک مشاور تحصیلی گفت: خانواده ها برای انتخاب رشته فرزندان خود برای ورود به دانشگاه، به مشاوران مورد تایید وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم مراجعه کنند.
امید محمدوردی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروسه انتخاب رشته مناسب و درست برای دانشگاه از سوی داوطلبان کنکور دارای سه مرحله قبل از اعلام نتایج، پس از اعلام نتایج و در نهایت انتخاب رشته است.
وی یادآورشد: پیش از اعلام نتایج به حتم خانواده ها باید از اطمینان دادن قطعی و تخمین رتبه خوب برای فرزندان خود پرهیز کنند و نگرانی بیش از حد خود را به آنان منتقل نکنند.
محمدوردی اظهار کرد: پس از اعلام نتایج نیز افراد مجاز شده به سه گروه داوطلبان دارای رتبه های خوب برای انتخاب رشته مورد نظر، داوطلبان با رتبه خوب اما ناکافی برای انتخاب رشته مطلوب و داوطلبان با رتبه متوسط به پایین تقسیم می شوند.
این مشاور تحصیلی گفت: آن دسته از داوطلبانی که موفق به کسب رتبه های خوب شده اند می توانند رشته مورد نظر و دلخواه خود را انتخاب کنند.
وی خاطر نشان کرد: اما آن دسته از داوطلبانی که موفق به کسب خوب شده اند اما این رتبه برای انتخاب رشته مورد نظر آنان کافی نیست باید با کمی تامل اقدام به انتخاب رشته یا انصراف از آن کنند.
محمدوردی ادامه داد: برخی از این داوطلبان اقدام به انتخاب رشته نمی کنند و تمایل دارند تا بخت خود را بار دیگر در سال آینده امتحان کنند اما این افراد نیز باید کمی در عملی سازی تصمیم خود تامل کنند.
این مشاور تحصیلی گفت: هر دو گروه باید پیش از انتخاب رشته در وهله نخست توانمندی خود را در نظر بگیرند و به این بیاندیشند که آیا تمام توان خود را در کنکور به کار بسته اند و یا می توانند برای سال آتی در این زمینه موفقتر عمل کنند؟
وی تاکید کرد: این دو گروه همچنین باید به این موضوع نیز فکر کنند که آیا در کنکور سال آینده نیز چنین رتبه ای کسب می کنند و یا از اینکه اکنون انتخاب رشته نکرده اند پشیمان خواهند شد؟
محمدوردی افزود: در هر صورت خانواده تمامی داوطلبانی که قصد انتخاب رشته را دارند، باید متوجه باشند که این انتخاب رشته تصمیم برای شغل آینده و مسیر زندگی فرزندانشان محسوب می شود، لذا باید با حساسیت خاصی این موضوع را پیگیری کنند.
این مشاور تحصیلی گفت: داوطلبان برای انتخاب رشته استعداد، انگیزه، علاقه و توان خود را برای انتخاب یک شغل مورد علاقه در آینده در نظر بگیرند و سپس آنها را به عنوان مولفه های اصلی انتخاب رشته در نظر داشته باشند.
وی یادآورشد: داوطلبان متوجه باشند در صورتی که شغلی را برای آینده خود انتخاب کنند که علاقه ای به آن نداشته باشند، پس از مدتی عزت نفس، اعتماد به نفس و علاقه خود را به ادامه این مسیر از دست می دهند و گاه در شرایط حادتر دچار افسردگی و دلزدگی می شوند.
محمدوردی اظهار کرد: از سوی دیگر تمام داوطلبانی که قصد انتخاب رشته دارند باید شناخت دقیقی از رشته مورد نظر و آینده شغلی آن داشته باشند و پیش از انتخاب هر نوع رشته ای دفترچه راهنما را به دقت مطالعه کنند.
این مشاور تحصیلی گفت: خانواده ها آگاه باشند که آرزوهای برآورده نشده خود را به فرزندانشان تحمیل نکرده و آنان را وادار به انتخاب رشته دلخواه والدینشان نکنند.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه بسیاری از داوطلبان در هنگام انتخاب رشته فریب شهر یا نام دانشگاهی خاص را می خورند و پس از قبولی و رفتن به محل جدید متوجه اشتباه خود می شوند.
محمدوردی تاکید کرد: به حتم داوطلبان باید در کنار در نظر گرفتن رشته مورد علاقه خود، این موضوع را در نظر داشته باشند که می توانند این رشته را در محل زندگی خود ادامه دهند و نیازی نیست که به حتم برای ادامه تحصیل عازم محل دیگری شوند.
3001/6085
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]