واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موفقیت محققان ایرانی در ساخت زیست حسگرغیرآنزیمی برای تشخیص قندخون تهران-ایرنا-محققان دانشگاه شهید بهشتی، به دنبال دستیابی به روشی سریع برای تشخیص قند خون افراد دیابتی، اقدام به ساخت و بررسی آزمایشگاهی یک نمونه زیست حسگرغیرآنزیمی کردند، این حسگر از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است.
به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو،دکتر رؤیا صدقی از مجریان این طرح گفت:این حسگر از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است و می تواند با وجود گونه های مزاحم در خون نیز به راحتی میزان گلوکز را تعیین کند.
وی بیان کرد:با توجه به اینکه جمعیت مبتلایان به دیابت رو به افزایش است، از میان انواع حسگرها، حسگر گلوکز از جایگاه ویژه ای برخوردار است، درحال حاضر گروه های پژوهشی بسیاری روی این حسگرها و ارتقای عملکرد آن ها فعالیت می کنند.
صدقی اظهارکرد: در این پژوهش تلاش شده تا نمونه ای از زیست حسگر الکتروشیمیایی غیرآنزیمی تشخیص گلوکزساخته و مورد بررسی قرار گیرد، دراین راستا سطح الکترود مورد استفاده درساختارحسگر، توسط نانوکامپوزیت حاوی نانولوله های کربنی و پلیمر هادی، که در بر گیرنده نانوذرات طلا هستند، اصلاح شده است.
وی، دلیل برتری حسگرهای غیرآنزیمی را به نمونه های آنزیمی گفت: حسگرهای الکتروشیمیایی آنزیمی، به دلیل فعالیت آنزیم، انتخاب پذیری و حساسیت بالایی از خود نشان می دهند، با این حال وابستگی پاسخ آنزیم ها به دما و ضمنا ناپایداری شیمیایی و گرانقیمت بودن آن ها، از عوامل محدود کننده این روش اندازه گیری است، به همین دلیل، به تازگی پژوهش ها به سمت طراحی حسگرهایی غیرآنزیمی بر پایه الکترودهای اصلاح شده متمایل شده است.
صدقی افزود: در این نوع از زیست حسگرها، حساسیت وانتخاب پذیری به شدت وابسته به فعالیت الکتروشیمیایی مواد اصلاح کننده سطح الکترود است.
به گفته این محقق، در آزمون های انجام شده، نانوکامپوزیت مورد استفاده برای اصلاح سطح حسگر، فعالیت الکتروشیمیایی و نیز تکرارپذیری خوبی برای اکسایش گلوکز نشان داده است، همچنین الکترود اصلاح شده توسط این نانوکامپوزیت، نسبت به گونه های مزاحمی که در نمونه خون وجود دارد، نسبتا غیرحساس است که یک مزیت بزرگ به شمار می رود.
وی افزود:حساسیت بالا، قابلیت استفاده مکرر و محدوده پاسخ خطی گسترده، از دیگر نتایج مطلوب استفاده از این حسگر بوده است.
صدقی درادامه به دلیل استفاده ازنانوذرات طلا دراصلاح سطح الکترود اشاره کرد وگفت: نانوذرات فلزات نجیب به دلیل فعالیت کاتالیستی فوق العاده در اکسایش گلوکز راه گشا هستند، در میان انواع فلزات نجیب، نانوذرات طلا به دلیل هدایت الکتریکی زیاد وظرفیت الکتروکاتالیزوری بالا و نیز زیست سازگاری، در تهیه حسگرهای گلوکز کاربرد دارد، ساختار این حسگر توسط روش های مختلف مورد ارزیابی و تایید قرارگرفته است.
علمی (1) ** 9340**1440
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]