تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده‏اش در هر روز نصيحتى عرضه مى‏كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798755974




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شبکه های اجتماعی و شکاف بین نسلی - مجید رحمتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شبکه های اجتماعی و شکاف بین نسلی - مجید رحمتی چند سالی است شبکه های اجتماعی (فیسبوک، واتس آپ، وایبر، لاین، تانگو و..) در دهکده جهانی به گونه ای دیگر درخشیده اند و افراد بسیاری را از اقصی نقاط جهان، ترغیب به عضویت کرده اند.


سال ها باید به انتظار می ایستاد و فرسنگ ها باید می پیمود تا پیامی در ذهن مخاطب کارگر باشد؛ ولی امروز این امر فقط به درازای چند ثانیه انجام می گیرد.
شاید اگر فضای مجازی این همه قدری زودتر در دسترس بود، آرزوی پیر جماران که آن زمان از کنعانیان، قیام می طلبید، به این دیری مستجاب نمی شد! و شاید پیام انقلاب ما پیشتر و بیشتر از این مرزها را می پیمود!
شبکه های اجتماعی امروز جای رسانه های سنتی را گرفته اند و نقش کلیدی این رسانه های مجازی به عنوان مطبوعات جوانان در جامعه مورد توجه قرار گرفته است.
شبکه های اجتماعی با آزادی عمل و اختیاراتی که در عالم مجازی در اختیار جوانان قرار می دهند مورد استقبال آنان قرار می گیرند و لذا کاربران هنگام ورود به این شبکه ها باید دقت بیشتری داشته باشند.
پنهان نگه داشتن هویت افراد در فضای مجازی و امکان گمنامی آنان امتیازی است که جامعه شناسان آن را مانند دوران روستانشینی و شهرنشینی تعبیر می کنند، در شهرهای بزرگ افراد به نحوی گمنام هستند که می توانند از برخی هنجارها و کنترل های اجتماعی فرار کنند.
در فضای مجازی نیز این مورد شدت یافته و کاربران در گمنامی به سر می برند که البته این یکی دیگر از جذابیت های شبکه های اجتماعی برای جوانان است.
به علت استقبال جوانان از این گمنامی در فضای مجازی شاید بتوان گفت که کاربر جوان دنیای مجازی، آنچه را که در فضای فیزیکی نمی تواند به راحتی بیان کند و از نشان دادن و ابراز علاقه خود پرهیز می کند را بروز داده و اندیشه و نظر خود را حتی پس از ابراز نیز اعمال می نماید.
با وجود تأثیر شگرفی که شبکه های اجتماعی ـ سایبری روی مسایل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی منطقه ای یا جهانی می گذارند، نباید از آسیب های این گونه شبکه ها نیز غافل بود؛ به بیان دیگر، شبکه های اجتماعی، هم فرصت ساز هستند و هم چالش برانگیز.
اگر میزان ترافیک ورودی - خروجی به سرورهای سایت های شبکه های اجتماعی را ملاک بازدید قرار داد می توان دید بر مبنای آمار تولید شده الکسا (سایت معتبر رتبه بندی سایت ها و وبلاگ ها) در شبکه اجتماعی وایبر، کشورهای ایران اول، روسیه دوم، امریکا سوم، هند چهارم و برزیل پنجم است.
شبکه های اجتماعی مجازی به نوعی برای جوانان آزادی بیان را به دنبال می آورد به طوری که کاربر این فضا به راحتی، صدا، تصویر و کلام مورد علاقه خود را بارگذاری می کند.
این آزادی اظهار نظر تا جایی است که عقوبت هایی که در فضای فیزیکی احتمال دارد به وجود آید، در شبکه های اجتماعی ذهن کاربر را به خود مشغول نمی نماید.
جوانان حاضر در شبکه های مجازی در ظاهر نوعی برابری و هم افقی میان خود و افراد دیگر می یابند.
در دنیای واقعی وجود سلسله مراتب ها این برابری را از بین برده است، این در حالی است که در فضای مجازی جوانان فکر می کنند با هر سن، سال، سوار و سابقه دارای موضعی یکسان هستند.
این استقلال طلبی و عدالت جویی جوانان در این شبکه ها به ظاهر تامین می شود به طوریکه در این فضا کسی بر کسی مقدم نیست و همه در موضعی هم افق به برقراری ارتباط می پردازند.
در گذشته کاربر جوان خود را مصرف کننده محتوا می دانست در حالیکه در شبکه های اجتماعی که به سرعت رشد یافتند، کاربر خود تولید کننده محتواست و وقتی تصویر و نوشته ای را بارگذاری می کند در واقع امیال و اندیشه های خود را به منصه ظهور گذاشته و این حضور افراد به طور مستقل جذابیت دیگر شبکه های اجتماعی است.
اگر شبکه های اجتماعی به نحوی که اکنون مورد استفاده قرار می گیرند ادامه یابد و نسل برنامه ریز و مربی ما سواد رسانه ای خود را بالا نبرند؛ میان خانواده ها و جوانان شکافی ایجاد می شود که طی آن جوانی که امروز در دو جهان مجازی و واقعی زندگی می کند اگر چه نزد خانواده خود است اما از آن ها کیلومترها فاصله دارد.

خبرنگار ایرنا مرکز کرمانشاه



28/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن