تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833256113
ضعف های فراوان بدنه رسانه ای کشور/ شبکه های اجتماعی هشداری برای رسانه های سنتی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناسان در میزگرد رسانه ای ایرنا ؛ ضعف های فراوان بدنه رسانه ای کشور/ شبکه های اجتماعی هشداری برای رسانه های سنتی تهران- ایرنا- اطلاع رسانی در عصر حاضر توسط رسانه ها به عنوان یکی از تاثیر گذارترین ابزارها برای انتقال پیام به مخاطبان محسوب می شود از سویی با بروز و ظهور فناوری های نوین ارتباطی سرعت انتقال پیام از طریق شبکه های اجتماعی به چندین برابر رسانده و نقش رسانه ها را کمرنگ تر کرده و از دیگر سو آنها را باچالش هایی از جمله ریزش مخاطب و... مواجه نموده است.
به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه رای اعتماد خود در مرداد ماه 92 برنامه هایی را برای جلب اعتماد مجلس در دولت یازدهم ارائه کرد و نمایندگان مجلس با رای بالایی به وی و برنامه های پیشنهادی او رای دادند.
تقویت زیرساخت های فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی در صنایع فرهنگی و توسعه صنایع فرهنگی مبتنی بر فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی، تلاش برای جبران و تأمین نیازمندی های سخت افزاری و نرم افزاری بخش فرهنگ و هنر، حضور فعال و اثرگذار در شبکه های ارتباطی جهانی و حمایت از بخش های دولتی و غیردولتی در زمینه تولید و عرضه اطلاعات و خدمات ضروری و مفید با تأکید بر ترویج فرهنگ و اندیشه اسلامی و استفاده از ظرفیت های ایجاد شده در حوزه علمیه قم، حمایت از رسانه ها و آثار فرهنگی و هنری دیجیتال تقویت کننده هویت ملی و خط و زبان فارسی، انسجام و تقویت نظارت و ساماندهی و فعالیت ها در حوزه رسانه های دیجیتال و کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش فرهنگ، فراهم سازی زمینه های حقوقی و قانونی جریان آزاد تبادل اطلاعات و رسانه ها، هماهنگی و همکاری با مراکز فعال در زمینه فضای مجازی و مراکز تولیدات دیجیتال از جمله برنامه های جنتی به مجلس بود.
وی پس از شروع بکاردر این وزارت ارشاد همواره تلاش داشت برنامه ها و وعده های داده شده را عملی کند که امروز پس از گذشت حدود دو سال از حضورش در وزارت ارشاد بالغ بر 50 درصد آنها در حوزه رسانه عملی شده است.
گسترش آزادی های مطبوعات در چارچوب قانون و به رسمیت شناختن آن با استقبال از شعار آزادی مسئولانه از جمله مواردی است که جامع عمل پوشید.
دولت یازدهم هم اکنون با تصویب قانون انتشارو دسترسی آزاد به اطلاعات خود را پاسخگو می داند این درحالی است که پنج سال قبل قانون دسترسی آزاد به اطلاعات به تصویب رسید اما هیچ خبری از ابلاغ و اجرای آن نشد یکی از توجهات جدی دولت این است که این قانون ۲۴ ماده ای را باید اجرا کند. روح حاکم بر قانون این است که آنچه برای مردم حق یا تکلیف ایجاد می کند ، دولت و دستگاه ها موظف به انتشار آن هستند.
پرداخت یارانه به نشریات و رسان ها نیز ضابطه مند شده و رسالت مطبوعات از نظر محتوایی مورد توجه است و یارانه رسانه ها براساس ضوابط با شفافیت کامل روی سایت وزارت فرهنگ و ارشاد منتشر می شود و هر نشریه به راحتی می داند که چه مقدار یارانه خواهد گرفت و براساس کدام ضابطه یارانه به هر نشریه تعلق گرفته است.
در زمینه بازنگری قوانین و آیین نامه ها و همکاری اصحاب رسانه اقداماتی انجام شده ولایحه قانون جامع رسانه و لایحه سازمان نظام صنفی رسانه با همکاری اصحاب رسانه در حال تدوین است.
در دوره دولت یازدهم توجه ویژه ای به نهادها و انجمن های صنفی شده و در این دوره وزارت ارشاد در تمامی فعالیت ها از نظرات، دیدگاه ها و پیشنهادات صاحب نظران از طریق ایجاد بانک جامع برای روزنامه نگاران داخلی و رسانه های خارجی که داخل کشور فعالیت می کنند بهره مند می شوند.
جایگاه و نقش اطلاع رسانی در عصر حاضر و چالش های این عرصه عنوان میزگردی بود که با حضور مهدی فضائلی مدیر عامل انتشارات سروش و استاد دانشگاه و داود زارعیان استادن دانشگاه و مدیر کل روابط عمومی مخابرات کشور در میزگرد خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) برگزار شد.
بالا رفتن سرعت اطلاع رسانی، بیان ویژگی های ظرفیت بالای رسانه های امروز، دوسویه بودن، تعاملی بودن، تغییر مخاطب، نبود تخصص و آموزش در برخی رسانه ها، نبود ساختار مناسب، چالش های حقوقی فناورانه و تکنولوژیکی ، چالش سیاسی، لزوم اطلاع رسانی شفاف، تدوین نظام اخلاق حرفه ای، توسعه کابرد فناوری های نوین، تغییر قانون مطبوعات، ارتباط رسانه با دانشگاه ها و حوزه های علمیه، تسریع درتصویب قانون جامع رسانه ای کشور، بومی سازی و مدل سازی، بالا بردن آستان تحمل افراد، تمرین زیاد، آگاهی بخشی به مردم، چالش ها یدرون و برون رسانه ای، فقدان بومی مدل اطلاع رسانی، غیر حرفه ای بودن دست اندرکاران برخی رسانه ها و.. از جمله مباحثی بود که در این میزگرد به آن پرداخته شد.
**بدنه رسانه ای کشور دچار ضعف های فراوانی است
مدیرعامل انتشارات سروش دراین میزگرد نداشتن دانش، مهارت و بینش را سه ضعف بزرگ بدنه برخی رسانه های داخلی عنوان کرد و گفت: دچار بودن به این سه ضعف عامل عدم اطلاع رسانی درست توسط آنها شده است.
مهدی فضائلی اظهار داشت: در واقع باید چالش های امروز رسانه ای کشور را به دوبخش درون رسانه ای و برون رسانه ای تقسیم کرد.
این فعال رسانه ای افزود: در بخش درون رسانه ای یکی از چالش های مهم که رسانه ها با آن دست و پنجه نرم می کنند فقدان بومی سازی مدل اطلاع رسانی است که خلاء زیادی را در این عرصه داشته و کار جدی هم در این زمینه صورت نگرفته است.
وی می گوید: برای داشتن یک جامعه اسلامی و دینی باید منطبق بر اصول آن حرکت کنیم ولی هنوز رسانه های ما با این اصول منطبق نشده و به عنوان یک نیاز و ضرورت روی آن تمرکز نداشته اند.
به گفته وی بسیاری از مشکلات در فضای اطلاع رسانی کشور ناشی از سیاست دست اندرکاران رسانه ها و بی اطلاعی از بخش احکام شرعی حوزه اطلاع رسانی است.
مدیرعامل انتشارات سروش در ادامه غیر حرفه ای بودن دست اندرکاران برخی رسانه های داخلی را به عنوان چالش دوم عرصه رسانه مطرح کرد و گفت: امروز برخی رسانه ها دچار سه ضعف بزرگ نبود دانش، مهارت و بینش هستند و از این ناحیه به شدت آسیب پذیر شده و این موارد بدنه رسانه ای کشور را دچار ضعف کرده است.
فضائلی ادامه داد: امروز در برخی از رسانه ها مدیران مسئولی فعالیت می کنند که کمتر اطلاعات در حوزه رسانه دارند و در واقع به این حوزه اصلا مسلط نیستند.
به اعتقاد وی ، برخی مدیران مسئول با اینکه هیچ گونه کار رسانه ای نکرده اند ولی در برخی سایت ها و نشریات به نام آنها یادداشت و مطلب منتشر می شود و یا بعضا برخی در رسانه ها فعال نیستند ولی هم اکنون هم به نام آنها یادداشت هایی به چاپ می رسد که توسط افراد دیگری نوشته و به نام آنها به چاپ می رسد.
این فعال رسانه ای نداشتن بینش را به عنوان ضعفی دیگر از سوی برخی رسانه های کشور یاد کرد و گفت: عدم آشنایی با مفاهیم، عدم توجه به منافع ملی و امنیت ملی و مفهوم آن از جمله این مسائل است ، برخی هر آنطور که خود کلمه یا اصطلاحی را می شنوند بیان و یا تفسیر می کنند که خیلی مواقع این نوع برداشت ها مشکلاتی را نیز در کشور بوجود آورده است.
وی با اشاره به ورود برخی افراد بی تجربه به عرصه رسانه و فعالیت بدون ضابطه آنها گفت: یک جوان بی تجربه به محض ورود به رسانه ای، عکس و یا مطلبی از او منتشر می شود که انتشار آن بازتاب های فراوانی را به دنبال دارد لذا احساس کاذبی به این فرد دست می دهد و فکر و اندیشه اش این می شود که کار بزرگی کرده و دیگر این فرد با غروری که او را دربرگرفته احساس نیاز فراگیری اصول حرفه ای و آموزش دیدن نمی کند و ادامه فعالیت می دهد تا جایی که مشکلات بزرگی را برای رسانه و کشور ایجاد می کند.
مدیر عامل انتشارات سروش در عین حال گفت: یکی از مسائلی که باعث شده برخی رسانه ها هزینه ای سنگین را بعد از انعکاس برخی اخبار و یا تصاویر بپردازند استفاده از افراد و نیروهای کم تجربه و غیر حرفه ای است که هزینه های جبران ناپذیری از خود بجای می گذارند.
** فقدان قانون جامع رسانه ای
فضائلی در ادامه سخنان خود در این میزگرد فقدان قانون جامع رسانه ای را از دیگر چالش های فضای رسانه ای کشور برشمرد و گفت: اجماعی سال های پیش حاصل شد که قانون رسانه ای جوابگوی امروز کشور نیست و با خلاء جدی در این عرصه مواجه هستیم و باید قانون جامع و کاملی تهیه و تدوین و ارائه شود.
وی تصریح کرد با وجود قرار و مدارهای که گذاشته شد و اینکه در قانون چهارم برنامه وزارت ارشاد این موضوع را پیگیر شود ولی این مهم محقق نشد و در قانون پنجم هم پیش نویس این قانون تهیه ولی به علت تغییر وزیر ارشاد و معاون مطبوعاتی قبل بازم این قانون معلق ماند ، قانون به این مهمی برای رسانه ها متاسفانه با تهیه چهار پیش نویس ولی تاکنون عملی و اجرایی نشده است. فقدان قانون جامع رسانه ای ضرر و زیان جبران ناپذیری را به بدنه جامعه رسانه ای کشور وارد می کند.
فضائلی در عین حال گفت: اگر قانون و شرایط لازم برای فعالیت رسانه های کشور مهیا شود دیگر برخورد با رسانه ها معنی پیدا نمی کند و برخی هزینه ها به کشور متحمل نخواهد شد.
** عدم آشنایی با حقوق تکالیف
مدیرعامل انتشارت سروش در ادامه با اشاره به نحوه ارائه مجوز تاسیس و راه اندازی نشریه و رسانه در کشور اظهار داشت: امروز در کشور ما هرکس با هر شرایط و امکاناتی درخواست رسانه می کند و برای همین صف های طویل درخواست راه اندازی رسانه ایجاد شده است.
به عقیده این چهره اصولگرا باید ورودی این حوزه (ارائه مجوز تاسیس رسانه) سخت و محدود شود.
« هرکس نباید بتواند براحتی صرف گرفتن مجوز فعالیت وارد کار حرفه ای رسانه ای شود و با این کار خود آسیب هایی را به این حرفه و کشور بزند این تقاضاها تناسبی با نظام حقوق حرفه ای جامعه رسانه ای و شرایط سیاسی، اجتماعی، وضعیت مطالعه در جامعه نداشته و بیشتر جنبه تب رسانه ای و اشتهایی کاذب محسوب می شود.»
این فعال رسانه ای عدم آشنایی با حقوق تکالیف را از دیگر چالش های عرصه کار اطلاع رسانی کشور برشمرد و گفت: امروز در کشور ما تب رسانه ای شدت گرفته و برخی افراد به دنبال آن هستند تحت هر شرایطی رسانه ای را به نام خود راه اندازی کنند البته منکر نیستم کسانی که واقعا شرایط لازم حرفه ای را دارند باید شرایط فعالیت حرفه ای رسانه ای برای آنها مهیا شود.
** ورود جریان های سیاسی به حوزه ها
فضائلی در بخش دیگری از سخنان خود به دخالت و ورود برخی فعالان رسانه ای به برخی حوزه های سیاسی در کشور اشاره کرد و گفت: امروز برخی فعالان رسانه ای به حوزه هایی ورود می کنند که هزینه سنگین آن را باید رسانه مربوطه بپردازد. به عنوان مثال پرونده هایی در هیات نظارت بر مطبوعات مطرح شده که رسانه ای برای اینکه عکس و یا سخنان یک مسئولی را منعکس کرده محکوم شده است.
این چهره اصولگرا درعین حال گفت: امروز همچنین برخی رسانه ها به واسطه تشویش اذهان عمومی محکوم می شوند ولی در مقابل برخی رسانه های دیگر که کاری مشابه را انجام داده اند مورد سوال ومحکوم نمی شوند.
** سعه صدر مسئولان بالا برود
مدیرعامل انتشارت سروش در ادامه پایین بودن آستانه تحمل و سعه صدر برخی مسئولان کشور را در مقابل برخی نقدها و انتقادات یکی دیگر از چالش رسانه های کشور برشمرد و گفت: با وجودی که برخی نقدها و انتقادات تند و ویرانگر نیستند ولی متاسفانه برخی مسئولان آستانه تحملشان پایین بوده و سریع واکنش های تندی از خود نشان می دهند.
** نا آشنایی و بی توجهی به حقوق مردم
فضائلی نا آشنایی و بی توجهی به حقوق مردم از سوی رسانه ها را از دیگر چالش های این عرصه برشمرد و گفت: قانون جریان آزاد انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تصویب شده ولی هیچ محل اعرابی در فضای رسانه ای ندارد. نه مردم و نه بسیاری ازرسانه ها و دست اندرکاران آن با این قانون آشنا نیستند.
این فعال رسانه در عین حال گفت: البته این قانون همانطور که دسترسی آزاد به اطلاعات و انتشار را آزاد گذاشته است، مجازات هایی را نیز برای افرادی که ضوابط و قوانین را رعایت نکنند نیز تعیین کرده است.
فضائلی با بیان اینکه شرایط رسانه ای کشور نسبت به 20 سال گذشته تغییر کرده، تصریح کرد با وجود تمامی مسائل وچالش های موجود، فرایند و مسیر رو به جلو را طی کرده ایم و باید دست به دست هم دهیم تا به مطلوب ها و ایده آل ها که از آنها فاصله داریم برسیم.
مدیر عامل انتشارات سروش در بخش پایانی سخنان خود گفت: با ارائه راهکاری برای بومی سازی و ایجاد مدل رسانه ای باید تلاش کرد تا فضای بین اصحاب رسانه و حوزه های علمیه و دانشگاه ها ایجاد شود تا اهالی رسانه براحتی بتوانند پرسش های خود را مطرح کنند.
فضائلی تسریع در تصویب و اجرایی شدن قانون جامع رسانه ای کشور را نیز از راهکارهای برون رفت رسانه ها از چالش های پیش رو عنوان و بر عملیاتی کردن آن تاکید کرد.
وی آگاهی بخشی به مردم و اصحاب رسانه و شفاف سازی را از دیگر راهکارهای برون رفت از چالش های پیش روی رسانه های کشور برشمرد.
** تمرین برای بالا بردن آستانه تحمل
وی در پایان " تمرین" را عاملی مهم برای بالا بردن آستانه تحمل افراد و برخی مسئولان عنوان کرد و گفت: خویشتنداری و نقد پذیری نیازمند تمرین بشتر است از این رو می توانیم آستانه تحمل را بالا برده و بدون واکنش تند و سریع نسبت به بیان مسائل و مطالب براحتی پاسخگو بود.
** گسترش شبکه های اجتماعی هشداری برای رسانه های سنتی است
استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه ضریب نفوذ روزنامه در ایران دو و ضریب نفوذ تلفن همراه 105 است، گفت: گسترش شبکه های اجتماعی یک هشدار برای رسانه های سنتی است.
داود زارعیان اظهار داشت: اکنون به ازای هر یکصد ایرانی دو روزنامه منتشر می شود اما به ازای هر یکصد ایرانی 105 شماره تلفن همراه وجود دارد که این مساله می طلبد تا رسانه های قدیمی چاره ای بیاندیشند.
این استاد دانشکده خبر با بیان اینکه اکنون 12 میلیون کاربر تلگرام در ایران وجود دارد، افزود: بخشی از این مساله ناشی از ضعف ساختاری رسانه های عمومی است که اغلب افراد برای کسب اخبار به این رسانه های اجتماعی روی می آورند.
زارعیان یادآورشد: شاید بزرگترین حسن این شبکه های اجتماعی آن باشد که رسانه های قدیمی را به تحرک واداشته است.
وی گفت: اطلاع رسانی در کشور ما علاوه بر آنکه در سال های اخیر به دلایل متعدد از جمله اجبارهای فناورانه یا تکنولوژیک تغییراتی داشته اما هنوز با چالش های جدی مواجه است.
زارعیان اظهار داشت: هم ساختار رسانه ای کشور در سال های اخیر تغییرات جدی داشته و هم ویژگی مخاطبان تغییرات اساسی پیدا کرده است و در حوزه رسانه نیز با رسانه های فردی و همراه روبرو هستیم.
وی افزود: مهمترین ویژگی این رسانه ها آن است که هر فرد منبع خبر، رسانه و مخاطب است به عنوان مثال وقتی از تلفن همراه به خبر نگاه می کنیم این ویژگی بیشتر نمود پیدا می کند.
استاد دانشکده خبر با بیان اینکه اکنون فاصله تولید و انتشار خبر به دو دقیقه رسیده است، ادامه داد: ویژگی دیگر رسانه ها ظرفیت بالا است، امروز با رسانه هایی مواجه هستیم که ظرفیت گسترده ای دارند.
زارعیان توضیح داد: دیگر ویژگی رسانه ها دو سویه و تعاملی بودن است به این معنا که ما رسانه های جدید را با مجموعه این ویژگی ها می شناسیم و از طرف دیگر مخاطب امروز هم تغییر کرده است و به دلیل تعدد رسانه ها دوست دارد مطالب ساده، کوتاه و جذاب در اختیارش قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مخاطب امروز جستجوگر است و اگر از طریق یک رسانه قانع نشود به سراغ دیگر رسانه ها می رود البته ممکن است این رسانه ها معتبر نباشند اما او فقط قصد دارد به نیازهای رسانه ای خود پاسخ دهد.
مدیر کل روابط عمومی مخابرات یادآورشد: در این فضا که تغییرات مخاطب و رسانه به وضوح مشاهده می شود با چالش هایی مواجه هستیم که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.
زارعیان با اشاره به اینکه دسته اول چالش های تخصصی و آموزشی است، ادامه داد: در رسانه های کشور به اندازه کافی خبرنگار و متخصص حرفه ای وجود ندارد و در ضلع دیگر این بخش که روابط عمومی ها و مسوولان اطلاع رسانی سازمان ها قرار دارند این مساله کاملا مشخص است.
وی افزود: البته در رسانه ها وضعیت نسبت به روابط عمومی ها بهتر است چرا که در خبرگزاری های بزرگ خبرنگاران به دلیل کار مداوم تخصص لازم را کسب می کنند اما بسیاری از افراد در روابط عمومی ها تجربه کافی ندارند.
استاد علوم ارتباطات چالش دوم را ساختاری دانست و گفت: این مساله به ویژه در حوزه روابط عمومی ها بیشتر مشاهده می شود زیرا هنوز مسوولیت دقیق روابط عمومی ها مشخص نیست و برخی زیر نظر مدیران دفتر کار می کنند و آن ساختار اطلاع رسانی لازم و امکانات را در اختیار ندارند که باعث شده برخی روابط عمومی ها به سرعت اطلاع رسانی کنند و برخی دیگر از عهده این کار بر نیایند.
زارعیان اظهار کرد: چالش سوم حقوقی است باید بپذیریم از جمله کشورهایی هستیم که قانون مطبوعات حقوقی نداریم و دچار ضعف های اساسی مواجه هستیم و این قانون به خبرگزاری ها تعمیم داده شده و امنیت روزنامه نگار و رسانه را با چالش مواجه کرده است به گونه ای که جلوی اطلاع رسانی شفاف گرفته می شود و خیلی از مواقع روزنامه نگار با انتشار خبر با مسایل حقوقی مواجه است.
** قانون مطبوعات
وی اضافه کرد: در قانون مطبوعات ما بر خلاف بسیاری از کشورها موضوع تعطیلی و توقیف رسانه پیش بینی شده است که این اصل حقوقی نیست و در بسیاری از کشورها توقیف خودسرانه رسانه ها وجود ندارد اما در کشور ما در قانون در موارد متعددی توقیف رسانه ها پیش بینی شده که اثر منفی بر فضای اطلاع رسانی شفاف دارد.
استاد دانشکده خبر چالش دیگر در عرصه رسانه ها را فناورانه و تکنولوژیکی عنوان کرد و گفت: در کشور ما هنوز در بسیاری از حوزه ها در همان مراحل ابتدایی استفاده از رسانه های نوین هستیم و اگر بخواهیم موارد تخلف رسانه را در حوزه سایبر بررسی کنیم هنوز در مرحله پایش قرار داشته و به مرحله توسعه یافتگی نرسیده ایم.
زارعیان ادامه داد: ضمن اینکه استفاده از فناوری ها به جای فرصت به تهدید تبدیل شده است و بسیاری از رسانه های شبکه های اجتماعی موضوعاتی که افکار عمومی به آن نیازمند است را از طریق همین شبکه ها منتشر می کنند و کسی متولی آن نیست.
** چالش مباحث سیاسی
استاد علوم ارتباطات ادامه داد: چالش پنجم در حوزه اطلاع رسانی مباحث سیاسی است رسانه ها تقریبا همه سیاسی هستند و نگاه سیاسی در عرصه اطلاع رسانی بیشتر از نگاه تخصصی است، به این نحو که به هر خبری سیاسی نگاه می شود و به هر اطلاعیه ای برچسب سیاسی بودن می خورد.
وی ادامه داد: این چالش امروز باعث شده که دارای نظام اطلاع رسانی مطلوب در کشور نباشیم که این مساله بر بروز شایعات دامن می زند که شاید بتوان یکی از دلایل آن عدم تعادل بین عرضه و تقاضای اطلاعات دانست.
زارعیان در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاداتی برای برون رفت از این چالش ها ارایه کرد و گفت: اولین پیشنهاد این است که نظام اطلاع رسانی شفاف را باور کنیم و از نظر حقوقی ساختار سیاسی، اجرایی و دولتی ما بپذیرد که اطلاع رسانی شفاف عامل توسعه و اعتمادسازی در سطح جامعه است که این باور اگر پذیرفته شود بخشی از چالش ها برداشته خواهد شد.
وی راهکار دیگر را تدوین نظام اخلاق حرفه ای در کشور بیان کرد و با اشاره به اینکه جای این نظام نامه در کشور خالی است، افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا روی نظام های اخلاق حرفه ای روزنامه نگاری کار جدیدی صورت گرفته است و اخلاق حرفه ای بالاتر از قانون و نظام های حقوقی عمل می کند.
زارعیان یادآورشد: اگر روزنامه نگاران و دست اندرکاران عرصه اطلاع رسانی نظام حقوقی درباره اخلاق حرفه ای تدوین کنند که اصول مهم، شفافیت و صداقت در آن دیده شود بخشی از چالش ها حل می شود.
این استاد علوم ارتباطات اضافه کرد: در سال های مختلف تلاش هایی در ایران صورت گرفته اما نتیجه مطلوبی از این بحث گرفته نشده است کشورهایی مثل مصر، برزیل و برخی کشورهای عربی در این سال ها این نظام نامه را تصویب کرده اند اما در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.
** حرفه گرایی در عرصه رسانه
زارعیان تقویت حرفه گرایی در عرصه رسانه را راه حل دیگر برای برون رفت از چالش های تغییر رسانه و مخاطب عنوان کرد و یادآورشد: حرفه گرایی یعنی کسی که تخصص و رشته آن کار را دارد اما برای برخی افراد تخصص در حوزه رسانه به هیچ وجه معنا ندارد.
مدیر کل روابط عمومی مخابرات با بیان اینکه توسعه کاربردهای فناوری نوین در عرصه اطلاع رسانی نیز می تواند به رفع چالش ها کمک کند، اضافه کرد: این توسعه باید توسعه فنی و فرهنگی باشد که اکنون عدم تعادل در این حوزه مشاهده می شود به این نحو که فناوری وارد کشور می شود اما فرهنگ استفاده از آن ورود پیدا نمی کند و در برخی موارد نیز به دلیل گذر از قوانین سخت گیرانه برخی فناوری ها در کشور ما خیلی دیر به رسمیت شناخته می شود.
زارعیان اظهار کرد: باید روی توسعه کاربرد فناوری های نوین کار شود در غیر این صورت نتیجه مورد نظر و مطلوب از تغییرات حاصل نخواهد شد.
** نگارش عجولانه قانون مطبوعات
وی راه حل دیگر را بازنگری در ساختارها و قوانین موجود در کشور دانست و گفت: قانون مطبوعات در سال 89 و بسیار عجولانه نوشته شده است که نیازمند تغییرات به ویژه در ساختار نحوه تاسیس مطبوعات است.
استاد علوم ارتباطات ادامه داد: شرایطی برای دادن مجوز فعالیت رسانه ها گذاشته شده است که باعث ایجاد صف های طولانی تقاضا برای دریافت مجوز شده است حال آنکه در دیگر کشورها زمانی یک فرد می تواند وارد عرصه اطلاع رسانی شود که توانایی مالی و تخصص کافی را داشته باشد.
زارعیان اضافه کرد: ارتباط خبرگزاری و رسانه ها با دستگاه ها و مراکز علمی و تخصصی راهکار دیگری برای برون رفت از چالش های عرصه اطلاع رسانی و رسانه است زیرا اکنون وضعیت به گونه ای است که فارغ التحصیلان رشته ارتباطات و روزنامه نگاری حتی یک تحریریه روزنامه را نمی بینند که به نظر می رسد این ارتباط و پیوند باید برقرار شود تا به توسعه نظام اطلاع رسانی و جدا شدن از موانع و مشکلات کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر رسانه ها و روابط عمومی ها را به عنوان دو بال و مرجع اطلاع رسانی کشور در نظر بگیریم دارای دو ساختار متضاد هستند زیرا رسانه ها اغلب خصوصی و دارای ساختار آزاد تری نسبت به روابط عمومی ها هستند اما روابط عمومی ها در انتشار اخبار شفاف همواره دچار مشکل بوده و بیشتر از آنکه نقش حمایت گری از جامعه را داشته باشند از سازمان مربوطه خود حمایت می کنند.
وی همچنین به بحث رسانه های اجتماعی و ویژگی های این رسانه ها اشاره کرد و افزود: این رسانه ها دو سویه، آزاد، بدون سانسور، شبانه روزی و دارای فضای باز هستند و از آنجا که نظام اطلاع رسانی دچار برخی محدودیت ها است در جامعه بسیار رشد داشته اند.
فراهنگ ** 1883 ** 1355**1569**
13/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]
صفحات پیشنهادی
تذكر مدیر شبكه به علیخانی در قاب ماه عسل/ تلاش بی وقفهی علیخانی برای تیتر رسانهها شدن
تذكر مدیر شبكه به علیخانی در قاب ماه عسل تلاش بی وقفهی علیخانی برای تیتر رسانهها شدن احسان علیخانی در یازدهمین روز از ماه مبارك رمضان علاقهی بسیاری به تیتر رسانهها شدن داشت به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران شب گذشته در یازدهمین روز از ماه مبرسانههاي اجتماعي
۶ تير ۱۳۹۴ ۱۷ ۴۱ب ظ رسانههاي اجتماعي موج-گروه فرهنگي به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از روابط عمومي دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانهها کتاب رسانههاي اجتماعي حاصل کار پژوهشي نويسنده در زمينه ويژگيها و الگوهاي رسانههاي اجتماعي است که در سال 1392 در قالب پاياننامه و به راهتوقیف یک رسانه مساوی است با خروج استعدادها از کشور
دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۶ مدیرمسوول پایگاه خبری تحلیلی تابناک با اعتقاد بر اینکه توقیف مسیر مطلوبی به جهت برخورد با یک رسانه نیست خاطرنشان کرد اگر پروسههای مربوط به رسیدگی به رسانههایی که خواسته و ناخواسته مرکتب اشتباهی میشوند درست و با سعهی صدر انجام شود قطعا بحث توقیتوضیحات مدیر برنامه «امیرعباس گلاب» و «حمید صفت» درباره اتفاقات هتل شهریار تبریز فعالیت رسمی در کشور، همیشه به
توضیحات مدیر برنامه امیرعباس گلاب و حمید صفت درباره اتفاقات هتل شهریار تبریزفعالیت رسمی در کشور همیشه بهترین انتخاب است سوءاستفاده رسانههای خارجنشیناتفاقات رخ داده در مراسمی که دو چهره موسیقی در شهر تبریز در آن حضور پیدا کرده بودند و برخی حواشی آن مورد سوءاستفاده برخی رستذكر مدیر شبكه به علیخانی در قاب ماه عسل/ تلاش بیوقفهی علیخانی برای تیتر رسانهها شدن
تذكر مدیر شبكه به علیخانی در قاب ماه عسل تلاش بیوقفهی علیخانی برای تیتر رسانهها شدن احسان علیخانی در یازدهمین روز از ماه مبارك رمضان علاقهی بسیاری به تیتر رسانهها شدن داشت آفتاب شب گذشته در یازدهمین روز از ماه مبارك رمضان بار دیگر ویژه ی برنامه ماه عسل در لحظات نزدیكبازديد مديرعامل از رسانههاي کشور آلمان
۱۰ تير ۱۳۹۴ ۱۶ ۴۴ب ظ بازديد مديرعامل خبرگزاري موج از رسانههاي کشور آلمان موج - مديرعامل خبرگزاري موج از مجله اشپيگل روزنامه ديولت و مهمترين خبرگزاري کشور آلمان بازديد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج محمود رضا اميني مديرعامل خبرگزاري موج با حضور در تحريريه مجله اشپيگل مهعضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان اصفهان: رسانهها جزء سرمایههای اجتماعی بزرگ کشور به حساب میآیند
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان اصفهان رسانهها جزء سرمایههای اجتماعی بزرگ کشور به حساب میآیندعضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت رسانهها به عنوان یکی از سرمایههای اجتماعی بزرگ کشور محسوب میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان رسول رنجبران شامگاه شنبرئیس اداره ارشاد اسلامی نطنز مطرح کرد نقش موثر رسانهها و شبکههای اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر
رئیس اداره ارشاد اسلامی نطنز مطرح کردنقش موثر رسانهها و شبکههای اجتماعی در مبارزه با مواد مخدررئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نطنز گفت رسانهها و شبکههای اجتماعی نقش بسزایی در مبارزه با مواد مخدر دارند به گزارش خبرگزاری فارس از نطنز علی مشربی پیش از ظهر امروز در جمعتفسیرگر سیاسی رسانههای آمریکا در گفتوگو با فارس: اسناد لو رفته عربستان نشان داد ریاض در امور هر کشوری که بتو
تفسیرگر سیاسی رسانههای آمریکا در گفتوگو با فارس اسناد لو رفته عربستان نشان داد ریاض در امور هر کشوری که بتواند دخالت میکنددان دبار تفسیرگر سیاسی آمریکایی در موضوع اسناد فاش شده عربستان سعودی به دست گروه موسوم به ارتش سایبری یمن گفت که عربستان در امور داخلی هر کشوری که بتوانددیدار مسئولان بسیج رسانه با خانواده شهید حسین شریعتی
یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۰ در ادامه سلسله دیدارهای سازمان بسیج رسانه با خانوادههای شهدای رسانه اعضا و کارکنان این سازمان باخانواده شهید حسین شریعتی دیدار کردند به گزارش سرویس فرهنگحماسه ایسنا در ابتدای این دیدار ناهید سلطانی همسر شهید حسین شریعتی در مورد فعالیتهای ایناکران فیلم سینمایی «یاسین» در دانشکده رسانه
اکران فیلم سینمایی یاسین در دانشکده رسانه خبرگزاری فارسباشگاه فیلم دانشکده رسانه خبرگزاری فارس دوشنبه 8 اردیبهشت ـ فیلم سینمایی یاسین را با حضور کارگردان تهیهکننده ودیگر عوامل این اثر اکران و نقد خواهد کرد به گزارش خبرنگار سینمایی «خبرگزاری فارس» در ادامه سلسه نمفارس گزارش میدهد خسته نباشید مردم و کاربران شبکههای اجتماعی به والیبالیستهای کشورمان
فارس گزارش میدهدخسته نباشید مردم و کاربران شبکههای اجتماعی به والیبالیستهای کشورمانبسیاری از مردم و کاربران شبکههای اجتماعی ایرانی از زحمات والیبالیستهای کشورمان علیرغم شکست برابر لهستان قدردانی کردند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس تیم ملی والیبال کشورمان درحالی که 80 میلیتوجه ویژه رسانه ملی به اقتصاد مقاومتی
توجه ویژه رسانه ملی به اقتصاد مقاومتی نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه گذشته با رئیس رسانه ملی دیدار و درباره موضوعات مختلف گفتوگو کردند به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی صداوسیما رئیس رسانه ملی درنشریه جدیدی که به خانواده رسانه استانی پیوست
غالبون نشریه جدیدی که به خانواده رسانه استانی پیوست نشریه غالبون که هر دو هفته یکبار و با رویکردی فرهنگی سیاسی در گستره استانهای شمال غرب منتشر می شود دومین شماره این نشریه در دکه های مطبوعاتی و نماز جمعه ها قابل دسترسی می باشد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز نشریه غالبون کهانتشارات انقلاب اسلامی منتشر کرد لوح فشرده چندرسانهای «قطعهای از بهشت» ویژه ماه مبارک رمضان
انتشارات انقلاب اسلامی منتشر کردلوح فشرده چندرسانهای قطعهای از بهشت ویژه ماه مبارک رمضانلوحفشرده چندرسانهای قطعهای از بهشت ویژه ماه مبارک رمضان برگرفته از کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران از بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدّظلّهالعالی با قابلیت صوتی و تصویررعایت تقوای رسانهای در ماه مبارک رمضان
یک لحظه تامل رعایت تقوای رسانهای در ماه مبارک رمضان اقداماتی از قبیل پخش سریالهای بی تناسب با ماه مبارک رمضان تولید برنامههای جنجالی که از هیجانات کاذب و توهین و افترا مبرّا نیست انتشار اخبار کذب یا تیترهای دور از انصاف تحلیلهای جهتدار سیاسی از وقایع و به گزارش سرویپاسخ صداوسیما به ادعای طرح تفکیک جنسیتی در رسانه ملی
پاسخ صداوسیما به ادعای طرح تفکیک جنسیتی در رسانه ملیروابط عمومی صداوسیما با انتشار جوابیه ای به ادعای تفکیک جنسیتی در صداوسیما پاسخ داد به گزارش خبرگزاری فارس در پی انتشار مطلبی با عنوان «تفکیک جنسیتی در صداوسیما» در برخی از خبرگزاری ها و مطبوعات روابط عمومی رسانه-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها