واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده در دولت دهم با بیان اینکه اعتقادی به زنانه شدن فقر ندارم در عین حال گفت: البته تاثیراتی که زنان از کاهش درآمد و تبعیض در بازار کار میپذیرند به مراتب بیشتر از مردان است. پروین هدایتی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: براساس برخی تعاریف ارائه شده، به افزایش روزافزون فقر بین زنان کشورهای جهان سوم و زنان اقلیت محروم در اروپا و امریکا زنانه شدن فقر اطلاق میشود. وی بااشاره به شاخصهای زنانه شدن فقر، طلاق و زن سرپرست شدن خانوادهها بویژه خانوادههای دارای فرزند گفت: البته ممکن است آمار طلاق در جامعهای افزایش یابد ولی تنها 10 درصد از زنان مطلقه دچار مشکل میشوند. وی در ادامه گفت: یکی دیگر از شاخصههای زنانه شدن فقر، تبعیض در بازار کار است؛ علاوه بر آن ممکن است زنان با محدود بودن امکانات در برخورداری از خدمات رفاهی مواجه شوند. در واقع یکی از شاخصههای فقر زنان، کاهش خدمات اجتماعی دولتهاست. زمانی که کشورها مانند ایران با مشکل کسری بودجه مواجه میشوند، صرفهجویی را از خدمات اجتماعی و رفاهی آغاز میکنند و زنان از این سیاستها بیشترین تاثیر را میپذیرند.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از شاخصههای زنانه شدن فقر، تبعیض در بازار کار است؛ علاوه بر آن ممکن است زنان با محدود بودن امکانات در برخورداری از خدمات رفاهی مواجه شوند. در واقع یکی از شاخصههای فقر زنان، کاهش خدمات اجتماعی دولتهاست. زمانی که کشورها مانند ایران با مشکل کسری بودجه مواجه میشوند، صرفهجویی را از خدمات اجتماعی و رفاهی آغاز میکنند و زنان از این سیاستها بیشترین تاثیر را میپذیرند. معاون مرکز امور زنان دولت دهم با اشاره به وضعیت ایران اظهار کرد: شاهد افزایش طلاق و زن سرپرستی خانوادهها در کشورمان بودهایم و به علت افزایش سن ازدواج با تجرد قطعی برخی دختران مواجه هستیم، علاوه بر آن به علت مشکلات اقتصادی، کشور دچار کاهش درآمد شده است که این عوامل بر وضعیت زنان تاثیر زیادی گذاشته است. وی با اشاره به تغییر تعریف فقر گفت: تا چند دهه قبل فقیر به فردی اطلاق میشد که نانی برای خوردن و سرپناهی برای زندگی کردن نداشت، ولی در حال حاضر ممکن است فرد غذایی برای خوردن و مسکن داشته باشد ولی درآمدش برای گذراندن زندگی و برخورداری از سطح رفاه نسبی کافی نباشد. هدایتی درباره راهکارهای کاهش فقر زنان نیز اظهار کرد: فقر زنان از عوامل مختلفی سرچشمه میگیرد و برای کاهش آن باید اقدامات مختلفی انجام شود که یکی از آنان بهبود وضعیت شغلی زنان از طریق افزایش مراکز خوداشتغالی، حمایت از زنان برای تولید و کسب درآمد و افزایش اشتغال آنان به فعالیتهای درآمدزاست، این در حالیست که در دستگاههای متولی مانند وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی برای حمایت از زنان تحصیلکرده جویای کار اقدام بزرگی نشده است و کارهای انجام شده محدود بوده است و دسترسی به آن آسان نیست. هدایتی درباره راهکارهای کاهش فقر زنان نیز اظهار کرد: فقر زنان از عوامل مختلفی سرچشمه میگیرد و برای کاهش آن باید اقدامات مختلفی انجام شود که یکی از آنان بهبود وضعیت شغلی زنان از طریق افزایش مراکز خوداشتغالی، حمایت از زنان برای تولید و کسب درآمد و افزایش اشتغال آنان به فعالیتهای درآمدزاست، این در حالیست که در دستگاههای متولی مانند وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی برای حمایت از زنان تحصیلکرده جویای کار اقدام بزرگی نشده است و کارهای انجام شده محدود بوده است و دسترسی به آن آسان نیست.
وی افزود: نیاز به آموزش و فرهنگسازی داریم. اگر زنان آگاهانه با عوامل ایجاد فقر برخورد کنند، اثرات ناشی از فقر را کاهش میدهند. به عنوان نمونه دخترانی که در حال نزدیک شدن به سن تجرد قطعی هستند، باید به گونهای آموزش ببینند که برای زندگی مجردی در تمام طول عمر آماده شوند. وی تاکید کرد: زنان در حوزه فقر بیش از مردان آسیبپذیر هستند بنابراین باید خدمات اجتماعی را برای آنان در نظر گرفت؛ علاوه بر آن باید به توانمندسازی زنان توجه کرد تا بتوان فقر اقتصادی و اثرات ناشی از آن را مهار کرد. دولت باید از زنان آسیبپذیر حمایت کند این کار باید با گرایش به توانمندسازی آنان انجام شود. هدایتی در پایان گفت: اعتیاد زنان به مواد مخدر صنعتی از جمله روانگردانها یک آسیب اجتماعی است که منجر به افزایش فقر زنان میشود. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]