واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو پیوسته فرهنگستان هنر در گفت وگو با ایرنا هنرمندان جامعه به جهت تعالی اثر قرآنی توجه کنند تهران- ایرنا- عضو پیوسته فرهنگستان هنر گفت: باید مسئولان از طریق اساتید هنر، اندیشمندان و روحانیون به مردم بگویند که هر کاری در حوزه قرآنی انجام می دهید به جهت غایی آن هم توجه کنید؛ در نهایت شما از کاری که به نام قرآن انجام داده اید می خواهید چه تأثیری بر مردم بگذارید؟
محمد علی رجبی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا، درباره اینکه چرا برخی هنرمندان به سراغ طراحی کوچک ترین یا بزرگ ترین قرآن جهان می روند، اظهار کرد: به هر حال هر کسی هر نوع کاری که برای قرآن انجام دهد در حوزه کارهای نیک قرار می گیرد؛ حال کسی ذوق آن را دارد که قرآن را به طور کامل روی سنگ بنویسد و این نقد به او وارد شود که فایده این کار چیست؟ اما آن فرد با انگیزه ای که خود داشته چنین کاری را انجام داده است.
عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد ادامه داد: بنابراین هر کسی که برای قرآن کاری انجام می دهد احترامش محفوظ است؛ البته اگر کار او در جهتی درست باشد؛ چرا که برخی هنرمندان کار خود را انجام می دهند، اما از نام قرآن استفاده می کنند و این نوعی برخورد نادرست با قرآن کریم است؛ به عنوان مثال، یکی از نقاشان مدرنیسم قرآن را مصور کرده که این تصویرسازی هیچ ارتباطی به قرآن ندارد.
رجبی اظهار کرد : البته در برخی مواقع نیز برخی هنرمندان تلاش می کنند با توجه به تخصص خود کاری را ارائه دهند که در آن ارادت خود را به قرآن نشان دهند؛ این دست از کارها با ارزش هستند.
وی افزود: در هر صورت حقیقت آن است که باید مسئولان از طریق اساتید هنر، اندیشمندان و روحانیون به مردم بگویند که هر کاری در حوزه قرآنی انجام می دهید به جهت غایی آن هم توجه کنید؛ در نهایت شما از کاری که به نام قرآن انجام داده اید می خواهید چه تأثیری بر مردم بگذارید؟
این عضو هیأت علمی دانشکده هنر معتقد بود اگر این بحث مطرح شود، نقاشان، مجسمه سازان، خوشنویسان، تصویرسازان و تمامی کسانی که می خواهند اثری با مضمون قرآنی بیافرینند در این زمینه جهت پیدا می کنند و به سمت کارهایی می روند که در نهایت تناسب بیشتری با مقاصد عالی قرآن داشته باشد.
وی تصریح کرد: به طور کلی ما در زمینه خلق آثار هنری قرآنی با دو مسئله مواجه هستیم؛ نخست فرهنگ عامه که در تناسب با آن باید حرف هایی برای گفتن داشته باشیم و دوم توجه به جهت تعالی؛ شاید مردم ندانند جهت تعالی چیست؛ هنرمندان و متفکران جامعه باید به جهت تعالی فکر کنند و از کسانی که در رابطه با قرآن کریم اثری را خلق می کنند، بخواهند که بر آن تأکید داشته باشند.
رجبی در پاسخ به اینکه خلق بزرگترین یا کوچکترین قرآن جهان از نظر هنری با ارزش است یا خیر، گفت: بستگی به نوع کار دارد؛ به عنوان مثال، بایسونقر میرزا، شاهزاده تیموری، بزرگترین قرآن تاریخ را با خط محقق نوشت که هنوز هم هر ورق آن به عنوان اثر هنری برجسته زینت بخش موزه های جهان است.
از این استاد هنر همچنین پرسیدیم که هدف از خلق کوچکترین قرآن جهان چه می تواند باشد؛ وی در پاسخ گفت: شاید در زمانی که این قرآن را طراحی کرده اند، می خواستند آن را به جاهایی ببرند، اما آزادی عمل نداشتند؛ یا اینکه خالق آن خواسته میزان ارادت خود را به قرآن ثابت کند.
فراهنگ**9362**1601**
20/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]