واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۲۴ب.ظ)
يک مقام مسوول تاکيد کرد: خروج معاملات پتروشيمي از بورس کالا موجب ايجاد رانت مي شود موج - مدير عامل اتحاديه سراسري صنايع پلاستيک کشور معتقد است: خروج محصولات پتروشيمي از بورس کالاي ايران، بازار پتروشيمي را از حالت تعادل و تنظيم خارج کرده و موجب ايجاد رانت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، بحث خروج معاملات محصولات پتروشيمي از بورس کالاي ايران در هفتههاي اخير در حالي مطرح شده است که ستاد تنظيم بازار و ستاد هدفمندي يارانهها متشکل از مسوولان عالي رتبه اقتصادي و حوزه پتروشيمي کشور، با اين تصميم به طور جدي مخالفت کردهاند؛ اما برخي شواهد و اخبار حاکي از آن است که همچنان تحرکاتي در اين زمينه با وجود مخالفت قاطع بدنه دولت در جريان است.
مسعود ميرزايي، مدير عامل اتحاديه سراسري صنايع پلاستيک کشور، در اين زمينه گفت: از افراد محدودي که موافق خروج معاملات محصولات پتروشيمي از بورس کالاي ايران هستند، چند سؤال دارم، اين که پس از خروج محصولات پتروشيمي از بورس کالا، چه ساز و کار و مکانيسمي براي مبادلات مواد مهم پتروشيمي در نظر گرفتهاند؟ آيا قرار است معاملات مانند سالهاي گذشته و به صورت حواله اي انجام شود؟ آيا رانت آن دوران و جولان دلالان در سيستم حواله اي را فراموش کردهاند؟ اصلاً فکري براي دلالان پر نفوذ بازار شده است؟ با اين تفاسير به نظر ميرسد که موارد مطرح شده بدون بررسي کارشناسي است.
وي افزود: در جلسه اخير ستاد تنظيم بازار، عمده فعالان صنايع بالادستي پتروشيمي مخالف خروج محصولات پتروشيمي از بورس کالاي ايران بودند، به طوري که آنها معتقدند اين اتفاق، بازار پتروشيمي را از حالت تعادل و تنظيم خارج کرده و موجب ايجاد رانت خواهد شد.
ميرزايي در ادامه خاطر نشان کرد: براساس مستندات موجود، پس از ورود محصولات پتروشيمي به بورس کالا، تأمين مواد و خوراک شرکتهاي پايين دست تسهيل و معاملات محصولات پتروشيمي شفاف شده است، از اين رو ما با خروج محصولات پتروشيمي از بورس کالاي ايران به شدت مخالف هستيم.
مدير عامل اتحاديه سراسري صنايع پلاستيک کشور در ادامه با اشاره به اينکه در سيستم حواله اي که قبلاً در بازار پتروشيمي مرسوم بود، خريدار و اولويت آنها هيچ گاه مشخص نبود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر خريداران محصولات پتروشيمي در بورس کالاي ايران مشخص و قابل رديابي هستند.
وي با بيان اينکه خروج معاملات پتروشيمي از بورس کالا به زيان توليد کشور است، تاکيد کرد: در حال حاضر 37 تشکل و تعاوني در اين زمينه فعالاند که هرکدام 100 تا دو هزار واحد توليدي را تحت پوشش دارند و به صورت کشوري و شفاف فعاليت دارند؛ کل اين واحدها از طريق بورس کالا و به صورت شفاف تأمين نياز ميکنند که در صورت خروج معاملات از بورس، همه اين واحدهاي توليدي در آستانه تعطيلي قرار خواهند شد.
مدير عامل اتحاديه سراسري صنايع پلاستيک کشور در پايان گفت: به مسوولان مربوطه توصيه ميکنم اگر هم مشکلي در روند معاملات بورس و تأمين نياز برخي واحدها گزارش شده است، با بررسي همه جانبه، مشکل را در خود بورس کالا حل کنند، نه آن که با بازگشت معاملات حواله اي، زمينه را براي توسعه دلال بازي در بازار پتروشيمي فراهم کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]