واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشکان قربانگاه آبزیان و ماهیان سایت تحلیلی خبری بیان روز لرستان با انتشار گزارشی در خصوص برداشت بی رویه از رودخانه کشکشان و وضعیت نا مناسب این رودخانه هشدار داده است.
در ادامه این مطلب آمده است:مرگ آبزیان وماهی ها در پر آب ترین رودخانه لرستان ،کشکان که این روزها آبی در آن دیده نمی شود باعث نارضایتی و گلایه مندی مردم نسبت به این مسئله شده است.
با خشک شدن کشکان فاجعه زیست محیطی در پلدختر در حال رخ دادن است که اگر به صورت اورژانسی فکری برای برون رفت از این بحران کم آبی کشکان نشود باید شاهد مسائل ومشکلات بهداشتی که سلامت مردم را به خطر می اندازد باشیم.
به نظر می رسد مسئولان بایستی به مطالبه به حق مردم پلدختر به خصوص کشاورزان و دوستداران محیط زیست توجه کند و در کمترین مدت زمانی جلسه اضطراری در این خصوص برگزار کند.
آمارها نشان می دهد میزان رواناب خروجی پنج رودخانه دائمی شهرستان در فروردین امسال نسبت به آمار دراز مدت 58 ساله بین 60 تا 90 درصد کاهش داشته است.
این در حالی است که متولیان امر مجموع بارش ایستگاه هواشناسی پلدختر تا 25 فروردین ماه 94 در سال آبی جاری 257 میلی متر بوده که نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که 393 میلی متر بوده 35 درصد کاهش یافته است. همچنین بارش ها نسبت به میانگین دراز مدت که 310 میلی متر بوده 17 درصد کاهش نشان می دهد.
ایرج حیدر پور رئیس انجمن بلوط پلدختر و از دوست داران محیط زیست از مسئولان تشکل های زیست محیطی پلدختر با انتقاد از عدم مدیریت مسئولان در خصوص کم آبی کشکان گفت:رودخانه کشکان خشک نشده و نیز کم آب شده و سو مدیریت مسئولان هم عامل اصلی این مسئله است.
وی بیان کرد:دولت باید خسارت برنج کاران ،باغداران انجیر و کشاورزان پلدختر را بدهد تا آب کشکان که در برخی از نقاط برای کشاورزی وباغدارای هدایت شده آزاد شود.
وی تصریح کرد:در این حالت است که آب به پایین دست می آید و کشکان جان دوباره ای می گیرد.
مدیرکل محیط زیست لرستان در گفتگو با خبرنگار بیان روز با اعلام وضعیت بحرانی رودخانه کشکان افزود: بر اثر خشک شدن آب این رودخانه تمام آبزیان یا از بین رفته اند یا در حال مرگ هستند و باید فکری در این خصوص نشود باید منتظر اتفاقات تلخ دیگر زیست محیطی در پلدختر باشیم.
مهرداد فتحی بیرانوند توسعه کشت ارقام آبدوست را از عوامل مهم خشکی کشکان دانست و بیان کرد:دستگاه های متولی همچون آب منطقه ای وجهادکشاورزی نسبت به این مسئله باید ورود جدی کنند و نسبت به ساماندهی کشاورزی ارقام آبدوست و برداشت بی رویه آب اقدامات جدی انجام دهند.
فتحی بیرانوند با بحرانی دانستن این وضعیت خواستار تشکیل جلسه بحران در مرکز استان شد و اظهار داشت: وضعیت رودخانه کشکان اسفبار و نگران کننده است و اگر فوری چاره ای اندیشیده نشود، این بحران به تمام استان سرایت می کند.
سه شنبه هفته جاری نیز تعدادی از دوستداران محیط زیست و کشاورزان با تجمع در جلوی فرمانداری پلدختر خواستار رسیدگی فوری مسئولان به موضوع خشکی رودخانه کشکان شده اند.
قدرت اله ترابی نژاد در جمع معترضین با بیان اینکه از سال های گذشته نسبت به خشکسالی و کم آبی به کشاورزان هشدار های لازم داده شده است افزود:حدود700موتور تلمبه غیرمجاز آب کشکان را برداشت می کنند که این خود عامل مهمی در ایجاد معضل کم آبی این رودخانه است.
وی بیان کرد:توسعه بی رویه باغات انجیر،برنج کاری در ویسیان و برداشت های بی رویه غیرمجاز از آب باعث شده تا بیش از 96درصد آب کشکان کم شود.
فرماندار پلدختر تصریح کرد:در دوشنبه آینده جلسه ای با استاندار و مسئولان ذیربط در این خصوص در استانداری برگزار خواهد شد هر چند مستندات لازم خشکی آب کشکان و مرگ آبزیان را از طریق ایمیل برای شخص استاندار ارسال کرده ایم.
وی یاد آور شد: بحث خشک شدن رودخانه کشکان فراتر از تصمیم گیری مسئولان شهرستانی است و در این باره عزم دیگر مسئولان استانی و کشوری را می طلبد.
منبع سایت تحلیلی خبری بیان روز
18/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]