واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بندگان خاص خداوند به دنبال رسیدن به ثواب هزار ماه عبادت هستند زاهدان - ایرنا - دو دهه عبادت و شب زنده داری ماه پر فضیلت رمضان رو به پایان است و بندگان خاص و مومنان خداجو به دنبال رسیدن به ثواب هزار ماه عبادت مقبول هستند.
رمضان ماه رحمت و مغفرت الهی است و قشرهای مختلف مومنان روزه دار اعم از شیعه و اهل سنت برای کسب رضایت خدای متعال تلاش می کنند.
هر کدام از مسلمانان و مومنان خداجو در روش و مسلک خود دلهایشان را متوجه بزرگی الله می سازند و هدف همه مقبولیت عبادت در این ماه پر فضیلت است.
مانوس شدن با کلام پاک خداوندی، برپایی نماز، روزه، قیام لیل، پرداخت زکات و صدقات، دور شدن از آفات زبان(شامل دروغ، غیبت، تهمت، دشنام و بدگویی) و از همه مهمتر آموختن صبر و استقامت و همدردی با مستمندان در کنار اخلاق نیک و حسنه از اعمالی هستند که انسان را به درجه قرب پروردگار عالم و خالق بی همتا می رسانند.
رمضان ماهی بسیار بزرگ و با برکت است که ثواب یک فرض آن با 70 فرض و ثواب و ثواب تلاوت یک آیه از کتاب خداوند با ثواب ختم کل قرآن برابری می کند.
از همه مهمتر شبی در آن است (شب قدر) که زنده نگهداشتن و عبادت در آن با عبادت هزار ماه برابر است.
روزه داری در فصل تابستان و اوج گرمای تیر ماه و تحمل سختی های موسم گرما همت بلندی می خواهد که مومنان روزه دار به جان می خرند تا در پایان ماه به پاداش و مزد خود برسند.
قرآن می فرماید: (شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِیَ أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ )رمضان ماهی است که شروع قرآن در آن صورت گرفت و درباره شب مبارکه می فرماید: (إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ) شروع در ماه رمضان و در شب قدر انجام گرفت این شب دارای مقام بالایی است که از هزار ماه فضیلتش بیشتر است.
خداوند متعال در سوره دخان فرمود: ( فِیهَا یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ) در آن شب (قدر) فیصله ارزاق ،آجال، موت و حیات ، عزت و ذلت تحولات و تغییرات بزرگ عالم را می کنیم و به مأمورین اجرایی که ملائکه هستند تحویل می دهیم، بنابراین مراد از لیله مبارکه شب قدر و مراد از ماه ، ماه رمضان است.
خدای متعال در قرآن بیان می کند:ما قرآن را در شب قدر نازل کردیم. و تو چه فهمیدی که شب قدر چیست،
شب قدر از هزار ماه بهتر است، فرشتگان و روح در آن به دستور پروردگارشان بر هر کار فرود می آیند، امان است، آن شب تا طلوع صبح .
ابن ابی حاتم از مجاهد مرسلا روایت نموده است که رسول خدا صلی الله علیه وسلم وضعیت مجاهدی از قوم بنی اسرائیل را ذکر فرمود که او تا هزار ماه پشت سرهم در جهاد مشغول ماند که هیچ گاه شمشیر را به زمین نمی گذاشت.
مسلمانان با شنیدن آن در شگفت قرار گرفتند، بر این اساس، سوره ی «قدر» نازل گردید و الله ذوالجلال جل شانه عبادت یک شب این امّت را بالاتر از عبادت تمام عمر آن مجاهد یعنی هزار ماه قرار داد.
بزرگترین فضیلت این شب همان است که در باره ی این سوره بیان گردیده است که عبادت این یک شب، از عبادت هزار ماه؛ یعنی هشتاد و سه سال بهتر است.
از حضرت ابن عبّاس روایت است که نبی اکرم صلیٰ الله علیه وسلم فرمود: «تمام فرشتگان که در سدرة المنتهیٰ اسکان یافته اند، در شب قدر همراه با جبرئیل به دنیا فرود می آیند، و هیچ مرد و زن مؤمن نیست که آن ها سلام نکنند، غیر از کسی که او شراب بنوشد یا گوشت خوک بخورد.»
در حدیثی رسول خدا صلیٰ الله علیه وسلم فرمود: «هر کسی که از خیر و برکت شب قدر محروم بماند، او کاملا محروم و بدشانس است.»
7310 / 6081
16/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]