محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826922401
یادداشت دکتر حداد عادل/ قرآن را با ترجمه بخوانیم
واضح آرشیو وب فارسی:الف: یادداشت دکتر حداد عادل/ قرآن را با ترجمه بخوانیم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۹
«شب قدر» شبی است که در آن قرآن بر پیامبر عظیم الشأن اسلام نازل شده است بر همین اساس از دکتر حدادعادل خواستار آن شدیم که در مورد این کتاب آسمانی یادداشتی در اختیار «پارس»، قرار دهد.پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- استاد بهاءالدین خرمشاهی، قرآنپژوه در مورد قرآنی که توسط دکتر غلامعلی حدادعادل ترجمه شده می گوید: «بیش از پنجاه ترجمه قرآن را نقد و بررسی کردهام و ویراستاری چهارده ترجمه را نیز بر عهده داشتم، اما گواهی میدهم که هیچ یک از ترجمهها، رسایی، روشنی و سلامت نحوی، زبانی و بیانی را نظیر آن چه در ترجمه حدادعادل شاهدیم، توامان نداشتهاند. شیوایی متن این اثر، سبب کاهش دقت در ترجمه نشده و دقت در ترجمه به شیوایی متن آن آسیبی نزده است. از گفتن این حرفها قصد مبالغه ندارم...این ترجمه به یقین جاودانه خواهد شد.»
از طرف دیگر «شب قدر» شبی است که در آن قرآن بر پیامبر عظیم الشأن اسلام نازل شده است بر همین اساس از دکتر حدادعادل خواستار آن شدیم که در مورد این کتاب آسمانی یادداشتی در اختیار «پارس»، قرار دهد. این یادداشت اختصاصی دکتر غلامعلی حدادعادل مترجم قرآن رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران است که در اختیار پایگاه خبری تحلیلی «پارس» قرار گرفته است: میدانید که این ماه، ماه قرآن و بهار قرآن است و قرآن هم در این ماه یک جا در قلب مبارک پیامبر نازل شده و چقدر در فضیلت تلاوت قرآن در این ماه توصیه شده است. ثواب یک آیهاش به اندازه ختم کل قرآن است. تلاش می کنم نکاتی را درباره قرآن خیلی فشرده و فهرستوار عرض میکنم:
1- قرآن، هم کتاب توحید است هم وحدت. کتاب توحید است از آن جهت که ما را با وحدت خدا و یگانگی خدا آشنا میکند، سراسر قرآن، توحید است. همانطور که کسی شاهنامه را میخواند و از اول تا آخرش ذکر قصههای شاهان و فتوحات و داستانهای شاهانه است که اسمش را گذاشتهاند «شاهنامه». قرآن را باید «خدانامه» دانست چون از اول تا آخر اشاره به آن حقیقت یکتا دارد. قرآن را باید. «کتاب وحدت» هم هست، از آن جهت که همان حبلالمتینی است که قرآن میفرماید: «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ »( سوره : آل عمران آیه : 103) و یک مصداق بارزش خود قرآن است که معجزه جاودانه پیغمبر ماست و مثل معجزات پیامبران دیگر محدود به زمان زنده بودن آن پیامبر نیست. یعنی معجزهای که هم در زمان پیامبر و هم بعد از پیغمبر، معجزه بودن خودش را نشان داده است. 2- قرآن کتابی است که در آن هیچ شک و شبههای نیست، یعنی برخلاف کتابهای مقدس ادیان دیگر و مسیحیان، کتابی است که مستقیما مکتوب وحی است. ما میدانیم که در تورات داستان مرگ حضرت موسی هم ذکر شده است و این خود بهترین دلیلی است که تورات را بعد از حضرت موسی نوشتهاند. تورات، نوشته مردم است بر اساس آنچه شنیده بودند و تحریف دارد، همینطور انجیل. با این همه دشمنان اسلام نتوانستند در وحی بودن قرآن شک کنند و مسلمانان از همان دهه اول و اوایل دوران پیامبر(ص) که قرآن را جمعآوری کردند، آنقدر در گردآوری قرآن انضباط داشتند که تعداد حروف و کلمات و آیات و همه اینها را هم نوشتند. حتی اگر دو قرائت بوده و یکی «ملک یومالدین» و دیگری «مالک یومالدین» میخواندند، روی هر دو صحه میگذاشتند. چه با «هفت روایت» و چه با «چهارده روایت»، همه را مشخص کردهاند. معجزه بودن قرآن هم، فقط به فصاحت و بلاغت قرآن نیست، فقط از حیث زبان و ادبیات عرب نیست. از هر جهت شما به این کتاب توجه کنید معجزه است؛ یعنی هرچه در این کتاب غور بکنید، به فرمایش امیرالمومنین(ع) در نهجالبلاغه، دریایی است که عجایبش تمام نمیشود.
3- این قرآن سند هویت همه مسلمانان دنیاست؛ یعنی شناسنامه هویت جمعی امت اسلامی است. اگر روزی بخواهیم این امت را معرفی کنیم، این امت با اعتقاد به قرآن معرفی میشود. در همه دنیا هم ما یک قرآن داریم، حتی «رسمالخط» قرآن را هم در کشورهایی که خط مشترک دارند سعی میکنند یکی باشد. مثلا در حال حاضر اگر شما بخواهید در کشور خودمان قرآنی چاپ بکنید، آن را میبرند و با آن «رسمالمصحفی» که از قدیم بوده و از زمان نخست گردآوری قرآن، یادداشت شده است، تطبیق میدهند. مثلا «رحمان» را هیچوقت با «میم» و «الف» نمینویسند، چون رحمان در آن قرآن اولیه مثل «رحمن» نوشته میشده است که این یگانگی و وحدت حفظ بشود. این قرآن منشا جهانبینی ما مسلمانهاست. یعنی هرچه که بخواهیم به اسلام نسبت دهیم باید از قرآن بگیریم و البته ما «عترت پیغمبر»(ع) را هم مفسر صحیحی و حقیقی قرآن میدانیم و مایه انحراف بعضیهای دیگر را از آن جهت میدانیم که دست از دامن مفسران اصلی قرآن کشیدهاند، اما ائمه(ع) در نظر ما پیشوایانی هستند که ما را با حقیقت قرآن آشنا میکنند. 4- در این قرآن شما ریشه و اصل همه چیز را پیدا میکنید. از باب اصول اعتقاد به خدا، اعتقاد به عالم غیب و معاد، اخلاق فردی و اجتماعی، روابط با دیگران و مسائل اجتماعی، مسائل اقتصادی، نظام سیاسی و حکومتی، جنگ، جهاد و دفاع، یعنی چیزی از لوازم خصوصی و زندگی اجتماعی نیست که شما اصل و مبنایش را در قرآن پیدا نکنید و این قرآن جامعیتی دارد که اگر کسی به این جامعیت توجه نداشته باشد اسلامش اسلام متوازن و متعادلی نیست. اگر شما میخواهید یک متفکر و نویسنده را ارزیابی کنید و ببینید آیا این نویسنده تفکر و اندیشهاش منطبق بر اندیشه اسلامی است، بهترین ترازو قرآن است. فرضا اگر متفکری بیاید و فقط و فقط درباره جنبههای درونی، قلبی، فردی و شخصی اسلام صحبت کند، این متفکر اگر اینطور باشد و اگر فکر و بیان خودش را محدود به این جنبه از اسلام کند، اسلامش ناقص است. از کجا میفهمیم؟ از آنجایی که وقتی به قرآن مراجعه میکنیم میبینیم: قرآن فقط محدود به رابطه قلبی بین انسان و خدا نیست، قرآن به رابطه انسان با دیگران هم توجه دارد، به زندگی اجتماعی و سیاسی هم توجه دارد، به فقر و غنا هم توجه دارد، به قضا، دادگستری، اجرای احکام و این گونه امور هم توجه دارد. قرآن به روابط فیمابین گروههای مردم توجه دارد. اگر کسی بیاید قرآن را مانند بعضی فرقههای منحرف صوفیه یا بعضی آدمها که بساطی راه میاندازند و دکانی باز میکنند و دائم سر به «جیب مراقبت» فرو میبرند، بفهمد و غیر از این موضوع، راجع به هیچ چیز دیگر حرف نزند، معلوم است که این اسلام ناقص خواهد بود. از طرف دیگر اگر کسی بیاید و فقط راجع به جنگ، دفاع، اقتصاد و مسائل اجتماعی صحبت کند و اسلام را منحصر به نظامات بیرونی و اجتماعی بداند، اما از تهذیب نفس، تقوا، پاکی، اخلاص و از نیت و ایمان صحبت نکند باز هم معلوم است که رویکردش ناقص است.
5- مثالی دیگر میزنم؛ اگر کسی آمد و هزاران صفحه راجع به اسلام صحبت کرد و کتاب نوشت، اما شما دیدید ده صفحه در نوشتههای او راجع به معاد چیزی نیست، در این یعنی توازن وجود ندارد و اسلامی که معرفی میکند با اسلام قرآنی هماهنگی ندارد. چرا؟ برای اینکه شما در کدام صفحه از صفحات قرآن توجه به معاد را نمیبینید؟ همین گونه است اگر کسی اسلام را طوری معرفی کرد که عالم غیب در آن وجود ندارد و توجهی به عوالم غیب نمیشود و بحثی درباره آن نمیکند. شما اولین آیات سوره بقره که اول قرآن است را میخوانید، میگوید: «الم ذَٰلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ ۛ فِیهِ ۛ هُدًى لِّلْمُتَّقِینَ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ» و بلافاصله میگوید: «وَیُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ». میبینید که در صلاتش ارتباط قلبی انسان با خداست و در مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ، ارتباط افقی انسان با جامعه. این توازن و تعادل و همهجانبه نگریستن، چیزی است که بر مبنا و اساس قرآن حاصل میشود. 6- نکته دیگر که توجه به آن را ضروری می دانم این است که قرآن را با ترجمه بخوانیم. ای کاش روزی برسد که همه تحصیلکردههای ما آنقدر زبان عربی یاد بگیرند که وقتی قرآن را میخوانند آن را با همان زبان خودش بفهمند. این آرزوی خوبی است ولی آرزوی نزدیکی نیست، کما اینکه صد سال بیشتر است که داریم زبان خارجی درس میدهیم و دانشآموزانی که دیپلم میگیرند و فارغالتحصیلان دانشگاهی که بتوانند به زبان خارجی کتاب بخوانند، معدودند. عربی هم همینطور است. بنابراین واقعا اگر کسی میخواهد استعدادش را در راه دین خرج کند، بنده توصیه اولم به او این است که برود و زبان عربی را یاد بگیرد و آنهایی هم که زبان عربیشان کامل نیست، حتما قرآن را با ترجمه بخوانند. این خیلی بدیهی است که وقتی یک کتاب را بخوانیم و نفهمیم، چه انتظاری میتوانیم داشته باشیم که آن کتاب در دل و جان جوانها و مردم اثر کند، البته خواندن قرآن ثواب دارد، با صوت خوب خواندن و حفظ کردنش خوب است، اما از چه جهت ثواب دارد؟ از این جهت که مقدمه ورود ما به عالم قرآن باشد. مانند این است که در زدن درب خانه لازم است، باز شدن درب و عبور از درگاه و گذر از دهلیز و راهرو لازم است، با این حال همه اینها برای چه لازم است؟ برای آنکه بیایی و وارد خانه شوی و صاحبخانه را ملاقات کنی. طبعا اینهایی که میگوییم خوب و لازم است برای این نیست که در خودش متوقف بمانی، برای این است که شما را به آن اصل و حقیقت قرآن برساند. پس یک قدم این است که وقتی شخصا و به تنهایی هم قرآن میخوانیم آن را با ترجمه فارسی بخوانیم.
7- توصیه دیگر اینکه شبها قبل از خوابیدن در تمام ایام سال با خودتان عهد کنید که حداقل یک صفحه از قرآن را با ترجمه فارسی بخوانید. این، هم به آشنایی شما با زبان عربی کمک میکند، بهتر از آن با خود قرآن آَشنا میشوید و هر یک سال و نیم هم میتوانید یک بار ختم قرآن کنید. بزرگانی مثل شهید مطهری هر شب قبل از خواب یک حزب قرآن را میخواندند و آنها احتیاجی به مراجعه به ترجمه هم نداشتند. این یک صفحه قرآن را بخوانید و در محافل و مجالس هم سعی کنید قرآن را با ترجمه بخوانید. نمی دانم چه عیبی دارد وقتی در محفلی قرآن خوانده میشود، ترجمهاش را هم بخوانند. ما در هفته شاید در ده جلسه از سمینارهای بزرگ و گردهمایی گرفته تا همایش دانشگاهی شرکت می کنیم، در حالی که متخصصین نشستهاند، یک برادر قاری هم میآید و با صوت خوش قرآن میخواند و همه هم مودب مینشینند و گوش میدهند و نود درصد هم نمیفهمند چه خوانده و شنیدهاند. هیچ کسی هم نمیپرسد این حرفهایی که گفتند معنیاش چه بود؟ انگار همه با هم قرار گذاشتهایم نه کسی سوال بکند و نه کسی جواب بدهد... صلواتی ختم کنید... باید کاری بکنیم که ترجمهخوانی در جامعه ما سنت شود، یعنی اگر قرآن خوانده میشود، ترجمهاش را هم خوانده شود. این کاری است که چند سالی است که در مجلس شروع شده، چون از رادیوی مجلس هم پخش میشود باید الگو شود. خوشبختانه دیدهام که در مساجد ما، قرآن را بیشتر از گذشته میخوانند و در بعضی از مساجد هم با ترجمه میخوانند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
از سوی انتشارات آستان قدس رضوی قرآن کریم با ترجمه حداد عادل در مشهد به چاپ رسید
از سوی انتشارات آستان قدس رضویقرآن کریم با ترجمه حداد عادل در مشهد به چاپ رسیداز سوی انتشارات آستان قدس رضوی قرآن کریم با ترجمه حداد عادل در 25 هزار نسخه به چاپ رسید به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی و تبلیغات به نشر ترجمه قرآن کریم به زبان فارسی که تاریخیپشت پردهی سریالهای کرهای از زبان حدادعادل
پشت پردهی سریالهای کرهای از زبان حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی از مشارکت شرکتهای کرهای در ساخت سریالهای این کشور سخن گفت رئیس بنیاد سعدی در این نشست به صحبت در مورد مشارکت شرکتهای اقتصادی در سریالهای کرهای پرداخت در گزارشی که تسنیم از این همایش معادل! این شیرینزبانی را که تعلیم تو کرد؟ غزل «مهربانی» حداد عادل در حضور رهبر انقلاب + صوت
عادل این شیرینزبانی را که تعلیم تو کرد غزل مهربانی حداد عادل در حضور رهبر انقلاب صوتدر شب شعرخوانی شاعران داخلی و خارجی در محضر رهبر انقلاب غلامعلی حداد عادل غزل مهربانی را خواند به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی ع در نیمه ماهحدادعادل از عکسهای دیدهنشدهی حرم امام علی (ع) دیدن کرد
شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۱ غلامعلی حدادعادل و علی مرادخانی - معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - در پایان برپایی نمایشگاه عکسهای دیدهنشده از حرم مطهر علوی در فرهنگسرای نیاوران و در آستانه آغاز دور دوم این نمایشگاه در موسسه صبا از این آثار دیدن کردند به گزارش ایسنا رییس فراپیشنهاد حداد عادل برای نمایشگاه عكس حرم حضرت علی(ع)
پیشنهاد حداد عادل برای نمایشگاه عكس حرم حضرت علی ع شناسهٔ خبر 2850910 - شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۶ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی غلامعلی حدادعادل نماینده مجلس شوراى اسلامى پیشنهاد داد نمایشگاه عکس محمد خوشرو از حرم امیر المومنین ع در شهرهای دیگر نیز برپا شود به گزارش خبرگزاریترجمه علوم قرآنی آیت الله معرفت برگزیده کتاب سال روسیه شد
از سوی انجمن ناشران روسیه ترجمه علوم قرآنی آیت الله معرفت برگزیده کتاب سال روسیه شد شناسهٔ خبر 2850700 - شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۱ دین و اندیشه > اسلام در جهان کتاب علوم قرآنی اثر آیت الله محمدهادی معرفت که از سوی بنیاد مطالعات اسلامی روسیه به روسی ترجمه و منتشر شده است درغزل خوانی حدادعادل در محضر رهبر معظم انقلاب
با عنوان مهربانی غزل خوانی حدادعادل در محضر رهبر معظم انقلاب غلامعلی حدادعادل غزلی با عنوان مهربانی را در دیدار سالانه شعرا با رهبر انقلاب قرائت کرد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز همزمان با شب ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام محفل شعرخوانی جمعی از شاعران کشور درغزلی که حداد در محضر رهبر انقلاب خواند: عادل! این شیرینزبانی را که تعلیم تو کرد؟
غزلی که حداد در محضر رهبر انقلاب خواند عادل این شیرینزبانی را که تعلیم تو کرد سیاست > احزاب و شخصیتها - تسنیم نوشت غلامعلی حداد عادل در جلسه دیدار شعرا با رهبر انقلاب که به شب شعر نیمه رمضان مشهور است غزلی را قرائت کرد امسال نیز همانند سالهای گذشته نیمه رمضانغزل حدادعادل در محضر رهبرانقلاب
غزل حدادعادل در محضر رهبرانقلاب غلامعلی حدادعادل غزلی با عنوان مهربانی را در دیدار سالانه شعرا با رهبر انقلاب قرائت کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری نماینده همزمان با شب ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام محفل شعرخوانی جمعی از شاعران کشور در حضور حضرتبازدید حداد عادل از نمایشگاه بارگاه امام علی(ع)در نیاوران
بازدید حداد عادل از نمایشگاه بارگاه امام علی ع در نیاوران خبرگزاری پانا غلامعلی حداد عادل با حضور در فرهنگسرای نیاوران از نمایشگاه عکس بارگاه حضرت امیرالمومنین علی ع آثار محمد خوشرو بازدید کرد ۱۳۹۴ شنبه ۱۳ تير ساعت 13 39 به گزارش سرویس فرهنگی پانا رئیس فرهنگستان زبان و ادب فغزل حدادعادل در محضر رهبرانقلاب + صوت
غزل حدادعادل در محضر رهبرانقلاب صوت غلامعلی حدادعادل غزلی با عنوان مهربانی را در دیدار سالانه شعرا با رهبر انقلاب قرائت کرد به گزارش فرهنگ نیوز همزمان با شب ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام محفل شعرخوانی جمعی از شاعران کشور در حضور حضرت آیتالله خامنهایحداد عادل: برخی رمانها خرافات عصر جدید است/
اختتامیه قلم زرین-1 حداد عادل برخی رمانها خرافات عصر جدید است شناسهٔ خبر 2852558 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۳ فرهنگ > شعر و ادب غلامعلی حداد عادل گفت برخی از رمان های تخیلی معاصر گاهی به واقعیت ربطی ندارند و خرافات عصر جدید است به گزارش خبرنگار مهر مراسم پایانی سیزدهمینحداد عادل در اختتامیه سیزدهمین جایزه قلم زرین/1 روایت اخراج «قطبزاده» از صدا و سیما/ آرزویی که با س
حداد عادل در اختتامیه سیزدهمین جایزه قلم زرین 1روایت اخراج قطبزاده از صدا و سیما آرزویی که با ساخت یوسف پیامبر محقق شدغلامعلی حداد عادل در مراسم نکوداشت فرجالله سلحشور و اختتامیه قلم زرین گفت توفیق داشتم که بیشتر قسمتهای حضرت یوسف را ببینیم وقتی این فیلم را میدیدیم مکرر یاحداد عادل: برخی رمان های تخیلی خرافات عصر جدید است
حداد عادل برخی رمان های تخیلی خرافات عصر جدید است تهران - ایرنا- رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت برخی رمان های تخیلی به واقعیت ربطی نداشته و خرافات عصر جدید است به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا غلامعلی حدادعادل در اختتامینه سیزدهمین جایزه قلم زرین در حوزه هنری افزودحداد عادل: متدینین قبل از انقلاب، سینما رفتن برایشان کابوس بود
مراسم اختتامیه جشنواره قلم زرین مطرح شد حداد عادل متدینین قبل از انقلاب سینما رفتن برایشان کابوس بود قبل از انقلاب جماعت متدین ما سینما رفتن برایشان کابوس بود چرا که در آن زمان فضای عمومی سینما و محتوای فیلم ها محتوایی غیر اخلاقی و به دور از ارزش های اسلامی بود به گزارحدادعادل: امروز نيازمند «غيرت رسانهاي» هستيم
حدادعادل امروز نيازمند غيرت رسانهاي هستيم غلامعلي حدادعادل رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي در آيين پاسداشت محمدرضا حسيني باي خبرنگار جهادي صداوسيما رسانه را تيغ دو دم دانست و خواستار غيرت رسانهاي براي هر اقدام مهم سياسي نظامي و فرهنگي شد غلامعلي حدادعادل رشعرخوانی حدادعادل در حضور رهبر/فیلم
شعرخوانی حدادعادل در حضور رهبر فیلم در شب ولادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی ع جمعی از اهالی فرهنگ اساتید شعر و ادب فارسی شاعران جوان و پیشکسوت کشور و تعدادی از شاعران از کشورهای هند پاکستان افغانستان تاجیکستان و آذربایجان با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب ا-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها