واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۳۳ق.ظ)
رئيس مرکز مطالعات فلسطين در گفتگو با موج تشريح کرد؛ چگونه بيداري اسلامي حاشيه امني براي اسرائيل ساخت؟ موج - کم کاري نخبگان و انحراف از اصول بيداري اسلامي باعث شد که نه تنها خطري متوجه اسرائيل نشود بلکه به عاملي براي ايجاد تفرقه و آسيب و آفت بين مسلمانان تبديل شد.
عليرضا سلطانشاهي، دبير کميته حمايت از انقلاب اسلامي مردم فلسطين و رئيس مرکز مطالعات فلسطين، درباره اهميت روز قدس به خبرنگار موج گفت: روز جهاني قدس که با ابتکار حضرت امام خميني (ره) در اولين سال پيروزي اعلام شد يک راهبرد اصولي براي وحدت مسلمين است. ايشان در سالهاي بعد از اعلام روز جهاني قدس طي سخنراني هاي ابعاد مختلف روز قدس را برشمردند.
سلطانشاهي گفت: تاکيد اصلي حضرت امام (ره) اين بود که روز قدس با ابعاد جهاني خود برپا شود. اين روز مختص يک کشور يا يک مليت نيست. اين روز مربوط به همه مليت ها و کشورها است و تمام آزادگان جهان بايد نسبت به اشغال قدس توسط رژيم صهيونيستي ابراز انزجار کنند.
دبير کميته حمايت از انقلاب اسلامي مردم فلسطين افزود: تاکيد بعدي حضرت امام اين است که روز قدس روز اسلام است. ايشان به اين نکته تاکيد دارند که جهان اسلام بايد به اين روز واکنش نشان دهد. چون قدس قبله اول مسلمين است و اراده مسلمانان با ابتنا بر آموزه هاي اسلامي بايد راهگشاي اين مشکل باشد.
سلطانشاهي در ادامه گفت: تاکيد ديگر حضرت امام (ره) اين است که روز قدس روز جهاني مقابله مستضعفين با مستکبرين است. ايشان جهان را به دو قطب استضعاف و استکبار تقسيم مي کنند. ايشان معتقد هستند که اسرائيل با سلطه اقتصادي و فرهنگي خود، جهان را تحت اشغال خود درآورده است و فقط مسلمانان نيستند که با اشغال قدس توسط صهيونيسم دچار مشکل شده اند و به نحوي تمام مستضعفين جهان از زياده خواهي هاي اسرائيل متضرر شده اند.
وي خاطرنشان کرد: تاکيد ديگر حضرت امام خميني (ره) اين است که مي فرمايند روز قدس روز تمايز منافقين از متحدين به آرمان قدس است. در رويکرد مبارزه با رژيم صهيونيستي عده اي فقط حرف مي زنند و با رويکرد منافق گونه خود وارد صحنه نمي شوند. حضرت امام مي فرمايند تمام کساني که وارد راهپيماني روز قدس مي شوند متحد هستند و تمام کساني که وارد راهپيمايي روز قدس نمي شوند منافق هستند و اينها کساني هستند که قبل ها با رژيم صهيونيستي رابطه دوستي داشتند و دارند.
سلطانشاهي گفت: حضرت امام خميني (ره) جمله کليدي را مي فرمايند اينکه: ممکن است بعضي ها سوال کنند که با برپايي راهپيمايي روز قدس، مگر قدس آزاد مي شود؟
حضرت امام در پاسخ، الگوي تجربه شده مبارزه با طاغوت را در ايران عنوان مي کنند. به اين صورت که اگر تمامي ملت هاي جهان با الهام و الگوي گيري از تجربه جمهوري اسلامي اقدام کنند پيروز مي شوند. چنانچه مردم ايران بدون سلاح و با دست خالي عليه رژيم شاه اعتراض کردند و به پيروزي رسيدند. به عبارتي الگوي جمهوري اسلامي الگو و تجربه خوبي است که مي توان به الهام از آن به برپايي راهپيمايي روز قدس اقدام کرد. همه اگر در اين روز نسبت به اسرائيل ابراز انزجار کنند و به راهپيمايي بپردازند يقينا نتيجه موثري خواهد داشت.
رئيس مرکز مطالعات فلسطين درباره بيداري اسلامي و نقش آن در مبارزه با صهيونيزم هم گفت: رهبر انقلاب در گفتارهايي که با نخبگان درباره بيداري اسلامي داشتند همواره خطوطي را به عنوان خطوط اصلي بيداري اسلامي ترسيم کردند و تاکيد مي کردند که بيداري اسلامي داراي اين ويژگي ها بايد باشد. در اين راستا نخبگان بايد تلاش کنند که اين ويژگي ها همچنان پررنگ و در خلال مبارزات وجود داشته باشد. البته اگر تخطي از اين ويژگي ها شود يقينا بيداري اسلامي به نتيجه نخواهد رسيد و حتي ممکن است به انحراف کشيده شود و قطعا در اين انحراف دست استکبار و صهيونيزم دخيل است.
وي افزود: از جمله معيارهاي که هبر معظم انقلاب ذکر کردند اينکه بيداري اسلامي بايد استکبار ستيز باشد. در وهله دوم بايد به دنبال اجراي عدالت باشد. ويژگي بعد وحدت است. در رسيدن به اهداف بايد وحدت در تمام سطوح ميان مردم باشد. طبيعي است که هر چه صداي تفرقه در اين صفوف ايجاد شود صداي شيطان و استکبار و توسعه صهيونيزم است. ويژگي چهارم از بيداري اسلامي صهيونيزم ستيزي است. نمي شود که يک کشور اسلامي انقلاب در آن اتفاق بيافتد و باز هم رژيم صهيونيستي را به رسميت بشناسد؛ چرا که اين امر دور شدن از اصول اسلام است.
سلطانشاهي در ادامه گفت: بعد از بيداري اسلامي متاسفانه به دليل کم کاري نخبگان، علماء و نداشتن بصيرت و ديد واقعي در رسانه، تشکل هاي سياسي و احزاب، کم کم با فراموش کردن اصول در روند بيداري اسلامي انحراف به وجود مي آيد؛ يعني به جاي اينکه وحدت داشته باشند يک عده نگاه هاي تفرقه آميز مطرح کردند و تشتت و بحث هاي فرقه اي مطرح شد. نخبگان و سرکردگان اسلامي در دام استکبار افتادند و از درمسالمت هم وارد شدند. در حالي که دشمن اصلي استکبار است و آنها غير قابل اعتماد هستند.
دبير کميته حمايت از انقلاب اسلامي مردم فلسطين افزود: مورد بعد بحث صهيونيزم است که نه تنها در خلال بيداري اسلامي خطري متوجه آن نشد بلکه زمزمه هاي دوستي با رژيم صهيونيستي هم مطرح شد.
اينگونه شدکه بيداري اسلامي که مي توانست ظرفيتي براي مبارزه با استکبار باشد به عاملي براي ايجاد تفرقه و آسيب و آفت شد و براي اسرائيل حاشيه امن درست کرد و بسياري از دولت هاي دست نشانده هم با آن براي از بردن منابع اسلامي و کشتار مسلمين همراه شدند.
وي يادآور شد: البته تا زماني که بصيرت واقعي در بين نخبگان به وجود نيايد که عوامل تفرقه را از بين ببرند و دشمن اصلي را شناسايي کنند طبيعي است که اين مشکلات هم چنان وجود خواهد داشت. در حالي که اگر بصيرت ايجاد شود و وحدت مسلمين عملي و از اختلافات فرقه اي جلوگيري شود و حمله به اردوگاه صهيونيزم مد نظر باشد طبيعي است که بيداري اسلامي به نتيجه مطلوب خواهد رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]