واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: با حذف محمدحسین لطیفی کارگردان «استرداد» سریال تاریخی «حریم» را کلید میزند
علي غفاری این بار نه برای سینما که برای تلویزیون، اثر تاریخی میسازد و نه برای شبکههای روتین تلویزیون بلکه برای شبکه «افق» که با نظارت مستقیم سازمان هنری- رسانهای «اوج» فعالیت می کند.
نویسنده : حامد مظفري
علي غفاری این بار نه برای سینما که برای تلویزیون، اثر تاریخی میسازد و نه برای شبکههای روتین تلویزیون بلکه برای شبکه «افق» که با نظارت مستقیم سازمان هنری- رسانهای «اوج» فعالیت می کند.
غفاری نگارش فیلمنامه یک سریال ۲۶ قسمتی را با عنوان «حریم» به تهیهکنندگی حسین صابری به کمک گروهی از نویسندگان برای این شبکه انجام داده است؛ سریالی که پیشتر بنا بود محمدحسین لطیفی آن را بسازد اما شاید وسواسهای سفارشدهندگان که خواهان خلق کاری آبرومند بودند، سببساز آن شد غفاری که توانایی خود را در خلق یک درام تاریخی پر اوج و فرود در «استرداد» نشان داده بود، برای این کار انتخاب شود. سریال «حریم» یک مقطع تاریخی خاص را دستمایه خلق داستان کرده است؛ دوران جنگ جهانی اول و حضور نیروهای انگلیسی در جنوب ایران. بخش عمده داستان هم در جغرافیای جنوب رخ می دهد و برای آن که به لحاظ طراحی صحنه همه چیز منطبق با واقعیت پیش برود، لوکیشنهای مورد نیاز این کار به طور کامل در شهرک سینمایی دفاع مقدس و تحت نظارت مجید میرفخرایی که از چهرههای زبده طراحی صحنه است، ساخته شدهاند.
علی غفاری با بیان اینکه پیشنهاد ساخت سریال را مدیران سازمان اوج به وی دادهاند، بیان داشت: فیلمنامه «حریم» به صورت گروهی نگارش شده است، درست مانند روندی که برای نگارش «استرداد» طی شد چون فکر میکنم وقتی به صورت کارگاهی کار میکنید، شرایط ایدهپردازی بهتر فراهم ميشود و داستان روانتر پیش میرود.
این کارگردان با معرفی گروه نویسندگان این کار ادامه داد: نادر وحید، رضا خمسه و حمید رسولیپور سه نویسندهای هستند که در کنارم حضور دارند و خودم سرپرستی نویسندگان را برعهده داشتهام. نگارش فیلمنامه به پایان رسیده است و وارد پیشتولید شدهایم.
یکی از ویژگیهای «استرداد» دست گذاشتن روی پروندهای قدیمی درباره ماجرای استرداد ۱۱ تن طلای ایران از سوی روسیه بود. آیا در «حریم» هم بناست چنین پروندههایی بازگشایی شود؟ علی غفاری در این باره به سینماژورنال بیان داشت: برههای که در سریال رویش مانور میدهیم، زمانی است که مملکت ما پر از فراز و نشیب بوده است. همزمان با تاجگذاری احمدشاه و ورود انگلیسیها از جنوب به کشور، شوروی نیز تقریباً بر نیمه شمالی کشور مسلط شده بود و همین تسلط بیگانه بود که آزادیخواهان را وارد ماجرا کرد. داستان «حریم» اما ماجراهای بخش جنوبی کشور را مصور میکند. وی ادامه داد: در روایت داستان پای یکسری شخصیت تاریخی مهم نظیر رئیسعلی دلواری، شیخ حسن چاهکوتاهی و زایرخضرخان اهرمی هم به داستان باز میشود و درباره این شخصیتها نیز اطلاعات کافی در اختیار مخاطب قرار میگیرد. پس اینطور نیست که یک ماجرا یا یک شخصیت خاص روایت شود. در این سریال اتفاقات مهم آن دوره واقعهنگاری تصویری شده و آدمهای درگیر در اتفاقات هستند که داستان را میسازند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]