واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۴ب.ظ)
تنها تسهيلات بلندمدت رهني ميتواند بازار رهني را شکل دهد موج - عضو هيأت مديره بانک مسکن گفت: يکي از مهمترين و يا تنها موردي که ميتواند بازار رهني را شکل دهد تسهيلات بلندمدت رهني است که فقط بانک مسکن وارد اين حوزه شده و تسهيلات بلندمدت رهني به صورت عمومي را پرداخت ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي بانک مسکن، ابوالقاسم رحيمي انارکي، عضو هيأت مديره بانک مسکن، با بيان اين مطلب افزود: بانکها با عدم تطابق سررسيد سپردهها و تسهيلات مواجه هستند، بنابراين عموما بانکها به دليل عدم تطابقي که براي آنها اتفاق ميافتد، ترجيح ميدهند وارد حوزه رهني نشوند.
وي حداکثر مدت بازپرداخت تسهيلات در بانک مسکن را ۱۲ سال عنوان کرد و افزود: به دليل عدم تطابق زماني بين سررسيد انواع سپردهها و انواع تسهيلات اعطايي که وجود دارد، عملا قابليت افزايش مدت بازپرداخت وجود ندارد مگر اين که راهکارهايي در اينباره پيشبيني شود، درحاليکه در برخي کشورهاي ديگر حتي مدت بازپرداخت حداکثر ۳۵ تا ۴۰ سال تعيين شده است.
رحيمي انارکي درباره نقطه شروع راه و توسعه نظام تأمين مالي با توجه به چالشهاي مطرحشده گفت: بايد در ابتدا بتوانيم بازار رهن اوليه را به ميزان کافي تقويت کنيم که اين امر با توسعه تسهيلات رهني در بانک مسکن ميتواند اتفاق بي افتد تا حجم و پرتفوي متنوعتري بتوانيم در بانک مسکن با تنوع در اعطاي تسهيلات رهني تشکيل دهيم و بازار رهن اولي متنوعتر و با عمق بيشتري در بانک شکل بگيرد. همچنين بايد بازار رهن اول در ساير بانکها شکل بگيرد و بانکهاي ديگر هم اين امکان را پيدا کنند تا بتوانند وارد اين بازار شوند و بازار رهن اوليه را به صورت عمومي توسعه دهند.
وي در ادامه افزود: تأمين مالي و اعطاي تسهيلات به دهکهاي کمدرآمد جامعه بايد به نحوي باشد که براي حوزه تأمين مسکن خودشان بانکپذير شوند يعني وضعيت آنها به نحوي شود که بانکها حاضر به قبول پرداخت تسهيلات به اقشار کمدرآمد شوند؛ بهترين راهکار نيز راهاندازي صندوق تضمين تسهيلات مسکن است.
عضو هيأت مديره بانک مسکن ادامه داد: همچنين بايد نسبت کفايت سرمايه بانکها بهبود پيدا کند و سرمايه پايهشان بايد در حد استاندارد قرار گيرد تا قدرت تسهيلات دهي بانکها اضافه شود بهويژه براي بانک مسکن که کار توسعهاي انجام ميدهد حتما بايد اين اتفاق بي افتد.
وي گفت: در نهايت بايد سازوکارهاي لازم براي ايجاد صندوق توسعه مسکن يا صندوق پشتيبان مسکن در کشور فراهم شود تا بازار رهن اوليه بتواند گسترش و توسعه کمي و کيفي پيدا کرده و بانکها تمايل پيدا کنند وارد بازار رهن اوليه شوند و داراييشان را در آن قالب به صندوق بفروشند و واگذار کنند.
رحيمي انارکي در ادامه سخنان خود با اشاره به ويژگيهاي نظام تأمين مالي مسکن در کشور افزود: با شناخت ويژگي تأمين مالي مسکن بهتر ميتوانيم در اين زمينه برنامهريزي داشته باشيم و موضوع توسعه بازار رهني، به بازار پول که بانکها متولي آن هستند، باز ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]