تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837846460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خدمات اجتماعی جایگزین حبس


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خدمات اجتماعی جایگزین حبس تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در صفحه ی جامعه نوشت: مجازات های جایگزین یعنی هر تنبیهی برای مجرم جز زندان! قرن ها در جوامع مختلف، زندان و حبس به عنوان مجازات های اصلی مجرمان مورد توجه بوده اند اما حالا چندسالی است که جایگزینی مجازات های دیگری به جای زندان از سوی کارشناسان اجتماعی توصیه می شود و البته توسط دولت های زیادی نیز پدیرفته شده است.


در این گزارش که در شماره روز دوشنبه پانزدهم تیر 1394 خورشیدی به قلم اسدالله جولایی رییس ستاد دیه کشور منتشر شد، می خوانیم: در ایران نیز برای این موضوع، هم ماده قانونی و هم آیین نامه اجرایی وجود دارد اما واقعیت این است که هنوز و همچنان زندان جدی ترین تنبیه است و با وجود تصویب قوانین لازم، اتفاق های کافی در این زمینه نیفتاده اند. اینکه چرا باید مجازات های جایگزین وجود داشته باشد، استفاده از این مجازات ها چه فوایدی دارد و چه موانعی سد راه تحقق آنها در نظام قضایی ایران شده اند، مهم ترین پرسش ها در این زمینه هستند. این گزارش در جست وجوی پاسخی برای این پرسش هاست.
چرا مجازات جایگزین؟
یکی از هدف های مجازات زندان، اصلاح مجرم است ولی زندان ها در این زمینه چندان کارساز نبوده اند. براساس تحقیقات انجام شده، بیش از نیمی از محکومان به حبس، پس از خروج از زندان دوباره مرتکب جرم می شوند. شلوغی زندان ها، بروز بیماری های روانی در زندانی، توسعه بیماری های واگیردار و معتادشدن احتمالی در زندان از دیگر عواملی است که جایگزین های مجازات حبس را ضروری می سازند. البته این همه ماجرا نیست. هزینه های سنگین نگهداری زندانیان و خارج شدن آنان از چرخه اقتصادی کشور، مشکلات مالی و اقتصادی فراوانی برای دولت ها ایجاد می کند. شیوه های جایگزین می توانند از نظر مالی نتایجی برابر یا حتی کم هزینه تر از زندان داشته باشد.
علاوه بر این، باید به شرایط زندانی پس از آزادی هم فکر کرد. اگرچه قرار است زندانی با حضور در زندان تنبیه شود اما به دلایل اجتماعی پس از آزادی او نیز به نوعی این تنبیه ادامه دارد، مخصوصا در شهر ها و محیط های کوچک این فشار آنقدر هست که فرد زندانی پس از آزادی مجبور به مهاجرت می شود. علاوه بر این، بسیاری از موقعیت های اجتماعی به ویژه موقعیت شغلی برای زندانیان تازه آزاد شده از دست می رود. در نتیجه چنین شرایطی، این فقط زندانی نیست که تنبیه می شود بلکه خانواده وی نیز به دلیل جرمی که مرتکب نشده اند، متحمل فشار های روانی و اجتماعی می شوند. بی سرپرستی کوتاه مدت یا میان مدت همسر و کودکان این افراد نیز عواقب اجتماعی مشخصی دارد. در چنین شرایطی استفاده از مجازات های جایگزین می تواند عواقب و آسیب های زندان را به حداقل برساند.
مجازات جایگزین در ایران
با تصویب آیین نامه اجرایی قانون مجازات های جایگزین حبس و انجام خدمات عام المنفعه در شهریور سال گذشته، به نظر می رسید باید توجه به این موضوع سرعت بیشتری بگیرد. ماده79 قانون مجازات اسلامی مقرر کرده که انواع خدمات عمومی و دستگاه ها و مؤسسات دولتی و عمومی پذیرنده محکومان و نحوه همکاری آنان با قاضی اجرای احکام و محکوم تعیین شود و در آیین نامه اجرایی این قانون، خدمات عمومی رایگان در 6 دسته تقسیم بندی شده است.
امور آموزشی شامل سوادآموزی، آموزش های علمی، فرهنگی، دینی، هنری، ورزشی، فنی و حرفه ای و آموزش سبک زندگی و مهارت های اساسی آن بند نخست این ماده است. امور بهداشتی و درمانی شامل اقدامات تشخیصی درمانی، توانبخشی، مامایی، بهیاری و پرستاری، نگهداری سالمندان، معلولان و کودکان، مشاوره و روان درمانی، بهداشت محیط و درمان اعتیاد دیگر خدمات عمومی مشخص شده در آیین نامه اجرایی هستند. همچنین، مجرمان می توانند به امور فنی و حرفه ای شامل خدمت در کارگاه ها، کارخانه ها یا امور خدماتی شامل نگهبانی و سرایداری نهادهای پذیرنده، نظافت اماکن عمومی، نگهداری از فضاهای سبز و بوستان های شهری و باغبانی در اماکن مزبور، تعمیر و تنظیف وسایل نقلیه عمومی و دولتی و اماکن ورزشی و پارکبانی مشغول شوند. امور کارگری شامل کارگری در بخش های ساختمانی، راهسازی، معادن، شیلات، مراتع، سدسازی و دیگر طرح های عمرانی متعلق به نهادهای پذیرنده دیگر پیش بینی قانونگذار برای این موضوع است. علاوه بر این، مجرم می تواند و ممکن است به جای زندان در امور کشاورزی، دامداری، جنگلداری و مرتعداری شامل درختکاری، باغبانی، برداشت محصول، مرغداری، پرورش آبزیان و انجام کار در نهادهای پذیرنده و مؤسسات کشت و صنعت وابسته به آنها ارائه خدمت کند.
شامل چه کسانی می شود؟
براساس قانون در مورد جرایم عمدی که مجازات آنها حداکثر 3 ماه است، تعیین مجازات جایگزین الزامی است. همچنین در مورد جرایم عمد با مجازات 91روز تا 6 ماه حکم به مجازات های جایگزین الزامی است. در جرایم عمدی با مجازات بیش از 6 ماه تا یک سال، دادگاه اختیار دارد مجازات جایگزین تعیین کند. همچنین در جرایم غیرعمدی، به طور کلی تعیین مجازات جایگزین، الزامی است اما در مورد مجازات های بیش از 2سال حبس در جرایم غیرعمدی هم تعیین مجازات جایگزین، اختیاری محسوب می شود.
قضات به مجازات های جایگزین حبس بیشتر توجه کنند
در حال حاضر 8100 زندانی جرایم غیرعمد در زندان ها داریم. بهتر است که قضات، حکم حبس و طلاق را کمتر صادر کنند و سعی داشته باشند که با صلح و سازش و مجازات کمتر موضوع را حل کنند. قضات محاکم قضایی با عنایت به اثرات سوء زندانی شدن محکومان غیرعمد به مجازات های جایگزین حبس بیشتر توجه کنند. تعداد بالای زندانیان مواد مخدر و محکومیت های مالی در زندان، مورد توجه رهبر انقلاب است.
*منبع :روزنامه همشهری
**گروه اطلاع رسانی**9128**9131



15/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن