محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854996602
اشتباهات مهم هنگام عیادت رفتن
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
گاهی اوقات عیادت رفتن شما می تواند به ضرر بیمار تمام شود و منجر به آسیب روحی و جسمی برای وی گردد می خواهیم بدانیم چه کارهایی منجر به بروز این موارد می شوند؟
از در که وارد میشود، کمپوت را کنار تخت مریض میگذارد و پنج دقیقه در آغوش بیمارش گریه میکند. بعد هم درباره نوع بیماری و همه جزئیات آن سوال میکند و بعد از یک ساعت هم اتاق مریض را ترک میکند.
تازه این اول ماجراست. عیادتکننده بعدی هم از راه میرسد و او هم همین سناریو را تکرار میکند.
حالا فرض کنید اگر بیماری در روز فقط پنج نفر شبیه این عیادتکنندهها داشته باشد تا پایان آن روز به احتمال زیاد بیمارتر از قبل میشود. این قبیل عیادتکنندهها شاید حتی به ذهنشان هم خطور نکند که با این کارشان، بیمار را اذیت میکنند و احتمالا پیش خودشان فکر میکنند در حق بیمار، لطف کردهاند.
در این موارد، معمولا بیمار هم به خاطر حجب و حیایی که از دوست و فامیل و آشنا دارد، از این عیادتهای کلافهکننده شکایتی نمیکند و اعتراضش را به گوش عیادتکنندهها نمیرساند.درست است که نیت همه عیادتکنندهها خیر است و هر کسی بنا به احترام به بیمار یا وظیفهای که برای خودش قائل است، به عیادت بیمار میرود، اما ناآگاهی از نحوه اصولی عیادت بیمار و جا نیفتادن فرهنگ عیادت از مریض باعث شده کارکردهای موثر و مثبت سرزدن به مریض کمرنگ شود. لطفا کمپوت نخرید اولین اشتباهی که خیلی از ما مرتکب میشویم این است که تا میخواهیم به بیماری سر بزنیم، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد، خریدن کمپوت برای بیمار است.
کارشناسان تغذیه و متخصصان علم پزشکی بارها اعلام کردهاند انواع کمپوتها با وجود قند فراوانی که دارد، خوراکی مناسبی برای عیادت از بیمار نیست.
میوه پختهشدهای که داخل کمپوت ریخته میشود، اصلا فواید و مزایای میوه خام را ندارد. حتی کمپوتها بیشتر از آن که برای بیمار فایده داشته باشد، برای خیلی از بیماران مضر است.
به جای خرید کمپوت میتوانیم میوه خام یا خشکبار بخریم، اما خرید کمپوت که آن را یک شربت قندی مضر میدانند یا خرید گل طبیعی که میتواند برای بیمار ایجاد حساسیت کند، لطف به بیمار نیست. برای خرید آبمیوه هم باید دقت کنیم که آبمیوههای طبیعی بخریم که در آن انواع و اقسام مواد نگهدارنده و شیمیایی وجود نداشته باشد.
ملاقاتها را کوتاهتر کنید
اگر بیمار بستری در بیمارستان یا بیماری که از بیمارستان ترخیص شده است، تمام وقتش صرف احوالپرسی و صحبت با عیادتکنندهها شود، آن وقت کی باید استراحت کند؟
دکتر حبیبالله مختاری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم در گفتوگو با جامجم میگوید: هم در فرهنگ ملی و هم در فرهنگ دینی ما به عیادت از بیمار بسیار تاکید شده است. از نظر علمی هم عیادت کردن میتواند روحیه بیمار را ارتقا ببخشد. این سنت پسندیده باعث میشود فرآیند درمان بیمار با سرعت و کیفیت بالاتری ادامه پیدا کند، اما مهمترین نکته این است که این ملاقاتها باید کوتاه، اثربخش و امیدوارکننده باشد.
به گفته مختاری، دوران نقاهت بیمار زمان حیاتی است که باید او استراحت کند تا سلامتش را به دست آورد، اما در ملاقاتهای طولانی، این فرصت بازسازی از دست میرود و روند درمان هم کند میشود.
از طرف دیگر نباید از یادمان برود گذر زمان برای بیمار و عیادتکننده مثل هم نیست. یعنی شاید ما تا چند ساعت در کنار بیمار هم احساس خستگی نکنیم، ولی بیمار به دلیل ضعف جسمی و خستگی که دارد، نمیتواند پا به پای ما انرژی بگذارد و اذیت نشود. حریم بیمار را حفظ کنید
روحیه و اخلاق همه بیماران مثل هم نیست. شاید عدهای از بیماران، بدون آن که کسی از آنها بپرسد، خودشان از سیر تا پیاز بیماریشان را تعریف کنند و از گفتن جزئیات بیماریشان ابا نداشته باشند، اما خیلی از بیماران هم با این مساله مشکل دارند و معمولا این تیپ از بیماران دوست ندارند درباره جزئیات بیماریشان با کسی حرف بزنند.
تجسس در جزئیات و تلاش برای دانستن ریشههای بیماری، شکستن حریم بیمار است؛ حریم خصوصیای که شاید او دوست نداشته باشد درباره آن صحبت کند، اما سوالهای پی در پی و مسلسلوار بعضی عیادتکنندهها باعث میشود بیمار از ماهیت عیادت هم زده شود.
مختاری به مشکل فرهنگی دیگری هم اشاره میکند و میگوید: بعضی عیادتکنندهها حتی به تجسس درباره جزئیات بیماری هم بسنده نمیکنند، بلکه گاهی به بیمار هم راهحل درمانی ارائه میدهند و داروهای سنتی و شیمیایی مختلفی را به بیمار توصیه میکنند.
یعنی بعضی عیادتکنندهها همزمان نقش پزشک را هم به دوش میکشند و بدون داشتن علم پزشکی در روند درمان بیمار دخالت میکنند.
حتی مختاری اشاره میکند گاهی بعضی عیادتکنندهها، بیمار را به طور کل از یک روند درمانی ناامید کرده و روش درمانی پیشنهادی خودشان را معرفی میکنند. مثلا چون فلان آشنایشان همین بیماری را داشته و با یک روش خاص درمانی هم مداوا شده، از بیمار میخواهند درمان فعلیاش را رها کند و این نوع درمان را پی بگیرد. در حالی که هر بیمار با توجه به مقتضیات بیماریاش، یک نوع خاص درمان برایش تجویز میشود و دلسرد کردن بیمار از درمان فعلیاش، جز خراب کردن روحیه مریض و اخلال در روند درمان، نتیجه دیگری برای بیمار ندارد. بازنگری در کلیشههای عیادت از بیمار معمولا در اغلب بیمارستانهای کشور، بعد از ظهرها به مدت یک ساعت میشود به عیادت بیمار رفت. در این یک ساعت نیز همه عیادتکنندهها دور بیمار جمع میشوند و در پایان وقت ملاقات هم اتاق خالی میشود.
دکتر مجیدرضا خلجزاده، پژوهشگر مرکز پژوهشی اخلاق دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در گفتوگو با جام خاطرنشان میکند که در بسیاری از بیمارستانهای کشورهای توسعه یافته، محیطهای سالم و دلنشینی برای ملاقات بیمار و عیادتکننده وجود دارد. مثلا بیمار در صورت داشتن توان جسمی، در یک کافی شاپ یا در یک باغ مجاور بیمارستان به دیدن همراهانش میرود.
این کار به اعتقاد خلجزاده، تاثیر بسیار خوبی روی روحیه بیمار دارد تا این که در طول یک ساعت، چند بیمار به همراه عیادتکنندههایشان در یک اتاق کوچک جمع شوند.
از منظر این کارشناس نظام سلامت، اگر بهداشت بیمارستانها ارتقا پیدا کند و رفت و آمد زیاد عیادتکنندهها مانع فعالیت کادر بیمارستان نشود، آن وقت میشود ساعت ملاقات بیمارستانها را هم باز گذاشت تا بیمار به دلخواه خودش عیادتکنندهها را ببیند.
یعنی اگر مسیر رفت و آمد کادر بیمارستان و عیادتکنندهها تا حد امکان از هم تفکیکشده و حضور آنها مانع ارائه خدمات درمانی مطلوب به بیمار نشود، آن وقت میشود دست بیمار و عیادتکننده را برای ساعتهای ملاقات باز گذاشت، اما با توجه به ساختار فیزیکی بیمارستانهای ما و بخصوص شرایط فعلی بهداشت آن، چندان نمیشود این ایده مترقی و اجرا شده در مراکز درمانی کشورهای توسعه یافته را اجرایی کرد.
خیلی از کارشناسان نظام سلامت تاکید میکنند اگر بهداشت بیمارستان پایین باشد و عیادتکنندهها هم نکات بهداشتی را رعایت نکنند ـ مثلا حتما اصرار داشته باشند با بیمار دست بدهند یا با او روبوسی کنند ـ آن وقت همین عیادتکنندهها ممکن است عفونت بیمارستانی را به بیمار انتقال بدهند. شاید در ظاهر این حرف ما خیلی به نظرتان غیرواقعی بیاید و با خودتان بگویید مگر میشود بیمار با یک دست دادن ساده دچار عفونت بیمارستانی شود، اما از نگاه متخصصان، چون جسم بیمار در وضعیت آسیبپذیری قرار دارد و خطر ابتلای او به عفونت بسیار بالاتر از افراد دیگر است، کوچکترین قصور بهداشتی از طرف عیادتکننده میتواند بیمار را به دام عفونتهای
بیمارستانی بیندازد. نگاه بیمار هم باید عوض شود یک پای ارتقای فرهنگ عیادت از بیمار به رفتار و نوع نگاه خود بیمار برمیگردد. اگرچه میگوییم عیادتکننده باید زمان عیادتش را کوتاه کند، اما بعضی بیماران هم با این مساله مشکل دارند.
مثلا اگر عیادتکننده، مراعات حال مریض را بکند و در حد پنج دقیقه به عیادت بیمار برود، خیلی از بیماران، این کار را نوعی توهین تلقی میکنند، در حالی که ملاقاتهای طولانی به ضرر خود بیمار خواهد بود.
یا مثلا اگر عیادتکنندهای به حریم خصوصی بیمار احترام بگذارد و از جزئیات بیماری سوال نپرسد، گاهی بعضی بیماران از همین مساله دلخور میشوند و آن را به پای بیتفاوتی یا بیاحساس بودن عیادتکننده میگذارند.
در مورد دست ندادن و روبوسی نیز همین طور است. یعنی اگر بیمار به اصطلاح بخواهد فرهنگ عیادت از بیمار را بجا بیاورد و از روبوسی با بیمار اجتناب کند، این کار به خیلی از بیماران برمیخورد و آن را نوعی بیاحترامی حساب میکنند.
خلاصهاش این که اگر میخواهیم فرهنگ عیادت از بیمار نهادینه شود، لازم است هم بیمار و هم عیادتکننده، هر دو رعایت کنند تا این سنت پسندیده با بالاترین بازدهی و خروجی ممکن اجرا شود. جام جم
14 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]
صفحات پیشنهادی
گرفتن سلفی هنگام نماز/فیلم
گرفتن سلفی هنگام نماز فیلم به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم اقدام این مرد با واکنشهای انتقاد آمیزی از سوی کاربران در شبکههای اجتماعی همراه شده است البته برخی از کاربران نیز گفته اند که ممکن است این فرد در حال خواندن قرآن و یا ضبط کردن صدای امام جماعت است زمان و مکان این فیلمحرف های مهم وحید طالب لو درباره استقلال، رحمتی و جبر زمانه برای رفتن به پرسپولیس!
حرف های مهم وحید طالب لو درباره استقلال رحمتی و جبر زمانه برای رفتن به پرسپولیس ورزش > لیگ برتر - آخرین پستی که وحید طالبلو در اینستاگرامش گذاشته اگرچه غیرمستقیم اما حاوی نکات مهمی است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین وحید طالب لو این روزها سخت ترین شرایط را دراشتباهات ساده ولی مهم آدم های قرن 21
اشتباهات ساده ولی مهم آدم های قرن 21 زندگی ما سرشار از انتخاب هاست و غم و شادی ما نیز متاثر از آن است بعضی از انتخاب ها به طور مستقیم باعث شادی یا غم ما می شوند و بعضی دیگر نتایجی به بار می آورند که به غم و شادی دامن می زند در ادامه چند اشتباهی را که باعث از دست رفتن شادی در زنمهمترین عناوین گروه فرهنگی در روز دهم تیر راه رفتن علیخانی بر لبه تیغ «ماه عسل»/کنایه تند ارجمند به
مهمترین عناوین گروه فرهنگی در روز دهم تیرراه رفتن علیخانی بر لبه تیغ ماه عسل کنایه تند ارجمند به خانه موسیقی ابهام برای حضور گلزار در یک فیلمچرا عملیات رمضان موفق نبود کمین در کهف شهادت و غافلگیری واپسگرایان مدرن ابهام برای حضور گلزار در ازدواج سعید و لیلا راه رفتن علیخانی برگرفتن سلفی هنگام نماز ! + فیلم
گرفتن سلفی هنگام نماز فیلم کاربران شبکههای اجتماعی فیلمی را منتشر کردند که در آن مردی هنگام نماز خواندن عکس سلفی میگیرد به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران اقدام این مرد با واکنشهای انتقاد آمیزی از سوی کاربران در شبکههای اجتماعی همراه شده است البته برخی از کاگرفتن سلفی هنگام نماز! /عکس
گرفتن سلفی هنگام نماز عکس کاربران شبکههای اجتماعی فیلمی را منتشر کردند که در آن مردی هنگام نماز خواندن عکس سلفی میگیرد آفتاب اقدام این مرد با واکنشهای انتقاد آمیزی از سوی کاربران در شبکههای اجتماعی همراه شده است البته برخی از کاربران نیز گفته اند که ممکن است این فرد در حداوران مشکلات خود را با دبیرکل در میان گذاشتند اصفهانیان: رفع اشتباهات داوری فصلهای قبل از اهداف مهم برگزاری
داوران مشکلات خود را با دبیرکل در میان گذاشتنداصفهانیان رفع اشتباهات داوری فصلهای قبل از اهداف مهم برگزاری دوره توجیهی استرئیس کمیته داوری در حاشیه برگزاری کلاس توجیهی داوران لیگ برتر فوتسال گفت داوران مشکلات خود را با دبیرکل فدراسیون در میان گذاشتند به گزارش خبرگزاری فارس واشتباهاتی که در هنگام شستن لباس ها با دست
اشتباهاتی که در هنگام شستن لباس ها با دست مرتکب می شوید معمولا قبل از پر کردن سینک لباس را داخل آن قرار می دهید شستن لباسهایتان با دست را یک جورایی حموم کردن لباس ها در نظر بگیرید درست همانطور که شما قبل از پر کردن وان حموم وارد آن نمی شوید نباید لباس هایتان را قبل از اتوقف فعالیت مغز در هنگام بلند صحبت کردن
مطالعه جدید نشان می دهد توقف فعالیت مغز در هنگام بلند صحبت کردن شناسهٔ خبر 2788879 - یکشنبه ۷ تیر ۱۳۹۴ - ۰۵ ۰۴ سلامت > بهداشت پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند بخش هائی از مرکز کنترل و پردازش گفتاری در مغز که بروکا نام دارد در زمانی که انسان با صدای بلند حرف می زند غیرفعهنگام کار با رایانه امگا 3 بخورید
افرادی که روغن ماهی یا امگا 3 مصرف کردهاند با کاهش محسوس علائم خشکی قرمزی و سوزش چشم مواجه شدهاند پژوهشگران به افرادی که ساعات متمادی مجبور به کار با دستگاه کامپیوتر هستند توصیه میکنند تحت نظارت پزشک از مواد غذایی حاوی امگا 3 و یا مکملهای دارویی این ماده مغذی استفاده کنند کخلاصه ای از مهمترین نکات درباره نازایی
در کشورهای پیشرفته تقریباً از هر جفت زوج یک زوج نازا هستند و تعداد آنها نیز در شرف افزایش است هر چه شما مسن تر باشید کمتر ممکن است باردار شوید مطالعه در بریتانیا نشان داده که سه چهارم زنانی که در سن سی سالگی حامله می شوند به مدت دو سال پیش از آبستنی به آمیزشی بدون پیشگیرینحوه مصرف داروها هنگام روزهداری
سهشنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۰ یک دکترای داروسازی با تاکید بر اینکه در زمان روزهداری هیچگاه وعدههای داروی خود را خودسرانه حذف یا به زمان دیگری موکول نکنید گفت این عمل میتواند سبب اختلال در روند درمان شود و بهتر است مصرف داروها را پس از مشورت با پزشک به زمان سحری یا افطار موکول کاین اشتباهات را در زمان استفاده از پروتئین انجام ندهید
پروتئین یک بخش ضروری از مصرف مواد غذایی است اطمینان حاصل کنید که همیشه از پروتئین در هر وعده استفاده کنید پروتئین ها از از مواد اصلی بدن انسان هستند هر سلول در بدن انسان حاوی پروتئین است ساختار اساسی پروتئین زنجیره ای از اسیدهای آمینه است پروتئین یک بخش ضروری از مصرف مواد غذایتوصیههایی برای سلامت در ماه مهمانی خدا
توصیههایی برای سلامت در ماه مهمانی خدا دانش > پزشکی - روزهداری به شیوه نادرست میتواند به بدن شما آسیب بزند در اینفوگرافی زیر با توصیههایی برای حفظ تندرستی در حین روزهداری در ماه مبارک رمضان آشنا شوید سیناپرس نوشت برای مشاهده اینفوگرافی در ابعاد بزرگ اینجا رابرای حفظ سلامتی داشتن هدف در زندگی چقدر مهم است
داشتن یک حس قوی در زندگی کمتر احتمال دارد که به بدن آسیب برسد احساس مثبت و داشتن هدف و انگیزه در زندگی با سلامتی ارتباط مستقیمی دارد داشتن یک هدف با حس قوی در زندگی شادی را تضمین نمی کند اما تحقیقات نشان می دهد می تواند بر سلامتی و طول عمر تاثیر بگذارد دکتر رندی کوهن متخصتشخیص زودهنگام اتیسم با بررسی حس بویایی بیمار
تشخیص زودهنگام اتیسم با بررسی حس بویایی بیمار تهران - ایرنا - مطالعات محققان آمریکایی نشان می دهد که پاسخ افراد مبتلا به اتیسم به رایحه های مختلف با افراد عادی متفاوت است به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس معمولا هنگام مواجهه با رایحه مطبوع مانند عطر گل افراد نفس عمیق میزوره گرفتن و بی حال شدن
اگر در ماه رمضان زیاد دچار بی حالی می شوید بهتر است یک سری روش های مناسب برای رفع این حالت را به کار گیرید احتمال بروز بی حالی به علت ساعات زیاد روزه داری در ماه رمضان بسیار شایع است پیام فرح بخش متخصص تغذیه بیان کرد به علت اینکه در ماه رمضان روزانه 17 ساعت آب و غذا به بدن روز-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها