محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830616655
چیست این قلم، معجزه هزارگان بشری!
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: به مناسبت روز قلم؛
چیست این قلم، معجزه هزارگان بشری!
در اهمیت نوشته و نوشتن همین بس که سندی است ماندگار، عمیق و دقیق و فکر نویسنده و صاحب قلم است که بر روی کاغذ مینشیند و میتواند هدایتگری بشری را عهدهدار باشد و یا ذلت آن را رقم بزند.
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران - مریم محمدی؛ «سوگند به قلم و به آنچه مینویسد»، « قلم تو، رساترین و گویاترین چیزی است که از سوی تو سخن میگوید»، «قلمی فایده دارد كه بیدارگر تودههای مردم باشد»، «اگر جامعهای قلمهای آزاد و فهمیده را از دست بدهد، خیلی چیزهای دیگر را هم از دست خواهد داد». اینها همه جملات و عباراتی است که بر ارزشمندی و اهمیت قلم و نوشته تاکید دارند. قلمی که نه ریشه در تاریخ ایرانیان، که ریشه در تاریخ بشریت دارد.
سال 1381 بود که به پیشنهاد انجمن قلم ایران و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی چهاردهم تیر به عنوان روز قلم در تقویم رسمی کشورمان ثبت شد.
روزی که اگرچه در میان مردم مهجور مانده، اما بودنش قوت قلبی است برای اهالی قلم و اندیشه. قلمی که در تاریخ از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده است. تا آنجا که تیرگان جشن باستانی ایرانیان که سیزدهم تیر برپا میشد، آیینی را برای پاسداشت قلم داشت. از سویی به رسمیت شناختهشدن نویسندگان در این روز به وسیله هوشنگ، شاه پیشدادی ایران، و از طرفی دیگر بنا به نوشته ابوریحان بیرونی در «آثارالباقیه»، سیزدهم تیر روز ستاره تیر یا عطارد است، و عطارد کاتب ستارگان لقب دارد، بنابراین سیزدهم تیر روز نویسندگان است.
پس از انقلاب هم بودند نویسندگان و شاعرانی چون محمدعلیسپانلو که سیزدهم تیر را به عنوان روز قلم پیشنهاد دادند، اما نهایتا این روز به چهاردهم تیر تغییر یافت و آنطور که شرحش رفت در تقویم به ثبت رسید.
جایزه «قلم زرین» تنها برنامهای است که از سوی انجمن قلم ایران برای این روز برگزار میشود، جایزهای که امسال دوره چهاردهم آن است.
در اهمیت ارزشمندی قلم همین بس که خداوند در کتاب آسمانی آخرین پیامبر خود بر آن قسم یاد کرده و خود ابزار تعلیم به انسان را قلم نام برده است. در سوره قلم میخوانیم «سوگند به قلم و سوگند به آنچه مینویسد» و در سوره علق میخوانیم «آنکه با قلم آموخت آنچه را که انسان نمیدانست».
در روایات هم نقل است از علی (ع) که «عقل نویسنده در قلم اوست»، «عقلهای صاحبان فضیلت در قلمهای آنهاست». از سوی دیگر در میان اندیشمندان تاریخ ادیسون میگوید: «جهان هرکس به وسعت فکر اوست» و کیست که نگوید فکر نویسنده و صاحب قلم است که بر روی کاغذ مینشیند و میتواند هدایتگری بشری را عهدهدار باشد و یا ذلت آن را رقم بزند.
در اهمیت نوشته و نوشتن همین بس که سندی است ماندگار، عمیق و دقیق و این همه از پس همان عنصر تفکری است که قبل از نوشتن در ذهن صاحب نوشته جاری میشود. حتما از همین روست که خداوند معجزه آخرین پیامبرش را کتابی قرار داد که تازگی و ماندگاریاش برای قرنها باقی است و جوابگوی نیاز مخاطبان خود است. کتاب، نوشته و مایسطرون.
قلم زبان دوم است، آنچه در فکر صاحب قلم است و به روی کاغذ میآید، زبان عقل و معرفت اوست که میتواند تجربههای تلخ و شیرین ملتی را ماندگار کند و آیندگان را بهرهمند. از همین روست که در روایات ما آمده «نوشته تو، بهترین چیزی است که از تو باقی میماند»، و یا اینکه «دانشمندان، تا دنیا باقی است، در طول زمان جاودانه میمانند».
صاحبان قلم میتوانند با نوشتههای خود نسلهایی را به تعالی و عزت برند و یا مسیری انحرافی برای آنها رقم زنند. نوشته و اندیشه به ثبت رسیده امروز ما، برای فرداها میماند و رابطی است میان ما و خوانندگانی که شاید سالها بعد از حادثهای بخواهند در مورد آن اظهار نظر کنند و اینجاست که قلم ما میشود ابزاری برای تحلیل آنها و خدا نکند که صاحبقلمی با غرضورزی و ناآگاهی دست به قلم برده باشد و انحراف فکر آیندگان را رقم بزند. از همین روست که ارسطو میگوید: « فضیلت انسان در نگهداشتن حد وسط میان افراط و تفریط است». اعتدال در نوشتن یکی از اصلیترین وظایف صاحب قلم است.
البته این به آن معنا نیست که حقایق ناگفته باقی بماند که یکی دیگر از وظایف اصلی نویسندگان در هر عصر و زمانهای بیان واقعیات است. اما در هر جامعهای قوانین و ضوابطی هست که گاه دست نویسنده را میبندند، این هنر نویسنده است که گاه از زبانی صریح و گاه از زبانی به نیش و کنایه اما با هدف هدایتگری و نه تخریب استفاده کند، تا بتواند حرفش را بزند. چرا که آنچه میماند، حقانیت و راستی است.
قلم چشمه هدایت فکر است، مقدس است و حرمت دارد، حرمتش نه برای صاحب قلم که برای صاحبان قلم و اندیشههاست. امروز ابزارهای جدید ارتباطی به همه ما این امکان را دادهاند تا بنویسیم، و اندیشههایمان را با جهانیان به اشتراک بگذاریم، این امکان از جهتی فرصتی است برای تبادل سریع دانش و اطلاعات، اما تهدیدی هم هست اگر دست به اشاعه پیامی بزنیم که از اساس مغایر با واقعیات و فرهنگ و تاریخمان است. گاه این اتفاق بیغرض است، اما وای از روزی که با غرض و با نیت رسیدن به منفعتی کلمهای را بنویسیم که رویاروی حق ایستاده باشد. شاید از همین روست که در کتاب مقدس ميخوانيم: «زينهار، تا کلام را به خاطر نان نفروشي و روح را در خدمت جسم درنياوري... اگر ميفروشي، همان بِهْ که بازوي خود را، امّا قلم را، هرگز».
مسعود سعد سلمان، نیز موقعيت حسّاس قلم و نوشتن را چنين ترسيم ميکند:
نبشتن ز گفتن مهمتر شناس/ به گاه نوشتن به جايْ آرْ هوش
اگر در نبشتن خطايي کُني/ سرت چون قلم دور مانَد ز دوش
ارزش قلم به پیام آن است و عظمت نوشته به محتوایش. چه بسیار نویسندههای متعهدی که در راه نوشتن واقعیات متعهدانه نوشتند، تعهدی که ریشه در «آگاهی»، «مهارت»، «دقتنظر» و «لحظهشناسی» دارد. صاحبان قلمی که در راه اشاعه روشنگری و هدایت فکری بشر تا پای جان رفتند و مصداقی شدند برای این ابیات:
هر آنچه نتوان گفت بر ورق بنویسم/ قلم به دست گرفتم که حرف حق بنویسم
قسم به جان قلم خورده ام که نای قلم را/ به دست گیرم و تا آخرین رمق بنویسم
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
داوران سیزدهمین دوره جایزه قلم زرین معرفی شدند
تازههای نشر دارخوین
بیست اثر خطی قرآنی و هنری رونمایی شد
«رویایی از جنس بیداری» منتشر شد
محمدعلی گودینی: برنامهریزی هدفمند میتواند ادبیات دفاع مقدس ما را به دنیا معرفی كند
«معمای پیراهن تو» در بازار کتاب مطرح میشود
محمدعلی بهمنی: اگر شاعر نبودم، تو خیابون پرسه میزدم
از ترسیم الگوی مطلوب نمایشگاه كتاب تا اعتراف نویسنده به سرقت ادبی
در حال پردازش قصهای دربارهی شهدای غواص هستم
۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]
صفحات پیشنهادی
معادل فارسی کلمات «ماکروویو»، «اونیفورم» و «پاراف» چیست؟
بدرود بیگانه-29 معادل فارسی کلمات ماکروویو اونیفورم و پاراف چیست فرهنگستان زبان و ادب فارسی معادل کلمات ماکروویو اونیفورم و پاراف کلمات تندپز هم سانه و پیش امضا را قرار داده است به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در سامعادل فارسی کلمات «پرسنل»، «تست» و «پروژکتور» چیست؟
بدرود بیگانه-37 معادل فارسی کلمات پرسنل تست و پروژکتور چیست فرهنگستان زبان و ادب فارسی معادل کلمات پرسنل تست و پروژکتور را کلمات کارکنان آزمون و نورافکن قرار داده است به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران گاهی کمعادل کلمات فارسی «تاکسیدرمی»، «پاسیو» و «چیلر» چیست؟
بدرود بیگانه-34 معادل کلمات فارسی تاکسیدرمی پاسیو و چیلر چیست فرهنگستان زبان و ادب فارس معادل کلمات تاکسیدرمی پاسیو و چیلر کلمات آکنده نور خان و سرد کن را قرار داده است به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران هر زبانی یک سیر تحولیحکم تزریق آمپول یا سرم برای فرد روزهدار چیست؟
مراجع تقلید پاسخ می دهند حکم تزریق آمپول یا سرم برای فرد روزهدار چیست در ادامه پاسخ چند تن از مراجع معظم تقلید را پیرامون تزریق آمپول توسط فرد روزه دار را بخوانید به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران در ادامه پاسخ چند تن از مراجع معظم تقلید را پیرامون تنظر کاربران خبرآنلاین درباره سریال «پایتخت۴» چیست/ از تشکر مازنیها تا کشف سوتیهای سریال
نظر کاربران خبرآنلاین درباره سریال پایتخت۴ چیست از تشکر مازنیها تا کشف سوتیهای سریال فرهنگ > تلویزیون - سری چهارم سریال پایتخت بعد از کلی اما و اگر بالاخره روی آنتن رفت سریالی که چهار سال توانست سازندگان مسئولان و مخاطبان را قانع کند که ظرفیت ادامه یافتن دارمعادل فارسی کلمات « پورسانت »، « تست کردن » و « دکوراسیون » چیست؟
بدرود بیگانه-41 معادل فارسی کلمات پورسانت تست کردن و دکوراسیون چیست فرهنگستان زبان و ادب فارسی معادل کلمات پورسانت تست کردن و دکوراسیون را کلمات درصد یا درصدانه آزمودن و آرایی مانند خانه آرایی و صحنه آرایی قرار داده است به گزارش خبرنگار حوپناهیان:چهار رکن «زندگی بهتر» چیست؟+صوت
تنها مسیر برای زندگی بهتر جلسه یازدهم پناهیان چهار رکن زندگی بهتر چیست صوت آن کسی زندگی بهتری دارد که علاقۀ شدیدتری دارد ممکن است بپرسید علاقه نسبت به چه چیزی پاسخ میدهیم به هر چیزی که بشود به آن شدیدترین علاقه را داشت و ما ادعا میکنیم که دین به شما چیزی را معرفی میارتباط مثم بائوی فوتبالیست با بائوی سریال «پایتخت» چیست؟
ارتباط مثم بائوی فوتبالیست با بائوی سریال پایتخت چیست فرهنگ > تلویزیون - جامجم نوشت محمدرضا علیمردانی بازیگر سریال «پایتخت» ساخته سیروس مقدم در گفتو گویی با «جامجم» روایتی از حضور خود در این سریال ارائه کرد پایتخت 4 اولین سریحکم روزه دانشجویان غیر مقیم چیست؟
حکم روزه دانشجویان غیر مقیم چیست حکم نماز و روزه دانشجویانی که در کمتر از ۱۰ روز یک بار رفت و آمد دارند چیست به گزارش فرهنگ نیوز برخی از پرتعدادترین سؤالاتی که توسط مردم از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی پرسیده می شود را برای آگاهی مخاطبان ارائه می کند حکم نماز و روزه دانشجوپای درس غلامحسین ابراهیمیدینانی فلسفه روزه گرفتن در گرما چیست/ پیامد رنج عبادت برای انسان
پای درس غلامحسین ابراهیمیدینانیفلسفه روزه گرفتن در گرما چیست پیامد رنج عبادت برای انسانچهره ماندگار فلسفه ایران گفت در فصل تابستان روزه گرفتن آسان نیست اما تحمل این رنج باعث تعالی سرور و تکامل انسان میشود بنابراین نماز و روزه ظاهرش در ماه رمضان یک رنج است اما با تحمل این رنچهار رکن زندگی بهتر چیست؟ / انسانهایی که تایتانیکی عاشق میشوند!
تنها مسیر برای زندگی بهتر 11 چهار رکن زندگی بهتر چیست انسانهایی که تایتانیکی عاشق میشوند آن کسی زندگی بهتری دارد که علاقۀ شدیدتری دارد ممکن است بپرسید علاقه نسبت به چه چیزی پاسخ میدهیم به هر چیزی که بشود به آن شدیدترین علاقه را داشت به گزارش حوزه قرآن و عترمعادل فارسی کلمات « پلی کپی »، « تسترآون» و « دکوراتیو » چیست؟
بدرود بیگانه-40 معادل فارسی کلمات پلی کپی تسترآون و دکوراتیو چیست فرهنگستان زبان و ادب فارسی معادل کلمات پلی کپی تسترآون و دکوراتیو را کلمات دستگاه تکثیر برشتار و آرایشی یا تزئینی قرار داده است به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرماجرای عکس قدیمی بازیگران طنز چیست؟
ماجرای عکس قدیمی بازیگران طنز چیست تاریخ انتشار سه شنبه 2 تیر 1394 ساعت 12 46 | شماره خبر 1991445273592253957 تعداد بازدید 5 پ پ در این تصویری قدیمی تعدادی از تعدادی از بازیگرانی طنز سینما و تلویزیون را مشاهده می کنید که تغییر چهره بعضی از آنان در طول این سال ها بی اغراق ش«معمای خط میخی» چیست؟
معمای خط میخی چیست فیلم مستند معمای خط میخی از جدیدترین تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی عباس صاحب که مراحل رمزگشایی از خط میخی را به تصویر میکشد کلید خورد خبرگزاری ایسنا فیلم مستند معمای خط میخی از جدیدترین تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربیمعجزه عشق حال بابا پنجعلی را خوب میکند/ هر سال یک پایتخت خواهیم ساخت
علیرضا خمسه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران معجزه عشق حال بابا پنجعلی را خوب میکند هر سال یک پایتخت خواهیم ساخت اگر قصهی جذاب و موقعیتهای جدید وجود داشته باشد هر سال یک پایتخت خواهیم ساخت حوزه راديو تلويزيون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران - سحر قناعتی-معجزه با دستهای خالی!
چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۴ چند روزی از تشکیل ارکستر سازهای ملی ایران میگذرد ارکستری که قرار است همهی نوازندگانش ساز ایرانی بنوازند و آمده است تا ارکستر شماره یک کشور باشد به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا نوازندگان ارکستر سازهای ملی ایران این روزها سخت در حال تمرین هستندافضل اعمال در ماه مبارک رمضان چیست؟
حجتالاسلام ادیب یزدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افضل اعمال در ماه مبارک رمضان چیست استاد حوزه و دانشگاه گفت در خطبه شعبانیه پیامبر اکرم ص فرمودهاند که ترک محرمات از دیگر اعمالی است که بسیار در ماه رمضان توصیه شده که البته همین کار زمینهساز ظهور امام زمان عج است حجت-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها