تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مرگ آرى امّا پستى و خوارى هرگز، به اندك ساختن آرى امّا دست سوى اين و آن دراز كردن هرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852559593




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوقات فراغت از رؤياي دانش‌آموزان تا كابوس والدين


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اوقات فراغت از رؤياي دانش‌آموزان تا كابوس والدين
نویسنده : محمدرضا هادیلو 
دهه 60 و 70 يادش بخير؛ همان زماني كه تابستان براي بچه مدرسه‌اي‌ها به عنوان دوران استراحت بين دو پايه تحصيلي قلمداد مي‌شد و پدر و مادرها خيلي درگير برنامه‌ريزي براي اين سه ماه تعطيلي فرزندان نبودند.
آن موقع دخترها در خانه به فراگيري هنرهاي مادر مشغول بودند و پسرها در كنار تمام بازي‌ها و تفريحات‌شان، به نوعي كار كردن در اجتماع را تجربه مي‌كردند. از فروختن بستني و باميه و شانسي گرفته تا كار كردن زير دست اوستاي مكانيك و خياط و بنا. كار، عار نبود و هر‌كس از همان روز اول مشغول فعاليتي مي‌شد كه درآمدي هم داشت، زرنگ به حساب مي‌آمد. حتي بعضي از بچه‌ها از خردادماه كه امتحانات پايان سال شروع مي‌شد به دنبال كاري مي‌گشتند تا از اين قافله عقب نمانند و در مسير مدرسه و خانه به هر مغازه و دكاني سرك مي‌كشيدند و جمله معروف «آقا شاگرد نمي‌خواي؟» را تكرار مي‌كردند.
اما با گذشت زمان، دانش‌آموزان به «آقاهايي» تبديل شدند كه از چند ماه قبل از شروع تابستان، والدين‌شان بايد اين در و آن در بزنند تا آنها را در كلاس‌هاي مختلف با هزينه‌هاي سرسام‌آور ثبت نام كنند. حالا همان تعطيلات نام «اوقات فراغت» را به خود گرفته‌اند. البته چنان از فراغت حرف به ميان مي‌رانند كه گويي در باقي ساعات، بچه‌ها در حال كشف و اختراع و نوآوري هستند.
اگر اغراق نكرده باشيم بايد بگوييم همان فراغتي كه روياي دانش‌آموزان است به كابوسي براي والدين تبديل شده. هنوز كسي نمي‌داند چرا اوقات فراغت با تابستان و تعطيلاتش مطرح مي‌شود، يعني در طول سال هيچ دانش‌آموزي اوقات فراغت ندارد؟
در تعريف كلي، اوقات فراغت، آسايش و بيكاري معني شده اما در كشور ما در شهرها و شهرستان‌ها اوقات فراغت را براي زمان‌هايي استفاده مي‌كنند كه حجم كارها كمتر شده باشد.
امروزه با كم شدن حجم كاري دانش‌آموزان در مدارس و آماده شدن آنها براي يك استراحت 90روزه، جنگي در خانواده‌ها سرمي‌گيرد كه بيش از هر زمان ديگري از افراد انرژي مي‌گيرد.
با اتمام مدارس اوقات فراغت براي دانش‌آموزان شهرنشين با يكسري از عوامل مداخله‌گر در برنامه‌ريزي همانند اشتغال والدين، سطح تحصيلات، ساختار بومي منطقه، جنسيت دانش‌آموز، علاقه‌مند بودن، نگرش‌ها، استعدادهاي ذاتي و همچنين تفاوت سني دانش‌آموزان ابتدايي و دبيرستان روبه‌رو است.
اگر در گذشته بيكاري و اوقات فراغت بيشتر بوده اما در عوض اضطراب و استرس كمتر بود، اما اكنون استرس‌ها و فشارهاي روحي آنقدر زياد شده كه اوقات فراغت به يك بحران براي خانواده‌ها تبديل شده است.
البته نبايد فراموش كنيم كه والدين هم در به وجود آمدن اين شرايط مقصر هستند. از فرزندان، يك دانشمند و ورزشكار و نخبه ساختن، تفكري است كه برخي پدر و مادرها را مجبور كرده تا چنان براي تابستان بچه‌هايشان برنامه‌ريزي كنند كه آنها فقط فرصت خروج از اين كلاس و ورود به كلاس بعدي را داشته باشند.
بايد بپذيريم كه خانواده‌ها در تعيين اوقات فراغت فرزندان‌شان دچار افراط و تفريط هستند. برخي از آنها كاملاً بي‌خيال كلاس‌هاي آموزشي مي‌شوند و مي‌گويند فرزند ما تازه از مدرسه رها شده و برخي ديگر دانش‌آموز را در كلاس‌هاي مختلف ثبت نام مي‌كنند، در صورتي كه همين افراط و تفريط‌ها بزرگ‌ترين ضربات را به بچه‌ها وارد مي‌كند.
روانشناسان معتقدند والدين نبايد خواسته‌هاي خود را به فرزندانشان تحميل كنند، چراكه اگر فرزندي نتواند نيازهاي پدر و مادرش را ارضا كند، دچار افسردگي، ناكارآمدي، اضطراب و جداسازي عواطف از خانواده مي‌شود.
به هر حال با توجه به نحوه تقسيم امكانات در كشور بايد گفت كه عدالت در اوقات فراغت وجود ندارد. در شهرهاي بزرگ والدين، دانش‌آموزان را حتي بيش از سقف ممكن در كلاس‌هاي مختلف ثبت‌نام مي‌كنند و در مناطق محروم و روستايي به دليل نبود امكانات يا فرهنگ آن منطقه، دانش‌آموزان در تابستان فعاليت‌هاي فيزيكي همانند كار در مزرعه را تجربه مي‌كنند؛ موضوعي كه جداي از درست و غلط بودنش، بار رواني زيادي به بچه‌ها وارد مي‌كند.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن