تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812929688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نابودی شیرهای سنگی «ایذه» و بی‌توجهی مسئولان


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نابودی شیرهای سنگی «ایذه» و بی‌توجهی مسئولان
نابودی شیرهای سنگی «ایذه» و بی‌توجهی مسئولان در بسیاری از موارد با وجود انتقادات مختلف در مورد از بین رفتن آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی با اطلاع یافتن از این موضوع هم وارد ماجرا نمی‌شود.


به گزارش فرهنگ نیوز، اتاق خبر 24 نوشت: یکی از معیارهای محک تاریخ یک ملت، آثار و بناهای تاریخی و قدیمی است که رخدادها و فرهنگ گذشته را با خود به همراه دارد و فضای حاکم بر آداب و رسوم عقاید گذشته را برای آیندگان ترسیم می‌کند.
 
این در حالی است که همواره به دلیل بی توجهی یا کم توجهی مسئولان مربوطه به خصوص میراث فرهنگی این بناها و آثار تاریخی یا در ورطه نابودی قرار می‌گیرد و یا اینکه به دست افراد سودجو می افتد.
در میان مردم منطقه بختیاری رسم است که وقتی فرد مهم یا جوانمردی فوت می‌کند بر قبر او به جای سنگ قبر مجسمه یک شیر سنگی به یادگار بگذارند.
 
شیر در نگار کنده‌های صخره ای، تندیس‌های متنوع و سکه‌های رایج ادوار تاریخی و بافته‌های عشایر دارای معانی نمادین بوده است.
 
شیرهای سنگی در مناطقی که مردم بختیاری زندگی می‌کنند بسیار دیده می‌شود و یکی از گورستان‌هایی که تعداد زیادی شیر سنگی دارد در جنوب ایذه در مسیر هفتگل قرار دارد. سنگ قبرهای زیبا و شیرهای سنگی این گورستان بسیار دیدنی هستند که البته  در سایه بی توجهی مسئولین میراث فرهنگی این سنگ‌ها در حال ربوده شدن و شکسته شدن هستند.
 
در این گورستان قبرهایی از چندصدسال پیش وجود دارد و هنوز نیز اهالی محل اموات خود را در آنجا دفن می‌کنند.
 
شنیده شده است که شیرهای سنگی تاریخی در قبرستان قدیمی ایذه همچنان میان غفلت و بی‌توجهی مسئولان هر روز نابود می‌شوند و کسی در این باره ابراز نگرانی و احساس مسئولیت نمی‌کند.
 
این شیرهای سنگی در سه کیلومتری شرق ایذه و در مقبره‌ای موسوم به قبرستان شهسوار که در محوطه‌ای سرسبز و چشم‌نواز به حال خود رهاشده است. شیرهایی که نماد شمشیر بر آنها هک و آیات قرآنی نیز بر روی قبرها نگاشته شده است.
شیرهای سنگی که مردم قوم بختیاری بر سر آرامگاه بزرگان ایل می‌گذارند یکی از نمونه‌های پایبندی به شیوه‌های کهن ایرانی در ارج نهادن به بزرگان است که بدون کم و کاستی از راه پر پیچ و خم تاریخ گذر کرده و تا امروز در زندگی و رسوم مردم بختیاری جایگاه خویش را استوار نگاه داشته است.
 
 
به گفته مشاور مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری این استان، فراوانی شیرهای سنگی گویا از بین رفتنشان را امری عادی جلوه داده است. شیرهای سنگی قابل جابجایی و در معرض تخریب هستند، بسیاری از این شیرها به سرقت رفته و شماری هم شکسته شده‌اند.
 
کثرت این شیرهای سنگی موجب عدم آگاهی از شمارش آنها شده است هر چند که این نمادهای تاریخی حتی درفهرست آثار ملی کشور نیز ثبت نشده است.
باید تاکید کرد این آثار مهم تاریخی حلقه اتصال یک ملت با تاریخی چند هزار ساله است که لازم است مسئولین میراث فرهنگی نگاه جدی تری نسبت به حفظ این آثار داشته باشند.
 
به طور حتم اگر تعداد انگشت شماری از این شیرهای سنگی در جایی دیگر بود، متولیان امر و مسئولین آن امنیت لازم را تأمین می‌کردند و ضمن ساخت مراکز تفریحی و هتل، هزاران نفر را به بهانه بازدید از این نمادهای تاریخ ساز جذب می‌کردند اما این در حالی است که در کشور ما با وجود بهره مندی از ژئوپلیتیک کافی و وافی، نمادها و آثار تاریخی در سایه بی توجهی مسئولان و متولیان امر نابود می‌شود.
 
شاید آنقدری که مردم عادی دغدغه آسیب رساندن به آثار تاریخی را دارند، مسئولین میراث فرهنگی هم داشتند، وضعیت تفاوت پیدا می‌کرد که البته این در حالی است همواره بی توجهی مسئولان میراث فرهنگی نسبت به حفظ آثار تاریخی در بسیاری از موارد دیده شده تا جایی که با سرچ کلمات ساده "بی توجهی میراث فرهنگی"، اخبار مختلف از کم کاری این سازمان در حوزه‌های مختلف به چشم می‌خورد.
 
پر واضح است که حفظ آثار تاریخی هزارساله ایرانیان در مقطع کنونی به جهت شناخت نقش و جایگاه در تاریخ، گنجینه ای ارزشمند است که همت والای مسئولین میراث فرهنگی در راستای مرمت و حفاظت را می‌طلبد که اگر در این راستا مسئولین مربوطه تکانی به خود ندهند ابنیه تاریخی این کشور که پرچمدار فرهنگی غنی، اصیل و چند هزار ساله است به سادگی از بین می‌رود.
 
نکته جالب توجه آنجایی است که در بسیاری از موارد با وجود انتقادات مختلف در مورد از بین رفتن آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی با اطلاع یافتن از این موضوع هم وارد ماجرا نمی‌شود و ظاهراً بی توجهی مسئولان فرهنگی نسبت به حفظ ابنیه تاریخی کشورمان تمامی ندارد.




94/4/9 - 19:59 - 2015-6-30 19:59:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن