محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852360749
بحران آب ایران با نابودی قنات و ظهور چاههای آب
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: پانا بحران آب را در تاریخ کشور رصد کرد؛ بحران آب ایران با نابودی قنات و ظهور چاههای آب خبرگزاری پانا: یک کارشناس تاریخ و فعال حوزه انرژی با تحلیلی بر وضعیت بحران آب در تاریخ و تمدن ایران اظهار کرد: در گذشته قنات ها آب را از سرچشمه کوه ها به زمین های کشاورزی می رساند و با پیدایش چاه های آب منابع آب های زیر زمینی دچار بحران شد.
۱۳۹۴ جمعه ۱۲ تير ساعت 05:06
محمد علی سیفی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا با تشریح سابقه تاریخی وضعیت منابع آبی در کشور و میزان بارندگی ها و خشکسالی ها و قحطی های یکصد سال اخیر عنوان کرد: در چهار دهه اخیر ظهور چاه های آب و رشد روز افزون آن موجب برداشت بی رویه آب از آب خوان های کشور –آب های زیر زمینی- شد به نحوی که 110 میلیارد متر مکعب آب از منابع آب های استاتیک برداشت غیر مجاز و خارج از حد استاندارد طبیعت آب خوان ها برداشت شد.
وی خاطر نشان کرد: مسأله آب در طول تاریخ حیات بشر به عنوان مایه حیات موضوع مهم و قابل توجهی بوده و آب پدیده ای قائم و زاده اقلیم است و هر اقلیمی ویژگی و ساختار خودش را دارد لذا میزان آب در هر اقلیم متکی بر باران های هر منطقه ای است.
این کارشناس تاریخ با اشاره به اهمیت آب شیرین گفت: به صورت ویژه آب های شیرین حاصل نزولات آسمانی است همواره یکی از عمده مسائل زندگی بشر بوده تا با میزان بارندگی های اقلیم بتواند زندگی خود را مدیریت کند.
سیفی ضمن تشریح جغرافیای کشورمان ادامه داد: سرزمین ایران اسلامی و یا ایران بزرگ –فلات ایران- از گذشته در شمال خود دشت عظیم قره قون واقع در ترکمنستان را دارا بوده همچنین در نواحی جنوب دشت وسیع خراسان بزرگ را شامل می شده که تا منطقه ای از افغانستان بخش عظیمی از خراسان بزرگ ادامه داشته است.
وی افزود: دشت خراسان بزرگ به منطقه سیستان و بلوچستان منتهی می شد و به منطقه کویری و جنوب ایران زمین ختم می شد.
این کارشناس تاریخ به مناطق شمالی و مرکزی چون تهران، البرز و اصفهان اشاره کرد و گفت: منطقه غرب کشور نیز شامل سلسله جبال زاگرس بود که شمال البرز از اقلیمی خاص برخوردار است و جنوب آن در حاشیه کوهستانی نوع دیگری از اقلیم را داراست که شامل مناطق سمنان و دامغان است و وقتی به جنوب دامغان می رسیم به کویر ایران نزدیک شدیم کویری که گرم ترین و سوزاننده ترین کویر جهان کویر لوت ایران است.
آب در تاریخ 12 هزار ساله ایران همواره مهم بوده
سیفی در ادامه تشریح اقلیم متنوع و کویری کشور که چندین هزار کیلومتر وسعت دارد تصریح کرد: گذشته دور تاریخی در اقلیم ایران نشان می دهد مسأله حیاتی در این سرزمین همواره آب بوده است.
وی با بیان اینکه مستندات تاریخی از 12 هزار سال قبل نشان می دهد آب همواره در ایران حائز اهمیت بوده، گفت: نزول باران در تاریخ آبی کشور بسیار مهم بوده و این در این جمله نمود دارد که اگر باران به کوهستان نبارد به سالی دجله گرد خشک رودی و این به معنای آن است که اگر حتی سالی باران نمی بارید دجله با آن عظمت به رودی خشک تبدیل می شد.
این کارشناس تاریخ با ذکر اینکه سرچشمه رودخانه بزرگی چون کارون، زردکوه بختیاری است، اظهار کرد: سفید رود از کوه های زاگرس سرچشمه گرفته و بسیاری از رودخانه ها از کوه های زاگرس منطقه دماوند آغاز شده و سپس به آبهای قره سوی کرمانشاه و سپس به آبهای منطقه لرستان و در نهایت به کرخه رود پیوند می خورد و از آنجا وارد هویزه و حورالعظیم می شد.
سیفی خاطر نشان کرد: در ایران چند نقطه مهم وجود داشته که به عنوان ذخایر در طول تاریخ به ایران کمک کرده از جمله آنها زردکوه که به بانک برف ایران مشهور است و هم اکنون سرچشمه زاینده رود و سپس کارون و بخش وسیعی از دیگر رودخانه های دیگر است و در منطقه زرد کوه نزولات برف سنگین و باران به علاوه منطقه بختیاری یک مرکز آبی کشور را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: دیگر منطقه آبی کشور در سلسله جبال البرز است که بخش شمالی آن به دریای خزر می ریزد و بخش جنوبی آن رودخانه های کرج و جاجرود با به سمت ورامین سوق می دهد و در بخشی به رود لار می ریزد و مجدد به شمال کشور باز می گردد ضمن آنکه رود کرج نیز در گذشته تا منطقه قم و دشت وسیع فشافویه و شهریار ادامه داشت و این مناطق را سیرآب می کرد.
قنات ها آب را از کوه ها به زمین های کشاورزی می رساندند
این کارشاس تاریخ در بخشی از این گفت و گو به اهمیت تاریخی آب اشاره کرد و گفت: از آنجائیکه مسأله آب همواره مهم بوده لذا سلسله قنوات در کشور ایجاد شد و قنوات بسیاری توسط مالکین و مردم در مناطق مختلف ایجاد می شد که به عنوان ثروت های منطقه ای آب موجود منطقه را با مدیریت به زمین های حاصل خیز می رساندند و زمین های کشاورزی را با سلسله سیستم های منظمی در سیستم توزیع آب تحت زراعت های مورد نیاز و مقتضی قرار می دادند.
سیفی منطقه خوزستان را بزرگترین دشت آبی کشور دانست و اظهار کرد: ایجاد سد بر روی رودهای این منطقه موجب ظهور تمدن های مهمی شده بود مانند تمدن انشان، تمدن کوشانیان، تمدن ایلامیان و تمدن پارس که به نوعی زائیده آبی بوده که در دشت خوزستان وجود داشته و حاصل رودها و سدهای دز و کارون و کرخه بوده است.
وی در ادامه منطقه همدان و الوند کوه را دیگر منطقه و سومین و آخرین منطقه آبی کشور معرفی کرد و افزود: همچنین در آذربایجانات نیز مناطق سهند و سبلان و دریاچه ارومیه را داشتیم و همچنان مناطق بسیار زیبایی در آن نواحی و منطقه کوهستانی اردبیل موجود است و نزولات آسمانی فراوانی دارد و آبادانی را موجب شده است.
ظهور چاه و انقراض قنات ها بحران آب را کلید زد/40 سال قبل در عمق 10 متری آب بود
این کارشناس تاریخ به رخداد تاریخی در 40 تا 45 سال گذشته اشاره کرد و گفت: شرکت هایی در ایران جایگزینی چاه های آب و قنوات را سازماندهی می کنند لذا شرکت به نام اسفندیاری حدود 40 سال گذشته سیستم احداث چاه و آبیاری مدرن را ترویج داد و این مورد را به خاطر دارم به نحوی که در ابتدا چاه ها به عمق 10 تا 15 متری به آب می رسید در حالیکه هم اکنون به متوسط 100 متر عمق رسیده و در چهار دهه توسعه و کسترش چاه های آب مجاز و غیر مجاز موجب شده تا حفاری چاه ها و تجهیز آنها به موتورهای دیزلی و سپس رواج موتورهای چاه برقی آب بسیاری به دشت ها وارد شد.
سیفی عنوان کرد: 200 دشت در ایران وجود داشت که تأمین نیاز خوراک و کشاورزی در آنها با تأمین آب از نزولات آسمانی و سر منشاء های کوهستانی صورت می گرفت و طبق مستندات تاریخی همواره بر سابقه خشکسالی تکیه می شده و این بحران موجب واهمه پادشاهان و مردم بوده و دعای کورش کبیر که سرزمین ایران را دو چیز دور می خواهد یکی دروغ و دیگری خشکسالی دلالت بر این مهم دارد.
ایران خشکسالی های متعدد داشته است/جمعیت کشور در 30 سال دو برابر شده
وی یادآورد شد: به گواه تاریخ در دوره های ایران دچار خشکسالی شده و مردم به علت کمی بارش دوران سختی را می گذارنند و در زمان حاضر نیز نیاز کشور بارش متوسط 300 میلی متر است در حالیکه این میزان بسیار کاهش یافته و ذخایر آبی نیز بسیار کاهش یافته در حالیکه استحصال آب های زیر زمینی به نوعی سهل اما جایگزینی آن در طبعت و نفوذ آن بسیار سخت و دشوار است.
این کارشناس تاریخ با تأکید بر اینکه ذخایر آبی در سفره های زیر زمینی ذخایری هزاران ساله بوده است گفت: در گذشته احداث قنات ها موجب شد تا آبهایی در چاه های مادر در کوه ها اخذ شود و در مسیر هدایت شده به زمین های مناسب کشت ظهور یابد در حالیکه چاه اینگونه عمل نمی کند و کیفیت آب چاه نیز بسیار متفاوت است.
سیفی همچنین به اهمیت ذخایر آبهای شیرین برای تأمین زندگی بشر اشاره و اظهار کرد: تأمین نیاز شرب، بهداشت و کشاورزی با آبهای شیرین صورت می گیرد و در زمان حاضر نیاز صنعت و نیروگاهی نیز به این نیاز افزوده شده که با افزایش جمعیت از 30 میلیون نفر به 75 میلیون در فاصله کمتر از 35 سال نیاز کشور به آب شیرین دو برابر شده و ظهرو صنایع و نیاز به انرژی برق موجب به شده مصرف آب در تمام امور بیشتر شود.
آب در محل نزول آن مهار شود/سیلاب ها خسارت بار اند
وی به نیاز روزانه هر فرد به آب و تأمین آب کشاورزی برای محصولاتی با نیاز آبی بالا نیز به عنوان عوامل افزاینده مصرف آب در دهه های اخیر اشاره کرد و گفت: بسیاری از محصولات کشاورزی مصرف آب بالایی دارند و صادرات بسیاری از این محصولات موجب خروج آب قابل توجهی از کشور می شود و به این ترتیب کاهش آب های زیر زمینی را در پی خواهیم داشت هر چند در مقاطعی سدها به کمک ذخایر آبی کشور آمدند و این پیرو یک قانون است که مهار آب در محل نزولات آسمانی است چرا که اگر در همان محل مدیریت نشود سیلاب ها و طغیان آب موجب بروز خسارت می شوند.
این کارشناس تاریخ ادامه داد: درحال حاضر تمام کشورهای دنیا به دنبال آب هستند و جنگ آب در پیش است و راهکارهایی چون کنترل برداشت آبهای زیر زمینی و افزایش سطح آب در این منابع طی سالهای آتی و کشت و زرع مناسب می تواند در این شرایط راهگشا باشد ضمن آنکه توجه به نظر کارشناسان خُبره مانند اظهار نظرهای پروفسور کردوانی می تواند کشور را از بحران آب نجات دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
بحران آب به فلات مرکزی ایران رسید/ آغاز بستن چاههای غیرمجاز
بحران آب به فلات مرکزی ایران رسید آغاز بستن چاههای غیرمجاز شناسهٔ خبر 2780824 - شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۰ اقتصاد > انرژی یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام اجرای طرح بستن چاه های غیرمجاز گفت بحران آب از طریق زاینده رود به فلات مرکزی ایران رسید به گزارش خبرگزاری مهر مستشدید وضعیت بحران آبی در پایتخت |اخبار ایران و جهان
تشدید وضعیت بحران آبی در پایتخت مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران گفت میزان بارندگی پایتخت از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهرماه ۱۳۹۳ تا کنون بالغ بر ۲۶۶ میلیمتر بوده که در مقایسه با آمار درازمدت ۴۶ ساله که نرمال آن ۳۳۰ میلیمتر است ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد کد خبر ۵۱۳۵۸۸ تاظهور پدیده «بابک زنجانی» با فروش نفت ایران چه کرد؟
تراز سه سال پس از تصمیم دولت دهم برای واگذاری بخشی از صادرات نفت به بخش خصوصی و توقف اجرای این تصمیم در دولت یازدهم باز هم شایعاتی مبنی بر حضور واسطه های ایرانی و خارجی درمسیر فروش نفت ایران به گوش می رسد به گزارش تراز ماجرای فروش نفت توسط دلالان بخش خصوصی از زمانی شروع یا حدبحران آب به فلات مرکزی ایران رسید
بحران آب به فلات مرکزی ایران رسید خبرگزاری پانا یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام اجرای طرح بستن چاه های غیرمجاز گفت بحران آب از طریق زاینده رود به فلات مرکزی ایران رسید ۱۳۹۴ يکشنبه ۳۱ خرداد ساعت 09 01 به گزارش خبرگزاری پانا مسعود میرمحمدصادقی با اشاره به وضعیت آب و بحرانکمبود شدید آب در جنوب ایران/ بحران آب به خلیج فارس رسید
کمبود شدید آب در جنوب ایران بحران آب به خلیج فارس رسید شناسهٔ خبر 2782006 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۵۱ اقتصاد > انرژی معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه در برخی شهرهای جنوب کشور کمبود شدید آب وجود دارد گفت اعتبارات احیای ذخایر زیرزمینی آب کشور ۲۴ برابر افزایش یافت به گزارش خبعضويت بيمه ايران در ستاد بحران استان سيستان و بلوچستان
۹ تير ۱۳۹۴ ۱۵ ۲۸ب ظ عضويت بيمه ايران در ستاد بحران استان سيستان و بلوچستان موج - در تازه ترين جلسه ستاد مديريت بحران و حوادث غيرمترقبه استان سيستان و بلوچستان اعضا به عضويت بيمه ايران در اين ستاد راي دادند و اين شرکت به عضويت ستاد بحران استان ياد شده در آمد به گزارش خبرگزاري مظهور پدیده «بابک زنجانی» با فروش نفت ایران چه کرد؟/ پرسشی که بخش خصوصی با آن درگیر است
ظهور پدیده بابک زنجانی با فروش نفت ایران چه کرد پرسشی که بخش خصوصی با آن درگیر است اقتصاد > انرژی - سه سال پس از تصمیم دولت دهم برای واگذاری بخشی از صادرات نفت به بخش خصوصی و توقف اجرای این تصمیم در دولت یازدهم باز هم شایعاتی مبنی بر حضور واسطه های ایرانی و خارجیگزارش مرکز پژوهشها ازنابودی ذخایر آب/ در وضعیت بحرانی قرار داریم
گزارش مرکز پژوهشها ازنابودی ذخایر آب در وضعیت بحرانی قرار داریم شناسهٔ خبر 2788517 - شنبه ۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۲۷ اقتصاد > انرژی مرکز پژوهشهای مجلس با ارائه تحلیلی از وضعیت منابع آب کشور اعلام کرد تعداد دشتهای ممنوعه از ۱۵ دشت در سال ۴۷ به ۳۱۹ دشت در سال ۹۳ افزایش یافته استرابرت کاپلان: بحران یونان در کنار تفوق ایران و ظهور چین میتواند باعث افول قدرت آمریکا شود
رابرت کاپلان بحران یونان در کنار تفوق ایران و ظهور چین میتواند باعث افول قدرت آمریکا شودرابرت کاپلان در یادداشتی در والاستریت ژورنال تأکید کرد با توجه به اهمیت ژئوپولتیک یونان در اروپا خروج این کشور از حوزه یورو در کنار تفوق و برتری ایران در خلیج فارس و ظهور چین به عنوان یکآغاز «مرگ زمین» در ایران/ وضعیت بحرانی آب در کشور
آغاز مرگ زمین در ایران وضعیت بحرانی آب در کشور شناسهٔ خبر 2785910 - سهشنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۸ جامعه > محیط زیست مدیر کل دفتر حفاظت از منابع آب کشور گفت آب های زیرزمینی شرایط خوبی ندارند بسیاری از چاه ها دچار افت سطح آب شده و تبعات آن به صورت نشست زمین که به آن مرگ زمینبروز ریزگردها پدیده نوظهوری در کشور است |اخبار ایران و جهان
بروز ریزگردها پدیده نوظهوری در کشور است کد خبر ۵۱۰۷۹۶ تاریخ انتشار ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۲ - 21 June 2015 عضو ناظر مجلس در شورای عالی حفاظت از محیط زیست با انتقاد از خسارت عوامل محیط زیستی به سلامت و اقتصاد کشور گفت متاسفانه مدیریت نادرست منابع آب و عدم انجام مطالعات زیست محیطعرصه کشاورزی همچنان درگیر بحران کمآبی است |اخبار ایران و جهان
عرصه کشاورزی همچنان درگیر بحران کمآبی است کد خبر ۵۱۱۹۰۲ تاریخ انتشار ۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۶ ۳۴ - 25 June 2015 عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی کشاورزان در مواجهه با کم آبی از عدم توجه کافی به ایجاد زیرساختهای لازم انتقاد کرد رحمتروایت عکاس بحران از گردشگری ایران/ آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند
گفتگوی مهر با خبرنگار و عکاس بحران در ژاپن روایت عکاس بحران از گردشگری ایران آلپ و کوه گل شبیه به هم هستند شناسهٔ خبر 2782867 - شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۸ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری عکاس و خبرنگار ایرانی مقیم ژاپن که به واسطه گزارشهایش از اتفاقات ناگوار جهانی شهرت داردکمک ایران به عراق باعث نابودی داعش می شود
حیدر العبادی در دیدار با روحانی کمک ایران به عراق باعث نابودی داعش می شود رییس جمهوری در دیدار نخستوزیر عراق روابط تهران – بغداد را روابطی راهبردی دانست و تصریح کرد بیشک بار اصلی مسوولیت مبارزه با تروریسم و شکست نهایی آنها بر دوش ملت و ارتش عراق است در عین حال مردم و دولت انماينده سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد درباره بحران کمبود غذا در يمن هشدار داد |اخبار ایران و جهان
نماينده سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد درباره بحران کمبود غذا در يمن هشدار داد گزارش جدید مشترک که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد برنامه جهانی غذا و وزارت برنامه ریزی و همکاری بین المللی یمن شمار یمنی هایی که نیاز فوری به کمک های غذایی دارند را شش میلیون نفر بر شمردمذاکرات روسیه و عمان برای حل بحران یمن |اخبار ایران و جهان
مذاکرات روسیه و عمان برای حل بحران یمن کد خبر ۵۱۱۴۱۶ تاریخ انتشار ۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۹ ۲۳ - 23 June 2015 معاون وزیر امور خارجه روسیه و سفیر سلطان نشین عمان اوضاع خاورمیانه و حل بحران یمن را مورد بحث و بررسی قرار دادند به گزارش تابناک میخائیل بوگدانف معاون وزیر خارجه و فرستمدیرعامل تراکتورسازی ایران مطرح کرد انباشت محصول در انبارهای تراکتورسازی/ مشکل قطعهسازان به مرحله بحرانی رسید
مدیرعامل تراکتورسازی ایران مطرح کردانباشت محصول در انبارهای تراکتورسازی مشکل قطعهسازان به مرحله بحرانی رسیده استمدیرعامل تراکتورسازی ایران گفت تراکتورسازی با انباشت محصول در انبار و عدم فروش به موقع تراکتور مواجه است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز ابوالفتح ابراهیمی ظهر امرو-
اقتصادی
پربازدیدترینها