واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دارند قمپز در نميكنند!
نویسنده : اولاد آدم
يك مراسمي بود كه اولاد آدم دوست داشت برود و ببيند. يعني دوست داشت اطلاعاتي در آن خصوص داشته باشد. يعني در عصر ارتباطات دوست داشت كه بداند اين مراسم بهرهبرداري از پروژه ارتقاي ظرفيت شبكه ارتباطي كشور چيست؟ بالاخره اولاد آدم هم از پيشرفت كشور ذوق ميكند. بله! ميخواستم تا آستانه ذوقمرگي بروم و آدرنالينم را افزايش دهم كه امكانات مهيا شد و شاهد از غيب رسيد. يهويي اولاد آدم فهميد كه معاون اول رئيسجمهور در مراسم بوده و قطعاً حرفهاي او را ميتواند بخواند و بفهمد كه چه خبر بوده و پروژه ارتقاي ظرفيت چه ميكند؟ سرعت اينترنت را بالا ميبرد؟ پايين ميبرد؟ امكانات جديدي به تو ميدهد؟ امكانات قديمت را لاپوشاني ميكند؟ ظرفيت خودت را بايد بالاببري؟ پول بيشتري بايد بدهي؟ چه؟ بالاخره از افغانستان سرتر ميشويم يا نه؟ اصلاً زبانم لال، ارتباطات خوب است يا بد؟
خب از آنجايي كه لابد سخنان جهانگيري راهگشاست، اولاد آدم با ذرهبين مثل بختك افتاد روي سخنراني ايشان. قطعاً قبول خواهيد كرد كه كشفيات اولاد آدم ميتواند در دسترس همگان قرار بگيرد و موضوع لاينحل باقي نماند تا محتاج يكي مانند ارشميدس نشويم كه از داخل خزينه لخت بپرد وسط خيابان و بگويد: يافتم! يافتم!... اسحاق جهانگيري در سخناني در اين مراسم گفت: از همكاران عزيز در وزارت ارتباطات و شركت زيرساخت ارتباطات به خاطر كارهاي بزرگي كه دارند انجام ميدهند و همچنين كار ارزشمندي كه امروز به ملت ايران تقديم كردند، تشكر ميكنم. او ادامه داد: همان طور كه در اين مراسم گفته شد در مدت كوتاهي با كار ارزشمندي كه توسط كارشناسان و مهندسان اين شركت انجام شده، توانستهاند كار بزرگي انجام دهند.
پس كار بزرگ بوده است و كوچك نبوده است. مدت كوتاه بوده است و طولاني نبوده است. در ضمن بابتش پول دادهاند پس ارزشمند بوده و هر چه بيشتر پول داده باشند، ارزشمندتر ميشود و دست آخر اينكه مهندسان هم در آن نقش داشتهاند! كدام كار است كه هم بزرگ باشد، هم كوتاه و ارزشمند و هم مهندسي؟ نكند همين موضوع اختلال شبكههاي اجتماعي اسمش شده است پروژه ارتقاي ظرفيت شبكه ارتباطي؟ نكند پارازيت است! نكند...
اگر اجازه بدهيد يكبار ديگر در پالايش تفكرات نظري جهانگيري در خصوص اين كار عملي، تدقيق كنم تا خداي نكرده اسباب تكدر كسي را بهوجود نياورم؛... بله! كل اطلاعات سخنان جهانگيري همين بود. البته او يك صحبتهايي هم كرده كه انگار طالعبيني بايد باشد. در مورد آينده... مثلاً گفته ما دنبال اين هستيم كه دولت الكترونيك را در كشور مستقر كنيم. مردمي كه ميتوانند با يك موبايل كارهايشان را انجام دهند چرا بايد سرگردان شوند؟ اما معلوم نيست كه اين صحبتها ربطي به اين مراسم داشته يا نه؟ او حتي گفته اگر 100 هزار شغل در اين بخش در يك سال ايجاد شود كار فوقالعادهاي انجام شده است. او در آخر هم گفته بخش زيادي از كارهايي كه شما انجام ميدهيد وعدههايي است كه رئيسجمهور به مردم داده است.
فكر نكنيد كه اولاد آدم منظورش اين است كه فلاني دارد قمپز در ميكند. اولاد آدم مطمئن است كه اينطور نيست. يعني اگر شما ريشه قمپز در كردن را بدانيد، قطعاً متوجه خواهيد شد كه اولاد آدم اين منظور را نداشته و فقط ميخواسته بداند آن پيام وايبري كه پسرخالهاش برايش پريروز فرستاده، چه زماني در گوشي موبايلش دانلود ميشود؟ اولاد آدم ميخواهد بداند بالاخره مهماني افطار پسرخاله ديشب بوده كه بايد ميرفته يا نه؟
اصلاً برايتان مينويسم كه قمپز در كردن كجا بهكار ميرود تا در اين مورد خاص به كار نبريد! آدمي ذاتاً خوش دارد كه از خود تعريف كند و به بعضي از اعمال و رفتار خود جنبه شاهكار و پهلواني بدهد و گمان ميبرد اگرحرفهاي گنده بزند و كارهاي مهمي را بر خلاف حقيقت به خود نسبت دهد حقيقت مطلب هميشه مكتوم ميماند و رازش از پرده بيرون نميافتد در حالي كه چنين نيست. اينجاست كه حاضران مجلس و شنوندگان به يكديگر چشمك ميزنند و ميگويند: دارد قمپز در ميكند. يعني بشنو و باور مكن.
اگرچه قمپز لغت تركي است و در لغتنامه دهخدا به معني آلتي موسيقي از ذوات الاوتار است اما بر اثر تحقيقات و مطالعات كافي، قمپز توپي بود كوهستاني و سرپر به نام قمپز كوهي كه دولت امپراطوري عثماني در جنگهاي با ايران مورد استفاده قرار ميداد. اين توپ اثر تخريبي نداشت زيرا گلوله در آن به كار نميرفت بلكه مقدار زيادي باروت در آن ميريختند و پارچههاي كهنه و مستعمل را با سنبه در آن به فشار جاي ميدادند و ميكوبيدند تا كاملاً سفت و محكم شود. سپس اين توپها را در مناطق كوهستاني كه موجب انعكاس و تقويت صدا ميشد به طرف دشمن آتش ميكردند. صدايي آنچنان مهيب و هولناك داشت كه تمام كوهستان را به لرزه در ميآورد و تا مدتي صحنه جنگ را تحتالشعاع قرار ميداد ولي كاري صورت نميداد زيرا گلوله نداشت. در جنگهاي اوليه بين ايران و عثماني صداي عجيب و مهيب آن در روحيه سربازان ايراني اثر ميگذاشت و از پيشروي آنان تا حدود مؤثري جلوگيري ميكرد ولي بعدها كه ايرانيان به ماهيت و توخالي بودن آن پي بردند هرگاه صداي گوشخراشش را ميشنيدند به يكديگر ميگفتند: «نترسيد قمپز درميكنند.» يعني تو خالي است و گلوله ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]