واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
موفق ترین سرمایه گذار قرن بیستم؛
توصیههای سومین میلیاردر جهان برای رسیدن به موفقیت در زندگی
مخاطب این نکات می تواند همه افراد تحصیل کرده و جوانان جویای موفقیت باشند هرچند که اهمیتی ندارد سن و سالتان چقدر است، فقط کافی است اراده کنید و پشتکار داشته باشید.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، امروزه کمتر کسی پیدا می شود که وارن بافت را نشناسد؛ او کارآفرین، بازرگان و سرمایه گذار آمریکایی است که از وی به عنوان موفق ترین سرمایه گذار قرن بیستم یاد می شود و هم اکنون پس از بیل گیتس و کارلوس اسلیم، در رتبه سوم از فهرست میلیاردرهای جهان در سال ۲۰۱۴ قرار دارد.
او مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره شرکت برکشایر هاتاوی است. فعالیت این شرکت هلدینگ و چند ملیتی، ارائه خدمات بیمه ای مانند بیمه سلامت، اموال، حوادث… است. این شرکت در آخرین رتبه بندی انجام شده توسط مجله فوربز، در رتبه پنجم از بزرگترین شرکت های جهان قرار گرفته است.
در ادامه این مطلب، توجه شما را به توصیه های این سرمایه گذار افسانه ای برای رسیدن به موفقیت جلب می کنیم.
وارن بافت معتقد است که دو یا سه چیز برای رسیدن به موفقیت و ثروت نیاز است؛ او از اینکه تجربیات گرانبهایش را در اختیار افرادی قرار دهد که به راه و روشش علاقمندند، هیچ ابایی ندارد. مخاطب این نکات می تواند همه افراد تحصیل کرده و جوانان جویای موفقیت باشند هرچند که اهمیتی ندارد سن و سالتان چقدر است، فقط کافی است اراده کنید و پشتکار داشته باشید. این نکات عبارتند از:
۱- قبل از هر چیز، روی خودتان سرمایه گذاری کنید
وارن بافت در برنامه صبحگاهی صبح بخیر آمریکا گفت: «بهترین کاری که که می توانید انجام دهید این است که روی خودتان سرمایه گذاری کنید؛ روی هر چیزی که استعدادهای شما را شکوفا می کند، برنامه ریزی داشته باشید.»
این یک توصیه بسیار عالی است؛ این سرمایه گذاری می تواند روی کسب دانش و آموزش بیشتر برای بهبود مهارتی که از قبل داشته اید یا جدیداً می خواهید آنرا یاد بگیرید، باشد یا شروع کسب و کاری که متعلق به خودتان است، باشد.
۲- در اسرع وقت عادت های بد خود را کنار بگذارید
عادت ها می توانند باعث پیروزی یا شکست شما شوند. این کارآفرین می گوید: « من افراد بسیاری را می بینم که الگوهای رفتاری بسیار مخربی دارند و به دام این عادت ها افتاده اند.»
او خطاب به دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه فلوریدا گفت: « قبل از اینکه عادت های بد بر شما غالب شوند، آنها را کنار بگذارید و سعی کنید حدالامکان آنها را به عادت های خوب و مفید برای خودتان تبدیل کنید. کسی که در سن وسال شماست، خیلی راحت تر از من می تواند از شر این عادت های مخرب خلاص شود زیرا بسیاری از این رفتارها با گذشت زمان در انسان نهادینه شده و به یک عادت همیشگی تبدیل می شوند. بنابراین تا زمانی که این عادت ها زیاد نشده اند، آنها را ترک کنید.» به قولی: سر چشمه شاید گرفتن به بیل، چو پر شد نشاید گرفتن به پیل. حتی اگر سن و سالی هم از شما گذشته باشد، اصلاً ناامید نباشید؛ شاید به ظاهر کار سختی باشد اما بدانید که عادت ها در هر مرحله از زندگی قابل تغییراند.
۳- نقاط ضعف و قدرت خود را شناسایی کنید
این سرمایه گذار می گوید: « با استفاده از تجربه و دانشی که در اختیار دارید، روی نقاط قوت و مهارت هایی که بلدید، سرمایه گذاری کنید. حواستان باشد بی گدار به آب نزنید؛ از ریسک کردن در زمینه هایی که در آن ضعف دارید یا اصلاً چیزی بلد نیستید، جداً بپرهیزید.»
او می گوید: « لازم نیست در همه چیز متخصص باشید، مهم این است که بر مهارت های خود اشراف داشته و بدانید که توانایی انجام هر کاری را دارید و سمت کدام کارها نباید بروید.»
۴- هرگز بخاطر بدست آوردن چیزهای بی ارزش ریسک نکنید
این کارآفرین در دانشگاه فلوریدا گفت: « ریسک کردن کار اشتباهی نیست، اما باید دلایل منطقی و محکمی برای آن داشته باشید. من افراد و شرکت های بسیاری را دیده ام که از روی حرص و طمع ریسک می کنند، در حالیکه باید با احتیاط و دقت بیشتری عمل می کردند. واقعاً بی معنی است اگر بخواهید بخاطر چیزی که برایتان ارزش ندارد، ریسک کنید، هرچند شانس موفقیت شما ۹۹ به ۱ باشد.»
۵- به دنبال کار مورد علاقه خود باشید
وارن بافت در همان سخنرانی افزود: « شما باید به دنبال کاری باشید که اگر روزی به ثروت هنگفتی هم رسیدید، بازهم علاقمند به ادامه همان کار باشید. باید چیزهایی را یاد بگیرید که شما را هیجان زده کرده و از سر جایتان بلند می کند؛ چیزهایی که هرگز نمی خواهید فرصت انجام آنها را از دست بدهید.»
او در ادامه اضافه کرد: « پیدا کردن کاری که به آن علاقه دارید، خیلی بهتر از انجام کاری است که صرفاً دستمزد خوبی دارد یا سبب می شود رزومه مناسبی برایتان نوشته شود.»
۶- با افرادی معاشرت کنید که شما را تشویق می کنند
وارن بافت اغلب درباره نقش یک راهنما و بالاخص نقشی که مربی خودش بنجامین گراهام، استاد فقید دانشگاه کلمبیا در زندگی اش بازی کرد، سخن می گفت. اما فراتر از اینها او به دانشجویان توصیه می کرد با افرادی معاشرت کنند که توانایی و استعدادشان را تحسین کرده و آنها را به سمت پیشرفت های بیشتر ترغیب کنند. او می گفت: « افرادی را به عنوان همکار یا شریک انتخاب کنید که اخلاق بهتری از خودتان دارند.»
۷- ترس به دلتان راه ندید
این شخصیت برجسته می گوید: « هیچگاه اجازه ندهید ترستان شما را از انجام کاری باز دارد، مخصوصاً چیزهایی که می دانید با انجام آنها به موفقیت های بیشتری خواهید رسید.»
البته مخاطب این سخن وارن بافت خودش بود؛ زیرا وی در ابتدا ترس وحشتناکی از صحبت در میان جمع داشت و به همین خاطر، برای تقویت این مهارت در دوره آموزشی دیل کارنگی، سخنران مشهور آمریکایی نیز شرکت کرده بود؛ و هم اکنون او یکی از سخنرانان مشهور دنیا محسوب می شود.
قرار نیست کار خاصی انجام دهید اما اگر از انجام بعضی چیزها می ترسید یا اینکه می دانید در بعضی جاها نقطه ضعفی دارید، آنچه که باید انجام دهید تلاش کردن است تا بتوانید روز به روز پیشرفت کرده و آنها را بهتر و راحت تر انجام دهید.
۸- وقت شما یک منبع گرانبهاست، به نحو احسن از آن استفاده کنید
یکبار بیل گیتس، مدیر عامل شرکت مایکروسافت در جایی گفته بود که نحوه استفاده درست از وقتش را مدیون درسی است که از وارن بافت یاد گرفته است. هرکس در طی روز فقط ۲۴ ساعت وقت دارد و این موضوع همواره برای وارن بافت، بسیار مهم و جذاب بوده است. او به خودش این اجازه را نمی دهد که روزش را با شرکت در جلسات بی فایده پر کند. حتی اگر یک بیلیونر هم باشید، نباید این کار را بکنید.
۹- دست رد به فرصت های بزرگ نزنید
اگرچه شاید بسیاری از توصیه های این سرمایه گذار کهنه کار ، سنتی و محافظه کارانه به نظر برسد اما به یاد داشته باشید او فردی است که به شدت معتقد است که باید فرصت های خوب را دو دستی چنگ زد. او در یک سخنرانی در ایالت جورجیا گفته بود:
« باید فرصت های خوب در زندگی را کشف و از آنها استفاده کرد. ما فرصت انجام خیلی از چیزها را نداریم؛ به همین دلیل است که اگر شانس انجام یک کار خوب و مناسب برایمان پیدا شد، باید با تمام تلاش خود را برای انجام آن بکنیم؛ اگرچه شاید انجام چنین کاری در مقیاس کوچک باشد اما انجام ندادنش اشتباهی بزرگتر است. باید قدر چنین فرصت هایی را که برایتان پیش می آید، بدانید زیرا هرگز در زندگی با ۵۰۰ فرصت رو به رو نخواهید شد.» /راه دانا/110
۰۷/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]