واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ تير ۱۳۹۴ (۹:۵۷ق.ظ)
افزايش 300 درصدي سرمايه گذاري خارجي در ايران موج - سازمان سرمايه گذاري خارجي اعلام کرد: حجم سرمايه گذاري هاي تاييد شده و مصوب توسط سازمان سرمايه گذاري و کمک هاي اقتصادي و فني ايران تحت پوشش قانون تشويق و حمايت سرمايه گذاري خارجي در سه ماهه اول سال 1394 به سه ميليارد دلار رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين رقم، رشد 3 برابري را نسبت به کل حجم سرمايه گذاري هاي سال قبل نشان مي دهد و اين در حالي است که هنوز تحريم هاي ظالمانه عليه ملت ايران لغو نشده و کماکان فشارهاي اقتصادي بر ايران ادامه دارد.
براساس اين گزارش همچنين طي دو سال گذشته اقدامات وسيع صورت پذيرفته در حوزه هاي مختلف اقتصادي و سياسي به همراه ثبات به وجود آمده در نظام اقتصادي کشور و افزايش اعتبار سياسي و مناسبات بين المللي جمهوري اسلامي ايران موجب شده که در ماههاي اوليه سال 2015 درخواست هاي متعددي از سوي سرمايه گذاران کشورهاي مختلف مطرح و هيات هاي گوناگوني براي بررسي سرمايه گذاري در پروژه هاي مدنظر به کشور سفر و با دستگاه هاي اجرايي ذيربط مذاکره کنند.
اين گزارش حاکي است، بر اساس گزارش آنکتاد، جمهوري اسلامي ايران علي رغم کليه مسائل و مشکلات ناشي از تحريم هاي ظالمانه بين المللي؛ بويژه تحريم هاي بانکي و همچنين علي رغم خروج شرکت هاي خارجي طي سال هاي 2009 - 2012 توانسته در سال 2014 بيش از دو ميليارد و 105ميليون دلار سرمايه گذاري مستقيم خارجي جذب نمايد.
اين گزارش مي افزايد: نه تنها آمار مربوط به کشورمان ارتباط مستقيم به بعد يا قبل از مذاکرات ژنو ندارد، بلکه به خوبي مشاهده مي شود که کاهش سرمايه گذاري خارجي در ايران از اواخر سال 2012 و قبل از فعاليت دولت فعلي آغاز شده است.
بر اساس آمارهاي ارائه شده در گزارش آنکتاد و جداول پيوست آن، توجه به اين نکته ضروريست که بر اساس همين گزارش، مجموعه سرمايه گذاري هاي مستقيم خارجي صورت پذيرفته در جهان در سال 2014 بالغ بر 1،23 تريليون دلار بوده که نسبت به سال ما قبل 16.4درصد کاهش را به خاطر عدم ثبات اقتصاد جهاني، عدم اطمينان استراتژي هاي اتخاذ شده توسط کشورها براي سرمايه گذاران و ريسک هاي سياسي نشان مي دهد.
بر اساس گزارش مذکور، کشورهاي غرب آسيا براي ششمين سال متوالي به خاطر وخيم تر شدن وضعيت امنيت منطقه با کاهش سرمايه گذاري مستقيم خارجي روبرو بوده اند که در نتيجه آن رتبه فدراسيون روسيه هم از مقام پنجم به شانزدهم (70درصد کاهش در جذب سرمايه گذاري خارجي) تنزل يافته است.
اين گزارش مي افزايد: علاوه بر کشورهاي غرب آسيا و روسيه، کشور آمريکا با بيش از 60 درصد کاهش در جذب سرمايه گذاري خارجي مواجه شده که اين کاهش ها در کشورهاي فوق و ساير کشورها با کاهش رو به رو شده اند و اين در حالي است که خيلي از اين کشورها با مشکلاتي که کشورمان در عرصه هاي بين المللي با آن ها رو به رو بوده، مواجه نبوده اند.
بر اساس اين گزارش، اگرچه اين رقم با ظرفيت و توانمندي هاي اقتصاد کشور متناسب نيست اما بايد يادآور شد که ريشه هاي اصلي کاهش سرمايه گذاري هاي خارجي در سال هاي گذشته به عواملي برمي گردد که در يک دهه اخير در اقتصاد ايران شکل گرفته است؛ علاوه بر آن عمده ارقام سرمايه گذاري خارجي جذب شده در سال هاي 2008 - 2012 مربوط به بخش نفت و گاز و يا سرمايه گذاري هاي مصوب سال هاي قبل از 2008بوده است.
بر اين اساس، عليرغم کاهش روند سرمايه گذاري مستقيم خارجي در سطح جهاني و همچنين وجود مشکلات موجود در مسير تامين منابع مالي بين المللي براي کشورمان، دولت يازدهم در دو سال گذشته براي متنوع ساختن اقتصاد ملي و حضور فعالانه در اقتصاد جهاني اقدامات متعددي را به ويژه در خصوص رفع موانع کسب و کار صورت داده که نتيجه آن يافتن جايگاه مناسب در ميان کشورهاي پذيرنده سرمايه گذاري خارجي در سال هاي آتي خواهد بود که البته اين امر مستلزم هماهنگي تمام ارکان کشور، رفع مشکلات نهادي و قانوني و ايجاد تحول ساختاري و بهينه سازي نظام تامين منابع مالي بين المللي به ويژه سرمايه گذاري خارجي در کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]