واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
می خواهیم علائم و نشانه های ترک سیگار را در طول هفته های اول برایتان بازگو کنیم با ما همراه باشید مرکزملی تحقیقات سیگار در آمریکا سالانه افراد زیادی اقدام به ترک سیگار می کنند اما برخی از آنها دوباره این عادت مضر را از سر می گیرند. افراد سیگاری که تصمیم به ترک آن دارند درصورت آشنایی با علائم آن به خوبی می توانند برای مقابله با مشکلات آمادگی روانی لازم را به دست آورند.
محققان این مرکز می گویند 21 روز یا سه هفته طول می کشد تا بدن یک فرد سیگاری از علائم ناشی از این ماده پاک شود اما هر مرحله از ترک ویژگی هایی دارد که شناسایی آن ضروری است.
براساس این گزارش پس از چند ساعت از شروع ترک سیگار بدن انسان شروع به بهبود از تاثیرات نیکوتین می کند، فشار خون، ضربان قلب و دمای بدن انسان (در کل همه چیزهایی که بخاطر نیکوتین موجود در سیگار بالا بوده اند) شروع به کاهش کرده و به سطح سالم تری بر می گردند.
از سوی دیگر ظرفیت ریه افزایش یافته و نای آرام می شود و با این تغییرات به خون اجازه دریافت میزان بیشتری اکسیژن از ریه داده می شود.
در این گزارش به گاهشمار علائم ترک سیگار از روز سوم ترک سیگار تا روز بیست یکم اشاره شده است.
***روز سوم
بسیاری از مردم نمی دانند که نیکوتین سه روز (72 ساعت) بعد از کشیدن آخرین سیگار، بطور کامل از بدن پاک می شود.خبر بد این است که ترک سیگار درست در این زمان سخت ترین و دشوارترین کار است.
یکی از مسائلی که باید در ذهن نگاه داشت این حقیقت است که حس فیزیکی ترک نیکوتین در حقیقت با حس گرسنه بودن یکسان است و به این علت است که بسیاری از مردم زمانی که سیگار را ترک می کنند چاق می شوند زیرا آنها برای مهار میل خود به نیکوتین، غذا می خورند.
در این زمان اگر به یاد داشته باشید که روندی که در حال طی آن هستید به اندازه میلی که در ذهن است ، به انسان صدمه نمی زند گذران این مرحله به مراتب راحت تر می شود.
***روز پنجم
در روز پنجم علائم نیکوتین از بدن رفته است و به این دلیل دیگر انسان با علائم ناشی از ترک سیگار مانند سردرد یا تهوع دست و پنجه نرم نمی کند.
وجود علائم ناشی از ترک سیگار در ذهن، غلبه بر این مشکلات را کمی راحت تر نمی کند اما می تواند به انسان آرامش خیال دهد که با غلبه بر آنها می تواند خود را برای طی مراحل ترک سیگار قوی کند.
***روز چهاردهم
درست حدود دو هفته بعد از ترک سیگار انسان متوجه می شود که انجام برخی فعالیت های معمولی برای وی آسانتر شده است.
فرد متوجه می شود که دیگر بعد از بالا رفتن از پله از نفس نمی افتد و یا زمانی که با بچه ها در حیات بازی می کند خسته نمی شود.
عملکرد عادی ریه ها حدود 14 روز بعد از ترک سیگار بطور قابل توجهی بهبود می یابد ؛ و این مسئله ای است که انسان باید همواره تا آنجاییکه امکان دارد در زمانی که سیگار نمی کشد، به یاد داشته باشد.
***روز 19
از روز نوزدهم به عنوان خط نقره ای ترک سیگار یاد می شود. بیشتر علائم ناشی از ترک سیگار حدود دو هفته و نیم بعد از کشیدن آخرین سیگار بطور کامل ناپدید می شود.
این بدان معنی است که در این مرحله انسان همچنان در حال مبارزه با میل به سیگار کشیدن است اما تکرار بروز این میل کمتر شده است.
از سوی دیگر برخی محرک ها در زندگی می توانند انسان را به یاد سیگار کشیدن بیاندازد اما در این مرحله دیگر انسان با برخورد به این محرک ها لزوما به دنبال یافتن نزدیک ترین پاکت سیگار نمی رود.
فردی که تا این مرحله پیش می رود باید تقریبا مطمئن باشد که دیگر سیگاری نیست.
***روز بیست و یکم
با وجود اینکه بدن انسان مدت هاست که از اعتیاد به سیگار کشیدن رها شده است اما تا سه هفته بعد از کشیدن آخرین سیگار، ذهن انسان رسما ‘آزاد’ نمی شود.
تمام علائم ذهنی ناشی از ترک سیگار که انسان با آن مواجه می شود تا روز بیست و یکم ترک سیگار از بین می رود.
علاوه بر این حدود سه هفته تمام طول می کشد تا یک عادت جدید شکل بگیرد.
این بدان معنی است که تمامی محرک های قدیمی که انسان را به سمت سیگار کشیدن ترغیب می کند با گزینه های مثبت تری جایگزین شده اند.
خبر خوش برای این روزاست که افرادی که تا این روز را تحمل می کنند دیگر سیگاری نیستند. ایرنا
6 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]