تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834971383
قاسم یاحسینی: مردم ما در بزنگاههای تاریخی بیشتر کتاب میخوانند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کافه کتاب/ 53
قاسم یاحسینی: مردم ما در بزنگاههای تاریخی بیشتر کتاب میخوانند
وضع کتابخوانی در کشورمان مطلوب نیست، نیاز به برنامهریزی و تبلیغات تاثیرگذار در این زمینه داریم، مردم ما در بزنگاهها مثل انقلاباسلامی تمایل بیشتری به کتابخواندن و آگاهی دارند.
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران - مریم محمدی؛ سید قاسم یاحسینی متولد 1344 تاکنون 80 عنوان کتاب را در زمینههای تاریخ معاصر، جنگ و ادبیات دفاعمقدس و مطالعات بوشهرشناسی به چاپ رسانده است. نویسندگی را به شکل حرفهای از اوایل دهه 70 آغاز کرد. از آثار یاحسینی میتوان به «صد سال مطبوعات بوشهر»، «بار دیگر شریعتی»، «رئیسعلی دلواری»، «پای پیاده روی آب» و «پنهان زیر باران» اشاره کرد. همچنین كتابهای «مهمان فشنگهای جنگی» و «آخرین شلیك» از این نویسنده از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است. گفتگوی کوتاه ما با او را میخوانید:
*آقای یاحسینی چه شد که نویسنده شدید؟
من از بچگی به خوبی میدانستم که نویسنده میشوم. دلیلش هم به شرایط خانوادگی من بر میگشت. پدر من معلم بود و مادرم هم فرد باسوادی بود، در خانه ما کتابخانه کوچکی بود که بهترین کتابها از سعدی و حافظ گرفته تا کلیله و دمنه در آن قرار داشت. علاقه من به خواندن آن کتابها و آرزوی داشتن یک کتاب قطور به قلم خودم در کنار آنها باعث شد که من در سن پنجسالگی خواندن را یاد بگیرم. اولین بار حدوداً 12 ساله بودم که کتابی را نوشتم، که البته هیچوقت چاپ نشد و الان هم آن را پیدا نمیکنم. در اوایل دهه 70 بود که اولین کتاب من با عنوان «عزاداریهای نامشروع» که بازچاپی بود از اثر جلالآلاحمد به انتشار درآمد. بله من نویسندگی را در قالب حرفهای آن از دهه هفتاد شروع کردم، تا بهحال 80 عنوان کتاب را به چاپ رساندم و چیزی در حدود همین تعداد کتاب را زیر چاپ، در دست انتشار و در دست نگارش دارد.
*باتوجه به زمینه فعالیتی شما که در حوزه تاریخ شفاهی و تاریخنگاری است، مشکلاتتان در راه نشر این آثار چیست؟
متاسفانه ناشران بر روی این نوع کتابها سرمایهگذاری نمیکنند، بخشی از این حرف من به شکل کلی است یعنی اینکه به طور کلی ناشران تصور میکنند که این کتابهای تاریخ شفاهی و یا تاریخنگاریها از طرف مخاطب مورد استقبال قرار نمیگیرند، از سوی دیگر برخی دیگر از این آثار من آثاری محلی هستند که باید در منطقه بوشهر مورد حمایت برای چاپ قرار گیرند که این اتفاق باز هم نمیافتد، تا جایی که من در برههای زمانی ناامید و دلسرد شده بودم، دست از نوشتن برداشته بودم اما الان مجدداً به عرصه نویسندگی برگشتم.
*در حال حاضر مشغول نگارش چه کتابهایی هستید؟
در حال حاضر چهار کتاب را در دست نگارش دارم، «مجموعه مقالات مقاومت ضداستعماری بوشهر» که به مناسبت صدمین سالگرد رئیسعلی دلواری نوشته میشود، «جنگ لرده» که بازخوانی نقش زنان لرده در جنگ جهانی اول بوده، که این حادثه تاریخی در طول تاریخ به فراموشی سپرده شده بود. اگر که این اتفاق نمیافتاد تا الان میشد از آن چندین فیلم سینمایی ساخته شود. کتاب دیگری که در دست دارم «ذکر حمید» خاطرات زندگی رزمنده دفاع مقدس حمید دادگسترنیاست. همچنین «تاریخ زندگی شهید نادر مهدوی» که شهید شاخص سال 93 انتخاب شد. از سال 89، از سوی سپاه هرسال دو شهید مرد و زن به عنوان شهدای شاخص انتخاب میشوند که این انتخاب براساس تاثیرگذاری آنها بر روند جنگ است.
*جایگاه تاریخ شفاهی در ادبیات را بفرمایید؟ در کشور خودمان چقدر به آن اهمیت داده میشود؟
خب در کشور ما تاریخ شفاهی را تنها مربوط به تاریخ دفاع مقدس و انقلاب میدانند، در حالیکه هر آنچه که استمرار تاریخی داشته باشد میتواند مشمول تاریخنگاری شفاهی قرار گیرد. در تمامی دنیا به مقوله تاریخ شفاهی در ادبیات توجه میشود، شنیدن وقایع تاریخی از زبان کسانی که بازماندگان اصلی یک حادثه هستند. میتوانند مبنای به دستآوردن اطلاعات تاریخی باشد.
*به نظر شما چرا ما کمتر به تاریخ شفاهی اهمیت میدهیم؟ مورخ شفاهی چه باید بکند؟
به نظرم یکی از اصلیترین دلایل آشنا نبودن با مبانی تئوریک تاریخ شفاهی است. من الان درسنامه تاریخ شفاهی را در دست تالیف دارم که در آن به شکل علمی مهارت لازم برای مورخ شفاهی شدن را توضیح دادم. تاریخ شفاهی واکاوی ذهن است، مورخ تاریخ شفاهی میتواند صدق و کذب حرفها را بفهمد، به نظر من از نظر اعتبار میان سند شفاهی و سند مکتوب هیچ فاصلهای نیست. متاسفانه هنوز هم نگاه به تاریخ در کشور ما به سان همان جمله معروف است که باید صدسال از یک واقعهای بگذرد تا بتوان آن را به عنوان تاریخ آورد. در حال حاضر در کتابهای تاریخی ما نسبت به بسیاری از حوادث سکوت اختیار شده است. این درحالیاست که در نگاه پستمدرن تاریخ را به معنای اکنون و لحظه مینویسند. همین تکنولوژی که در دسترس همه قرار دارد از هر کسی یک وقایعنگار و خاطرهگو ساخته است.
*البته این هم خالی از آسیب نیست. اینکه هر کسی به قول شما وبلاگی دارد و دسترسی به ابزاری برای ثبت و ضبط؟
بله حتما اینطور است، نباید فراموش کرد که هریک از ابزارهای جدیدی که به دست یک ملت میرسد در کنار محسنات، معایبی هم دارد. به قول آنتونی گیدنر تکنولوژی بلایی را بر سر دنیا آورده که معلوم نیست مقصد نهاییاش کجاست. اما باید قبول کنیم که نمیتوان تکنولوژی را کنار گذاشت و همچنان از ابزارها و راههای سنتی استفاده کرد. باید یاد گرفت و یاد داد که به این ابزارها به عنوان فرصت نگاه کنیم و نه یک تهدید. خود من تا ده سال قبل قلم در دست داشتم و مینوشتم، بعد از مدتی قلم را دیگر ندیدم، مطالب خود را تایپ میکردم. امروز تایپ هم نمیکنم، آنچه میخواهم بیان میکنم و نرم افزار برای من تایپ میکند. خب الان این تکنولوژی به نفع من شده و یا بهضررم؟
*قطعاً به نفع شما بوده، اما عدهای از منتقدان معتقدند که فضای مجازی امروز عاملی برای کتابنخواندن شده است؟
ما به دنبال توجیه کتابنخواندن خود هستیم، ما چه حرکت فرهنگی درستی را برای کتابخوان شدن فرزندان و جوانان خود انجام دادیم. خانهها که کوچک شدند اول کتابخانه را حذف کردیم، در کنار هدایا و تسهیلات رفاهی به کارمندان چه زمانی چند جلد کتاب به آنها اهدا کردیم، متاسفانه با شعار دادن و انجام برخی کارها در کوتاهمدت نمیتوان مردم را کتابخوان کرد. کتابخوانی باید وارد زندگی مردم شود، باید برای آن مردم پول خرج کنند و آن را ضرورت خود بدانند، نه اینکه شما بن کتاب هم داشته باشی آن را ببری و برای خرید خوراک و مایحتاج ضروری زندگیت خرج کنی. اینها شاید تاثیر مسائل اقتصادی باشد، اما باید بپذیریم که ما در این زمینه فرهگسازی لازم را نداشتهایم. همین الان امکان مطلوبی که همین تکنولوژیها دارند، کتابهای گویاست. چقدر در تولید این نوع کتابها تلاش میکنیم؟ چقدر به مردم خود در مورد آنها اطلاعرسانی میکنیم؟ تبلیغات در این زمینه بسیار مهم است و صدا و سیما نقش مهمی را میتواند در این فرهنگسازی ایفا کند. مردم ما نشان دادهاند که در بزنگاههای تاریخی همچون انقلاب اسلامیمان بیشتر کتاب میخوانند و علاقه به آگاهی دارند اما لازم است که این اتفاق در تمامی روزها بیفتد.
*آقای یاحسینی وضعیت نشر کشور را چطور ارزیابی میکنید؟
من نقل قولی میکنم از یکی از دوستان و به همان اکتفا میکنم، من نعش کتاب را بر دوش ناشران میبینم. وضع نشر در کشور ما تنها به نفع ناشرانی است که از برخی حمایتهای خاص دولتی برخوردارند. به طورکلی اوضاع نشر کشور را مطلوب نمیدانم و کتاب رو به فراموشی و مرگ است. جامعه احساس نیاز کمی به کتاب میکند.
*به عنوان سوال آخر نظر شما در مورد ممیزی کتاب چیست؟
معتقدم جامعه بالغ نیازی به ممیزی ندارد. ممیز واقعی خود وجدان آدمی است، آنچه را که به نفع خود و جامعهات نیست میپذیری. ممیزی سم و قاتل تفکر در جامعه است، اینکه کسی مشخص کند که چگونه فکر کنی، جالب نیست.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
اسماعیل امینی: مشکل اصلی شعر امروز فقر اندیشه است
طاهره ایبد: اوضاع بد اقتصادی در حوزه نشر مثل دومینوست
نصرتالله محمودزاده: قلم برای من حکم سنگر دفاع داشت
آراز بارسقیان: ترجمه های ضعیف مهمترین انتقاد به مترجمان است
علی مؤذنی: گروههای مجازی جایگاه کتاب را اشغال کردهاند
نجمه شبیری: مترجم وظیفه دارد به هویت فرهنگی جامعه خود فکر کند
سپیده خلیلی: امروز شاهد افراط در آثار ترجمهای نوجوان هستیم
سوسن طاقدیس: امروز خوراک ادبي سالمی به مخاطب کودک و نوجوان نمیرسد
۰۵ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
کتاب 44 بار ردشده مهمترین جایزه رمان تاریخی را برد
یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۹ جان اسپرلینگ با کتابی که 44 بار از سوی ناشران رد شد موفق شد جایزه سر والتر اسکات 2015 را از آن خود کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جایزه 25 هزار پوندی والتر اسکات که مهمترین جایزه رمان تاریخی جهان به حساب میآید نصیب جان اسپرتبادل كتاب، اقدامي نو براي كتابخوان شدن مردم
تبادل كتاب اقدامي نو براي كتابخوان شدن مردم مركز تبادل كتاب توسط جمعي از علاقهمندان به حوزه كتابخواني به منظور فراهم كردن فرصتي براي دسترسي بيشتر افراد به كتاب و همچنين گردش كتابهاي بدون استفاده در جامعه از ديروز آغاز به كار كرد نویسنده آرمان محمدي مركز تامکانات رفاهی و اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب مردم را راضی نکرد | خبرگزاری ایلنا
بر اساس اعلام دبیرخانه نمایشگاه کتاب امکانات رفاهی و اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب مردم را راضی نکرد امکانات رفاهی حمل و نقل و پارکینگ و اطلاع رسانی از جمله مواردی بوده که بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب از آنها اعلام نارضایتی کرده اند به گزارش ایلنا مهم ترین پژوهشهای صورتنماینده مردم کرج، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی: توجه به اقشار ضعیف جامعه و رفع بیکاری در البرز مورد تو
نماینده مردم کرج اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی توجه به اقشار ضعیف جامعه و رفع بیکاری در البرز مورد توجه بیشتر قرار گیردنماینده مردم کرج آسارا و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی بر توجه به اقشار ضعیف جامعه تأکید کرد و گفت رفع معضل بیکاری در این استان از مهمترین اقداماتی استبه منظور بهرهگیری بیشتر از فضای رسانهای موجود کتاب «تعامل دین و رسانه در فضای نوین رسانهای» منتشر
به منظور بهرهگیری بیشتر از فضای رسانهای موجودکتاب تعامل دین و رسانه در فضای نوین رسانهای منتشر شدکتاب تعامل دین و رسانه در فضای نوین رسانهای به همت مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما به چاپ رسید به گزارش خبرگزاری فارس از قم کتاب «تعامل دین و رسانه در فضای نوین رسانه&zwمردم یمن از نابودی آثار تاریخی و باستانی کشور خشمگین هستند.
مردم یمن از نابودی آثار تاریخی و باستانی کشور خشمگین هستند مردم یمن از حمله سعودی ها به آثار باستانی و تاریخی یمن مخصوصا در منطقه قدیمی صنعا بسیار خشمگین هستند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم مردم یمن علاوه بر رنج و دردی که از تجاوز سعودی ها متحملمینی اتوبوسهای «صدرا» مردم را پیاده می کنند/ پول بیشتر راه کمتر
گزارش خبری مینی اتوبوسهای صدرا مردم را پیاده می کنند پول بیشتر راه کمتر شناسهٔ خبر 2777667 - یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۷ استانها > فارس شیراز - مینی اتوبوس های شهر صدرای استان فارس مردم را برای انجام یک سرویس بیشتر در میانه راه پیاده کرده ولی کرایه کامل دریافت می کنندبیشترین مشکل مردم در قوه قضائیه اطاله دادرسی است
دوشنبه ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۷ رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت ترویج فرهنگ صلح و سازش از اولویتهای دادگستری است حدود 11 هزار و 834 ورودی پرونده به شورای حل اختلاف بود که در حدود 9 هزار پرونده مصالحه شده است به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سیستاجوادی: از یزدانی راضی بودیم اما انتظار از او بیشتر است/ کمیل قاسمی ضعیف ظاهر شد
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۶ عضو شورای فنی کشتی آزاد درباره اعزام برخی کشتی گیران به تورنمنتهای خارجی برای رفع ابهام در انتخاب نفرات نهایی تیم ملی کشتی آزاد توضیحاتی را ارائه کرد ابراهیم جوادی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد هنوز هیچتظاهرات تاریخی دهها هزار نفر از مردم انگلیس علیه سیاستهای اقتصادی دولت + عکس
تظاهرات تاریخی دهها هزار نفر از مردم انگلیس علیه سیاستهای اقتصادی دولت عکسدهها هزار نفر از معترضان به سیاستهای اقتصادی دولت انگلستان با تجمع در شهرهای لندن انگلیس و گلاسگو در اسکاتلند مخالفت خود با سیاست ریاضت اقتصادی را ابراز کردند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فمردم استحقاق تلاش بیشتر برای بهبود وضعیت معیشتی، فرهنگی و اجتماعی را دارند
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۸ رئیس قوه قضاییه حضور پرشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر شهدا در تهران را نشانه پیوند عمیق مردم با ارزشها و آرمانهای انقلاب و موجب ناامیدی دشمنان و خط بطلانی بر توهم مربوط به جدایی مردم از انقلاب و ارزش های معنوی اعلام کرد به گزارش ایسنا به نقل از ادرئیس قوه قضاییه: مردم استحقاق تلاش بیشتر برای بهبود وضعیت معیشتی، فرهنگی و اجتماعی را دارند
رئیس قوه قضاییه مردم استحقاق تلاش بیشتر برای بهبود وضعیت معیشتی فرهنگی و اجتماعی را دارند جامعه > قضایی - رئیس قوه قضاییه حضور پرشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر شهدا در تهران را نشانه پیوند عمیق مردم با ارزش ها و آرمان های انقلاب و موجب ناامیدی دشمنان و خط بطلانی برتصویر اسناد تاریخی قانون بودجه را ببنید/تصویر کتابچه قانون بودجه 68 سال پیش
تصویر اسناد تاریخی قانون بودجه را ببنید تصویر کتابچه قانون بودجه 68 سال پیش اقتصاد > اقتصاد کلان - مدتی است که قدیمی ترین اسناد مربوط به قوانین بودجه کشور در موزه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به نمایش گذاشته شده است اسناد بودجه اسناد بودجه اسناد بودجه اسناد بودجمردم اینجا چمران را بیشتر از ما میشناسند! +تصاویر
دانشمند عارف مردم اینجا چمران را بیشتر از ما میشناسند تصاویر شهید دکتر مصطفی چمران را شاید لبنانی ها بیشتر از ما بشناسند آنها در سخت ترین زمانها و مشکل ترین وضعیتها با او زندگی کردهاند به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز شهید دکتر مصطفی چمران را شاید لبنانی ها بیشتر از ما بمردم استحقاق تلاش بیشتر برای بهبود وضعیتشان را دارند | خبرگزاری ایلنا
رئیس قوه قضاییه مردم استحقاق تلاش بیشتر برای بهبود وضعیتشان را دارند رئیس قوه قضاییه حضور پرشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر شهدا را نشانه پیوند مردم با آرمانهای انقلاب و خط بطلانی بر توهم مربوط به جدایی مردم از انقلاب و ارزش های معنوی اعلام کرد به گزارش ایلنا آیتالله صادقمدیرکل بیمه سلامت استان مازندران: مسئولان از خدمات سلامت و درمان مردم اطلاع بیشتری داشته باشند
مدیرکل بیمه سلامت استان مازندران مسئولان از خدمات سلامت و درمان مردم اطلاع بیشتری داشته باشندمدیرکل بیمه سلامت مازندران گفت مسئولان باید از خدمات بیمه سلامت در نظام سلامت و درمان مردم اطلاع بیشتری داشته باشند تا به واسطه آن مردم از حقوق خود مطلع باشند به گزارش خبرگزاری فارس ازبرخی ها هر روز به آمریکا گرا می دهند تا مردم را بیشتر تحریم کند
بزرگواری در تذکر شفاهی و در انتقاد از سخنان هاشمی رفسنجانی برخی ها هر روز به آمریکا گرا می دهند تا مردم را بیشتر تحریم کند شناسهٔ خبر 2781364 - چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۵ سیاست > مجلس نماینده مردم کهگیلویه در انتقاد از سخنان هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه تحریم ها پدر مردم-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها