واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: جمعه ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۴:۵۰
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح روند راهیابی تعاونیها به بورس پس از سالها انتظار، از آغاز عملیات اجرای مسکن اجتماعی در نیمه دوم سال خبر داد و شرایط تاسیس موسسات مالی و اعتباری در قالب تعاونیهای سهامی عام را اعلام کرد. سیدحمید کلانتری با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران به سوالات خبرنگار ایسنا پاسخ گفت. وی در آغاز گفتوگو با تاکید بر الزام ورود تعاونیها به بازار سرمایه، گفت: طبق قانون، تعاونیها برای ورود به بورس باید به شرکتهای سهامی عام تبدیل شوند و از آنجا که تعاونیهای سهامی عام هم نوعی از شرکت سهامی عام با ویژگیهای خاص بخش تعاون به شمار میروند از این منظر امکان ورود به بورس را پیدا میکنند.
کلانتری ادامه داد: اخیرا جلسهای میان بخش تعاون و سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار و کارگروهی برای بررسی راهکارهای تسهیل ورود تعاونیها به بورس تشکیل شد که در آن جلسه اعلام شد تعاونیهای سهامی عامی که حدود 500 نفر سهامدار دارند ورودشان به بورس مشکلی ندارد و آنها که تعداد سهامدارانشان بالای 500 نفر است باید طی هماهنگی با بورس وارد شوند که در همان جلسه اجرایی شدن کار کلید خورد و چند تعاونی هم معرفی شدند. مستمریبگیران و نیازمندان در اولویت ساخت مسکن اجتماعی معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به طرح مسکن اجتماعی اشاره کرد و درباره جزییات اجرای طرح، گفت: این کار پروژه مشترکی است میان وزارتخانههای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با هدف پوشش اقشار مستمری بگیر تامین اجتماعی و نیازمندان سازمان بهزیستی به اجرا درخواهد آمد. در حال حاضر تفاهمنامه آن میان هر دو وزیر به امضا رسیده و زیرمجموعههای دیگر نیز باید در این زمینه فعال شوند. به گفته وی در ساخت مسکن اجتماعی از کمک خیّرین استفاده شده و گروههای اجتماعی در قالب تعاونیهای مسکن اجتماعی شکل خواهند گرفت. کلانتری در پاسخ به این پرسش که آیا زمین مورد نیاز برای اجرای مسکن اجتماعی فراهم شده است؟ گفت: اقدامات اجرایی این طرح هنوز آغاز نشده است اما در مورد زمین در مناطقی که وزارت راه و شهرسازی زمین دارد یا از زمینهایی که در اختیار دولت است، استفاده خواهد شد و وزارت کار هم در صورت داشتن زمین اختصاص خواهد داد.
وی افزود: چنانچه کارگران یا کارکنان تحت پوشش یک کارخانه یا وزارتخانه نیز بخواهند صاحب مسکن شوند و آن وزارتخانه یا صاحب کارخانه زمین برای کمک داشته باشد، میتواند به عنوان یک هدف رفاهی آن زمین را در اختیار قرار بدهد. آغاز عملیات طرح مسکن اجتماعی از نیمه دوم سال کلانتری درعین حال از آغاز عملیات اجرای طرح مسکن اجتماعی از نیمه دوم سال 94 خبر داد و درباره پرداخت تسهیلات ساخت آن، گفت: طبعا تسهیلات ساخت مسکن اجتماعی نیازمند هماهنگی با بانک مسکن است و تلاش این است که وام ارزان قیمت اختصاص یابد و تعاونیهای مسکن اجتماعی شکل بگیرند تا کار شروع شود. وی با اشاره به روند واگذاری ساخت مسکن به تعاونیها، گفت: تعاونیهای مسکن با اعضاء و ذینفعان خود تشکیل میشوند. اگر کارکنان تحت پوشش یک صنعت بخواهند برای کارگرانشان مجتمع مسکونی بسازند از افرادی که واجد شرایط هستند ثبتنام میشود و آنها تعاونی را تاسیس میکنند که پس از تعیین هیات مدیره و انتخاب مدیرعامل، تا زمانی که مسکن ساخته شود تعاونی به فعالیت خود ادامه میدهد و با پایان پروژه، کار آن نیز تمام میشود. به گزارش ایسنا، بخش دیگری از اظهارات معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تشکیل اولین موسسه مالی و اعتباری تعاونی سهامی عام اختصاص داشت. کلانتری تصریح کرد: کلیات این امر مورد پذیرش بانک مرکزی قرار گرفته و در انتظار صدور مجوز به سر میبرد. تاسیس موسسات مالی و اعتباری در قالب تعاونی سهامی عام شرایطی دارد و متقاضیان تاسیس یا باید کسانی باشند که از خود تعاونیهای اعتبار موجود به موسسه اعتباری تعاونی سهامی عام تبدیل شوند یا گروهی باشند که حداقل سرمایه 300 میلیارد تومانی بانک را برای تاسیس بیاورند. تبدیل سند بخش تعاون به سند سیاستی معاون وزیر تعاون در خصوص سند توسعه بخش تعاون و تبدیل آن به سند سیاستی نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این سند در روزهای پایانی کار دولت قبل به تصویب رسید و چند سند دیگر هم به موازات آن تصویب شده که ما میتوانیم بخشی از بندهایش را که زمینه اجرایی دارد پیگیری و دنبال کنیم ولی محور اصل سند سیاستی مطرح شده، راهبردهای هفتگانه تحول بخش تعاون است که 49 برنامه دارد و باید بعضی از آنها که جنبه کمّی شدن دارد کمّی و برخی دیگر، مثل توسعه فرهنگ تعاون و توانمندسازی تعاونیها که در برنامههای جاری ما است، انجام شود. کلانتری با اشاره به بودجه پیشبینی شده بخش تعاون در سال 1394 اظهار کرد: بودجه مصوب ما مشابه بودجه مصوب سال گذشته است که هنوز تخصیص داده نشده و مجلس رقم معادل 550 میلیارد تومان اعتبار را در سه ردیف برای وزارت کار تصویب کرده است که امیدواریم شرایط اعتبارات دولت به گونهای باشد که این رقم به وزارتخانه تخصیص یابد و از طریق وجوه اداره شده مورد بهرهبرداری قرار بگیرد. به گفته معاون وزیر تعاون، 50 میلیارد تومان از این رقم برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون اختصاص یافته است. پیش بینی سهم 15 درصدی تعاون در برنامه ششم کلانتری سهم فعلی بخش تعاون را 5 تا 7 درصد ذکر کرد و از پیش بینی سهم 15 درصدی بخش تعاون در برنامه ششم توسعه خبر داد. به گفته وی عدم تحقق سهم 25 درصدی بخش تعاون تا پایان برنامه پنجم، فراهم نشدن ملزومات و پیش نیازهای آن بود از این رو وزارت تعاون در تلاش است تا پیش نیازهای مورد نظر را با فعالتر شدن تعاونیها و دستگاههایی که به کمک میآیند، محقق کند. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]