واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
راهکار پرداخت بدهیهای نفت، افزایش سهم دولت در نفت است
معاون بررسی امکانسنجی اقتصادی و مالی طرحهای مدیریت برنامه ریزی تلفیقی گفت: با توجه به کمبود منابع مالی نفت، دولت میتواند پرداخت بخشی از بدهیهای نفت را بر عهده گرفته و یا سهم خود را افزایش دهد.
به گزارش حوزه نفت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، مشتاقعلی گوهری با اشاره به قانون جدیدی که تحت عنوان "قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور" تصویب شده است، گفت: بر این اساس برای بدهیهای دستگاههای دولتی تعیین تکلیف و حکم شده که این بدهیها باید مدیریت شده و برای بازپرداخت آنها زمانبندی مشخص شود و شبکههای بانکی و مرجع بازپرداخت نیز در مورد نحوه بازپرداخت به توافق برسند.
وی تاکید کرد که با اجرای این قانون از ادامه افزایش بیرویه بدهیهای دستگاههای دولتی جلوگیری شده و راهکارهایی برای این کار در نظر گرفته میشود.
گوهری با اشاره به تشکیل کمیتهای مشترک برای بررسی سازوکار و راهکارهای پرداخت بدهیهای نفت، گفت: تشکیل این کارگروه مشتریک بین مجموعه نفت و سایر ارگانهای مالی کشور همسو با همین قانون است و قصد دارد درآمدهای پیشبینی شده را محقق کند و از محل همین درآمدها بازپرداختها محقق شود.
معاون بررسی امکانسنجی اقتصادی و مالی طرحهای مدیریت برنامه ریزی تلفیقی در ادامه افزود: با توجه به منابع مالی در نفت و کمبود آن در شرایط فعلی راهکار دیگر این است که دولت پرداخت بخشی از این بدهیها را بر عهده گرفته و سهام خود را در شرکتهای دولتی افزایش دهد. به عنوان نمونه سهم سهام دولت در شرکت ملی نفت ١٠٠ درصد است اما دولت می تواند حجم و میزان آن را بالا ببرد.
گوهری تاکید کرد که قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور قصد دارد نوعی انظباط مالی و اعتباری را پیش بینی و اجرا کند تا بدهیها بیرویه افزایش پیدا نکند و مدیریت منابع و صرفه جویی در هزینهها رخ دهد و همسو با همین هدف فعلا هیچ پروژه جدیدی اضافه نشود.
وی یادآور شد که عمده ترین بدهیهای نفت مربوط به ارگانهای دولتی و به خصوص بانک مرکزی است.
به گزارش شانا، علی کاردر ، مدیر امور سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران نیز چند روز پیش تر از تشکیل کمیتهای مشترک برای بررسی سازو کار و راهکارهای پرداخت بدهیهای نفت خبر داده و گفته بود: کمیتهای متشکل از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارتخانههای اقتصاد و دارایی و نفت و بانک مرکزی تشکیل شده است تا در بودجه سال ٩٥ و بویژه قانون برنامه ششم توسعه کشور، برای پرداخت بدهیهای صنعت نفت سازوکاری را پیش بینی کنند.
وی یادآور شده بود که دولت و مجلس شورای اسلامی تاکنون برای دو سال (٩٥ و ٩٤) برای پرداخت بدهیها مهلت داده است و در فاصله این دو سال که شامل سال نخست برنامه ششم نیز میشود، پرداخت بدهی نداریم و امیدواریم راهکارها برای سال دوم برنامه ششم توسعه به نتیجه برسد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تعدیل قیمت حاملهای انرژی کلید خورد/ کاهش 100 تومانی قیمت سی ان جی
مصرف بیش از 100 میلیون لیتر بنزین در پایتخت
2 هزار و 277 جایگاه سیانجی در کشور فعال است
نفت در آتش سیاست میسوزد
کاهش بهای نفت آمریکا به زیر 60 دلار
۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]