واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اظهارات جنجالی برنده جایزه نوبل؛
وقتی با زنان در آزمایشگاه هستی!
برنده جایزه نوبل پزشکی، با بیان واقعیتی درباره ارتباط با زنان در محیط کار مورد انتقاد شدید قرار گرفت و تحت فشارها از سمتش به عنوان استاد دانشگاه کناره گرفت.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، «بگذارید درباره مشکلم با دخترها حرف بزنم. وقتی با آنها در آزمایشگاه هستی، سه اتفاق میافتد: تو عاشق آنها میشوی، آنها عاشق تو میشوند و وقتی از آنها انتقاد میکنی، گریه میکنند.» برای گوینده این جملات کافی بود تا با تک سنگین رسانه ای مواجه شود و با وجود داشتن عنوان برنده جایزه نوبل پزشکی از سمت خود کناره گیری کرد. دویچه وله با "زن ستیزانه" خواندن این اظهارات نوشت: تیم هانت، برنده جایزه نوبل پزشکی، به دلیل اظهارات زنستیزانه خود از سمتش به عنوان استاد دانشگاه کناره گرفت. او از جمله گفته بود که طرفدار آزمایشگاههای "تکجنسیتی" است و"تا از زنان انتقاد میکنی، گریه میکنند".
تیم هانت هنگام دریافت جایزه نوبل از پادشاه سوئد کارل گوستاو در استکهلم در دهم دسامبر ۲۰۰۱ روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" هم نوشت: رفتار "هانت" ما را به یاد این سخن حکیمانه میاندازد که "هوش جلوی حماقت را نمیگیرد". این روزنامه با لحنی عتاب آلود ادامه داد: گویا این دانشمند بریتانیایی هنوز باید دانش خود را در زمینه لحن و طرز صحیح برخورد با انسانها گسترش دهد!
بالاخره فشارها نتیجه داد و روز 10 ژوئن هانت از واقعیتی که بر زبان رانده بود ابراز پشیمانی کرده و در مصاحبه با فرستنده رادیویی BBC4 عذرخواهی کرد و گفت: «بسیار متاسفم اگر به کسی توهین کردهام.»
او در این مصاحبه واقعیت فوق را برای آنکه دیگر مورد حمله واقع نشود، بطرز ماهرانه تری تکرار کرد: این واقعیت دارد که کسی در آزمایشگاه عاشق او شده بوده و او هم عاشق کس دیگری بوده است. او افزود که عشق در آزمایشگاه "’مزاحم کار علم" است. تیموتی هانت دانشمندی بریتانیایی است که همه عمر خود را صرف علم کرده و دانش او در زمینه بیوشیمی انسانها و سلولهای بدن آنها به اندازهای است که در سال ۲۰۰۱ برنده جایزه نوبل در رشته فیزیولوژی- پزشکی شده است.
وی جملات فوق را در تاریخ ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) در کنفرانس جهانی خبرنگاران علمی در سئول درباره همکاری با زنان در آزمایشگاهها گفته بود.
سخنان هانت موجب دامن زدن به بحث درباره تبعیض جنسیتی در مدارس عالی و مطرح شدن نظریههای مربوط به جنسیت شد.
هانت که به گفته خود از بیان این اظهارات قصد شوخی داشته، به شدت مورد حمله منتقدان قرار گرفت. این پژوهشگر چندی پیش همچنین از "آزمایشگاههای تکجنسیتی"، آزمایشگاههایی که در آن تنها مردان یا تنها زنان کار کنند، طرفداری کرده بود.
حال سخنان او به بهای از دست دادن کارش تمام شده است. کارفرمای او، کالج دانشگاهی لندن UCL، روز چهارشنبه (۱۱ ژوئن / ۲۱ خرداد) اعلام کرد که برنده جایزه نوبل پزشکی از کار خود به عنوان استاد این دانشگاه کنارهگیری کرده است.
کالج دانشگاهی لندن میافزاید: «UCL نخستین دانشگاه انگلیسی بود که زنان و مردان را با شرایط برابر برای تحصیل پذیرفت.» بنابراین نتیجه کار، یعنی کنارهگیری تیم هانت از سمت استادی، در هماهنگی با دفاع این مدرسه عالی از عدالت جنسیتی است.
کار تحت فشار قرار دادن حتی به "انجمن سلطنتی" که آکادمی علوم طبیعی بریتانیا است هم کشید و این انجمن طی اطلاعیهای رسمی در اینترنت از اظهارات عضو خود فاصلهگیری گرفت. به نوشته روزنامه آلمانی "زوددویچه"، دوروتی بیشاپ، استاد نوروسایکولوژی در دانشگاه آکسفورد، گفت که اظهارات هانت یادآور "عصاره پیشداوریها درباره زنان در علم" است. طبق این پیشداوریها، زنان پژوهشگر را به دلیل عاطفهمندی نمیتوان جدی گرفت و همچنین زنان پژوهشگر به دلیل جاذبه جنسی خود حواس همکاران مردشان را از کار پرت میکنند. 115
۰۱/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]