تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826210769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنگ خطری در کمین هنر صنایع دستی/ بیمه، درد مشترک هنرمندان این عرصه


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
زنگ خطری در کمین هنر صنایع دستی/ بیمه، درد مشترک هنرمندان این عرصه
به عقیده برخی هنرمندان صنایع دستی برخی از مردم حاضرند میلیون‌ها خرج کریستال خارجی کنند، اما برای صنایع دستی حتی چند هزار تومان نمی‌دهند.


به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ چند هفته پیش بود که شهر پرهیاهوی تهران میزبان نمایشگاه صنایع دستی در سطح بین‌الملل شد. نمایشگاهی که بهانه‌ای شد تا یکبار دیگر چشمان جهانیان به بهانه برگزاری نمایشگاه به این هنر پر قدمت ایرانی خیره شود.


حضور نمایندگان فرهنگی از 31 استان کشور و چند کشور در سطح بین‌المللی بهانه‌ای شد تا باز هم نگاه‌ها به سمت این هنر قدیمی رود هنری که یک روز آن هم در سطح جهانی برای بیان زیبایی و ظرافت آن کافی نیست.


ایران کشوری با بیش از 22 نوع متفاوت از صنایع دستی است که هر کدام از این انواع صنایع دستی در پهنه جغرافیایی متفاوت گسترده است و همین گستردگی است که ارزش صنایع دستی ایرانی را چند برابر می‌کند.


جاجیم، گلیم، سفره قلم‌کار اصفهان، گردنبند فیروزه، زیو‌رآلات اقوام لر، سفال لاله جین همدان، خاتم‌کاری در انواع و ابعاد متفاوت، لباس‌های محلی و ... همه این‌ها بخشی از صنایع دستی ایرانی است، صنایعی که شاید به مدد تجاری‌سازی توانسته جایی در میان خانه‌های ایرانی داشته باشد اما هنور هم هستند صنایعی که به دلیل این عدم توجه رو به افول است.


هر چند هر کشوری برای خود صنایعی دستی خاص دارد اما تنها صنایع دستی ایرانی است که در دنیا منحصر به فرد است و ساخت آن کار هر کسی نیست از این رو دور از ذهن نیست که بگوییم هیچ هنری در دنیا یارای رقابت با صنایع دستی ایرانی را ندارد، اما ایجاد چنین نمایشگاه‌هایی شاید بهانه‌ای باشد تا به واسطه آن بتوان از مشکلات این قشر از هنرمندان پرده برداشت.


بیمه درد مشترک تمام هنرمندان این عرصه است هم در بخش فروش محصولات و هم سلامت خود هنرمندان چرا که صنایع دستی هنری یدی است و این عشق به هنر ایرانی است که هنرمندان را در این عرصه نگه می‌دارد، آن هم با این همه عوارض جانبی، برخی از این آثار هنری نماد بارز هویت ایرانی است اما عدم حمایت از هنرمندان این عرصه است که پای هنر مدرن و فرنگی را به ایران باز می‌کند.


هر چند مهد اکثر صنایع دستی ایران در استان اصفهان است اما استان‌های دیگر هم می‌توانند در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشند.


باید با برنامه‌ریزی دقیق برای فرهنگ و هنر این سرزمین، مدیریت صنایع دستی را از متمرکز به غیر متمرکز ارتقاء دهیم که در این عرصه توجه به علم بومی ضروری است.


از سوی دیگر با توجه به فرهنگ‌ سازی‌های صورت گرفته صنایع دستی در ایران جنبه تزیینی دارد و همین امر سبب شده تا این نوع از هنر ایرانی جایی در سبد خانوارهای ایرانی نداشته باشد خیابان طالقانی توان این روزها خلوت است و همین سکوت است که عدم بودجه را این صنعت نشان می‌دهد.


اگر بهانه عدم استفاده، دوام این آثار است باید گفت بسیاری از این صنایع از نیاکان و نسل به نسل رسیده است و قدمتی به بلندای تاریخ برای تضمین کیفیت آن کافی است.


استفاده از صنایع دستی نیازمند فرهنگ سازی است هنرمندان این عرصه معتقدند برخی از مردم حتی حاضر هستند میلیون‌ها پول صرف کریستال‌های خارجی کنند، اما حضر نیستند حتی چند هزار تومان بهای صنایع دستی را بپردازند و این شروع زنگ خطر برای فاصله گرفتن از فرهنگ و هنر ایرانی است.


صادرات صنایع دستی ایرانی به مدد بخش خصوصی انجام می‌شود که همین امر سبب شده تا از شرکاری بسیاری از هنرمندان این عرصه که عدم توانایی همکاری با بخش خصوصی به دلیل مسائل مالی را ندارند و همین عدم توانایی مالی در برخی موارد سبب کاهش کیفیت کار شده و زمینه‌های واردات را فراهم می‌کند به گفته اهالی هنر کاهش کیفیت صنایع دستی سبب می‌شود تا الگوبرداری از آن آسان باشد.


برای ساماندهی به این وضع دولت باید برای حفظ این هنر با بخش خصوصی همراه باشد.


صنایع دستی شناسنامه هر سرزمین برای فرهنگ بومی است و عدم توجه به آن می‌تواند بهانه‌ای برای واردات هنر به کشور شود.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

مرمت 65 بنای تاریخی فارس آغاز شد
نجات تپه ازبکی از نابودی
صنایع دستی هنری با ارزش افزوده زیاد
مسجد جامع ورامین امسال طی دو مرحله مرمت می‌شود
کارگاه های صنایع دستی راهی برای آشنایی با تورهای گردشگری است
بهمن نامور مطلق:صنایع دستی بیش از هر زمان دیگر دچار فقر نظریه شده است
باید صنایع دستی را بیشتر از گذشته باور کنیم
مدرسه حکیم شیراز با اعتباری بالغ بر 70 میلیون تومان مرمت شد




۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن