تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805554177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقاضاهایی در دعای مکارم الاخلاق/ توصیه امام علی(ع) به فرزندش چه بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت "؛
تقاضاهایی در دعای مکارم الاخلاق/ توصیه امام علی(ع) به فرزندش چه بود؟
آیت الله مکارم شیرازی گفت: امیرالمومنین علی (ع) می فرماید: عدل پایه اصلی برپایی عالم هستی است، پس جهان هستی برپایه عدالت است.


به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت " گفت: امام سجاد(ع) در فصل 14 از فصلهای سی گانه دعای مکارم اخلاق پنج تقاضا از خدا می کند، که قبلا به دو تقاضا اشاره کردم، اما چون مهم است لازم می دانم که بحث را ادامه دهیم.

وی اظهار داشت: امام سجاد(ع) می گوید: خدایا کمکم کن که من ظلم در حق کسی روا ندارم، کمکم که مظلوم واقع نشوم و کسی به من ستم نکند و در مقابل ستمکار بایستم، من نیز ستم نکنم و تن به ستم هم ندهم. خدایا تو قادری من را کمک کن که  این دو مرحله  را صحیح انجام دهم.

آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: یکی از شعارهای اساسی اسلام این است که ظالم و مظلوم نباشید، چون این مساله مهم است باید به چند نکته توجه کرد، اول اینکه ظلم و عدالت در جهان هستی چه مفهومی دارد؟ در بعضی از روایات آمده است که عدل قانون اصلی عالم هستی است. امیرالمومنین علی (ع) می فرماید: عدل پایه اصلی برپایی عالم هستی است. بنابراین محدود به محیط انسان ها و زندگی بشریت نیست و جهان هستی برپایه عدالت است.

وی اظهارداشت: در حدیث دیگری حضرت علی (ع) می فرماید: از آدم بزرگ و کوچک جهان انسانیت وارد می شود و می فرماید عدل قوام و برپا دارنده انسان ها و جهان انسانیت است. امیرالمومنین علی (ع) از این مرحله فراتر می رود و می فرماید: چیزی مانند عدالت باعث آبادی شهرها و کشورهای دنیا نمی شود.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه افزود: عدالت اساس همه عالم و اساس زندگی انسان هاست، مایه عمران و آبادی جهان انسانیت و بشریت است. این نکات درباره عمومیت عدل است. اگر حقیقت عدل را بدانیم چیست همه فرمایشات حضرت علی (ع) را تصدیق خواهیم کرد.

وی گفت: حضرت علی(ع) در تفسیر عدالت می فرماید: عدل این است که هر چیزی در جای خود باشد. ظلم آن است که از جای خودش به جای دیگر منتقل شود. عدل قانون اصلی جهان است، بنابراین اگر به عنوان یک قانون فراگیر حساب کنیم ما هم جزئی از این قانون هستی هستیم.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: ما هم باید همانند این عالم هستی و عدلی که بر کل جهان حکم فرماست ما هم باید هماهنگ باشیم و زندگی مان را عادلانه باشد تا بتوانیم به حیات خودمان ادامه دهیم.

وی ضمن اشاره به این نکته که آثاری که ظلم در زندگی بشر پیدا می کند در روایات تعبیرهایی از آن داریم،گفت: در نهج البلاغه می خوانیم چه چیز باعث تغییر نعمت ها  شده و چه چیز باعث نزول عذاب میشود و امیرالمومنین (ع) می فرمایند: هیچ چیز موثرتر درتغییر نعمت های الهی و سلب نعمت ها و نزول بلاها، موثرتر از ظلم و ستم نیست. ظلم است که نعمت ها را بر باد می دهد و عذاب الهی را نازل می کند.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: در دنیای امروز شاید بیشترین سرمایه در مسیر ساختن سلاح های مخرب و بسیار خطرناک استفاده می شود. اگر این سرمایه در مسیر ساختن سلاح ها به کار می گیرد و اینها سبب به وجود آمدن خرابی می شود.

وی ادامه داد: اگر ظلم و ستمی نباشد تمام این امکانات در مسیرعمران و آبادی دنیا مصرف می شود و دنیای آباد و امنی خواهیم داشت، اما نعمت الهی بر اثر ظلم تغییر و تبدیل به وسایل ویرانگر و دنیا را ویران می کند و انسان از آبادی و آرامش محروم می ماند.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: در حدیثی امام علی (ع) به فرزندش امام حسین (ع) چنین توصیه می کند: خواه غنی یا فقیر باشی، تقوا را فراموش نکن. نسبت به دوست و دشمن، درباره همه عدالت کن.

وی خاطرنشان کرد: اگر کارنامه جنگی اسلام را نگاه کنیم، کارنامه بسیار انسانی و قابل ملاحظه است و درباره دشمن عدالت دارد اما کارنامه امروز دنیای متمدن کارنامه بسیار تاریک بوده که در موقعی دیگر اشاره خواهم کرد.

انتهای پیام/



اخبار مرتبط

اگر باور کنیم که خدا مصلحت انسان ها را می داند آرام می شویم
اولین مسلمانی که در کوفه دفن شد
مداحی شب چهارم رمضان 94 با نوای "منصور ارضی" + صوت
دولت چين روزه گرفتن را ممنوع كرد
ماه مبارک رمضان در افغانستان + تصاویر
افطاری چی بپزیم؟ + دانلود نرم‌افزار
روزه به چه معناست؟ / سودمندترین روزه‌ چیست؟




۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن