واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی:
تولیدکنندگان داخلی حمایت نمیشوند
دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی: به طور جدی از هیچ یک از تولیدکنندگان داخلی حمایت واقعی انجام نشده است.
به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ دبیر شورای نظارت بر اسباببازی درباره استفاده مصرفکنندگان ایرانی از کالاهای خارجی گفت: یکی از دلایل عمده این است که قوانین و مقررات متعددی را برای ساماندهی وضع بازار تولید و عرضه اسباببازی داخلی بر روی کاغذ داریم، اما به طور جدی از هیچ یک از تولیدکنندگان داخلی حمایت واقعی انجام نشده است.
محمدحسین فرجو در گفتوگو با روابط عمومي اولين جشنواره مصرف كالاهاي فرهنگي ادامه داد: دستگاههایی هم که تا به امروز در این زمینه اقداماتی انجام دادهاند، تنها رفع تکلیف بوده است و به طور جدی این موضوع را دنبال نکردهاند. به عنوان مثال، میبنیم شخصی 18 جلد کتاب را در زمینه عروسکهای بافتنی برای مردم تالیف و وارد بازار کرده است اما زمانی که از او سوال میکنیم که چه نهادی از شما حمایت کرد، پاسخ میدهد با هزینه شخصی خودم این کار را انجام دادم.
فرجو در ادامه افزود: در حالی که اگر به عقبه این کار نگاه کنیم متوجه میشویم که تعداد زیادی از خانمها با استفاده از همین کتابها عروسکهایی را تولید کردهاند و با پول آن توانستند خانهای را اداره کنند و حتی فرزندان خود را به خانه بخت بفرستند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این زمینه اگر هم خواستیم کاری انجام دهیم آن را درون چرخه بروکراسی انداختیم و به نوعی علاقمندان این حوزه را منصرف کردیم و حرفهایمان تنها در حد شعار و حرف مطرح شده و اجرایی نشده است.
دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی همچنین گفت: همانطور که میدانید مقام معظم رهبری نیز در حوزه اسباب بازی کودکان و اهمیت آن مطالبی را مطرح كردهاند اما متاسفانه دستگاههای مرتبط که باید از این حوزه حمایت کنند چنین کاری را انجام نمیدهند و به دستورالعملهاي حمایتی مبنی بر ارايه تسهیلات عمل نمیکنند.
فرجو با بیان اینکه تا رسیدن به این جایگاه، فاصله زیادی داریم تا بتوانیم صنعت اسباببازی را شکل دهیم، افزود: یکی از وظایفی که دستگاههای دولتی و بخشهای حمایتی دارند، این است که کمک کنند تا زمینه لازم برای تولیدکننده اسباببازی فراهم و برای توسعه و رشد آن نیز بسترسازی شود آن هم با هدف سهولت و تسریع در امر تولید.
وی همچنین گفت: معاونت فناوری ریاست جمهوری ستادی حمایتی دارد که از تولیدکنندگانی که تولیداتشان بر اساس دانش، پژوهش و تفکر شکل گرفته باشد، حمایت میکند. به همین منظور تعدادی از شرکتهای دانش بنیان در این حوزه به ستاد معرفی شدهاند تا پس از تایید معاونت از تسهیلات مالی استفاده كنند.
وی ادامه داد: ما هم درصدد هستیم تا این تفاهمنامه را به نتیجه برسانیم. در واقع این کار موجب میشود تا بتوان از نمونه اسباببازیها و سرگرمیهای تولیدکنندگان و طراحان را که مجوز ارزیابی دارند و دانش بنيان هستند؛ حمایت صورت بگيرد.
دبیر شورای نظارت بر اسباببازی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد بودیم که اسباببازی ممنوعهای که از گمرکي متروکه وارد میشود در اختیار یک سازمانی قرار میگیرد که به نفع دولت به فروش میرسد در حالی که باید استعلام کنند که این مهم به خودی خود یک چالش است و هیچکس آن را قبول ندارد.
فرجو یادآور شد: همه این مشکلات موجب میشود تا تولیدکنندگان ما به سمت خارج از مرزها برای تجارت بروند البته تجارت اسباببازی هم همراه با نگرانیهایی است مبنی بر اینکه کالاهای آنها از بین نرود و با قیمت مناسب در بازار توزیع شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی حوزههای تولید اسباببازی توان تولید به لحاظ مواد اولیه و یا تکنولوژی تولید را نداریم، افزود: به عنوان مثال ما نمیتوانیم ریزپردازنده صدا برای اسباببازیها تولید کنیم؛ اما امروز کشور چین چنین کاری را انجام میدهد. البته با افزايش بيرويه ارزش دلار از ریال، موجب شد تا تولیدات اسباب بازی داخلی افزایش پیدا کند.
فرجو ادامه داد: در سال گذشته نزدیک به 400 پرونده ثبتی اسباببازی داشتیم که تا به امروز بیسابقه بوده است. قسمتی از مشکلات اسباببازی هم مربوط به حوزه قاچاق است که باید تلاش شود و دستگاههای نظارتی اجازه ندهند فضای کودک و نوجوان کشور مورد تهدید قرار گیرد.
دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاهها و جشنوارهها بر این مقوله بسیار تاثیرگذار است، گفت: زمانی که تولیدکننده متوجه میشود که دستگاهی بحثهای تشویقی، تسهیلاتی و ترغیبی را مطرح کرده است و برایش این امر مهم شده است، آنها هم آثارشان را در این جشنوارهها ارائه میدهند و قطعا برای دورههای بعد تعداد شرکتکنندگان افزایش خواهد یافت و طرحهای جدید و نو ارائه خواهند داد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
«اسكندر بزرگ» به جشنواره مصرف كالاهای فرهنگی رسید
حمایت شورای نظارت بر اسباب بازی از جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی
با شاعر «صد دانه یاقوت» در کمپین «عروسکهای خاموش»
فراخوان نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی منتشر شد
زمان شرکت در جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی تمدید شد
نظارت بر آثار و محصولات فرهنگی و هنری در کشور مهم و ضروری است
تلاشهایی برای دیده شدن سازمانهای مردم نهاد فرهنگی در حوزهیکودکان
نگاه به زندگی دینی مسلمانان ایرانی
تحلیلهای مدیرعامل کانون از تاثیر اسباببازی بر پرورش فکری کودکان
نمایشگاه اسباببازی و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گشایش مییابد
۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]