واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توهم نمره، بهانه گرايش دانشجويان به مخدرها
نویسنده : محمدرضا هادیلو
هنوز چند روزي از حرفهاي قائممقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره افزايش گرايش تحصيلكردگان به مصرف مواد مخدر نگذشته كه يكي از اساتيد دانشگاه با اشاره به اينكه آگاهي دانشجويان از مخدرهاي صنعتي كافي نيست، خواستار نظارت بيشتر بر خوابگاههاي دانشجويي براي پيشگيري از اعتياد شد.
با اينكه هراز گاهي موضوع اعتياد دانشجويان بر سر زبانها قرار ميگيرد، اما شواهد و قرائن نشان ميدهند كه هنوز ارادهاي براي برخورد با اين معضل به وجود نيامده و مسئولان به حرف زدن و هشدار دادن و ارائه يكسري آمار و ارقام بسنده كردهاند.
گزارشها نشان ميدهد كه گرايش به مصرف مخدرهاي صنعتي ميان دانشجويان نسبت به گذشته بيشتر شده كه اين مسئله نياز به پژوهش و ريشهيابي براي برطرف كردن آن دارد. به عقيده كارشناسان، نمرهمحوري دروس و واحدهاي درسي براي خانوادهها و اساتيد جزو عللي به شمارميرود كه استرس امتحانات را در ميان دانشآموزان و دانشجويان فزوني داده و سبب ميشود با پيشنهاد دوستان به مصرف مخدرهايي مانند ريتالين روي آورند.
موضوع وقتي حادتر ميشود كه بدانيم عوارض مصرف مخدرهاي صنعتي چندين برابر نوع سنتي آن و ترك آن نيز بسيار پيچيده است.
قرصهايي كه دانشجويان در شب امتحاناتشان به آنها پناه ميبرند، معمولاً متاآمفتامين و آمفتامين است. بيشتر پزشكان اين قرصها را تجويز نميكنند و در حال حاضر نيز وزارت بهداشت توليد آن را كاهش داده است. بر اساس آمارهايي كه ستاد مبارزه با مواد مخدر منتشر كرده است، در سال گذشته 88 ميليون عدد قرص آمفتامين كشف شد كه اين رقم 700 درصد افزايش را نشان ميداد. در سال جاري نيز يك ميليون و 500 هزار عدد ريتالين كشف شده كه نشان ميدهد اين قرصها به صورت غيرمجاز وارد كشور ميشود و در اين شرايط خاص بايد آن را نوعي جنگ نرم تلقي كرد.
با نگاهي به شعار امسال سازمان ملل كه ميگويد «بياييد با هم زندگيمان، جامعهمان و هويتمان را عاري از مواد مخدر سازيم» و آمار جهاني مصرفكنندگان مواد مخدر در دنيا كه عدد 243 ميليون نفر را نشان ميدهد و همچنين 15 ميليون معتاد تزريقي، 3 ميليون مبتلا به ويروس HIV، فعاليت 10 ميليون قاچاقچي و 500 ميليون دلار سود قاچاق مواد مخدر، ميتوان به اين نتيجه رسيد كه جهانيان هم مثل ما تمام تلاششان را در حد حرف و شعار نگه داشتهاند.
وضعيت گرايش به مواد مخدر و به خصوص مخدرهاي صنعتي در ايران به سمتي ميرود كه غلامحسين اورك، استاد دانشگاه معتقد است حتي دوران ابتدايي و مهدكودك نيز براي آموزشهاي پيشگيري از اعتياد زود نيست! و فقط روشهاي ارائه آن بايد متفاوت باشد.
در حال حاضر پيشنهادي ارائه شده مبني بر اينكه براي پيشگيري از اعتياد در دانشگاهها پس از قبولي دانشجويان در كنكور از آنها تست اعتياد گرفته شود تا از بروز و گسترش آن در محيطهاي آموزشي پيشگيري شود؛ طرحي كه نميتوان در مورد مثبت يا منفي بودن آن اظهار نظر كرد زيرا اگر بخواهيم از همان ابتدا با جواني كه توانسته از سدي به نام كنكور گذر و خود را به عنوان طالب علم و دانش معرفي كند، اينطور رفتار كنيم، فرداي او چطور رقم خواهد خورد! گزارشها نشان ميدهد كه جوانان با اعتياد قبلي وارد دانشگاه نميشوند كه بخواهيم تست عدم اعتياد را هم به تستهاي كنكور اضافه كنيم، بلكه اين شب امتحانات است كه فروش ريتالين را به شدت بالا برده است. موضوع استفاده از داروهاي محرك از سوي جوانان يكي از هشدارهاي مستمر تمام مسئولان امر است؛ هشداري كه معلوم نيست مخاطبش كيست و چه سازمان و نهادي بايد آن را به گوش بگيرد. اما با اين تفاسير بايد گفت كه استفاده از ترامادول خطر مهمي است چراكه موجب ايجاد توهم، تشنج و حتي مرگ ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]