واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در کارگاه آموزشی اقدام پژوهی آموزش و پرورش شبستر مطرح شد/ پژوهش راهی برای جستجوی آگاهی/اقدام پژوهی کیفیت آموزش را بالا می برد خبرگزاری پانا: هیئت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در کارگاه آموزشی اقدام پژوهی ویژه فرهنگیان منطقه شبستر گفت: پژوهش عامل مهمی در تولید دانش و راهی برای جستجوی آگاهی است و کیفیت آموزش را افزایش می دهد.
۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۸ خرداد ساعت 09:13
به گزارش خبرگزاری پانا،با حضور دکتر قاسم زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آذربایجان کارگاه آموزشی اقدام پژوهی ویژه فرهنگیان منطقه و در راستای توسعه فرهنگ تحقیق و پژوهش در عمل (اقدام پژوهی) و بهبود عملکرد معلمین پژوهنده در طرح های اقدام پژوهی برگزار شدد.
قاسم زاده در ابتدای این جلسه ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماه عبودیت و ضیافت الهی گفت: با برگزاری چنین کارگاه هایی که در راستای افزایش شایستگی و توانمندیهای حرفهای معلمان صورت می گیرد، امیدواریم فرصتهای بازآموزی مستمر علمی و تحقیقاتی و توسعه زمینه پژوهشگری به شکل فردی و گروهی محقق گردد.
وی تصریح کرد: پژوهش عامل مهمی در تولید دانش و راهی برای جستجوی آگاهی است و با نهادینه کردن پژوهش در برنامه آموزشی دانش آموزان از همان سال های اولیه تحصیل، زمینه برای رشد وشکوفایی و بروز خلاقیت و نوآوری فراهم می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه اقدام پژوهی منجر به افزایش کیفیت آموزشی می شود، گفت: اقدام پژوهی(پژوهش در عمل) فعالیتی است که معلم یا کارورز می خواهد مسأله خودش را بصورت علمی جواب دهد.
قاسم زاده ادامه داد: هر معلم پژوهنده ای بایستی قبل از هرچیز ساختار و محتوای طرح اقدام پژوهی رعایت نموده و هم چنین مفروضات علمی و فلسفی طرح اقدام پژوهیش را مشخص نماید.
این استاد دانشگاه روش اقدام پژوهی را شامل چهار حلقه یا مرحله برنامه ریزی برای کار، اقدام برای رفع مشکل، مشاهده و بررسی میزان تغییرات و بازتاب یا ( تحلیل و تعدیل اقدام) عنوان نموده و گفت: این چهار حلقه کلی در طی فرآیند اقدام پژوهی خود به ابتدا به مراحل و سپس به گام ها و ابعاد کوچکتری تقسیم پذیرند.
وی افزود: هدف از انجام تحقیق و پژوهش شناخت علمی و دقیق پدیده ها و مسائل اجتماعی، بررسی و کشف علل و عوامل ایجاد کننده یک مسئله یا مسائل معین است.
قاسم زاده تصریح کرد: محقق با تحقیق خود می خواهد امور و پدیده ها را به محک فکر و تجربه آزمایش کند و آنها را با زمینه های اندیشه و درک خود بر اساس یک روش علمی مطابقت دهد.
عبداله پور معاونت آموزش و نوآوری اداره هم ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در جلسه و تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت:بنا داریم امسال جهت تقویت و پرورش روح تحقیق و پژوهش در بین فرهنگیان چنین کارگاهها و دوره های آموزشی را برگزار نماییم.
غلامی رابط کمیته تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش منطقه شبستر هم هدف از تشکیل این کارگاه را افزایش توانمندیهای حرفهای فرهنگیان در امر تحقیق و پژوهش اعلام کرد.
در ادامه این جلسه اعضاء حاضر در این کارگاه راهکارهایی را برای گسترش برنامه ی اقدام پژوهی ارائه نمودند.
برگزاری کارگاه های آموزشی توسط گروه های آموزشی مختلف و مدارس خصوصاً برای معلمین علاقمند به اقدام پژوهی، برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های نقد و بررسی، تشکیل نمایشگاه از آثار و کتب اقدام پژوهی، در دسترس قرار دادن نمونه هایی از اقدام پژوهی های برتر از جمله راهکارهایی بود که توسط معلمین پژوهنده منطقه ارائه گردید.
شایان ذکر است که در این کارگاه آموزشی معلمین پژوهنده منطقه شبستر که صاحب موضوع و اثر پژوهشی در سال جاری بودند، شرکت داشتند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]