واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در مراسم افتتاحيه جشنواره ونمايشگاه؛
حميد چيت چيان: مفت فروشي آب بايد ممنوع شود
وزير نيرو با اعلام اين که مفت فروشي آب بايد ممنوع شودو هر خانوار ايراني در ماه بايد بيش از صد هزار تومان براي مصرف آب پرداخت کند ، نسبت به مشکل کم آبي در کشور هشدار داد و اعلام کرد : ميزان آبهاي تجديد شونده در کشور از 130 به 105 ميليارد متر مکعب کاهش يافته است .
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، حميد چيت چيان روز گذشته در مراسم افتتاحيه جشنواره ونمايشگاه " آب ، خاک ومحيط زيست " با اشاره به اين که کشور در حال حاضر با محدوديت منابع آبي مواجه است افزود : در سال 1335 ميزان آب هاي تجديد شونده به ازاي هر نفر ايراني 6 هزار و 900 متر مکعب بود که اکنون اين ميزان کاهش پيدا کرده است . به نحوي که ميزان آب هاي تجديد شونده کشور در سال هاي گذشته، 130ميليارد متر مکعب بوده که اکنون به 105 تا 110ميليارد متر مکعب رسيده است . وزير نيرو سرانه آب هاي تجديد شونده در کشور را کمتر از هزار و 500 متر مکعب عنوان کرد وافزود : به علاوه ميزان متوسط بارندگي 250 ميليمتر در سال بوده، ولي در 6 سال اخير به حدود 204 ميليمتر رسيده است. متاسفانه اين روند هم چنان ادامه دارد؛ بنابراين تجديد نظر در خصوص چگونگي مصرف آب نکته اي بسيار کليدي است که بايد همواره همه ايرانيان به آن توجه کنند.اکنون سرانه آب هاي تجديد شونده کشور کمتر از هزار و 500 متر مکعب است و اين روند ادامه دارد، تجديد نظر در خصوص چگونگي مصرف آب، پاسخ بسيار بسيار کليدي است که بايد همواره همه ايرانيان به آن توجه کنند.
وزير نيرو بابيان اين که يکي از الزامات پايه اي براي غلبه بر مشکلات اين است که آب مفت ممنوع شود افزود : هر خانوار ايراني در هر ماه بيش از 100 هزار تومان براي مکالمات تلفني به مخابرات پرداخت مي کند، اما در حال حاضر ۷۲ درصد جامعه براي آب شرب مصرفي در ماه، کمتر از ۱۰ هزار تومان پرداخت مي کنند در حالي که اگر خواهان درست کردن اقتصاد آب هستيم بايد هر خانوار ايراني در ماه بيش از صد هزار تومان براي مصرف آب پرداخت کند. وزير نيرو در ادامه با بيان اين که در حال حاضر يکي از معضلات کشور، تبخير شديد آب در پشت 600 سد احداث شده است افزود : براي رفع اين معضل نياز مند اقدامات فناورانه هستيم .
چيتچيان با تاکيد بر اين که مشکل کمبود آب و منابع آبي در کشور يک مشکل زودگذر نيست افزود : با افزايش جمعيت ميزان نياز به آب شرب و آب کشاورزي بيشتر شده است ضمن آن که با توسعه جمعيت، شاهد توسعه فرآيندهاي صنعتي هستيم که اين امر مصرف بسيار بيشتر آب را به دنبال داشته است.
وزير نيرو افزود : اگر شيوه مصرف آب در بخشهاي کشاورزي، شرب و بخش صنعتي بهينهسازي شود قادريم بر تمام مشکلات موجود در حوزه آب غلبه کنيم.
وزير نيرو بيشترين مصرف آب کشور را در بخش کشاورزي دانست و گفت: بهينهسازي مصرف آب از طريق بهرهگيري از فناوري ميسر خواهد شد که در اين زمينه استفاده از آبياري تحت فشار و آبياري زيرسطحي بسيار مفيد خواهد بود.براي اين منظور نوارهايي که ساختار لايهاي دارند در 60 سانتيمتري زير زمين قرار ميگيرند و آب مورد نياز تامين خواهد شد. آبياري به اين روش موجب کاهش مصرف تا يک سوم وتا يک چهارم خواهد شد ضمن آن که عملکرد محصولات در واحد سطح را تا چندين برابر افزايش ميدهد.
راهکار هاي اصلاح الگوي مصرف آب
وزير نيرو با اشاره به روش هاي اصلاح الگوي مصرف آب شرب نيز افزود: در اين راستا استفاده از شيرآلاتي که به مصرف کننده احساس ورود آب زياد ميدهد ولي به دليل آن که آب با هوا مخلوط شده است آب کمي از شير خارج ميشود ، ميتواند در کاهش مصرف آب ميسر باشد.
هم چنين مديريت هوشمند شبکه آب شهري و روستايي و استفاده از ابزارهاي مخابراتي براي انتقال ديتاهاي حاصل از دستگاه اندازهگيري از ديگر فناوريهاي مورد نياز براي کاهش مصرف آب شرب به شمار ميرود.
وي جمعآوري آب باران را از ديگر فناوريهاي کاهش مصرف آب ذکر کرد و گفت: در استراليا که اقليمي مشابه اقليم ايران دارد هيچ خانهاي ساخته نميشود مگر آن که مخزني براي جمعآوري آب باران در آن نصب شده باشد. استراليا از اين طريق توانسته است بر مشکلات کمبود آب غلبه کند.
۲۴/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]